-
Το έχω οδηγήσει δες κάποιες σελίδες πιο πάνω την κριτική μου. Είναι φοβερό σε στήσιμο αναρτήσεις φρένα παίζει στα ίσα το κορυφαίο φοκους . Δεν ξεκολλάει από το έδαφος ότι και να του κάνεις. Έχουν κάνει φοβερή δουλειά.
Αλλά είναι βαρύ και φαίνεται θέλει στροφές για κινηθεί αξιοπρεπώς και καίει.
Άρα μονόδρομος το diesel που είναι τόσο ακριβό όσο και το Sportage;
-
Εντάξει εννοείται και με τον 1.4 τραβά καλά και καλύτερα αλλά και αυτός ...πίνει. Οπότε υποχρεωτικά τα σκας στον ντίζελ που τρώει και έξτρα χώρο αποσκευών οι μπαταρίες. Αλλά στις τιμές του ντίζελ παίρνεις το σπορτατζ και έχεις και τους έξτρα χώρους.
Είναι δύσκολος ο τιμοκατάλογος του xceed. Το ψωνίζεις μόνο αν το γουστάρεις χωρίς να βάλεις οικονομικά κριτήρια.
-
Tkn το 1000αρι Κια σε σχέση με αλλά τρικύλινδρα σουβακια (αν έχεις δοκιμάσει) πάει χειρότερα η είναι γενικό το ζήτημα?
-
Δυστυχώς δεν έχω δοκιμάσει αλλά. Στο xceed ήθελε πολύ πάτημα το γκάζι από στάση αλλιώς ήταν λες και είχες χειρόφρενο!
Συνηθισμένος από το scross που ξεκινά σαν 'πουλάκι' με λίγο γκάζι ήθελε συνήθεια.
Αλλά είναι αυτό ότι πρέπει τα 1.0 να τα δουλευεις συνεχώς ψηλά και να παίζεις με τις ταχύτητες. Και εγώ έχω φύγει από αυτό το στυλ οδήγησης.
Επίσης μου έκανε αρνητική εντύπωση η κατανάλωση. 10 φυσικά με σανίδωμα.
Δυστυχώς τα κορεατικά έχουν πολύ λαμαρίνα χωρίς λόγο και αυτό φαίνεται στην οδήγηση.
Το φοκους , σε ντίζελ φυσικά που το οδηγησα ήταν πουπουλο μπροστά του όπως και το σκάλα 1.5 βενζίνη.
-
επειδή δεν έχω δοκιμάσει καθόλου το πετρέλαιο 1,6 της ΚΙΑ με τα 134 άλογα, παρά μόνο τον 1,5 του 3008, συγκρίνονται; έχουν διαφορά στα ρεπριζ; αν κάποιος έχει δοκιμάσει και τα δύο. thanx
-
Sportage
1.598 cc, i4, 16v, 2 ΕΕΚ, ψεκασμός common rail, τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας, 136 PS/4.000 rpm, 32,6 kgm/2.000-2.250 rpm, χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
0-100 km/h 10,1”
0-160 km/h 34,9”
0-400 m 17,1” @ 127,1 km/h
0-1.000 m 32,2” @ 156,7 km/h
60-160 km/h (με αλλαγές) 30,9”
50-80 km/h (3η) 3,8”
80-110 km/h (3η) 6,3”
80-110 km/h (4η) 5,8”
110-140 km/h (4η) 9,3”
110-140 km/h (5η) 10,6”
110-140 km/h (6η) 14,4”
Φρένα 100-0 km/h 36 m
Τελική ταχύτητα 180 km/h
Μέση κατανάλωση 7,9 lt/100 km
Εκπομπές CO2 134-138 g/km
Διαστάσεις 4.485 x 1.855 x 1.635 (χωρίς ράγες) mm
Χώρος αποσκευών 467 lt
Βάρος 1.590 kg3008 eat 8
Τεχνολογία 1.499 cc, i4, 16v, 2 ΕΕΚ, άμεσος ψεκασμός common rail, τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας, 131 PS/3.750 rpm, 30,6 kgm/1.750 rpm, αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
0-100 km/h 11,6”
0-160 km/h 35,0”
0-400 m 18,1” @ 124,4 km/h
0-1.000 m 33,2” @ 157,6 km/h
50-110 km/h 10,2”
50-80 km/h 4,3”
80-110 km/h 6,1”
110-140 km/h 10”
Φρένα 100-0 km/h 38,2 m
Τελική ταχύτητα 192 km/h
Μέση κατανάλωση 7,4 lt/100 km
Εκπομπές CO2 105-107 g/km
Διαστάσεις 4.447 x 1.841 x 1.624 mm
Χώρος αποσκευών 520 lt
Βάρος 1.490 kgΒέβαια το πρώτο είναι το αυτόματο και όχι το 48ν που κυκλοφορεί τώρα και το δεύτερο το αυτόματο. Από στάση είναι γρήγορο το κια. Γενικά το 3008 είναι από τα πιο αργά της κατηγορίας.
-
ευχαριστώ.πραγματι, το 3008 μου φάνηκε αρκετά ραθυμο, όχι ότι έχω εμπειρία από diesel, απλά η αίσθηση.. ένα και το αυτό π.χ περίπου με opel astra 90hp του 15 των γονιων
-
1.5 sec γρηγορότερο το σπορτατζ στο 0-100 παρότι είναι 100 κιλά βαρύτερο από το 3008!
-
Tkn το 1000αρι Κια σε σχέση με αλλά τρικύλινδρα σουβακια (αν έχεις δοκιμάσει) πάει χειρότερα η είναι γενικό το ζήτημα?
Στο Kona που οδήγησα ο 1000αρης πήγαινε φορτσατος αλλά άκουγες τα ΠΑΝΤΑ μέσα στην καμπίνα.
Στο Xceed ο 1000αρης τραβούσε πολύ ζόρι για να προχωρήσει το αμάξι αλλά εντός καμπίνας δεν ακουγόταν τίποτα.
-
Ισχύει ο θόρυβος στην καμπίνα του xceed ήταν πολύ περιορισμένος έπρεπε να τον ζορισεις σε ψηλές στροφές για να ακούσεις το κλασικό σφύριγμα του τρικυλινδρου.
Και όλα αυτά χωρίς ηχομόνωση κάτω από το καπό για το κια!
-
Καλά από μεταχειρισμένο στην Ευρώπη άλλο τπτ
Δεν το είδα αναλυτικά το λινκ αλλά νομίζω είναι δεξιοτίμονα...
-
Το αυτοκίνητο είναι τελωνειακό προϊόν, που σημαίνει ότι δεν ισχύει η ελεύθερη διακίνηση εντός της Ε.Ε. Κάθε χώρα επιβάλλει τους δικούς της δασμούς και φόρους. Για να εισαχθεί λοιπόν ένα καινούριο αυτοκίνητο από άλλη χώρα, πρέπει πρώτα να πληρωθούν οι δασμοί, φόροι και τέλη στην χώρα αυτήν για να βγάλει άδεια κυκλοφορίας - πινακίδες και μετά να περάσει από το Ελληνικό τελωνείο, να πληρώσει αυτά που προβλέπονται στην Ελλάδα (ως μεταχειρισμένο) ώστε να βγάλει ελληνικές πινακίδες και άδεια. Προφανώς και δεν συμφέρει.
Κοίτα να δεις που ο δημοκρατικός καπιταλισμός της Ε.Ε. επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση των οδηγών μόνο, χωρίς την κινητή τους περιουσία...
-
REALZEUS wrote:
Το αυτοκίνητο είναι τελωνειακό προϊόν, που σημαίνει ότι δεν ισχύει η ελεύθερη διακίνηση εντός της Ε.Ε. Κάθε χώρα επιβάλλει τους δικούς της δασμούς και φόρους. Για να εισαχθεί λοιπόν ένα καινούριο αυτοκίνητο από άλλη χώρα, πρέπει πρώτα να πληρωθούν οι δασμοί, φόροι και τέλη στην χώρα αυτήν για να βγάλει άδεια κυκλοφορίας - πινακίδες και μετά να περάσει από το Ελληνικό τελωνείο, να πληρώσει αυτά που προβλέπονται στην Ελλάδα (ως μεταχειρισμένο) ώστε να βγάλει ελληνικές πινακίδες και άδεια. Προφανώς και δεν συμφέρει.
Κοίτα να δεις που ο δημοκρατικός καπιταλισμός της Ε.Ε. επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση των οδηγών μόνο, χωρίς την κινητή τους περιουσία...
Πάντως σύντροφε σε αφήνουν αν θες να το πάρεις, αλλά πρέπει να βάλεις πινακίδες της χώρας προορισμού.
-
Ισχύει ο θόρυβος στην καμπίνα του xceed ήταν πολύ περιορισμένος έπρεπε να τον ζορισεις σε ψηλές στροφές για να ακούσεις το κλασικό σφύριγμα του τρικυλινδρου.
Και όλα αυτά χωρίς ηχομόνωση κάτω από το καπό για το κια!
Η ηχομόνωση κάτω από το καπό δεν κάνει τίποτα! Έχω βάλει σε αυτοκίνητα μου που δεν είχαν από τη μάνα τους και δεν παρατήρησα καμία διαφορά! Και λογικό αφού το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό του θορύβου του κινητήρα περνάει στο χώρο των επιβατών (με κλειστά παράθυρα) από τον καθρέφτη,
-
Από την άλλη όταν ένα αμάξι ξεκινά από τις +20 και φτάνει ως +30 απαιτώ να έχει μια τέτοια πρόβλεψη. Και άλλη η ηχομόνωση και το υλικό που βάζει το εργοστάσιο και άλλη η αφτερ μάρκετ.
-
Και άλλη η ηχομόνωση και το υλικό που βάζει το εργοστάσιο και άλλη η αφτερ μάρκετ.
Κι όμως ΔΕΝ μιλάω για aftermarket, αλλά για την εργοστασιακή, την οποία δεν είχε το αυτοκίνητο μου και την είχα αγοράσει ως έξτρα από τα ανταλλακτικά της εταιρίας και την είχα τοποθετήσει εκ των υστέρων.
Για να μην σου πω ότι χαράς το πράγμα, αν μιλάμε για τον κετσέ της εργοστασιακής ηχομόνωσης... Μια καλή aftermarket άκαφτη ηχομόνωση θα είναι πιθανότατα καλύτερη ως προς τις ηχομονωτικές της ιδιότητες. Όμως όχι ότι θα κάνει κάτι τελικά, όταν π.χ. η μόνωση του καθρέφτη του αυτοκινήτου και τα μονωτικά πίσω από το ταμπλό και κάτω από τις μοκέτες είναι ανεπαρκή.
-
Γιάννενα, δράμα, Θεσσαλονίκη proceed δεν υπάρχει για td. θα με τρελάνουν αυτοί. κοίτα που θα πρέπει να κατέβω Αθήνα...αν υπάρχει και εκεί. ελεος..
-
Για να λες Δράμα λογικά θα είσαι βόρεια φίλε
Ξάνθη πάντως έχει για td, χτες το ειχε βολτα ο αντιπροσωπος της εταιρείας στο κιτρινο το χρωμα
-
ναι ε; για να τους πάρω κανένα τηλ. ευχαριστώ!
-
Για να λες Δράμα λογικά θα είσαι βόρεια φίλε
Ξάνθη πάντως έχει για td, χτες το ειχε βολτα ο αντιπροσωπος της εταιρείας στο κιτρινο το χρωμα
Μήπως ήταν το xceed; O bolt λέει πως ψάχνει για proceed.
Kia XCeed - crossover