-
Μου πρότειναν να μου δώσουν αυτοκίνητο αλλά δεν δέχτηκα γιατί δεν νοιώθω άνετα με ξένο. Προτιμώ το παλιό μου ένα Toyota Corolla 1997 το οποίο ευτυχώς δεν πρόλαβα να πουλήσω. Έχω κουραστεί να απαντώ στις συχνές ερωτήσεις των φίλων μου ότι δηλαδή δεν έχω ακόμα τίποτα νεώτερο.
-
Να σαι καλά Lap. Όντως είναι όμορφες οι γραμμές του και το συγκεκριμένο χρώμα το απογειώνει. Και να φανταστείς στις φωτογραφίες χάνει.
Όσο για τους τοίχους όντως ο σπιτονοικοκύρης είναι αρκετά funky χαχα
Προτείνω να αλλάξεις γνώμη και να δεχτείς. Για ποιο λόγο να φορτώνεις με χιλιόμετρα το δικό σου (έστω και το παλιό) εξ αιτίας ενός προβλήματος για το οποίο ευθύνεται η Peugeot; Για ποιο λόγο νιώθεις άσχημα; Ασφαλισμένο θα είναι και πιο σύγχρονο. Θα σου κάνει την δουλειά σου. Κατανοώ πως θέλεις το δικό σου και όχι άλλο αλλά θα πρέπει να κάνουν κι αυτοί ένα βήμα για να σε εξυπηρετήσουν.
-
Η άποψή μου είναι πως αξίζει και με το παραπάνω ειδικά σε καινούριο αμάξι. Κυριολεκτικά είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ από όταν το παρέλαβα. Φυσικά όμως για κάποιον που δεν πολύ ασχολείται και δεν τον νοιάζει να έχει το αμάξι του καθαρό και προστατευμένο, ίσως να μην αξίζει. Έχω δει αυτοκίνητα προστατευμένα έτσι για πάνω από 10 χρόνια και είναι καθρέφτης!
Σίγουρα αντέχουν στην 10ετία....στην οποία όμως θα έχεις πληρώσει €1.800!! Με το 1/3 στην 10ετία κάνεις ένα γυάλισμα και θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα όταν πάς να το πουλήσεις. Επίσης, στην μεταπώληση δεν παίρνεις πίσω τα χρήματα. Για αυτό είπα ότι δεν αξίζει για εμένα. Και πέρα από το κεραμικό που είχα περάσει την 116, έχω χαλάσει πάνω από €1.000 σε προϊόντα detailing όταν για 6-7 χρόνια ασχολούμουν μόνος μου με τις ώρες για πλύσιμο, γυάλισμα, κέρωμα και προστασία.
Αλλά εν τέλη είναι κάτι καθαρά προσωπικό!
-
Καλά δεν είναι ακριβώς έτσι... Το 'ένα γυάλισμα' σε ένα αυτοκίνητο που για 10 χρόνια τραβάει ταλαιπωρία χωρίς καμία προστασία χρώματος δεν μπορεί να κάνει και θαύματα... Ανάλογα σε τι κατάσταση θα είσαι. Από κάποιες ζημιές (πχ κουτσουλιές που έχουν κάτσει λίγο, ήλιο, άλατα, ρύποι κτλ) μπορεί να μην υπάρχει και γυρισμός! Αν είναι για να το 'φέρεις' να φας το μισό βερνίκι βράστα... Και φυσικά στην ζωή του αυτά τα 10 χρόνια θα το βλέπεις θαμπό με την αραχνούλα του κτλ. Σε καμία περίπτωση δεν έχεις το ίδιο αποτέλεσμα. Δε συζητάω για την γυαλάδα που δίνει το κεραμικό. Δεν υπάρχει καν σύγκριση με αμάξι που δεν έχει κεραμικό σε αυτό τον τομέα! Άλλο επίπεδο...
Επίσης, πως κοστολογείς τον χρόνο που κερδίζεις στο πλύσιμο όταν το αμάξι πλένεται τόσο πιο εύκολα που θες τον μισό χρόνο (πιο λίγο από μισό, αλλά μη με πεις και υπερβολικό!); Ή αντίστοιχα, πόσα χρήματα θα έχεις γλυτώσει από το να δίνεις 10-15 κάθε φορά να στο πλένει πλυντήριο; Στο σελφ σέρβις με 3-4 ευρώ το κάνω για βιτρίνα!
Την μεταπωλιτική αξία δεν την υπολογίζω καθόλου στα αμάξια μου. Το αμάξι που επιλέγω το παίρνω για να το γουστάρω εγώ και να μου προσφέρει αυτά που θέλω. Δε πρόκειται να νταντέψω τίποτα με σκοπό να τα χαρεί ο επόμενος! Άσχετα που αν ποτέ το πουλήσω, αυτός που θα το πάρει θα έχει πάρει διαμάντι μετά από τόση προσοχή...
Πρέπει να τα συνυπολογίσεις όλα. Κάποιος που γουστάρει να ασχοληθεί για το κάτι παραπάνω και οπτικά και ποιοτικά, που θα το χαίρεται να το βλέπει, το κάνει. Ένας άλλος που δεν τον ενδιαφέρει καθόλου αυτό το κομμάτι και μπορεί να παίρνει και το πιο φθηνό χρώμα κατά την αγορά γιατί δεν τον νοιάζει, δεν αξίζει να ασχοληθεί! Δεν κατακρίνω καμία από τις δύο επιλογές. Όπως είπες και εσύ είναι θέμα γούστου.
Και σαν κερασάκι θα σου πω και ένα άλλο, έμμεσο θετικό. Μέσα από το ψάξιμο για την δουλειά αυτή και την φροντίδα γενικότερα, έχω γνωρίσει πολύ κόσμο που αγαπάει τα αυτοκίνητα. Καλά παιδιά με μεράκι και όρεξη γιατί για να κάνεις αυτή τη δουλειά σε αυτό το επίπεδο πρέπει να είσαι ψίρας. Αυτό που κέρδισα εγώ είναι γνωριμίες και 'κονέ' με πάσης φύσεως μάστορες και τεχνίτες για οτιδήποτε χρειαστεί. Όταν μου έξυσε τον προφυλακτήρα ένας μπάρμπας την ώρα που καθόμουν παρκαρισμένος μέσα στο αμάξι, τα παιδιά με σύστησαν σε φανοποιό αστέρι που η δουλειά που έκανε δεν περιγράφεται αν δεν την δεις... Καμία διαφορά στο χρώμα, τολμώ να πω με καλύτερο match από το εργοστάσιο αφού πήρε δείγμα από το καπώ. Όταν έψαχνα να αλλάξω την εξάτμιση, βρήκα μηχανικό επίσης φοβερό που τον έβλεπα να δουλεύει και χαιρόμουν με την λεπτομέρεια και την προσοχή αυτών που έβλεπα. Γενικά θέλω να πω πως μέσα από την όλη φάση του detailing έχω κάνει γνωριμίες με άτομα που πλέον εκτιμώ ιδιαίτερα και για μένα κι αυτό είναι κάτι σημαντικό όσο περίεργο και αν ακούγεται
Α και εννοείται πως στο δεύτερο αμάξι (ΚΙΑ Picanto), τον λεγόμενο 'εργάτη', δεν γίνεται τίποτα απ' όλα αυτά. Εκείνο είναι σκύλος μαύρος που μας παίρνει από το Α και μας πάει στο Β, ειδικά μέσα στην πόλη και δεν διαμαρτύρεται ποτέ! Horses for courses που λένε και οι Άγγλουρες!
-
Σήμερα το απόγευμα παρέλαβα το αυτοκίνητο.Αξιζε η αναμονή.Θα επανέλθω αύριο μεθαύριο με τις πρώτες εντυπώσεις.
-
Σήμερα το απόγευμα παρέλαβα το αυτοκίνητο.Αξιζε η αναμονή.Θα επανέλθω αύριο μεθαύριο με τις πρώτες εντυπώσεις.
Καλορίζικο και καλά,ασφαλή χλμ.!
-
Α και εμενα μ αρεσει να τα εχω ετσι τσιλικα. Εχω ξοδεψει περιουσοα σε κρεμες και δοκιμαζω διαφορα. Τα αυτοκινητα μου ειναι πολυ κοντα στο 'βιτρινας' οταν σγοραστηκε ακομα και αν ειναι αρκετων ετων.
Αφηνεις για παραδειγμα μια πετσετα στο καπο και συτη γλυστρα και πεφτει μονη της κατω. (Ψηλο μαλακια βεβαια, εχει τυχει να θελω να αφησω πραγματακια στη οροφη και να γλυστρουν και να πεφτουν, π,χ καφες.
Ακομα και σε αυτοκινητο ανω των 15 ετων μοιαζει σαν να βαφτηκε χθες, ή βγηκε απο την βιτρινα.
Τωρα το επομενο προτζεκτ καθαροσμος με αφρο ολου του συστηματος κλιματισμου, Το αναπνεουμε ολο αυτό.
Ψαχνω να βρω πως θα το κανω μονος μου.
-
Καλοταξιδο και ασφαλη χιλιομετρα.
-
Να το χαρείτε με υγεία!
Είμαι Εύβοια αυτές τις μέρες, κ έτυχε ένα Arona HF μπροστά μου με ντόπιο μέσα σε ένα ορεινό κομμάτι προς τα βόρεια του νησιού.
Παίξαμε λίγο και μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την οδηγική συμπεριφορά του και την αίσθηση ασφαλείας που παρέχει, ενώ δεν ήξερα το δρόμο καθόλου και στηρίχθηκα κυρίως στις δυνατότητες του αυτοκινήτου.
Επίσης επειδή έχω οδηγήσει αρκετά Arona, καμία σχέση στις εγκάρσια τομές της ασφάλτου.
Το τιμονακι του καταπληκτικό στο τόσο στροφιλικι (και σαν σχήμα/μέγεθος τιμονιού και σαν στρίψιμο). Πολύ καλά φρενα.
Όπως είχα πει κ όταν το πρωτοπηρα, η έλλειψη στήριξης της μέσης είναι σοβαρό μείον, ειδικά για εμάς που την έχουμε ταλαιπωρήσει τόσα χρόνια. Τα προβλήματα είναι τα ίδια που είχα αναφέρει και τότε και τα είχα διακρίνει πριν αγοράσω, και ποστάρει εδώ.
Το μαξιλαράκι του κεφαλιού δεν ρυθμίζεται μπρος πίσω, το Ford B max τα έχει κ τα 2 αυτά.
Δεν έχει 12v στο πορτ-μπαγκάζ.
Η έλλειψη αεραγωγών πίσω καθυστερεί 2-3 λεπτά να φτιάξει την ατμόσφαιρα και τα μικρά έχουν παραπονεθεί 2-3 φορές, αυτές οι νέες γενιές τα θέλουν όλα, και τα θέλουν τώρα!
Έλλειψη μεσαίου υποβραχιωνιου πίσω, μου το έχει αναφέρει φίλος οτι θα το ήθελε.
Μπορεί να ειμαι και λίγο υπερβολικός, αλλά η USB C θα μπορούσε να ειναι και fast quick charge 3.0, προσπαθώ να το έχω αυτό το στάνταρ γιατί ειναι πραγματικά χρήσιμο.
Τώρα που αποφεύγουμε τα καρότσια για τον μικρό χωράμε πολύ καλύτερα και μένει κ πολύς χώρος για 5-7ημερα ταξίδια.
-
Αφου ειστε κατα βαθος νομαδες, γιατι δεν πειρατε καποιο τροχοσπιτο να ηρεμησετε και εσεις και ολοι οι αλλοι;
Εχω βρει κατι απιστευτα, ανοιξε τοπικο...Γουσταρω τροχοσπιτα και νομαδες με b suv
Υ.γ χωρις πλακα τωρα, μιλαμε για απιστευτα τροχοσπιτα.
-
Αφου ειστε κατα βαθος νομαδες, γιατι δεν πειρατε καποιο τροχοσπιτο να ηρεμησετε και εσεις και ολοι οι αλλοι;
Εχω βρει κατι απιστευτα, ανοιξε τοπικο...Γουσταρω τροχοσπιτα και νομαδες με b suv
Υ.γ χωρις πλακα τωρα, μιλαμε για απιστευτα τροχοσπιτα.
Χαχα! Με τροχόσπιτο θα ήμουν ακόμη Χαλκίδα τώρα! Λόγω lock down Πρέπει να γίνουν κάποια ταξίδια που δεν είχαν γίνει, το συγκεκριμενο έχει και λίγο από επαγγελματικά ραντεβού, και ίσως τελευταία ευκαιρία για ταξιδάκι πριν κάτι δουλειές που θα κε κρατήσουν Αθήνα.
Τα τροχοσπιτα ειναι καταπληκτικά απλά για άλλου είδους καταστάσεις. Πάντως έχω γυρίσει πολύ Ελλάδα με φτιαγμένο Transporter φίλου 4Χ4 και είναι μοναδική εμπειρία. Είχε και χημική τουαλέτα!
-
Εμ σε εκοψα εγω, Τουαρεγκ εισαι με στολη ελληνα.
Παντως βλεπω ωραια τροχοσπιτα, που εχουν ολες τις ανεσεις.
Θα 'ταν φοβερο να διασχυσεις ολη την ευρωπη με ενα ετσι πολυ καλο, π.χ
Πολυ ωραια ιδεα,....
.
.
.
Πολυ ακριβη ιδεα
Edit, δες εδω τι κανουν οι ανθρωποι, αυτα τα φορτωνουν στην καροτσα του πικ απ μαι αυτα οταν φτασεις καπου ανοιγουν και γινονται σπιτια, δεν χρειαζειται μαλιστα να τα κατεβασεις απο την καροτσα, και δεν εχεις ουτε τρειλορ απο πισω.. Μετα χειμωνα το αφηνεις στο παρκινγκ και εχεις ελευεθρο το pick up για οτι αλλο θελήσεις.
Υ.γ τελος το offtopic, τρυγυρναει ο οτοκομαε
-
Με τροχόσπιτο θα ήμουν ακόμη Χαλκίδα τώρα!
Για δουλειά ή καταγωγή? Εϊμαστε κοντοχωριανοί!?!?
-
Dublin wrote:
Με τροχόσπιτο θα ήμουν ακόμη Χαλκίδα τώρα!
Για δουλειά ή καταγωγή? Εϊμαστε κοντοχωριανοί!?!?
ει ακομη ενας!
κατα το ημισυ απο Κουρεντι, στα τεννις εμαθα να οδηγω
-
Τεννις κλαμπ;
Βρε χιλια χρονια μνημονιο.
-
ει ακομη ενας!
κατα το ημισυ απο Κουρεντι, στα τεννις εμαθα να οδηγω
Και εγώ κατά το ήμισυ, από την μεριά της μάνας μου. Εκεί έμαθα και εγώ και στο πάρκο του λαού....αχαχα!!
Δίπλα στον Αη Γιάννη είναι το σπίτι.
-
Τεννις κλαμπ;
Βρε χιλια χρονια μνημονιο.
εμ τι νομιζες!
Οχι μαθημα οπου κι οπου με την πλεμπα!ΧΑΧΧΑΧΑΧ
εντωμεταξυ, ειχε εκει μια γωνια που σε πηγαιναν οι εξεταστες να παρεις την στροφη που το πεζοδρομιο ειχε πατηθει, ειχε μπει στο οδοστρωμα, οποτε εαν δεν την επαιρνες εσυ ανοιχτο, την πατουσες, γιατι σου ελεγε ανεβηκες πεζοδρομιο - εκ του πονηρου σε εκοβαν και περιμεναν λαδι
@Fanis καταλαβα βρε - εγω ειμαι Δελαγραμματικα, κατω χαμηλα
και τωρα Μαρουσι δεν εισαι? και εγω Μαρουσαρα - με ακολουθεις?
-
Ααα πολύ κοντά, εγώ Αναπαύσεως και Μ. Αλεξάνδρου.
Μαρούσι η εργασία μου, Αγ. Παρασκευή η κατοικία.
-
tutuyo wrote:
Ααα πολύ κοντά, εγώ Αναπαύσεως και Μ. Αλεξάνδρου.
Μαρούσι η εργασία μου, Αγ. Παρασκευή η κατοικία.
Κοντοχωριανοι είμαστε!
-
Μαρούσι μένω και η γυναίκα μου είναι Χαλκιδεα. Πως και δεν σας έχω πετύχει;;;
Χάχα
Σε 10 μέρες θα το έχω κι εγώ. Αντε να δούμε επιτέλους
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)