-
Να πω ότι σχέση ποιότητας με Βιτάρα και Κάμικ δεν υπάρχει . Είναι δύο κατηγορίες κάτω , όπως και το 3 αιρκρος .
Όσον αφορά την ποιότητα συμφωνώ ότι οπτικά υπερέχει του Vitara (όμως αυτό προσφέρει και 4κίνηση) και του C3 aircross,αλλά και στο Κamiq είναι εφάμιλλη (και δεν είμαι κι από τους fans του group).Ίσως δημιουργεί την εντύπωση χαμηλότερης ποιότητας το μουντό, σκουρόχρωμο εσωτερικό του,όμως επειδή τα είδα από κοντά και το scala και το kamiq είναι πάρα πολύ καλή ποιότητα.
Τσακίζει και το DS-3 crossback το οποίο δεν φαίνεται να έχει λόγο ύπαρξης στις τιμές-εξοπλισμό- που το φέρνει και τους χώρους που έχει .
Κι εδώ συμφωνώ, με μόνη διαφορά ότι η DS3 crossback είναι και 20 πόντους μικρότερη, οπότε λογικό να μην έχει χώρους.
Πάντως το Captur θα έχει μάλλον την ίδια ευρυχωρία,αξιόλογη ποιότητα,ισάξιο εξοπλισμό,έκδοση υβριδικού και το Puma πιο ενδιαφέρουσα οδηγική συμπεριφορά,ελαφρώς καλύτερες διαστάσεις (4.18μ.) για κίνηση σε πόλη,mild hybrid (θεωρητικά μελλοντικά νομικά ελεύθερη αστική κίνηση) και δυνατό εξοπλισμό σε καλή τιμή.
-
Εγώ πάντως δεδομένου του τιμοκαταλόγου του 208 και του 3008 δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σας εξέπληξε η τιμολόγηση του 2008.
-
παντος σε εμαιλ που μου εστειλαν τωρα απο γκαλο το gt line αυτοματο βενζινη 32900 και πετρελαιο 33900 ενδεικτικες μου εγραψε.
-
Peugeot 2008 gt line petrol Eat8
Ελλαδα 32900€
Ισπανια 27250€
https://www.peugeot.es/gama/selector-de-coches/nuevo-peugeot-2008-suv/configurador/resumen.htmlΙταλια 29100€
https://www.peugeot.it/gamma/gamma-modelli/nuovo-suv-peugeot-e-2008/configuratore/summary.html
Γαλλια 30150€
https://www.peugeot.fr/gamme/nos-vehicules/suv-peugeot-2008/configurer/recapitulatif.html
Γερμανια 29970€
https://www.peugeot.de/neuer-city-suv-peugeot-2008/konfigurator/zusammenfassung.html
Συμπερασματα δικα σας
-
Μάλλον έχουν βαρεθεί τα εργοστάσια να χαμηλώνουν την ΛΤΠΦ των αυτοκινήτων τους για την αμελητέα πλέον μετά την κρίση ελληνική αγορά ?
-
Η απλα η ελληνικη εισαγωγικη δεν πιεζει αρκετα. Στην bmw 118 για παραδειγμα η εισαγωγικη καταφερε ωστε το αμαξι να μην αλλαξει κλιμακα με το πακετο sportline advanced να περασει με 1554€ μεταλλικο,ζαντες 17αρες, led φωτα και προβολεις, αυτοματο κιβωτιο διπλου συμπλεκτη, σπορ καθισματα, ημιδερματινη επενδυση , τιμονι M , και αρκετα αλλα.
-
Πράγματι εξωπραγματικές οι τιμές. Δεν καταλαβαίνω το λόγο γιατί να μην προτιμήσει κάποιος το 3008
-
Οσο ακριβο και να ειναι το συγκεκριμενο θα πουλησει μια χαρα αυτο πιστευω εγω , δε πα να εχουμε την πιο ακριβη τιμη στην ευρωπη που την εχουμε σιγουρα οσοι το θελουν και ειναι στην φαση αλλαγης αυτοκινητου και τους κανει θα τα σκασουν και θα το παρουν χωρις πολλα πολλα , ετσι λεγαμε εδω μεσα 4 χρονια τωρα οταν πρωτοβγηκε και ακομη λεμε για το 3008 που η peugeot ξαφνικα την ειδε premium και ανεβασε τις τιμες και σιγα που θα πουλησει και ποιος θα παει να το αγορασει και και και, και βλεπουμε τι πωλησεις κανει το 3008 , οπως κανει αντιστοιχα και το T Roc και το T Cross που ειναι μεν ακριβα κυριως για το μη τοσο ποιοτικο (πλαστικα παντου) οπως μας ειχε συνηθισει εσωτερικο το group αλλα στις πωλησεις στην κατηγορια τους εχουν το μεγαλυτερο μεριδιο πωλησης με βαση τα στοιχεια ΣΕΑΑ Οκτωβριου και καθομαστε εμεις εδω και λεμε ειναι ακριβο και τι τιμες ειναι αυτες....ενταξει το forum ουσιαστικα ενα καφενειο ειναι να λεμε την αποψη μας αλλα ποιος μας ακουει οταν λεμε οτι πλεον οι τιμες εχουν ξεφυγει. Αν το συγκεκριμενο λοιπον θα εχει ζητηση τοτε η ελληνικη εισαγωγικη μια χαρα τιμες εβαλε μιας και το μεγαλυτερο κερδος κοιταει και ο Ελληνας συμπεριλαμβανομενου και εμου που ολο για την κριση και τους φορους λεει αλλα η κριση ειναι τελικα στο μυαλο του, αφου το χρημα απο οσο βλεπω μια χαρα ρεει εκει εξω για αρκετους τελικα θα το αγοραζει .
Το Αμαξι για μενα ναι ειναι τσιμπημενο ως προς τις τιμες αλλα ειναι πολυ ομορφο αν και για το μηκος του 4.30 του περιμενα λιγο καλυτερους χωρους. Το Captur με μικροτερο μηκος εχει λιγο μεγαλυτερο μεταξονιο (3 ποντους) που μαλλον μεταφραζεται και σε λιγο καλυτερους χωρους για τους πισω και γενικα ευρυχωρια, ιδιο πορτμπαγκαζ αλλα την δυνατοτητα συρομενου καθισματος που δινει εξτρα 100λτ χωρο και ιδια ποιοτητα πιστευω εσωτερικα απο οσο λενε τα reviews με μαλακα πλαστικα στο ταμπλο και στις θυρες ανω. Ιδιους κινηττηρες σε δυναμη αν δεν κανω λαθος και πιστευω οτι οι τιμες θα ειναι καλυτερες απο το 2008 (ευελπιστω) εκτος αν κανουν αυτο που αναφερει ενας φιλος στο αντιστοιχο thread και το φερουν πανακριβο οπως το kadjar στην αρχη και μετα τρεχουν να το κατεβασουν απο οσο εχω καταλαβει και διαβαζω η αντιπρωσωπεια της Renault πασχει αρκετα στην χωρα μας και αυτο ειναι ενα μειον .
Εγω ειμαι προς στιγμη αναμεσα σε αυτα δυο σιγουρα με 27000-30000 παιρνω ενα πληρες σε εξοπλισμο αμαξι οπως το θελω εγω τουλαχιστον ναι ειναι πολλα τα λεφτα δεν περιμενα/περιμενω ομως να δωσω λιγοτερα ειτε γιατι πλεον οι τιμες εχουν ανεβει αρκετα ειτε γιατι εχουμε αυτο το φορολογικο συστημα ειτε γιατι δεν θελω να κανω καποιες παραχωρισεις ,αυτα περιμενα να δωσω , ξερω οτι με αυτα τα χρηματα παιρνω αμαξι με μεγαλυτερους χωρους αλλα φτωχοτερο εξοπλισμο και εδω ειναι το μοναδικο μου διλημμα ως νεος οικογενειαρχης 2 παιδιων για το αν η κατηγορια αυτη των B SUV που ολο μεγαλωνει η αληθεια ειναι, μπορει να καλυψει τις αναγκες μου τουλαχιστον απο χωρους.
-
Πηγα το ειδα. Πρεπει να αναφερθει οτι υπαρχουν πολυ λιγα ετοιμοπαραδοτα κομματια. Τα περισσοτερα ειναι γκρι μεταλλικα (Platinium?) στα Active k Allure κ πορτοκαλι-μαυρη οροφη στα GT.
Υπαρχουν δωρα, launch pack λεγονται αξιας γυρω στις 1.800 για Active κ 2.800 για Allure. Τα extra του Allure το βαζουν ουσιαστικα πολυ κοντα στο GT, σε φαση που λες, γιατι να παω για GT τωρα;
Οτιδηποτε αλλο ή παραγγελία δεν ξερουν ποτε θα ερθει κ σιγουρα δεν εχει τα launch pack.
Grip Control+500€.
Η Actice ειναι πολυ ωραια κ πολυ φθηνη, αξιζει με το launch pack.
Εξοδα/πινακιδες κλειδι χερι = 200€. Ας πουμε στο Sportage ειχε σχεδον 600€.
Το αυτοκινητο ειναι 4.30μ κ φαινεται. Δεν εχει σχεση με τα υπολοιπα μικροτερα της κατηγοριας. Ουσιαστικα εχθρος ειναι το Capture.
Παντως με 26.000 υπαρχει κ το C5 aircross, μεγαλυτερο, αλλα συγχρονο επισης.
Αν μου αρεσε το χρωμα σκεφτομουν να το κλεισω απο τωρα, αλλα αυτο το γκρι ειναι πολυ σκουρο και για να καταλαβετε θα πηγαινα για λευκο κανονικα!
-
Θα πουλησει, αλλα θα πουλήσουν οι 'φτωχες' εκδόσεις λογω τιμης. Ομως, οπως και στο 208, ειναι 'αλλο' αυτοκίνητο στις πιο οικονομικές εκδόσεις.
Επίσης, η σχεδίαση του δεν ειναι τοσο ωραια και πρωτοποριακή οσο ηταν του 3008 οταν βγήκε.σλΣε σχέση βέβαια με το ds3 ειναι παμφθηνο!!
-
To grip control απο οσο καταλαβαινω και βλεπω και στα ξενα αντιστοιχα sites της peugeot ειναι εξτρα ακομη και στην gt line ;;;...tτα χρωματα για τα ετοιμοπαραδοτα ειναι πραγματι καπως....αν και τα lounch pack πρεπει να αξιζουν...αν καποιος εχει περασει , περασει και γνωριζει περισσοτερες λεπτομερειες για τα lounch pack και τι περιλαμβανουν ειδικα στην εκδοση allure ας ενημερωσει.
-
Αθλια χρώματα εφεραν (εκτος του πορτοκαλι), που ειναι τα φανταστικα μπλε, κόκκινα κ κίτρινα;;
-
Pack Active:
-
3D Navi 7'/2 USB/mirror screen triple play
-
Pack comfort: φωτοχρωματικος καθρεφτης/ηλεκτρικα ρυθμιζομενοι και αναδιπλουμενοι εξωτερικοι καθρεπτες με φωτισμο υποδοχης
-Peugeot Connect SOS and Assistance.
Pack Allure:
-
προβολεις LED (τα 'νυχια' μπροστα δεν τα εχει το Active)
-
Φυμε κρυσταλλα πισω
-
10' οθόνη infotainment (ενα GT που ειχαν εκει ειχε μικροτερη)/4 USB (κ 2 πισω)
-
καμερα πισω 180 μοιρες κ κατι αλλα, ηταν σε ενα pack που δεν θυμαμαι
-
ποιο εξελιγμενο Brake Assist κ για βραδυ.
Επισης το Allure εχει digital instruments τα οποια ειναι τρελα, πρεπει να τα δειτε να καταλαβετε, αλλα δεν καταλαβα αν ειναι στην Allure ή ανηκει στο launch pack.
Επισης ισχυει κανονικα -500€ σε ολα αυτα που συζηταμε (δηλαδη το Active θα ειναι 21.900+200€ εξοδα/πινακιδες/τελη μολις τελειωσει η προσφορα 20 Ιανουαριου ή εξαντλησης των αποθεμάτων).
Ξερει κανεις αλλος για χρωματα Allure; Αυτο το γκρι θα ηταν η τελευταια μου επιλογη, δυστυχως..
-
-
Αν έχει κάποιος εικόνα για τις τιμές σε όλες τις εκδόσεις ας τις ανεβάσει. Με ενδιαφέρουν μόνο με αυτόματο σασμάν
-
Έμαθα τηλεφωνικά ότι ήρθε και στη Λάρισα. Αυριο πρωί θα το δω από κοντά και θα μοιραστώ εντυπώσεις και πληροφορίες
-
To pack allure φαινεται αρκετα ενδιαφερον οπως το περιγραφεις αν μπορεις να βαλεις ή αν εχει και την καμερα οπισθοπορειας που ειναι must κατα εμε και δεν ειναι σε ξεχωριστο pack οποτε παει χαμενη υποθεση και τα pack για μενα. Πραγματι ειναι σαν να παιρνεις το GT Line περιπου. Περιλαμβανει και την 10αρα οθονη που απο οσο καταλαβαινω η GT Line εκδοση που θα φαιρνουν Ελλαδα δεν θα την περιλαμβανει και θα την δινουν εξτρα οπως και στην Ισπανια απο οσο βλεπω το configurator ενω στο Γαλλικο ειναι κανονικα στον βασικο εξοπλισμο της εκδοσης αυτης. Παντως και το GT line θα ερθει με εκπτωσεις στον εξοπλισμο σιγουρα.Νομιζω αυριο νομιζω θα ειναι ανοικτα λογω εορταστικου ωραριου, αν ναι θα περασω να το δω με την οικογενεια απο τον Χανιαδακη γιατι ειναι και το πιο κοντινο μου ελπιζω να το εχουν.....
-
To pack allure φαινεται αρκετα ενδιαφερον οπως το περιγραφεις αν μπορεις να βαλεις ή αν εχει και την καμερα οπισθοπορειας που ειναι must κατα εμε και δεν ειναι σε ξεχωριστο pack οποτε παει χαμενη υποθεση και τα pack για μενα. Πραγματι ειναι σαν να παιρνεις το GT Line περιπου. Περιλαμβανει και την 10αρα οθονη που απο οσο καταλαβαινω η GT Line εκδοση που θα φαιρνουν Ελλαδα δεν θα την περιλαμβανει και θα την δινουν εξτρα οπως και στην Ισπανια απο οσο βλεπω το configurator ενω στο Γαλλικο ειναι κανονικα στον βασικο εξοπλισμο της εκδοσης αυτης. Παντως και το GT line θα ερθει με εκπτωσεις στον εξοπλισμο σιγουρα.Νομιζω αυριο νομιζω θα ειναι ανοικτα λογω εορταστικου ωραριου, αν ναι θα περασω να το δω με την οικογενεια απο τον Χανιαδακη γιατι ειναι και το πιο κοντινο μου ελπιζω να το εχουν.....
Ειναι σε ολες τις επισημες αντιπροσωπειες σε ολη την Ελλαδα. Αυριο ειναι ανοικτα (εχουν ενα pen weekend promotion).
Η καμερα δίδεται στο pack που κανουν δωρο τωρα για αρχη. Μετα εξτρα και θα κοστιζει αρκετά.
GT line υπαρχει κ τωρα, απλα ειναι πανάκριβα, κ με τα δωρα στην Allure οι διαφορές ειναι κυριως κοσμητικες. Το GT που ειδα ειχε μικρη οθονη.
Ενημερωσε μας για τα χρωματα! Το γκρι αυτο ειναι απαίσιο..ειναι τραγικο να θελω να δωσω 26.000 κ να εχει μονο το ενα χρωμα που δεν θα επαιρνα ποτε! Απιστευτο φαουλ..πραγματικα αν δεν μου φαινοντουσαν υπερβολικα τα 4.5μ των C5 κ Tuscon/Sportage θα ειχα φυγει απο την επιλογη του 2008 ηδη..Ισως τελικα περιμενω κ το Capture με τα συρόμενα καθισματα..
-
26100 μου βγάζει στο ισπανικό site στο configuration το 2008 allure eat 8 diesel. Μιλάμε για τεράστια διαφορά τιμής προς τα επάνω για την Ελλάδα
-
Το αμάξι στο εσωτερικό του με εντυπωσίασε και σε χώρους , είμαι 1,94 ύψος και 120++ κιλά . Επίσης ρυθμίζεται και το κάθισμα του συνοδηγού σε ύψος κάτι που δεν είναι συχνό στα Β σουβ.
Criu, με το i-cockpit του 2008 πως βολεύτηκες; Ρωτάω επειδή είσαι ψηλός και σε διάφορες δοκιμές που έκαναν στο εξωτερικό,τα ψηλά άτομα είχαν ένα θέμα με την ορατότητα του καντράν που τους την έκοβε το τιμόνι εν μέρει (έπρεπε ή να χαμηλώσουν το τιμόνι,-αλλά τότε έλεγαν ότι όταν το έστριβαν έβρισκαν τα χέρια τους με το τιμόνι στα πόδια- ή αν σηκώσεις λίγο το κάθισμα για να βλέπεις πάνω από τη στεφάνη του τιμονιού,τελικά κατέληγε το ύψος των ματιών τόσο πάνω ώστε να μην βλέπεις όλο το καντράν).
Εγώ δεν είχα τέτοιο θέμα στο 208 -οπότε μάλλον το ίδιο θα ισχύει και για το 2008- που δοκίμασα στην έκθεση,όμως είμαι και μόλις 1.76μ.
-
Προτεινω ενα εμπαργκο στην peugeot μηπως και ηρεμησουν στην εισαγωγικη.
Για παραδειγμα το 208 ειναι ενα απλο, ομορφο αυτοκινητο του 2020...σε καμια περιπτωση δεν ειναι premium....
Σοβαρευτειτε στην peugeot. Ακουτε;;;
Θυμαμαι απο την εποχη του 308 mk1 ελεγαν στην αντιπροσωπια οτι πλεον εγιναν audi και τους ελεγα χαλαρωστε....και τα audi φρου φρου ειναι στις μικρες κατηγοριες.
Ρε ταξιδευτη πως χωρεσες;;;.......εγω ειμαι λιγο πιο κατω απο εσενα αλλα πιο ψηλα απο τον γιατρο και τα ποδια μου χτυπουσαν στο τιμονι.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)