-
Όταν λες ότι είναι 'μία κατηγορία πάνω στο εσωτερικό' τι εννοείς;
Δεν έχει τα σκληρά πλαστικά στο ταμπλό που έχει το 3 αιρκρος , το Τ κρος , το Αρόνα κλπ .
Είναι εσωτερικό επόμενης κατηγορίας , αλλά βασικά στην Αλούρ γιατί στην Ακτιβ χάνει πολύ και η διαφορά με το 3 μικραίνει τόσο που δεν δικαιολογείται η διαφορά των 3000 €
-
-
Storm wrote:
Όταν λες ότι είναι 'μία κατηγορία πάνω στο εσωτερικό' τι εννοείς;
Δεν έχει τα σκληρά πλαστικά στο ταμπλό που έχει το 3 αιρκρος , το Τ κρος , το Αρόνα κλπ .
Είναι εσωτερικό επόμενης κατηγορίας , αλλά βασικά στην Αλούρ γιατί στην Ακτιβ χάνει πολύ και η διαφορά με το 3 μικραίνει τόσο που δεν δικαιολογείται η διαφορά των 3000 €
Μα είναι στην επόμενη κατηγορία αφού πλέον δεν είναι στα μικρά SUV μέχρι 4.2 μέτρα. Το προηγούμενο ήταν.
-
Βασικα καταιγιδα τα 10 με 15 εκατοατα ειναι απο τον πισω προφυλακτηρα και εκεινο το μαυρο κομματι...οχι απο την πλατφρομα του.
Ξεχασα να πω.....
ΤΟ ΕΙΔΑ. Δεν το οδηγησα
Αυτο μαλιστα, εχει ακομα βεβαια το θεμα με τα ποδια μου και το τιμονι. Σκλερανικοβος ειμαι;;;; ξερω γω;;;
Αλλα εχει πιο ευκολη προσβαση μεσα και επιτελους πολυ μεγαλους χωρους πισω.
ΜΙΑ ΧΑΡΑ οικογενειακο, οπως το ειδα
Τιμες....Σοκ!!!!!
-
Εγώ για να διακρίνω τις κατηγορίες έχω σαν μπούσουλα αυτό το site: https://www.automobiledimension.com/small-suv.php
Το 2008 το έχει στα compact suv και όχι στα small suv.
-
δες το πιαω κομματι του προφυλακτηρα...εκει παιρνει ολα τα εξτρα εκατοστα απο τους αντιπαλους του.
-
Το οποίο φυσικά δεν σημαίνει κάτι. Ας το έκαναν ποιο μικρό ώστε να είναι στην κατηγορία των μικρών. Τώρα είναι πάνω από 4.20 μήκος οπότε μπήκε στα compact και ανταγωνίζεται και το 3008. Απλά τα πράγματα.
-
Μονο που το ενα εχει αλλη πλατφορμα και το αλλο αλλη. Επισης εχουν διαφορετικο πλατος και οτι σημαινει αυτο για τους χωρους.
-
Μόνο το GT Line έχει αξιοπρεπές εξοπλισμό στο 2008 και αυτό πάλι με ελλείψης. Γενικά για να γίνει αυτοκίνητο της προκοπής το 2008 χρειάζεται να ξεπεράσει τις €30.000, αλλιώς μοιάζει σαν τον φτωχό συγγενή. Βλέπεις την Belucci αλλά τελικά παίρνεις την πλύστρα ξαδέρφη της, ίδιο όνομα αλλά καμία σχέση!
σε φαντάζομαι στην αντιπροσωπεία της bentley να διαμαρτυρείσαι για τον φτωχό βασικό εξοπλισμό και να τους την λες ότι για να γίνει αξιοπρεπές αυτοκίνητο θέλει αλλα 30.000ευρω έξτρα
-
σε φαντάζομαι στην αντιπροσωπεία της bentley να διαμαρτυρείσαι για τον φτωχό βασικό εξοπλισμό και να τους την λες ότι για να γίνει αξιοπρεπές αυτοκίνητο θέλει αλλα 30.000ευρω έξτρα
Δεν ασχολούμαι με Bentley λόγω γκρούπ.
Αλλά σε μια 7αρα π.χ. άνετα είχα βάλει €60.000 έξτρα εξοπλισμό!!
Πάντως το allure ειναι μέτρια εξοπλισμένο για το προφίλ που θέλει να περάσει και για την τιμή του.
-
Δεν ασχολούμαι με Bentley λόγω γκρούπ.
Χαχαχαχα
Υποψηφιο, για ποστ του 2019 με αποδοση 1,05....εστω στις καθυστερησεις
-
Μονο που το ενα εχει αλλη πλατφορμα και το αλλο αλλη. Επισης εχουν διαφορετικο πλατος και οτι σημαινει αυτο για τους χωρους.
Λίγο ενδιαφέρει. Στην ίδια κατηγορία είναι. Ας πρόσεχε η Peugeot, που πάει και βγάζει αυτοκίνητα που κανιβαλίζει το ένα το άλλο μέσα στην ίδια κατηγορία. Το οποίο φυσικά δεν το κάνει μόνο η Peugeot.
Τέτοιες μπούρδες με τα μοντέλα κάνουν και άλλοι κατασκευαστές, τα μπλέκουν εντελώς, μπλέκουν και τις τιμές, τελικά δεν πουλάνε και μετά αναγκάζονται και αποσύρουν μοντέλα ή βγάζουν άλλα μοντέλα για να διορθώσουν τα λάθη τους.
-
Kι εγώ συμφωνώ με τον storm,ότι αν ένα ζευγάρι,μια οικογένεια θέλει ένα αμάξι για κίνηση στις 2 μεγαλοπούλεις (στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη -δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει πρόβλημα χώρων και πάρκινγκ όπως με Αθήνα-) και παράλληλα να κάνει και κάπως άνετα ταξιδάκια ή εκδρομές 3-4 φορές το χρόνο ή μερικά ΣΚ, το εξωτ.μήκος 4,20μ. είναι max. (μην πω ότι ίσως έως 4-4,10μ. είναι καλύτερα). Γι αυτό επιλέγει αυτή την κατηγορία b-suv,ώστε να έχει τον περισσότερο δυνατό χώρο σε μικρότερο δυνατό μήκος.Σ'αυτές τις περιπτώσεις, δεν στέκονται οι περισσότεροι αν είναι το πάτωμα ή η πλατφόρμα ενός μοντέλου μιας κατηγορίας πάνω ή κάτω.
Αν βέβαια,μένει και κινείται σε επαρχία τα δεδομένα αλλάζουν. Ή αν κάποιος μπορεί -βάση χώρου και οικονομικών- να έχει 2 αμάξια (κατηγορίας πόλης τύπου panda,i10,picanto,citigo,ignis κ.τ.λ.) και να έχει κι ένα μεγάλο κι άνετο για ταξίδια κατηγορίας μικρομεσαίου και άνω.
Aλλά όταν ένα αμάξι όπως το 2008 φθάνει στα 7-8 εκ. διαφορά από τα μεγαλύτερης κατηγορίας hatch και suv π.χ.Scala, QQ,Karoq,Ateca,CHR κ.α., ε τότε δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον σκοπό και τον διπλό χαρακτήρα των b-suv.Ειδικά κιόλας αν πλησιάζει πολύ και τον τιμοκατάλογό τους.
-
Εγώ δεν καταλαβαίνω ποια είναι η χρησιμότητα του πίσω προφυλακτήρα. Χρησημεύει σαν παγκάκι για τους περαστικούς ή το έκαναν έτσι ώστε να φαίνεται στα χαρτιά πιο μακρύ? Γιατί ως γνωστόν το μέγεθος μετράει. Στα αυτοκίνητα. Πάντως είναι ένα από τα σημεία που δε μου αρέσει οπτικά. Γενικά η εξωτερική του εμφάνιση μου βγάζει μια υπερβολή και μια προσπάθεια να μοιάξει ντε και καλά στο 3008. Φυσικά γούστα είναι αυτά.
-
Kι εγώ συμφωνώ με τον storm,ότι αν ένα ζευγάρι,μια οικογένεια θέλει ένα αμάξι για κίνηση στις 2 μεγαλοπούλεις (στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη -δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει πρόβλημα χώρων και πάρκινγκ όπως με Αθήνα-) και παράλληλα να κάνει και κάπως άνετα ταξιδάκια ή εκδρομές 3-4 φορές το χρόνο ή μερικά ΣΚ, το εξωτ.μήκος 4,20μ. είναι max. (μην πω ότι ίσως έως 4-4,10μ. είναι καλύτερα). Γι αυτό επιλέγει αυτή την κατηγορία b-suv,ώστε να έχει τον περισσότερο δυνατό χώρο σε μικρότερο δυνατό μήκος.Σ'αυτές τις περιπτώσεις, δεν στέκονται οι περισσότεροι αν είναι το πάτωμα ή η πλατφόρμα ενός μοντέλου μιας κατηγορίας πάνω ή κάτω.
Αν βέβαια,μένει και κινείται σε επαρχία τα δεδομένα αλλάζουν. Ή αν κάποιος μπορεί -βάση χώρου και οικονομικών- να έχει 2 αμάξια (κατηγορίας πόλης τύπου panda,i10,picanto,citigo,ignis κ.τ.λ.) και να έχει κι ένα μεγάλο κι άνετο για ταξίδια κατηγορίας μικρομεσαίου και άνω.
Aλλά όταν ένα αμάξι όπως το 2008 φθάνει στα 7-8 εκ. διαφορά από τα μεγαλύτερης κατηγορίας hatch και suv π.χ.Scala, QQ,Karoq,Ateca,CHR κ.α., ε τότε δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον σκοπό και τον διπλό χαρακτήρα των b-suv.Ειδικά κιόλας αν πλησιάζει πολύ και τον τιμοκατάλογό τους.
Ακριβώς όπως τα λες είναι. Είχε που είχε πρόβλημα το προηγούμενο 2008 που ήταν και στη σωστή κατηγορία, τώρα απέκτησε περισσότερα. Είναι ζήτημα αν έχω δει 3 ή 4 φορές το προηγούμενο 2008 στο δρόμο.
Πάντως το 208 της ξέφυγε για 4,5 εκατοστά. Θα μπορούσε να ήταν πάνω από 4.10 μέτρα και να έμπαινε στα μικρομεσαία μαζί με το 308 που είναι στα 4.25 μέτρα. Θα έκαναν παρέα το ένα δίπλα στο άλλο.
-
Παντως με τον προφυλακτηρα αυτο οταν το δεις παρκαρισμενο...πρωτης ταξεως ευκαιρια να δεσεις καλυτερα τα κορδονια σου.
Το θαψαμε το λιονταρακι....χαχαχα
-
χα!χα! τι είπε ο παίχτης! Να δέσεις τα κορδόνια σου! Απλά κορυφαίος!!!! χα!χα!!
-
Εγω νομιζω οτι θα μοσχοπουλησει!
Κ ειναι 1ο στη λιστα μου αυτη τη στιγμη.
Τα περισσοτερα απο αυτα που βλέπετε μισο-αδεια εγω τα βλεπω μισο-γεματα, ακομη κ στην Active.
Π.χ Ολοι κριτικαρουν το Puma για το χωρο πισω, ενω δεν εχει καν ρεζερβα (το 2008 εχει 16'). Το CHR εχει σχεδον οσο χωρο αποσκευων ειχε το Auris που ξεφορτωθηκαμε περισυ, κ πρεπει να εισαι συγκεκριμενου αναστηματος για να χωρεσεις πισω.
Μονο το C5 βλεπω σαν καλυτερο value for money, αλλα 4.5μ ειναι πολλα για μενα, κ δεν ειναι μονο το μηκος, συνολικα το μεγεθος μετραει.
Ουσιαστικά μονο το Capture περιμενω, αλλα το μονο που θεωρω πλεονεκτημα ειναι οι αεραγωγοι πισω κ το συρόμενο καθισμα, ειμαι σιγουρος οτι οι καλες εκδοσεις θα ειναι εξίσου ακριβες με το 2008, απλα θα εχει 1 φθηνοτερη απο την Active κ κανα χιλιαρι με λιγα αλογα.
-
Ακριβές πλούσιες εκδόσεις.
Τιμολογιακά δεν θα έπρεπε να μπαίνουν τόσο πολύ στα χωράφια του 3008.
Δηλαδή γιατί να πάρεις το 2008 GT Line και όχι το 3008 Allure;
Δεν καταλαβαίνω πως το έχουν σκεφτεί.
-
Η κατηγορία του αυτοκινήτου καθορίζεται για μένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ από το μεταξόνιο . Γιατί εκεί φαίνονται οι χώροι .
Το νέο 2008 , το 3 αιρκρος και το Κροσλαντ , αν και το πρώτο έχει άλλο πάτωμα , το καινούργιο από τα δύο παλιότερα , έχουν όλα 2605 μεταξόνιο . Δηλαδή πρακτικά ίδιους χώρους . Το 2008 και το Κροσλαντ είναι 10-15 πόντους μεγαλύτερα από το 3 αιρκρος χωρίς να έχουν μεγαλύτερους χώρους γενικά , γιατί το 3 είναι ψηλότερο και κερδίζει εκεί .
Τώρα για τον κανιβαλλισμό το 2008 ΔΕΝ κανιβαλλίζεται από το 3008 γιατί οι εκδόσεις του εκτός των αυτόματων ντίζελ που δεν ξέρουμε επίσημα τις τιμές τους και της πλούσιας 130 αυτόματης , είναι κάτω από τις τιμές που ξεκινάει η Ακτιβ του 3008 για τον 1.2 χειροκίνητο .
Αρα σωστά τοποθετήθηκε από την εταιρεία . Το θέμα είναι ότι υπάρχουν και εναλλακτικές εκτός της εταιρείας όπως το 5 αιρκρος .
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)