-
Εντάξει αυτό με το μοδάτο του suv crossover έχει γίνει καραμελα και υποτιμητικό για τις επιλογές τόσων χιλιάδων κατόχων ότι τάχα δεν τα παίρνουν για να καλύψουν ανάγκες αλλά πρόκειται για λάθος επιλογή λόγω μόδας...
Προσωπικά έχω suv/cross over από το 2007 μόλις είχε ξεκινήσει να πουλά το κασκαι και τα έχω καλύπτοντας τις ανάγκες που προσφέρουν αυτά τα αμάξια και έχουν αναφερθεί πολλές φορές.
συμφωνώ απλά το γράφω μοδα για να ξεμπερδεύω και να μην αναφέρω κάθε φορά τα πολλά πλεονεκτήματα τους (λαθος είναι αλλά βαριέμαι να τα αναφέρω κάθε φορα). Δεν το λέω υποτιμητικά. Και γω εξάλου τέτοιο πήρα.
-
BabisStinson wrote:
Ε ναι με 30Κ παίρνεις πολύ εξοπλισμένο ST Line X Focus 155hp χειροκίνητο. Αν παζαρέψεις καλά και με ηλιοροφή.
Ναι πέρνεις αλήθεια αλλά νομίζω πρέπει να σταματήσει αυτή η σύγκριση.
Είναι άλλης κατηγορίας και άλλο αμαξι το Focus. Είναι hatchback
Αν δεν υπήρχε ζήτηση για Β-SUV δεν θα έβγαζε η FORD το PUMA θα έμενε με το FOCUS. Δεν συμβαίνει αυτό γιατι ο περισσότερος κοσμος θέλει κάτι ποιο compact με μεγάλους χώρους και ας έχει χειρότερη οδηγική συμπεριφορα. Αν εσείς θα πέρνατε το focus καλα θα κάνατε και μπραβο σας, αλλά οι περισσότεροι έχουν αντιθετη γνώμη μαζι σας.
Για να το βγάζει και να πουλάει καλύτερα όσο και να τους κράζουμε έ κατι θα κάνουν καλά.
Εννοείται, μικρότερο με παραπλησιους χώρους και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, λίγο ψηλότερο για τις 'κακουχίες' της ζωής και το Ελληνικό ανάγλυφο (των επαρχιακών δρόμων και αστικών εμποδίων). Ευκολότερα παρκαρίσματα, ευκολότερη κίνηση στα Ελληνικά χωριά/νησιά, ότι πρέπει για πρώτο οικογενειακό επίσης, μία χαρά και εθνική για 130-150χλμ σταθερά. Συν όλα αυτά που έχουμε αναφέρει κατά καιρούς (ευκολία και μεγαλύτερη φόρτωση/ευκολία στο να βάζεις/βγάζεις παιδιά, βοηθάει λίγο τις ταλαιπωρημένες μας μέσες, λίγο καλύτερη θέση οδήγησης, ειδικά για όσους οδηγούμε σε στυλ κλασσικής on/off μηχανής). What's not to like;
Επίσης το έχω αναφέρει πριν κυκλοφορήσει το Puma, υπάρχει ένα τεράστιο κενό μεταξύ Puma και Kuga, ενώ υπάρχει ακόμη το Ecosport και υπήρχε και το Fiesta Active μέχρι πέρυσι.
Άλλο ένα θέμα είναι ότι η Ford προσφέρει crossover μόνο, εκτός από το Ecosport!
Puma/Kuga δεν τολμάς καν να τα βάλεις σε κατηγορία SUV.
Αν είχε βγάλει ένα SUV (στο στυλ του προηγούμενου Kuga) με 4.35-40 που λέει και ο Tkin, θα είδε σαρώσει την αγορά..
Οι χαμηλές πτήσεις Focus Active/Kuga δείχνουν τα παραπάνω..
-
Ακριβώς το ανάποδο! Puma & Kuga είναι καθαρά SUV! Crossover είναι τα διάφορα Active (Ka, Fiesta, Focus).
-
Dublin wrote
Ακριβώς το ανάποδο! Puma & Kuga είναι καθαρά SUV! Crossover είναι τα διάφορα Active (Ka, Fiesta, Focus).
Παντού αναφέρεται αυτό, και σε reviews και στο μάτι. Η Ford άφησε την Suv αισθητική των προηγούμενων Kuga και προτίμησε περισσότερο Crossover σχεδίαση.
Το δε Puma, εκτός το αυξημένο ύψος δεν έχει σχεδόν τίποτα suv στην σχεδίασή του. Και η Titanium που είχε και κάνα μαύρο πλαστικό περιμετρικά,. πάει και αυτή.. επίσης, ράγες οροφής έχει;
Το μόνο καθαρό suv είναι το Ecosport, γι' αυτόν μάλλον και πωλείται ακόμη, θεωρητικά τουλάχιστον, και μάλιστα βγαίνει και Active έκδοση.κε ακόμη περισσότερα off road στοιχεία.
-
Dublin wrote:
Με 1.53μ ύψος και 16εκ απόσταση από το έδαφος και φυσικά χωρίς 4 κίνηση suv με την καμία δεν το λες το puma!
-
Δεν έχει σημασία τι λέμε εμείς αλλά πως ορίζεται η κατηγορία. SUV είναι αμφότερα. Crossover είναι τα Active, που είναι αυτό ακριβώς Cross (δηλαδή μίξη) 2 σχεδίων, δηλαδή κανονικά αυτοκίνητα ψηλωμένα.
-
το οτι το puma δεν εχει προέρθει απο την αμεση υπερυψωση 3εκ απο κάποιο αλλο μοντελο δεν το κανει suv.
Suv 1.50m υψος δεν υπάρχει! οπως δεν ειναι suv ουτε το kamiq ( θες suv πας στο καροκ)
Εδω το δικο μου scross που είναι 1.57μ εχει και 17-18εκ αποσταση βγαινει και 4Χ4 δεν τολμώ να το πω suv...το οτι το πληρώνεις το Puma σαν suv να εκει θα συμφωνήσουμε , όπως βαράει στο κεφαλι και τα +3εκ του ακτιβ απο το φοκους που μετα βιας γινεται 15-16εκ ...
oλα marketing..παιρνει ο αλλος το ντιζελ 48v xceed τον ρωτας ποιο πήρες το ντιζελ? οχι σου λεει το υβριδικο!!! τα ντιζελ πέθαναν...
-
Τυπικά -επαναλαμβάνω τυπικά-, SUV σημαίνει sport utility vehicle (για να πας για σπορ δραστηριότητες surf,ποδηλασία,κανόε κ.τ.λ.) δηλ. κι ένα ελαφρώς ψηλωμένο (crossover) μπορεί να ανήκει εκεί. Δε σημαίνει απαραίτητα ότι τα SUV και crossover είναι και ολοκληρωμένα οffroad (ασχέτως αν εμείς για SUVλάκια εννοούμε απαραιτήτως minimum 18-19εκ. απόσταση εδάφους και 4Χ4).
-
Εγώ βάζω μέσα και τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά όπως έχουν επικρατήσει στην σχεδιαστική ταυτότητα των μοντέλων.
Μπάρες οροφής/μαύρα πλαστικά χαμηλά και στους τροχούς/17+ απόσταση από έδαφος/τετραγωνισμένο σχήμα μπρος - πίσω με μεγάλη μάσκα και εύκολο χώρο φόρτωσης/εκφόρτωσης.
Το Puma αυτή τη στιγμή δεν νομίζω να πληρεί καμία από αυτες τις σχεδιαστικές νόρμες.
Αν το έβγαζαν χωρίς να πουν τίποτα, θα το μπερδευε κανείς για αντίπαλο του Vitara;
Επίσης Kamiq/Stonic, που μου έρχονται πρόχειρα, τα βάζω στα crossover ΚΑΙ λόγω θέσης οδήγησης.
-
Το καμικ χαμηλή θέση οδήγησης έχει σαν να είσαι σε συμβατικό σχεδόν , τουλάχιστον αυτό ομως έχει 18εκ αέρα από το έδαφος, το πούμα αν πας σε κακοφτιαγμένη ράμπα πεζοδρομίου να βγεις με την όπισθεν θα βρεις! Τι σουβ και μουβ.....έτσι είναι τα σουβ;...ε@λασαν τα suv και βγήκε το πούμα...
Στο καμικ είναι αρκετά σκαφτες και δουλεμενες οι θέσεις και μπροστά και πίσω χωνεσαι στο δάπεδο.
-
Sport Utility Vehicle
ΟΛΑ που αναφέρετε είναι σε αυτή την κατηγορία.
Δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ σε κανέναν ορισμό ότι πρέπει ενα SUV να έχει off road δυνατότητες. μεγαλύτερους χώρους υποτίθεται έχουν και πρακτικότητα λόγω μεγαλύτερου ύψους και απόστασης από το έδαφος.
Το τι θεωρείτε εσείς SUV είναι δικό σας θέμα και μπορείτε να έχετε την γνώμη σας. Για μενα και τα crossover ενος τύπου SUV είναι, δεν κάθομαι να αναλύσω περισσότερο γιατι αναλωνόμαστε σε marketiniστικούς όρους που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ
Τα active που αναφέρονται ο μόνος λόγος που δεν θεωρούνται SUV είναι και καλά ότι βασίζονται σε απαραλαχτα μοντέλα που είναι απλά ποιο ψηλά χωρίς να εχουν σχεδιαστεί σαν SUV από την αρχη. Αλιώς και αυτά θα μπορούσαν να θεωρηθουν ως τέτοια γιατί όχι.
-
Το καμικ χαμηλή θέση οδήγησης έχει σαν να είσαι σε συμβατικό σχεδόν , τουλάχιστον αυτό ομως έχει 18εκ αέρα από το έδαφος, το πούμα αν πας σε κακοφτιαγμένη ράμπα πεζοδρομίου να βγεις με την όπισθεν θα βρεις! Τι σουβ και μουβ.....έτσι είναι τα σουβ;...ε@λασαν τα suv και βγήκε το πούμα...
Στο καμικ είναι αρκετά σκαφτες και δουλεμενες οι θέσεις και μπροστά και πίσω χωνεσαι στο δάπεδο.
Δηλαδή 166χιλιοστα του PUMA είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά με τα 180 χιλιοστα του Kamiq. 14 χιλιοστα διαφορα μεταξύ των δύο. 14 χιλιοστα ΗΜΑΡΤΟΝ
Μας κάνεις πλάκα ότι βρίσκει το PUMA σε ραμπα και το KAMIQ οχι, Νταξει δεν απαντάω καν.
-
Ποιες off road δυνατότητες ρε παιδιά; Κανένα από αυτά που αναφέρατε δεν έχει off road δυνατότητες.
Ο πατημένος χωματόδρομος με χαλικάκι δεν είναι off road. Περνάει και avensis.
-
Για μένα suv είναι μόνο τα 4κινητα, όλα τα υπόλοιπα απλά crossover.
-
Ποιες off road δυνατότητες ρε παιδιά; Κανένα από αυτά που αναφέρατε δεν έχει off road δυνατότητες.
Ο πατημένος χωματόδρομος με χαλικάκι δεν είναι off road. Περνάει και avensis.
Σωστος
Μα τα Suv δεν λέει πουθενα ότι πρέπει να έχουν Off road δυνατότητες
ΥΓ Κάποια μπορεί να έχουν off road δυνατοτητες αλλά και πάλι δεν συγκρίνονται στο ελάχιστο με πραγματικα off road αυτοκίνητα
Το Puma μου μέχρι στιγμής ανεβαίνει σε πεζοδρόμια και μπάρες μια χάρα χωρις να έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα. Μεσα στην πόλη κινούμαι και δεν το πήρα για να πάω off road, είναι εντελώς ακατάλληλο γιαυτό αντε κανα πατημένο χωματόδρομο για παραλία
-
Για μένα suv είναι μόνο τα 4κινητα, όλα Ρα υπόλοιπα απλά crossover.
sport utility vehicle
σε ποια από τις 3 λέξεις καταλαβαινεις για τετρακίνηση???
ουτε all road vehicle είναι ούτε four wheell drive vehicle.
Δεκτό να έχει ο καθένας την γνώμη του αλλά η καθαρή ερμηνεία του όρου ειναι ευδιάκριτή και δεν περιεχει κάποια παρερμηνια για να λέμε για τετρακίνηση απλά το θεωρούμε αυθαίρετα
ΥΓ To Puma εγω το πήρα γιατι μου άρεσε και πρόσφερε αυτα που ήθελα. Σε ποια κατηγορία εντασεται με αφηνει αδιαφορο είτε ανηκει σε suv είτε crossover είτε σε αλλη κατηγορία (svwc small vehicle without category) αλλά δεν μπορώ παρα να γράψω όπως προειπα παραπάνω ότι οταν το suv sport utility vehicle ερμηνεύεται σαν off road οχημα είναι λάθος από την αρχή
-
Tkin73 wrote:
Δηλαδή 166χιλιοστα του PUMA είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά με τα 180 χιλιοστα του Kamiq. 14 χιλιοστα διαφορα μεταξύ των δύο. 14 χιλιοστα ΗΜΑΡΤΟΝ
Μας κάνεις πλάκα ότι βρίσκει το PUMA σε ραμπα και το KAMIQ οχι, Νταξει δεν απαντάω καν.
Αφού το πας στα χιλιοστά θα σου πω ότι το καμικ έχει 18.8...και ναι εκεί που μπορεί να μην βρει το ένα να βρει το άλλο.
Το καμικ έχει προβόλους 837-753 & 17.4 & 20 μοίρες μπροστά και πίσω.
Εσύ που υποστηρίζεις τόσο το πούμα έχεις τα αντίστοιχα νούμερα για το πούμα ; Αν τα βρεις ποσταρισε τα να δούμε ποιο μπαινοβγαίνει ευκολότερα...
-
Αφού το πας στα χιλιοστά θα σου πω ότι το καμικ έχει 18.8...και ναι εκεί που μπορεί να μην βρει το ένα να βρει το άλλο.
Το καμικ έχει προβόλους 837-753 & 17.4 & 20 μοίρες μπροστά και πίσω.
Εσύ που υποστηρίζεις τόσο το πούμα έχεις τα αντίστοιχα νούμερα για το πούμα ; Αν τα βρεις ποσταρισε τα να δούμε ποιο μπαινοβγαίνει ευκολότερα...
μπα όχι δεν έχω νούμερα και δεν συνεχίζω σε κάτι τόσο ανουσιο. εχεις δίκιο η μέρα με την νυχτα το kamiq με το puma. Εντελώς διαφορετικη κατηγορία
ουτε πεζοδρόμιο δεν μπορει να ανέβει το puma ενω το kamiq πάει όπου παει και ενα LAND ROVER
-
Αυτό που κάποιοι θίγονται για το αμάξι που πήραν και ότι ακούν ή διαβάζουν που δεν τους αρέσει το ρίχνουν στην πυρά λες και μιλάμε για την μάνα τους...τι να πω....
Εντάξει φίλε μου τους έπιασες όλους κορόιδο! Πήρες το καλύτερο suv που πάει παντού και μαμαει και δέρνει με 20000! Είσαι ευχαριστημένος;!
Πες μας και σε πιο χρώμα το πήρες να σου πούμε ότι είναι το καλυτεροτερο και πως του πηγαίνει! Θα είσαι ευχαριστημένος;....
Το έχουμε ξαναπεί υπάρχουν τόσες ομάδες στο fb για να αυτοθαυμαζεστε ας μην είναι παντού έτσι....
Καλοταξιδο και πολλά και απροβληματιστα χλμ!
Απλά αν δεν ξέρεις τα νούμερα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αμαξιου σου μην μιλάς απλά για ένα νούμερο με τοση ακρίβεια γιατί υπάρχουν αλλά 4-5 μεγέθη που δεν τα γνωρίζεις και επειδή δεν τα γνωρίζεις απλά στο τέλος λες πως δεν ασχολείσαι...
-
Αυτό που κάποιοι θίγονται για το αμάξι που πήραν και ότι ακούν ή διαβάζουν που δεν τους αρέσει το ρίχνουν στην πυρά λες και μιλάμε για την μάνα τους...τι να πω....
Εντάξει φίλε μου τους έπιασες όλους κορόιδο! Πήρες το καλύτερο suv που πάει παντού και μαμαει και δέρνει με 20000! Είσαι ευχαριστημένος;!
Πες μας και σε πιο χρώμα το πήρες να σου πούμε ότι είναι το καλυτεροτερο και πως του πηγαίνει! Θα είσαι ευχαριστημένος;....
Το έχουμε ξαναπεί υπάρχουν τόσες ομάδες στο fb για να αυτοθαυμαζεστε ας μην είναι παντού έτσι....
Καλοταξιδο και πολλά και απροβληματιστα χλμ!
Απλά αν δεν ξέρεις τα νούμερα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αμαξιου σου μην μιλάς απλά για ένα νούμερο με τοση ακρίβεια γιατί υπάρχουν αλλά 4-5 μεγέθη που δεν τα γνωρίζεις και επειδή δεν τα γνωρίζεις απλά στο τέλος λες πως δεν ασχολείσαι...
Δεν πήρα το καλύτερο με τίποτα.
Ουτε όμως έκλασαν τα suv και βγήκε το puma όπως έγραψες ποιο πάνω
Με τέτοιο σχόλιο θες να σου μιλήσω σοβαρά. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
πάρε τα βουνα με KAMIQ που έχει πολλά χιλιοστα διαφορά και κάνει για LAND ROVER ενω το puma δεν ανεβαίνει σε μπάρα.
Δεν ξέρω είμαι ανίδεος και ασχετος γραψτα εσυ που τα ξέρεις όλα.... και για γεννησεις από κλανιες. Μιας και ξέρεις τα νούμερα πόσσες χρειαστηκαν για να βγει το Puma ??
Ford Puma 2019