-
Η τιμολόγηση του Xceed είναι ένας από τους λόγους όταν κοστίζει Titanium 1,5T M/T 26.300€ (χωρίς μεταλλικό, συναγερμό, parking sensors) ενώ το i30 Fastback N-line 7DCT κοστίζει με μεταλλικό 25.100€ και του λείπει σε σχέση με το Xceed θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι bose sound system, για τα οποία το 90% των Ελλήνων αδιαφορούν. Εγώ αν είχα το δίλημμα μεταξύ των δύο θα προβληματιζόμουν.
-
Το 27 vs 29.2 μιλάμε για το ντίζελ οπότε πάει περίπατο το mhev. Το active x μόνο άδειο δεν το λες εξοπλιστικά.
Επίσης το 24vs26 των mh επίσης από όσα έχουμε διαβάσει αν κάποιο πραγματικά προσφέρει κάτι αυτό είναι του Φορντ.
-
Το 27 vs 29.2 μιλάμε για το ντίζελ οπότε πάει περίπατο το mhev. Το active x μόνο άδειο δεν το λες εξοπλιστικά.
Επίσης το 24vs26 των mh επίσης από όσα έχουμε διαβάσει αν κάποιο πραγματικά προσφέρει κάτι αυτό είναι του Φορντ.
Βρε Tkin73 δεν λέω πως δεν είναι ακριβό αλλά όχι τόσο ακριβό για να τρώει τόσο κραξιμο,και μου έπιασες μόνο το focus.
Υ. Γ mild hybrid έχει το diesel xceed.
Χρήστο συμφωνώ σε σχέση με το fastback.
-
Το αμάξι έχει τα θετικά και τα αρνητικά του.
ΘΕΤΙΚΑ
-
Το αμάξι έχει δύναμη. Πολύ δύναμη. Στο eco βγαίνει με γραμμικό ρυθμό (δεν έχει τόσο «πέταγμα» όσο τα άλλα 2) αλλά στο normal και ειδικότερα στο sport το αμάξι πετάει.
-
Στις στροφές πατάει γερά, ακόμη και με ταχύτητα να μπαίνεις, ξέρεις ότι εκεί υπάρχει η στιβαρότητα και η πρόσφυση για να μη φοβάσαι.
-
Τα φρένα είναι φοβερά, σε κάνουν να τα εμπιστεύεσαι απόλυτα.
-
Η κατανάλωση για τα 1000 χιλιόμετρα που έκανα ως τώρα πήγαινε ανάμεσα στα 5,8 και 6,3, τιμή που θεωρώ πολύ καλή.
-
Τεχνολογικά είναι υπερπλήρες, κανένα παράπονο!
-
Η ποιότητα του εσωτερικού (ειδικά τα ημι-δερματινα καθίσματα) είναι ανώτερη από πολλούς ανταγωνιστές (πχ ένας ξάδερφος έχει captur, σε σχέση με το xceed δείχνει εντελώς φτηνιάρικο…).
-
Μου αρέσει πολύ το ότι σε ανηφορική θέση δε σε πάει πίσω, κρατάει τη θέση μέχρι να επιταχύνεις. Το αναφέρω γιατί δεν έχω ηλεκτρικό χειρόφρενο…
-
Το ηχοσύστημα είναι πάρα πολύ καλό, ποιότητα ήχου εξαιρετική.
-
Ηχομόνωση ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!! Ειδικά στο eco ο ήχος του κινητήρα είναι σαν να μην υπάρχει...
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
-
Ορατότητα πίσω μέτρια ως κακή, ξέρω υπάρχει η κάμερα αλλά υπάρχουν και οι περιπτώσεις που εν κινήσει θα χρειαστείς να κοιτάξεις πίσω….
-
Χώρος αποσκευών οριακός για τις ανάγκες μιας οικογένειας.
-
Το ενοχλητικό σύστημα με τις γραμμές του δρόμου που είναι προεπιλεγμένα ενεργό και κάθε φορά πρέπει να το απενεργοποιείς…
-
Το για να βάλεις μπροστά το αμάξι πρέπει υποχρεωτικά να είναι σε νεκρά ταχύτητα και πατημένο το φρένο και ο συμπλέκτης.
-
Ο κόφτης που (λίγο απότομα η αλήθεια κάποιες φορές) ενεργοποιείται στις κατηφόρες για να φορτίσει η μπαταρία του υβριδικού συστήματος.
Στη τελική ζυγαριά μου ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ τα όσα μου αρέσουν είναι σαφώς περισσότερα. Δεν αναφέρω το προφανές: αισθητικά είναι από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους, και επειδή είναι ελάχιστα αυτά το κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό!
-
-
Tkin73 wrote:
Βρε Tkin73 δεν λέω πως δεν είναι ακριβό αλλά όχι τόσο ακριβό για να τρώει τόσο κραξιμο,και μου έπιασες μόνο το focus.
Υ. Γ mild hybrid έχει το diesel xceed.
Χρήστο συμφωνώ σε σχέση με το fastback.
Όταν είναι 2000 ακριβότερο από το φοκους που δεν το λες και τον ορισμό του vfm καταλαβαίνεις τι συμβαίνει.
Ο ντίζελ του φοκους κρατάει χαμηλά τα τέλη χωρίς την περιττή προσθήκη του παράγοντα mh η κια δεν μπορεί να το πετύχει και αναγκαστικά πάει στο mh που κόβει 36 ζωτικα λτ χώρου αποσκευών.
Το xceed όταν το οδηγησα ήταν καταπληκτικό στο δρόμο ειδικά η πίσω ανάρτηση για σεμινάριο. Αλλά αυτό δεν αναιρεί τα παραπάνω.
-
Το μόνο μειονέκτημα που έχει το xceed είναι ο χώρος αποσκευών (στο mehv) και η τσιμπημενη τιμή του (αν οχι 2.000 θα μπορούσε να ήταν έστω 1.000-1200 ευρώ παρακάτω).
Μην ξεχνάμε πως έχει πολλ/λους πίσω (σε σχέση με Focus Active) και 7ετή εγγύηση (σε σχέση με Hyundai που είναι 5ετή).Επίσης σχεδόν όλα τα κορεάτικα,γιαπωνέζικα έχουν στάνταρ θερμαινόμενα καθίσματα κι εργοστασ. συναγερμό (ο.κ. μπορεί να μην είναι πολύ σπουδαίος,αλλά κι αυτός που κάνουν δώρο οι αντιπροσωπείες δεν είναι και καλύτερος,συν ότι βάζουν χέρι στο αμάξι και μετά προκύπτουν διάφορα π.χ. τριγμοί,θόρυβοι κ.ά.)
-
Το μόνο μειονέκτημα που έχει το xceed είναι ο χώρος αποσκευών (στο mehv) και η τσιμπημενη τιμή του (αν οχι 2.000 θα μπορούσε να ήταν έστω 1.000-1200 ευρώ παρακάτω).
Μην ξεχνάμε πως έχει πολλ/λους πίσω (σε σχέση με Focus Active) και 7ετή εγγύηση (σε σχέση με Hyundai που είναι 5ετή).Επίσης σχεδόν όλα τα κορεάτικα,γιαπωνέζικα έχουν στάνταρ θερμαινόμενα καθίσματα κι εργοστασ. συναγερμό (ο.κ. μπορεί να μην είναι πολύ σπουδαίος,αλλά κι αυτός που κάνουν δώρο οι αντιπροσωπείες δεν είναι και καλύτερος,συν ότι βάζουν χέρι στο αμάξι και μετά προκύπτουν διάφορα π.χ. τριγμοί,θόρυβοι κ.ά.)
Αυτό θέλω να πω και εγώ γιατρέ μου πωως ναι.ειναι τσιμπημένο αλλά όχι τόσο για αυτά που δίνει. Επίσης μιλάω για μένα πάντα θεωρώ καλύτερη την εγγύηση της hyundai επειδή κάνω χλμ που είναι 5 χρόνια απεριόριστα, kia νομίζω είναι 7 αλλά 120 ή 150 δεν θυμάμαι, ford 8.χρονια αλλά 100χιλ χλμ, kia αυτήν την στιγμή έχει και 5χρονια σέρβις.
-
Ψάχνοντας στον τιμοκατάλογο την τωρινή έκδοση του xceed optimum σε diesel κινητήρα 1.6 με 136 ιππους σε σχέση με την δικιά μου active plus του 2008 με τον 1.5 και 110 ιππους είναι ακριβότερη δυο χιλιάρικα συν το μεγαλύτερο κόστος σε έξοδα προετοιμασιας(τα οποία προσωπικα είχα κατάφερει να τα κόψω ως προσφορα,αλλά δεν μιλάμε για τον καθενα)
Τα συν του xceed σε σχέση με το 2008 ειναι υποβραχιονιο πισω και μπρος, πρίζα στον χώρο αποσκευών και παιζει να έχει κ πλαφονιερα πισω δεν είμαι σίγουρος αλλά θα το βάλω συν
Μείον ειναι οι αναδιπλουμενοι καθρεφτες, ο ηλεκτροχρωματικος εσωτερικός,οι τσεπες στα πισω καθίσματα ( μεγάλη τσιπια για 24500 αυτοκίνητο) και οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες
Στον δρόμο είναι ανώτερο για μενα,την kia την θεωρώ πιο αξιόπιστη από την Pegeuot έχει μεγαλύτερη εγγύηση (7ετια 150.000 χλμ)
Δεν είναι απλά ακριβό,είναι πανακριβο σε σχέση με τον ανταγωνισμό που θεωρείται κι αυτός ακριβός και κάνει το Pegeuot να δείχνει vfm.
Αν θα πηγαινα σε xceed σημερα θα ήταν μόνο για βενζινη με τον καινούργιο κινητήρα.βασικά αν είχα επιλέξει βενζίνη θα μουν σημερα με το ceed gt line 1.4 με 140 ιππους
-
mes7, τελικά πόση έκπτωση πήρες;
-
-1200
-
-1200
Πολύ καλή!
-
-1200
Μια χαρά έκπτωση! Πήρες και τα 5 χρόνια δωρεάν σέρβις που διαφημίζουν;
-
-1200
Θα μπορούσες να μου στείλεις την αντιπροσωπεία σε μήνυμα σε mail αν δεν θέλεις να αναφέρεις δημόσια? Καθότι σε αναζήτηση και γω, να κάνω μια ερώτηση...
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! -
Καλησπέρα.
Επειδή είμαι και εγώ στο ψάξιμο μπορείς να μου στείλεις και μένα με mail την αντιπροσωπεία;
Ευχαριστώ.
-
Έτσι επειδή άνοιξε ξανά η κουβέντα περί Xceed μπήκα για πλάκα να ρίξω μια ματιά στο site. Έχει πράγματι δύο διαφορετικές τιμές με μια μικρή διαφορά της τάξης των 300€ περίπου για το ίδιο μοντέλο όπως έχει αναφερθεί παραπάνω στα posts. Η μείωση τιμής οφείλεται στην διαφοροποίηση των εξοπλισμών. Για παράδειγμα αφαιρέθηκαν από την Titanium τα θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, το θερμαινόμενο τιμόνι και το JBL ηχοσύστημα ενώ προστέθηκαν ο οπίσθιος βομβιστής παρκαρίσματος και το λογισμικό τηλεματικής UVO connect στο Infoteinment το οποίο δεν υποστηριζόταν μέχρι πρόσφατα.
Χαρακτηριστικά ο τιμοκατάλογος αναφέρει τις εκδόσεις με την παλαιά διαμόρφωση εξοπλισμών (+300€) ως 'σε περιορισμένο απόθεμα'. Μάλλον είδαν ότι ακόμα δεν τραβάνε οι πωλήσεις και είπαν να αναπροσαρμόσουν εξοπλισμό για να πέσει λίγο η τιμή.
Τουλάχιστον είχαν την ευθιξία να κάψουν έστω αυτά τα 300€ στην τιμή. Γιατί έχουμε δει άλλες εταιρείες να πετσοκόβουν εξοπλισμούς και οι τιμές να μένουν σταθερές ή ακόμα και να τσιμπάνε 2/3 κατοστάρικα λίγους μήνες μετα τα κοψίματα....
-
Δεν οδήγησα το αυτοκίνητο, ούτε να το δω δεν μπόρεσα, αλλά μια παρατήρηση για το 'ενοχλητικό' lane assist που αναφέρεται συχνά για διάφορα μοντέλα πως δεν απενεργοποιείται μόνιμα. Στην κυριολεξία σε υποχρεώνει να βγάζεις φλας συνεχώς, για την παραμικρή αλλαγή κατεύθυνσης, ακριβώς όπως ορίζει ο ΚΟΚ διεθνώς και όπως συνηθίζουν να κάνουν οι οδηγοί στις αυστηρά αστυνομευόμενες Ευρωπαϊκές χώρες. Δηλαδή, αν κάθε φορά που μετακινείσαι απ΄ τη λωρίδα σου ή ξαναμπαίνεις σε αυτή αγγίξεις το μοχλό του φλας (τουλάχιστον στο δικό μου αμάξι το έχει, με 3 φλασαρίσματα) τότε ΔΕΝ χτυπάει το lane assist. Οδηγώντας έτσι, χρειάζεται να το απενεργοποιήσεις ΜΟΝΟ σε πολύ στενούς επαρχιακούς ορεινούς δρόμους που η διαγράμμιση δεν είναι 'σωστή', ενώ πολλές το αφήνω ενεργό κι εκεί σαν υπενθύμιση να αποφεύγω τις καφρίλες και υπερβολές παραβίασης της αντίθετης λωρίδας... μπορούμε δηλαδή να το δούμε απλά ως ένα μέσον υποχρεωτικής ελάττωσης του Μεσανατολίτικου στυλ καθημερινής οδήγησης...
-
Αρχισαν καισ την Κια τα τερτιπια της Ford. Τα μοντέλα που βγαινουν τωρα απο την γραμμή παραγωγής δε θα εχουν τον ψηφιακο στην Dynamic, την εβαλαν για λιγους μηνες και την αφαιρουν
-
Όχι συγνώμη η FMH δεν έκοψε, έκανε αναπαράσταση της σφαγής των Αρμενίων. Έκοψε πολλαπλούς συνδέσμους, έκοψε κινητήρες, έκοψε μηχανικά κιβώτια και αύξησε τιμές. Τουλάχιστον μία ευθιξία την έχει η KIA και έριξε τιμές (300€ συγκεκριμένα για την Titanium).
Αυτό που έχει κάνει γενικά η Ford δεν νομίζω να έχει ξαναγίνει. Μέχρι την μικρή θήκη στο αριστερό γόνατο του οδηγού έκοψε. Οκ δεν είναι ο πιο αντικειμενικός άνθρωπος του κόσμου αλλά ρίξτε μια ματιά όσοι ενδιαφέρεστε για να δείτε τι κάνει γενικά και εκτός Ελλάδας η Ford (να μην θυμηθώ 'powershit' & 1st gen 1000cc ecoboost):
-
Ακόμα και τώρα ομως για 1.5 υβρυδικο με 160 αλογα για την Dynamic θελεις 24.000 εως 24400 αναλογα τον εμπορο που δεν το λες και φθηνο ειδικά τωρα που αφαίρεσαν τον ψηφιακο. Στην ford ειναι για μπάτσες, στο puma κάθε 2 μήνες αφαιρούν και κάτι
-
Ένας συμφορουμίτης παραπάνω είπε ότι το πήρε το 1.5Τ Dynamic με έκπτωση 1200 ευρώ,δηλ. 23.000 και πιθανά και λίγο παρακάτω. Eπίσης βλέπω ότι στο site της Kia,το ψηφιακό καντράν στη Dynamic το έχει ως optional (άρα μπορεί να παραγγελθεί).
Δεν υποστηρίζω αυτό που έκανε η Kia στην έκδοση του Xceed,αλλά ίσως υπάρχει έστω κάποια οδός διαπραγμάτευσης στην τιμή ή στον extra εξοπλισμό,ειδικά για το ψηφιακό καντράν.
Kia XCeed - crossover