-
Τότε τι στο καλό έχει η Platinum , αφού δεν υπάρχει καμιά από τις 2 επιλογές????
Επίσης δεν έχει τα πάντα στους εξοπλισμούς η κατάσταση στα χαρακτηριστικά......
-
Τελικά η τιμή για την platinum 1.6 βενζίνη dct με φουλ εξοπλισμό πόσο βγαίνει κ τι του δίνει ως 'έξτρα';
-
Τελικά η τιμή για την platinum 1.6 βενζίνη dct με φουλ εξοπλισμό πόσο βγαίνει κ τι του δίνει ως 'έξτρα';
xceed 1.6 7DCT 204 hp Platinum = 31.590... Η πιο ακριβή έκδοση που μπορείς να αγοράσεις. Όσο για τον εξοπλισμό, από αυτά που γράφουν δεν τον λες και φουλ extra... Πληροφορίες εδώ
-
η το site τους δεν έχει όλα τα έξτρα η δεν ξέρω τι παίζει. ο φουλ εξοπλισμός τους φαίνεται πολύ φτωχός. στο pro ceed που κοιτάω τουλάχιστον η έκδοση με τα πολλά έξτρα δεν υπάρχει Ελλάδα. ίσως κάτι αντίστοιχο γίνεται και στο xceed
-
2500 στροφές με την 7η τελική ταχύτητα στο αυτόματο κιβώτιο στα 130 δεν είναι αρκετά χαμηλοστροφη λειτουργία για τον 1.4 βενζίνη; Για καλό το λέω. Το δικό μου ντίζελ 1.6 με 6η είναι κάπου στις 2200-2300.
Μέση κατανάλωση 7.5 λτ . Συνεπώς το ντίζελ ίσως πέφτει και κάτω από τα 6.
Τιμή μοντέλου 1.4 αυτόματο με τα πάντα όλα ότι έξτρα έχει πάνω ο τιμοκατάλογος στην Ρουμανία 28500! Στην Ελλάδα 27500 με λιγότερο από τον μισό εξοπλισμό! Δεν συζητάμε για ηλιοροφες το σαλόνι με την κίτρινη ραφή κοκ....
Στην Ελλάδα αν μπορούσαν να μπουν γιατί φυσικά δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα το αμάξι θα έπιανε τα 37-40000!
Κατά τα άλλα οι φτωχοί Ρουμάνοι με τα 500-600 ευρώ μισθό και οι πλούσιοι Έλληνες !
H κια θα πρέπει να προχωρήσει σε γενναίες εκπτώσεις όχι τα 500 ευρώ ντεμεκ που δίνει αλλά κανονικές εκπτώσεις +2000 μπας και πουλήσει λίγο από τις κουτσουρεμενες εκδόσεις που έχει φτιάξει καθώς όπως φαίνεται να κάνει τα αμάξια πιο δελεαστικά με εμπλουτιση εξοπλισμού λόγω φορολογίας δεν γίνεται.
25000 το βασικό ντίζελ +2000 από το παντού μεγαλύτερο σπορτατζ επειδή το xceed έχει μεγαλύτερη οθόνη πολυμέσων και line assist δεν πληρώνει κανείς. Όσο γρηγορότερα το καταλάβουν τόσο λιγότερο θα κάψουν το μοντέλο.
Εκτός αν και αυτοί έβγαλαν το xceed για να ενισχύσουν τις πωλήσεις του σπορτατζ που πραγματικά τους τελευταίους μήνες έχουν ενισχυθεί εντυπωσιακά.
Οκ όταν βγήκαν οι τιμές του 2008 το xceed φάνηκε φθηνό αλλά στην κια δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι η πεζω είναι 2η σε πωλήσεις φέτος και η κια 13η! Γι'αυτό και τα 2008 που ήρθαν τα περισσότερα βέβαια μέχρι 25000 έφυγαν σαν ζεστό ψωμί ενώ τα xceed ακόμα περιμένουν τους πρώτους ήρωες....
Ο υποψήφιος αγοραστής αγοράζει πεζω με κλειστά μάτια τα τελευταία χρόνια ενώ ως προς την κια καλώς ή κακώς υπάρχει δυσπιστία....δώσε καλές τιμές να γεμίσει το μάτι μας κια και μετά ανεβάζεις τις τιμές....
-
μάλλον χαζή ερώτηση. δεν μπορεί κάποιος να παραγγείλει από εξωτερικό; και να το πάρει όπως θέλει;
-
Προφανώς θα πρέπει να κάνεις με δικό σου εκτωλωνιστη τον εκτελωνισμο και να πληρώσεις κανονικά το ειδικό τέλος ταξινόμησης και τον ΦΠΑ 24%.Βεβαια με την τεράστια διαφορά τιμής Ελλάδας εξωτερικού το σίγουρο είναι ότι θα έχεις ένα πιο εξοπλισμένο αμάξι σίγουρα από τα κουτσουρεμενες και δεν ξέρω πόσο ακριβότερο.
Και προφανώς πρέπει να έχεις τα λεφτά κασέρι .
Και δεν ξέρω αν δικαιουσαι να φέρεις αμάξι κούτα από έξω όταν υπάρχει επίσημη αντιπροσωπεία. Σαν μεταχειρισμένο εννοείται μπορείς. Αν και αυτό είναι σχετικό. Ένα ταξίδι μερικών χλμ να κάνεις και αμεσως το αμάξι γίνεται μεταχειρισμένο.
Ας μας πει κάποιος που τα ξερει.
-
Είχα δει μια φορά σε βίντεο YouTube ένας Σλοβακος νομίζω αγόρασε το Ι30Ν από Σερβία ή διπλανη Χώρα και έλεγε κάποια πραγματα για την αγορα αλλα δεν ειχα δωσει σημασία.Θα το ψάξω πάλι να το βρω.
Edit: Τελικά Αυστριακός που αγορασε από Σλοβακία.
-
Η διαδικασία με τους εμπλεκόμενους νόμους εδώ:
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Νόμος 2960/2001 (Φ.Ε.Κ. 265 /Α/22-11-01), άρθρα 120, 128, 129, 130, 136, 137, 140
Νόμος 3583/2007 (Φ.Ε.Κ.142/Α/28-6-07), άρθρο 1
Νόμος 3833/2010 (Φ.Ε.Κ. 40/Α/15-3-10), άρθρο 17
Νόμος 3842/2010 (Φ.Ε.Κ. 58/Α/23-4-10), άρθρο 87
Νόμος 3845/2010 (Φ.Ε.Κ. 65/Α/06-05-2010), άρθρο 4
Νόμος 3899/2010 (Φ.Ε.Κ. 212/Α/17-12-2010), άρθρο -
Το αυτοκίνητο είναι τελωνειακό προϊόν, που σημαίνει ότι δεν ισχύει η ελεύθερη διακίνηση εντός της Ε.Ε. Κάθε χώρα επιβάλλει τους δικούς της δασμούς και φόρους. Για να εισαχθεί λοιπόν ένα καινούριο αυτοκίνητο από άλλη χώρα, πρέπει πρώτα να πληρωθούν οι δασμοί, φόροι και τέλη στην χώρα αυτήν για να βγάλει άδεια κυκλοφορίας - πινακίδες και μετά να περάσει από το Ελληνικό τελωνείο, να πληρώσει αυτά που προβλέπονται στην Ελλάδα (ως μεταχειρισμένο) ώστε να βγάλει ελληνικές πινακίδες και άδεια. Προφανώς και δεν συμφέρει.
-
Το θέμα είναι μήπως σε αυτή την περίπτωση λόγω του τόσο λειψων εκδόσεων σε εξοπλισμό σε συμφέρει να φέρεις ένα τούμπανο αμάξι που εδώ δεν μπορείς να το βρεις λόγω εισαγωγέα και πληρώνοντας τα προβλεπόμενα να σε συμφέρει τελικά.
-
Στα μεταχειρισμένα δεν πληρώνεται ο ΦΠΑ αφού εχει ήδη πληρωθεί, πληρώνεται όμως τέλος ταξινόμησης με βάση την τιμή των εδώ εισαγωγέων.
Αρα, μιλάμε για αμάξια ενός χρόνου με καμια δεκαριά χιλιάδες χλμ στην καλύτερη. Οπότε άκυρο για το xceed.
Συν ότι πρέπει να ξέρεις τι παίρνεις, που ειναι και το πιο δύσκολο.
-
Καλά από μεταχειρισμένο στην Ευρώπη άλλο τπτ
-
Καλά από μεταχειρισμένο στην Ευρώπη άλλο τπτ
Υπάρχουν περιορισμοί. Νομίζω πρέπει να ειναι 6 μηνών η άδεια και 7 ή 10 χιλιάδες τα χιλιόμετρα στο κοντέρ, δεν θυμάμαι ακριβώς.
Σε κάθε περίπτωση, το μεγάλο πρόβλημα ειναι η Λ.Τ που υπολογίζεται το τέλος ταξινόμησης, ειναι βάση αυτών που ορίζουν οι εδώ εισαγωγείς.
Το έιχα κοιτάξει και αυτό, δεν έχει σοβαρό κέρδος. Αντε κανα δύο χιλιάρικα, και το ρίσκο μεγάλο.
-
ευχαριστώ για τις απαντήσεις, έψαχνα λίγο τον νόμο της Ε.Ε και έλεγε κάποια πραγματα, πιο πολύ με ενδιαφέρει διότι δεν θα πληρώσω τ.τ. αλλά ναι πολύ μπλέξιμο φενεται.
στην ΚΙΑ που πήγα πρόσφατα επαρχία, ο παλικαρος το είπε ξερά.. pro ceed Kai x ceed τα έχουν κραχτες.. δεν περιμένει να πουλήσει. Sportage/ceed o Έλληνας και Άγιος ο θεός.
αν πάντως αποφασίσω για pro ceed (με στέλνουν Αθήνα η θεσ/νίκη για να το οδηγήσω) θα τους πρηξω να βάλω και άλλα έξτρα. ηλιοροφες/ηχοσυστήματα κτλ. τι μου τα πλασάρουν στο site αν δεν τα βάζουν. ελεος
-
Ωραιος ο τσακαλακος.....
Χυμα και σταρατα....
Χαχα
-
Το θέμα είναι μήπως σε αυτή την περίπτωση λόγω του τόσο λειψων εκδόσεων σε εξοπλισμό σε συμφέρει να φέρεις ένα τούμπανο αμάξι που εδώ δεν μπορείς να το βρεις λόγω εισαγωγέα και πληρώνοντας τα προβλεπόμενα να σε συμφέρει τελικά.
Τεράστια ταλαιπωρία, συν του ότι θα πρέπει να έχεις άνθρωπο στην άλλη χώρα για τα διαδικαστικά, συν εκτελωνιστή εδώ, συν του ότι ίσως έχεις θέμα με την εγγύηση (αναλόγως με την πολιτική του κάθε κατασκευαστή/εισαγωγέα). Πριν πολλά χρόνια ένας οικογενειακός φίλος είχε πάει στην Γερμανία και αγόρασε από το εργοστάσιο μια ολοκαίνουρια Ε39 520i. Με τα τελωνεία, έξοδα επιστροφής (τόσα χιλιόμετρα είναι από το Μόναχο) κλπ κλπ, τελικά του βγήκε λίγο ακριβότερα από ότι αν την αγόραζε από εδώ... Τότε βέβαια ο ΦΠΑ ήταν 18% εδώ, αλλά δεν αξίζει να μπει κανείς σε τέτοια ιστορία.
-
ευχαριστώ για τις απαντήσεις, έψαχνα λίγο τον νόμο της Ε.Ε και έλεγε κάποια πραγματα, πιο πολύ με ενδιαφέρει διότι δεν θα πληρώσω τ.τ. αλλά ναι πολύ μπλέξιμο φενεται.
στην ΚΙΑ που πήγα πρόσφατα επαρχία, ο παλικαρος το είπε ξερά.. pro ceed Kai x ceed τα έχουν κραχτες.. δεν περιμένει να πουλήσει. Sportage/ceed o Έλληνας και Άγιος ο θεός.
αν πάντως αποφασίσω για pro ceed (με στέλνουν Αθήνα η θεσ/νίκη για να το οδηγήσω) θα τους πρηξω να βάλω και άλλα έξτρα. ηλιοροφες/ηχοσυστήματα κτλ. τι μου τα πλασάρουν στο site αν δεν τα βάζουν. ελεος
Ελα ρε... εγω με ολη αυτή την αναμπουμπούλα με τα crossover και τα SUV ελεγα να τους πάρω κοψοχρονια κανενα ceed diesel ... αλλα μάλλον το σκεφτήκαν και άλλοι
-
Έχει οδηγήσει κανείς το 1.0; Γιατί το 1.4 ξεφεύγει...
-
Το έχω οδηγήσει δες κάποιες σελίδες πιο πάνω την κριτική μου. Είναι φοβερό σε στήσιμο αναρτήσεις φρένα παίζει στα ίσα το κορυφαίο φοκους . Δεν ξεκολλάει από το έδαφος ότι και να του κάνεις. Έχουν κάνει φοβερή δουλειά.
Αλλά είναι βαρύ και φαίνεται θέλει στροφές για κινηθεί αξιοπρεπώς και καίει.
Kia XCeed - crossover