-
Εμενα που μ αρεσουν τα a suv.... Τι να πω;
Παλι τα πιο μιζερα κοιτω;
Και εμένα μου αρέσουν τα A suv, αλλά για Δευτέρα/τρίτα (κάπου πρέπει να μπει κ η οικογένεια).
Sonet/Venue τα βρίσκω καταπληκτικά.
Ανάλογα με τις ανάγκες διαμορφώνονται και οι επιλογές, και συνήθως δεν είναι ίδιες, όπως και οι απόψεις.
-
Εγώ είχα βάλει στόχο μέχρι το Σεπτέμβριο του 20 να πάρω αμάξι. Και το έκανα τον Ιούλιο. Αμα είναι να περιμένω τις νέες εκδόσεις κάθε φορά, θα με φάει η αναβλητικοτητα ή χειρότερα το να λέω: πωωω το μοντέλο τάδε του 20 ήταν πιο οικονομικό και έχασα τη ευκαιρία.
Ξαναλέμε ότι όλοι μας αγοράζουμε κάτι με βάση τις ανάγκες μας και την τσέπη μας. Άμα μπλέξουμε και με reviews του εξωτερικού τότε δεν βγάζουμε άκρη. Λες και εκεί δεν υπάρχουν σαιτ που τα παίρνουν από τις εκεί εισαγωγικές.
Το μόνο που ασχολήθηκα εγω από ξένα reviews ηταν καθαρά το κομμάτι των επιδόσεων, και αυτό όταν είχα καταλήξει σε 2-3 επιλογές.
Καλές γιορτές
-
Εγώ είχα βάλει στόχο μέχρι το Σεπτέμβριο του 20 να πάρω αμάξι. Και το έκανα τον Ιούλιο. Αμα είναι να περιμένω τις νέες εκδόσεις κάθε φορά, θα με φάει η αναβλητικοτητα ή χειρότερα το να λέω: πωωω το μοντέλο τάδε του 20 ήταν πιο οικονομικό και έχασα τη ευκαιρία.
Ξαναλέμε ότι όλοι μας αγοράζουμε κάτι με βάση τις ανάγκες μας και την τσέπη μας. Άμα μπλέξουμε και με reviews του εξωτερικού τότε δεν βγάζουμε άκρη. Λες και εκεί δεν υπάρχουν σαιτ που τα παίρνουν από τις εκεί εισαγωγικές.
Το μόνο που ασχολήθηκα εγω από ξένα reviews ηταν καθαρά το κομμάτι των επιδόσεων, και αυτό όταν είχα καταλήξει σε 2-3 επιλογές.
Καλές γιορτές
Και εγώ τέλη Ιανουαρίου του 20, έψαχνα εντατικά για 18μηνες αλλά πάντα παρακολουθώ την αγορά.
Κοίταξα (και οδήγησα τα περισσότερα από αυτά) από μεταχειρισμένα 3008 του 15, Scross, Mini Coutryman, παλιό Captur μέχρι Sportage και C5 καινούργια και τα πάντα ανάμεσά τους.
Το πάτημα του 2008 του 2020 δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μεγαλύτερα αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει νωρίτερα, και είναι πολύ 'διασκεδαστικοτερο' και οδηγοκεντρικο από το C5 Aircorss που ήταν η πρώτη μου επιλογή από C suv. Σε σχέση με το C3 Aircross που ήταν η 2η μου επιλογή από B suv είναι μία γενιά μπροστά σε οδηγικά χαρακτηριστικά και φαίνεται πάρα πολύ.
Οδήγησα τα πάντα (B/C suv) μέχρι εκείνη τη στιγμή, καθαρά με οδηγικά κριτήρια (προσωπικα φυσικά) ήταν το περισσότερο ταιριαστό στις ανάγκες μου.
Αν βάλεις και τα χωροταξικά (π.χ κάποια c suv είχαν παρόμοιο χώρο αποσκευών με πολύ μεγαλύτερο όγκο αυτοκινήτου), το ότι χωρούσαν τα βασικά πράγματα 4 μέλους οικογένειας (ΟΧΙ όλα τα Β suv το επιτυγχάνουν αυτό, και ούτε κάποια C suv - ναι, εσένα κοιτάω C-HR) μαζί με την τεχνολογία και design, προσωπικά το βρίσκω το ωραιότερο με διαφορά από τα περισσότερα (σίγουρα την καλύτερη μούρη, ακόμη και από το fl 3008) μετά μου αρέσει το XC40, αλλά μιλάμε για άλλη φάση τελείως , και βάλε και τον καλύτερο και πιο σύγχρονο diesel στην κατηγορία (κατά τη γνώμη μου, το εξαντλήσαμε πριν έναν μήνα αυτό) τότε η επιλογή έγινε σχεδόν παν-εύκολη.
Οι επιλογές ήταν να πάω στα 22.000 σε Aircross ή 30.000 C5 Aircross, τελικά πήγα ΑΚΡΙΒΩΣ στη μέση, και τελικά, τη Χρυσή τομή. Κατά τη γνώμη μου φυσικά.
-
Μπαινει καποιος να βρει πληροφοριες για το 2008 και βλεπει ατελειωτη φλυαρια και αντιπαραθεσεις.Καποιοι δεν εχουν τι αλλο να κανουν.
-
Παιδιά τα Β-σουβ είναι αυτή την περίοδο η χρυσή τομή για την Ελλάδα . Μπορείς να πάρεις καλό οικογενειακό αμάξι και καλό εξοπλισμό , κινητήρες και αυτόματα κιβώτια .
Και να πω και κάτι ακόμα . Καλά τα μεγαλύτερα σουβ , αλλά έχουν τους ίδιους κινητήρες με μεγαλύτερο βάρος , εκτός αν ξεφύγεις οικονομικά και σε κατανάλωση .
Εκανα βόλτα τις τελευταίες μέρες σχεδόν όλα τα Β και C suv , πέραν των VAG που δεν με ενδιαφέρουν , αλλά έχω μπει παλιότερα μέσα σε όλα εκτός από τα Αουντι .
Δεν είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές των μεγαλύτερων από τα μικρότερα ώστε να δικαιολογηθούν εύκολα οι μεγάλες διαφορές στις τιμές . Ιδιαίτερα αν τα Β είναι ευρύχωρα .
Προφανώς το γεγονός ότι το 2008 ξεφεύγει σε τιμές όταν παίρνει εξοπλισμό , είναι ένα θέμα , αλλά δεν θα καθορίσει την κατηγορία .
Ακόμα έχουμε μεγάλες αλλαγές στα Σουβ με νέα Τουσόν και Σπόρτατζ , νέο Κασκάι και Κατζάρ και φέις λιφτ σε 3008 και Γκραντλαντ , που θα δημιουργήσει νέα αγορά .
-
Επειδή φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι και σε μένα, θα πω ότι έχεις δίκιο. Απλά πήγα κακώς να απαντήσω σε θέματα άσχετα με το κυρίαρχο topic το οποίο είναι το 2008.
-
Μπαινει καποιος να βρει πληροφοριες για το 2008 και βλεπει ατελειωτη φλυαρια και αντιπαραθεσεις.Καποιοι δεν εχουν τι αλλο να κανουν.
Σε όλα τα νήματα του φόρουμ το ίδιο γίνεται.
Τουλάχιστον εμείς που έχουμε το αυτοκίνητο προσπαθούμε να φέρουμε κάποιες πτυχές της πραγματικότητας στην συζήτηση.
Τι θες να μάθεις;
-
Off topic :το Ignis sport+ θεωρείται A Suv?
-
Lap wrote:
Off topic :το Ignis sport+ θεωρείται A Suv?
Ναι.
-
Οχι kei car ειναι πιο πολυ, η απλα υψηλο a seg
4 μετρα ειναι τα a suv, το suzuki ειναι 3,70.
Αυτο ειναι α suv,
-
Οχι kei car ειναι πιο πολυ, η απλα υψηλο a seg
4 μετρα ειναι τα a suv, το suzuki ειναι 3,70.
Αυτο ειναι α suv,
επίσημα στις πωλήσεις πάντως Α Suv καταγράφεται.
Τα τέλεια βέβαια είναι κοντά στα 4μ όπως αναφέρεις.
-
Νομιζω το ονομαζουν compact suv ή mini suv. Γενικα ειναι κατι ξεχωριστό. Τα αλλα ειναι σχεδον αλλη κατηγορία. Περιμενω το 1008 με πολυ αγωνία.
-
Οι ερωτήσεις αφορούν κατόχους 1.5 diesel (χειροκίνητο ή αυτόματο) του 2008...
- Είναι επαρκής ο κινητήρας για 4 άτομα (φορτωμένο για ταξίδια) με το manual κιβώτιο ή είναι μονόδρομος το EAT8 με 130 ps;
Είναι αισθητή η διαφορά;
-
Οι χώροι του είναι επαρκείς για 4μελή οικογένεια (πορτ-μπαγκάζ κ εσωτερικά);
-
Επίσης, για να προσθέσεις το grip control πρέπει να επιλέξεις έκδοση GT LINE μόνο (MY 21);
Δίλημμα ανάμεσα σε 2008 κ 3008 fl στα 30 χιλιάρικα budget...
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ME ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
-
Οι ερωτήσεις αφορούν κατόχους 1.5 diesel (χειροκίνητο ή αυτόματο) του 2008...
- Είναι επαρκής ο κινητήρας για 4 άτομα (φορτωμένο για ταξίδια) με το manual κιβώτιο ή είναι μονόδρομος το EAT8 με 130 ps;
Είναι αισθητή η διαφορά;
-
Οι χώροι του είναι επαρκείς για 4μελή οικογένεια (πορτ-μπαγκάζ κ εσωτερικά);
-
Επίσης, για να προσθέσεις το grip control πρέπει να επιλέξεις έκδοση GT LINE μόνο (MY 21);
Δίλημμα ανάμεσα σε 2008 κ 3008 fl στα 30 χιλιάρικα budget...
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ME ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
Αυτό έχω. 4 Μελής. 12.000χλμ σε 10 μήνες και 2 lockdown.
Προφανώς τα 130 είναι καλύτερα από τα 100, αλλά το καινούργιο έρχεται με 110hp και δεν θα πληρώνει τέλη κυκλοφορίας.
Δεν ξέρω για grip control. Έπρεπε να το είχε standard από Allure και πάνω. Μεγάλη έλλειψη, και εγώ το ήθελα αλλά βιαζομουν για αγορά.
Δες και αυτό.
'Hit the road and you’ll find the 2008 is a great all-rounder. Its steering is light in town, but weights up to give you more confidence at faster speeds. The slick six-speed manual gearbox (an eight-speed auto is optional) is the perfect match for the Peugeot’s sporty small steering wheel and, with little body lean to speak of, it’s a fun car to hustle about.'
https://www.carwow.co.uk/peugeot/2008
Πόσο κάνει το 3008 Allure facelift; Έχεις τιμές γενικά;
-
Ο τιμοκατάλογος της peugeot (17-11-20) για το 3008 facelift αναγράφει :
1.5 BlueHDi 130 S&S ACTIVE PLUS: 30.500 €
1.5 BlueHDi 130 S&S ALLURE: 34.200 €
1.5 BlueHDi 130 S&S ALLURE PLUS GRIP: 36.200 €
1.5 BlueHDi 130 S&S GT GRIP: 39.200 €
1.5 BlueHDi 130 S&S EAT8 ACTIVE PLUS: 33.100 €
1.5 BlueHDi 130 S&S EAT8 ALLURE: 37.300 €
1.5 BlueHDi 130 S&S EAT8 ALLURE PLUS GRIP: 38.800 €
1.5 BlueHDi 130 S&S EAT8 GT GRIP: 41.800 €
Σκεφτόμουν να κατέβω κατηγορία (B-SUV) κ να κερδίσω περισσότερο εξοπλισμό (2008-GT LINE), χάνοντας τους χώρους και το design του 3008 fl, λόγω του budget στα 30 χιλ.
Γι' αυτό ζητάω τη βοήθειά σας ως προς την επάρκεια των χώρων στο 2008 και τον κινητήρα 1.5 diesel.
Ευχαριστώ!
-
Ο τιμοκατάλογος της peugeot (17-11-20) για το 3008 facelift αναγράφει :
1.5 BlueHDi 130 S&S ACTIVE PLUS: 30.500 €
1.5 BlueHDi 130 S&S ALLURE: 34.200 €
1.5 BlueHDi 130 S&S ALLURE PLUS GRIP: 36.200 €
1.5 BlueHDi 130 S&S GT GRIP: 39.200 €
1.5 BlueHDi 130 S&S EAT8 ACTIVE PLUS: 33.100 €
1.5 BlueHDi 130 S&S EAT8 ALLURE: 37.300 €
1.5 BlueHDi 130 S&S EAT8 ALLURE PLUS GRIP: 38.800 €
1.5 BlueHDi 130 S&S EAT8 GT GRIP: 41.800 €
Σκεφτόμουν να κατέβω κατηγορία (B-SUV) κ να κερδίσω περισσότερο εξοπλισμό (2008-GT LINE), χάνοντας τους χώρους και το design του 3008 fl, λόγω του budget στα 30 χιλ.
Γι' αυτό ζητάω τη βοήθειά σας ως προς την επάρκεια των χώρων στο 2008 και τον κινητήρα 1.5 diesel.
Ευχαριστώ!
Τι έχεις τώρα; Σε φόρτωμα πως είσαι; Βάζεις μπαγκαζιερα; Τι ύψος/κιλά είσαι;!
Αν μπορείς να πάρεις Allure Plus 130hp θα είσαι σούπερ. Για εμένα δεν άξιζε το GT τότε, νομίζω ανεβάζει και υπερβολικά την τιμή. Το θέμα είναι να πάρεις τη 10' και τον 3D πίνακα οργάνων, είναι σαν διαστημόπλοιο μέσα.
Το Grip είναι 500€ και περίμενε κάποιους μήνες για την παραγγελία. Κατά τη γνώμη μου αξίζει, αλλά ποτέ δεν ήθελα να περιμένω αυτοκίνητο, αν εσύ θες, πιστεύω ότι λέει.
Μπορείς να πάρεις και εισαγωγική έκδοση, και αν δεν σε ικανοποιήσει, με 150-600€ να κάνεις αργότερα ένα ελαφρύ stage 1 πειραγματακι από 12-30hp, και να είσαι υπερκομπλε. (Με chip μπορείς να το βγάζεις - βάζεις χωρίς θέμα).
Η διαφορά στην τιμή είναι σημαντική, και μόνο Active Plus στο 3008..
-
Προτιμώ τα full led φώτα γι' αυτό θα ήθελα gt-line...αλλά κ η allure plus είναι πολύ καλή έκδοση.
Δε μου αρέσουν μπαγκαζιέρες κτλ...Ελπίζω να μη χρειαστεί στο 2008.
Πιστεύω να χωράνε ''νορμάλ'' βαλίτσες 4 ατόμων.
Μου αρέσει το compact μέγεθος του 2008 και το ελαφρύτερο σασί του.
Πιστεύω θα τραβάει καλύτερα το μοτέρ σε σχέση με το 3008.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες...
-
Προτιμώ τα full led φώτα γι' αυτό θα ήθελα gt-line...αλλά κ η allure plus είναι πολύ καλή έκδοση.
Δε μου αρέσουν μπαγκαζιέρες κτλ...Ελπίζω να μη χρειαστεί στο 2008.
Μου αρέσει το compact μέγεθος του 2008 και το ελαφρύτερο σασί του.
Πιστεύω θα τραβάει καλύτερα το μοτέρ σε σχέση με το 3008.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες...
Full led είναι κ το Allure, τις νύχιες μπροστά δεν έχει μόνο. Πάντως λαμπτήρα δεν έχει πουθενά στο φανάρι.
Νορμάλ χωράει άνετα. Εγώ που δεν φορτώνω νορμάλ δεν έχει χρειαστεί καθόλου μπαγκαζιερα, αλλά επειδή ΔΕΝ φορτώνω νορμάλ, είμαι έτοιμος κάποια στιγμή να βάλω (έχω) αν χρειαστεί.
Να σου πω τα μειονέκτημα, που πραγματικά με εξοργίζουν. Δεν έχει οσφυϊκή στήριξη (ρυθμιζόμενη, τουλάχιστον στην Allure, δεν ξέρω η GT αν έχει), δεν έχει πίσω υποβραχιονιο - τραγική έλλειψη, βέβαια τα περισσότερα B suv δεν το προσφέρουν (Puma, Captur) αλλά όπως και να έχει χρειάζεται, και επίσης δεν έχει ρεύμα στο Πορτ μπαγκαζ (για ψυγειακι). Αυτά τα θεωρώ χαζές ελλείψεις και θα τις ήθελα, αλλά οι περισσότεροι βλακωδως τα έχουν για τα C suv. Τουλάχιστον δίνει 2 USB θύρες πίσω, οπότε και τα 2 παιδιά σε μεγάλο ταξίδι μπορούν να απασχοληθούν άνετα, και να έχουν και μπαταρία στο τέλος της διαδρομής.
Επίσης έχω ακούσει πολλά καλά σχόλια από τους πίσω για τα καθίσματα.
Την έξτρα διαφορά του GT (χρηματική) θα την προτιμούσα να τη διαθέσω στα 130 άλογα. Πιστεύω ότι το αμάξι γίνεται ιδανικό μετά, σε σχέση και με το μικρό βάρος και την φοβερή ποιότητα κύλισης γίνεται μικρό αριστούργημα.
Ένα άλλο σημαντικό είναι ότι προτιμώ τη 17αρα με χίλια. Πιστεύω είναι ακριβώς, just right για τον τύπο και ύφος του οχήματος, περισσότερο από την 16 της Active και 18 της GT. Δες το και αυτό, πάρε τουλάχιστον 2 εκδόσεις τεστ ντραιβ να δεις τις διαφορές.
Επίσης κοντά στο σπίτι μου Αθήνα ήρθε πλέον κόκκινο 2008, και χθες διαπίστωσα στο σπίτι επαρχία ήταν παρκαρισμένο κόκκινο 2008! Τρομερή σύμπτωση!
Ωραίο χρώμα πάντως για όσους θέλουν κάτι σπορ και να ξεχωρίζει. Μοιάζει με το Lucid red (της Ford; Έτσι λέγεται;) Και το κλασσικό της Mazda (είχε και ένα ολοκαίνουργιο 3 κοντά και το σύγκρινα).
-
Όταν λες νορμάλ; Εννοείς 4 μεσαίες ή 2 μεγάλες και 2 μικρές γιατί αν εννοείς τις τεράστιες που βάζουν στα αεροπλάνα θέλεις τότε 3008.
Σ αυτό το κομμάτι πορτ μπαγκαζ υπάρχει πρόβλημα,ο μόνος που λίγο το δείχνει είναι ο carwow.
Από καιρό θέλω να γυρίσω τέτοια βίντεο αλλά αυτοκίνητα γιοκ. Θα κανω μια προσπάθεια με το δικο μου.
-
Αυτό το πορφυρό , όχι κόκκινο , μου αρέσει και εμένα και μέχρι που θα το αγόραζα , αν και βάζελος...
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)