-
>Ρε σεις γράψτε κάποια στιγμή τι σας αρέσει σε αυτό το αυτοκίνητο;
Όταν το βλέπετε το μυαλό σας σε ποια κατηγορία αυτοκινήτων πάει;
Είναι ένα Fiesta κατά πως λένε 80-85% οδηγικά (που το έχω σχεδόν 5 χρόνια κι είναι ότι καλύτερο ως σουπερμίνι στην οδήγηση), υπερυψωμένο ~ 3-3,5εκ. (ότι πρέπει για τους ελλην. κ@λ@δρομους και για την ευκολία του μπες-βγες σε σχέση με το fiesta,βλέπεις μεγαλώνουμε κιόλας..), με μεγαλύτερους χώρους και πορτμπαγκάζ (άρα μπορεί να κάνει κι ένα ταξίδι πιο άνετα),με δύο προγράμματα τύπου grip control για ήπιο εκτός δρόμου,που κρατιέται κάτω από τα 4.20μ. μήκος. Δηλ.ένα μικρό crossover που μπορεί να επιτελέσει σχετικά ικανοποιητικά ως μοναδικό αμάξι του σπιτιού,διπλό σκοπό: και πόλη και ταξίδι,εκδρομή.
-
εντωμεταξυ γιατρε χθες ειδα πρωτη φορα απο κοντα στον δρομο ενα fiesta crossover ....μου φανηκε οτι ειχε πολυ ηψυλη αποσταση απο το εδαφος.
Γενικα το crossover fiesta δειχνει πολυ ωραιο διοτι φαινεται η αντιθεση με το σφηνοειδες του σχημα...
-
Ίσως για αυτό αρέσει πολύ, γιατί στο υποσυνείδητο των περισσότερων στο φόρουμ αρέσουν τα χάτσμπακ. Αλλά γιατί κάποιος να μην πάρει ένα χάτσμαπκ, π.χ. το Focus;
Αν πάντως κάποιος θέλει **εκκεντρικό **κροσόβερ/κουπέ το Juke είναι ο βασιλιάς στην κατηγορία.
Και το Focus Active μου αρέσει -έχει βέβαια λίγο πιο μικρή απόσταση από το έδαφος από το Puma-,αλλά εκεί με σχεδόν 4,40μ. μήκος, για μέσα στην Αθήνα μάλλον θα χρειαστείς και 2ο όχημα (ένα Panda ή Picanto ας πούμε).
Το juke είναι όντως πιο εκκεντρικό και ικανοποιητικά εξοπλισμένο,με καλές τιμές.
-
Εμένα από την άλλη μου θυμίζει παλιό Daihatsu Sirion ή το Coopen και από πίσω μου θυμίζει παλιότερο KIA RIO. Και φυσικά δεν μπορώ να το δω με τίποτα σαν κροσόβερ. Ίσως για αυτό αρέσει πολύ, γιατί στο υποσυνείδητο των περισσότερων στο φόρουμ αρέσουν τα χάτσμπακ. Αλλά γιατί κάποιος να μην πάρει ένα χάτσμπακ, π.χ. το Focus;
Αν πάντως κάποιος θέλει **εκκεντρικό **κροσόβερ/κουπέ το Juke είναι ο βασιλιάς στην κατηγορία.
-
εντωμεταξυ γιατρε χθες ειδα πρωτη φορα απο κοντα στον δρομο ενα fiesta crossover ....μου φανηκε οτι ειχε πολυ ηψυλη αποσταση απο το εδαφος.
Γενικα το crossover fiesta δειχνει πολυ ωραιο διοτι φαινεται η αντιθεση με το σφηνοειδες του σχημα...
Το Fiesta active -όπως και το αντίστοιχο Focus-, είναι ~ 1,2εκ. με μικρότερη απόσταση από το έδαφος από το Puma.
-
Έχω ενστάσεις για το θέμα της απόστασης του αυτοκινήτου από το έδαφος. Για μένα η απόσταση από το έδαφος δεν δείχνει κάτι το ιδιαίτερα θετικό. Για μένα η απόσταση από το έδαφος έχει ουσία μόνο όταν συμπαρασύρει και την θέση οδήγησης. Δηλαδή όταν ο οδηγός κάθεται 'πάνω στο αυτοκίνητο' και όχι 'κάτω από το αυτοκίνητο'.
Αν η θέση οδήγησης του Puma είναι π.χ. σαν το Arona ή το Stonic ή το Kona δηλ. αίσθηση (ψυχολογία) χάτσμπακ τότε η απόσταση από το έδαφος δεν παίζει κάποιο ιδιαίτερο θετικό ρόλο. Μάλλον το αντίθετο.
Για τους Ελληνικούς δρόμους άλλα πράγματα παίζουν ρόλο, δηλ. η ανάρτηση, τα ζαντολάστιχα, το στήσιμο, το πάτημα του αυτοκινήτου στο δρόμο.
-
Το μπροστά μέρος ειναι πανέμορφο, μοιάζει με Τζαγκ πάρα πολύ! Ισως η ωραίοτερη μούρη στην κατηγορία.
Και φυσικά καμία σχέση με Copen & Sirion που δεν βλέπονται σχεδόν! Δεν έχει καμια μα καμια σχέση, σε κανένα τομέα σχεδίασης. Το μπροστά μέρος ειναι αντιγραφή Τζαγκ και Άστο.
-
Εξωτερικα ειναι πολυ ομορφο. Εσωτερικα ειναι ολοιδιο με το Fiesta το οποιο ειναι ηδη ξεπερασμενο μετα τις νεες κυκλοφοριες στα μικρα κ τα B suv.
Επρεπε να ειχε το εσωτερικο της 'επομενης' σχεδιαστικης ταυτοτητας της Ford κατα τη γνωμη μου.
-
Αρκεί μετά να μην το πούλαγαν για πρεμιουμ και να έμενε η τιμή ίδια.
-
Μια χαρά είναι το εσωτερικό, πολύ καλύτερο από όλα του VAG, Juke, C3, Vitara κλπ. Μόνο από το 2008 & DS υστερεί. Αλλά αμφότερα είναι πολύ πιο ακριβά.
-
Διαφωνω μονο για το Juke και αυτο μεχρι να το δω απο κοντα ...διοτι στις φωτο μοιαζει καλυτερο το εσωτερικου του απο αυτο του puma ..
Κατα τα αλλα το Puma ....εχει μπει σε ξεχωριστο κουτακι των επιλογων μου.... Εχει και αυτο το κατι στην σχεδιαση...επιτελους ενα μη βαρετο σχεδιαστικα ford
-
Πολύ ωραίο. Μάλλον το καλύτερο της κατηγορίας οδηγικά και σχεδιαστικά.
Η απορία μου είναι η εξής: τα mild hybrid έχουν 401 λίτρα πορτμπαγκάζ + 80 λίτρα megabox; ή είναι και τα 2 μαζί 401 λίτρα;
Θα μπορούσαν να έχουν προσθέσει πίσω αεραγωγούς...ξέρω δεν έχει το φιέστα που βασίζεται αλλά θα ήταν πιο ολοκληρωμένο έτσι.
Αλλά 21000 χωρίς αυτόματο κλιματισμό και ψηφιακά όργανα; Νομίζω το Kamiq είναι πιο vfm.
-
401 λίτρα μαζί με το megabox. Αυτόματο κλιματισμό έχει.
-
Η απορία μου είναι η εξής: τα mild hybrid έχουν 401 λίτρα πορτμπαγκάζ + 80 λίτρα megabox; ή είναι και τα 2 μαζί 401 λίτρα;
Θα μπορούσαν να έχουν προσθέσει πίσω αεραγωγούς...ξέρω δεν έχει το φιέστα που βασίζεται αλλά θα ήταν πιο ολοκληρωμένο έτσι.
Αλλά 21000 χωρίς αυτόματο κλιματισμό και ψηφιακά όργανα; Νομίζω το Kamiq είναι πιο vfm.
401λτ. με το megabox,συνολικά (για τα υβριδικά που έρχονται Ελλάδα). Υπάρχει και μη υβριδικό με 125hp -δεν εισάγεται εδώ- με συνολική χωρητικότητα 456.
Για τους αεραγωγούς πίσω εν μέρει συμφωνώ,θετικό θα ήταν να υπάρχουν αν και δεν έχει ούτε το 2008 που είναι μεγαλύτερο. (έχουν όμως τα Captur και Κamiq). Θα μπορούσε τουλάχιστον να έχει μια θύρα usb και καλοδεχούμενο θα ήταν κι ένα μικρό πίσω υποβραχιόνιο.
20.097 ξεκινά η τιμή του με αυτομ. κλιματισμό.Προσθέτοντας το ψηφιακό καντράν μαζί με τα fullLed, πάει 21.000
-
Μόλις είδα διαφήμιση του Σφακιανάκη στο Instagram ότι το puma έφτασε στις αντιπροσωπείες.
-
Σύμφωνα με τον configurator η πρώτη έκδοση δενέχει έχει αυτόματο κλιματισμό. Εκτός αν είναι λάθος.
Επίσης σίγουρα το δίλημμα που θα τεθεί όταν πάει κάποιος στην έκθεση είναι αν ίσως πρέπει να δει και το 1.0 focus active στα ίδια χρήματα που σίγουρα είναι καλύτερο οδηγικά...
smyrali wrote:
401λτ. με το megabox,συνολικά (για τα υβριδικά που έρχονται Ελλάδα). Υπάρχει και μη υβριδικό με 125hp -δεν εισάγεται εδώ- με συνολική χωρητικότητα 456.
Για τους αεραγωγούς πίσω εν μέρει συμφωνώ,θετικό θα ήταν να υπάρχουν αν και δεν έχει ούτε το 2008 που είναι μεγαλύτερο. (έχουν όμως τα Captur και Κamiq). Θα μπορούσε τουλάχιστον να έχει μια θύρα usb και καλοδεχούμενο θα ήταν κι ένα μικρό πίσω υποβραχιόνιο.
20.097 ξεκινά η τιμή του με αυτομ. κλιματισμό.Προσθέτοντας το ψηφιακό καντράν μαζί με τα fullLed, πάει 21.000
-
Πάντως το φυλλάδιο της Ford γράφει ότι έχει ηλεκτρονικό αυτόματο κλιματισμό η τιτανίουμ. Την έχει δει κανείς από κοντά να επιβεβαιώσει.
-
Φορντ και κλιματισμός στην πρώτη έκδοση δεν πάνε ποτέ μαζί. Και για την Φορντ ο κλιματισμός θεωρείται πολυτέλεια μετα 30 χρόνια που μπήκε στα αμάξια!
Μετά απορούμε γιατί η πεζω έχει φτάσει εκεί που είναι στις πωλήσεις τα τελευταία χρόνια. Γιατί έχει κόψει αυτές τις τσιπιες.
-
Η τιτανιουμ πάντως μπορεί να είναι εισαγωγική έκδοση για το πούμα αλλά γενικά είναι ακριβή έκδοση στα υπόλοιπα φορντ. Εκτός αυτού στο φυλλάδιο της η φορντ γράφει ότι έχει κλιματισμό.
-
Έφτασε η μέρα που όλοι περιμένατε!!χαχα
Πιο κακομουτσουνη μούρη πεθαίνεις χαχα και μην με πρηξετε με υποκειμενικότητες και άλλα τέτοια..
Είδωλο...
Ford Puma 2019