-
Ηξερα οτι σε εμας, τα 'αγορακια', επαιζαν (και παιζουν), σημαντικο ρολο τα εκατοστα, βλεπω οτι η εξελιξη της κοινωνιας με εχει ξεπερασει (εδω και καιρο...) και σημαντικοτερο ρολο παιζουν τα χιλιοστα..
Στα πραγματα μου, που αγοραζω με τα λ7 μου, βαζω οτι ονομα μ'αρεσει. Οσο για κατηγοριες, τις οριζουμε μονοι μας, male / female / other. Οποτε για μενα ειναι απλα, other.
-
Για γέλια η άποψη ότι το puma είναι λιγότερο 'suv' από κάμικ και τα υπόλοιπα της κατηγορίας του.. period
-
Για γέλια η άποψη ότι το puma είναι λιγότερο 'suv' από κάμικ και τα υπόλοιπα της κατηγορίας του.. period
.. από Vitara είναι, ή όχι;
-
duster και vitara είναι μια κατηγορία μόνα τους. Προσφέρουν και 4κίνηση
-
Με τον παρά μου @αμαω και την κυρά μου έτσι λένε στα χωριά....ότι δηλώσεις είσαι...
Μάστορα προσωπικά έγραψα ότι ούτε το πούμα είναι σουβ ούτε το καμικ! Αλλά μεταξύ των δύο το καμικ είναι και ψηλότερο και με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος. Εσύ βγες και πες ότι δεν έχει καμία σημασία η απόσταση από το έδαφος κανένα θέμα.... ή πες ότι είναι ψηλότερο το πούμα γιατί άλλωστε είπαμε άπαξ και κάποιος πληρώσει το αμάξι δηλώνει ότι θέλει....
-
Ήδη έκανες ένα διαχωρισμό!
Και άλλα προσφέρουν 4Χ4, Panda/Ignis/S Cross/Tucson/Kuga/3008(!)/Grandland/Compass/Yaris Cross κ άλλα.
-
Εγω πάλι λέω πες τε τα όπως γουστάρετε αρκει να μην προσβάλετε όπως έκανε κάποιος. Γ@ματε δεν γ@ματε και πληρώνετε δεν πληρώνετε.
-
Έτσι είναι τα πράγματα. Πρέπει να γίνονται διαχωρισμοί στο κατα φαντασία Suvόμετρο του καθενός.
Για συγκεκριμένα αυτοκίνητα μιλήσατε, κάμικ και 2008 και puma. Ίδιο tier suvias είναι αυτά και όλα σαν αυτά.
Λίγο πιο πάνω duster και Vitara. Που κάποιος μπορεί να βγεί και να πεί ότι το Duster το 'έχει' το vitara επειδή είναι αψηλότερο και με καλύτερες γωνίες. Στο ίδιο tier ανήκουν όμως
Και ένας ακόμα μπορεί να βγεί και να πεί ότι όλα τα παραπάνω είναι της πλάκας suv μαζί και τα duster-ο-vitaria γιατί δεν έχουνε 'κοντές' , πλαίσια τύπου σκάλας και άλλα εξωτικά.
Άρα λοιπόν δε είναι στραβός ο γυαλός.. στραβοαρμένισμα όσο θές..
-
Mastoras78 wrote:
Ήδη έκανες ένα διαχωρισμό!
Και άλλα προσφέρουν 4Χ4, Panda/Ignis/S Cross/Tucson/Kuga/3008(!)/Grandland/Compass/Yaris Cross κ άλλα.
Μην του το χαλάς το κουτάκι στο κεφάλι του ρε συ....να τώρα θα σε βάλει πάλι στην θέση σου....
-
Έτσι είναι τα πράγματα. Πρέπει να γίνονται διαχωρισμοί στο κατα φαντασία Suvόμετρο του καθενός.
Για συγκεκριμένα αυτοκίνητα μιλήσατε, κάμικ και 2008 και puma. Ίδιο tier suvias είναι αυτά και όλα σαν αυτά.
Λίγο πιο πάνω duster και Vitara. Που κάποιος μπορεί να βγεί και να πεί ότι το Duster το 'έχει' το vitara επειδή είναι αψηλότερο και με καλύτερες γωνίες. Στο ίδιο tier ανήκουν όμως
Και ένας ακόμα μπορεί να βγεί και να πεί ότι όλα τα παραπάνω είναι της πλάκας suv μαζί και τα duster-ο-vitaria γιατί δεν έχουνε 'κοντές' , πλαίσια τύπου σκάλας και άλλα εξωτικά.
Άρα λοιπόν δε είναι στραβός ο γυαλός.. στραβοαρμένισμα όσο θές..
στο μεταξυ, το 99,99% των χιλιομετρων που κανουν οι κατοχοι των συγκεκριμενων ειναι σε ασφαλτο και το πιο ακραιο σεναριο 'εκτος δρομου' ειναι ο πατημενος χωματοδρομος στο χωριο που μπορει να τον περασεις με 150χαω με Μ5 ή το 1,2cm αμμου στη παραλια.
εμενα ας πουμε, μου αρεσει που το puma δεν ειναι offroad γιατι ειναι καταπληκτικο στην ασφαλτο που κανω τα χιλιομετρα μου.
-
Τενεκίν μη γλύφεις τον Δούβλη, δεν υπάρχει λόγος. 4κίνηση προσφέρουν και χαμηλές λιμουζίνες οπότε δε μπορώ να καταλάβω το κόλλημα.
Κατά τα άλλα το κάμικ είναι 2 εκ. ψηλώτερο άρα γνήσιο suv και δε βρίσκει στις ράμπες όπως το puma που δεν είναι suv. Ακόμα γελάω..
πολύ χολή ρε παιδί μου για το πανάακριβο puma του cirus
-
Με τόση ζέστη πηγαίνετε για καμιά βουτιά βρε! Δεν υπάρχει πρόβλημα, ότι θέλει λέει ο καθένας και ο καθένας έχει τη δική του τεκμηρίωση. Εγώ προσωπικά δεν την λέω σε κανέναν, απλά λέω πως τα έχω στο μυαλό μου, πως προτείνω αυτοκίνητα σε φίλους και γνωστούς (τελευταίοι πήραν με σειρά, Aircross C3/Crossland/Vitara και ένας ψήνεται τώρα για Stonic, αλλά δεν τον βλέπω να αποφασίζει φέτος!) και επίσης πως τα τοποθετούν και οι ίδιες οι εταιρείες (π.χ στο δελτίο τύπου η Hyundai το Bayon το αναφέρει crossover).
Ο καθένας δίνει διαφορετική ερμηνεία στην άποψή του και τα θέλω του, και αγοράζει κατάλληλα, κάποιος που κοιτάει περισσότερο δρόμο και στροφές άνετα χτυπάει Puma, o Cirus το τερμάτισε μάλιστα (με την καλή έννοια!), Άλλος που θέλει να δώσει λίγα και να το γλύφει στα αγκάθια μάλλον θα πάει προς Vitara (για να μείνω στην Β κατηγορία), κάποιος άλλος που θέλει λίγο ψηλότερο και φθηνό αλλά να μοιάζει με το hatch που είχε πάει σε Stonic (3o σε πωλήσεις φέτος στα SUV, δεν είδα να το σχολιάζει κανείς αυτή την μεγάλη επιτυχία). Για όλους έχει ο μπαξες.
Τόσο μεγάλη η επιτυχία, που πλέον πολλές εταιρείες βγάζουν 2 B suv στη γκάμα τους (Kona/Bayon, Mokka/Crossland) και θα δούμε και άλλα. Βλέπω πολλές οικογενειακές αγορές πάντως να μένουν σε Β suv, και αυτό κάτι λέει, μάλλον περισσότερα από το αν είναι crossover/suv/hatch.
-
Κατά τα άλλα το κάμικ είναι 2 εκ. ψηλώτερο άρα γνήσιο suv και δε βρίσκει στις ράμπες όπως το puma που δεν είναι suv. Ακόμα γελάω..
σε ραμπα με 32,6 μοίρες με αντιδιαμετρικό σαμαράκι υψους 12 εκατοστων το kamiq θα κάνει όπισθεν και δεν θα βρει
ενω το puma μπορεί να τα καταφέρει μόνο σε 30,1 με σαμρακι ύψους 11 εκατοστων.
Ειναι προφανές ότι το ένα είναι καθαρόαιμο SUV και το αλλο δεν έχει καθόλου δυνατότητες να ανεβει μπάρα και είναι παντελώς άχρηστο και άλλη κατηγορία.
-
Χαχα σας πείραξε το κλανια των suv. Όταν λέτε ψευτο υβριδικο το άλλο σας αρέσει ε;.
Ψευτοsuv λοιπόν.
-
Εν τω μεταξύ τα 'suv' που έκλασαν είναι τα kamiq, 2008, captur, aircross κτλ; Χαχαχαχαχα
-
Χαχα σας πείραξε το κλανια των suv. Όταν λέτε ψευτο υβριδικο το άλλο σας αρέσει ε;.
Ψευτοsuv λοιπόν.
ναι το ψευτοsuv δεν με ενοχλεί καθόλου. Ουτε οτιδήπωτε καλοπροαίρετο και οποιαδήπωτε άποψη. Πες το άσχημο, κακομούτσουνο ότι δεν σαρεσει το ταδε ταδε ταδε, οτι γουσταρεις.
Το υποτιμητικό εκλασαν τα suv και βγήκε το Puma ναι με πειράζει γιατι εγω δεν κανω υποτιμητικά σχόλια για το αυτοκίνητο κανενός.
-
Θα ήθελα να πω και εγώ την γνώμη μου ως κάτοχος του puma 125 hp . Αρχικά δεν με ενδιαφέρει στα πλαίσια του μάρκετινγκ που κατατάσσει η κάθε εταιρεία τα μοντέλα της , με νοιάζει αν μου κάνει εμένα για την χρήση που το θελω .
Ο κάθε ένας έχει διαφορετικες ανάγκες , διαφορετική οικονομική δυνατότητα και διαφορετικά γούστα και όχι μόνο σε σχέση με τους άλλους αλλά σε σχέση ακόμα και με τον εαυτό του , άλλες ανάγκες στα 20 , άλλες στα 40 και άλλη και η οικονομική δυνατότητα .
Προσωπικά διανύω απόσταση 50 χλμ πήγαινε έλα ,15 περίπου φορές το μηνα για να πάω στη δουλεια μου σε ορεινό επαρχιακό δίκτυο με κλίσεις και στροφές . Το ιδανικό αυτοκίνητο που έβρισκα για αυτή τη δουλειά ήταν το τετρακίνητο panda που το γουστάρω πολύ σαν αμάξι και κάνει παπάδες για τα δεδομένα του . Έλα όμως που έχω δύο μικρά 3 και 5 ετών και δεν έχω τη δυνατότητα για δεύτερο αυτοκίνητο στην οικογένεια οπότε λόγω χώρων καθαρά το panda απορρίφθηκε.
Προερχόμενος από fiat bravo 150 hp , ήθελα ένα αυτοκίνητο πιο ψηλό , πιο άνετο στο δρόμο και όχι τόσο σπορ , πιο οικονομικό στην κατανάλωση , όχι μεγάλο σε μήκος με προτεραιότητα στον χώρο αποσκευών και λιγότερο στο χώρο των πίσω επιβατών , πιο σύγχρονο και γενικά ένα αυτοκίνητο για να κάνω όλες μου τις δουλειές . Επειδή είμαι 34 και όχι 50 και με ενδιαφέρει η εμφάνιση δεν θα έκανα σε καμία περίπτωση έκπτωση σε αυτόν τον τομέα .
Κατέληξα με βάση καθαρά τα δικά μου γούστα σε puma και captur , το συμπέρασμα που έβγαλα για το puma καλύτερο εμφανισιακά , Ετοιμοπαραδοτο το μοντέλο που ήθελα , καλύτερο γκάζι το 125 από το μοτέρ με το εργοστιακο υγραέριο που ήθελα στο captur και φυσικά πολύ καλύτερη χρηματοδότηση της ford από την αντίστοιχη της Renault , από την άλλη το captur καλύτερο μέσα ποιοτικά , χρόνος αναμονής 3 μήνες , λίγο καλύτερους χώρους για τους πίσω επιβάτες , πιο οικονομικό ( μιλάω για το μοτέρ με το υγραέριο ) και σε χώρο αποσκευών μικρότερο από του puma καθαρά λόγω του MegaBox ,μιας και στη θέση αυτή το captur είχε το ρεζερβουάρ του υγραερίου.
Τέλος 5 χρόνια εγγύηση η Renault , 8 χρόνια η ford
Συγγνώμη για το σεντόνι , απλά ήθελα να δείξω πιο είναι το σκεπτικό ενός ανθρώπου και ποιες οι ανάγκες του ώστε να καταλήξει κάποιος στην αγορά του puma .
-
Τενεκίν μη γλύφεις τον Δούβλη, δεν υπάρχει λόγος. 4κίνηση προσφέρουν και χαμηλές λιμουζίνες οπότε δε μπορώ να καταλάβω το κόλλημα.
πολύ χολή ρε παιδί μου για το πανάακριβο puma του cirus
Ψευτομαστορα πόσο αυθεντικό κόμπλεξ έχεις ;....
-
Μπάρμπας mode on :
Πείτε ότι θέλετε.
Εγώ θα τα ονομάζω τζιπ.
Μπάρμπας mode off:
-
Εμ γκουχου γκουχου το αυθεντικό και απύθμενο κόμπλεξ το έχουν τύποι που προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο, που έχουν παροπίδες κτήσης η και προσπαθούν να μειώσουν τις επιλογές των άλλων.
Πασπαλισμένο με ζήλια και γνήσιο Ελληναρισμό.
Καλή σου συνέχεια και ξυδάκι..
Ford Puma 2019