-
Άσχετο, ανέβασες το ίδιο θέμα και στην ομάδα του Πούμα στο ΦΒ ή απλά σύμπτωση?
Ναι, σκέφτηκα ότι κάποιοι μπορεί να μην είναι και εδώ και εκεί!! Αν παρακολουθούν όλοι την ομάδα του ΦΒ, τότε μη τα γράφω δύο φορές!
-
Ναι, σκέφτηκα ότι κάποιοι μπορεί να μην είναι και εδώ και εκεί!! Αν παρακολουθούν όλοι την ομάδα του ΦΒ, τότε μη τα γράφω δύο φορές!
Καλά έκανες και εννοείται οτι τα μέλη είναι πολύ διαφορετικά!! .
Απλά ρώτησα γιατί την είδα εχτές αυτή την ερώτηση και σκέφτηκα ότι μάλλον δεν είναι σύμπτωση....αχαχα! Συνέχισε να γράφεις και εδώ.
-
Έχει κάποιος υπόψη του για θέμα με την μπαταρία του puma; Κάπου διάβασα ότι μπαίνει σε βαθιά αδράνεια λόγω ίσως αποφόρτισης (δεν αναφέρομαι στην 48v).
-
Ναι όντως η μπαταρία μπαίνει σε βαθιά αδράνεια και έρχονται συνέχεια μηνύματα στο infotainment και στην εφαρμογή του κινητού! Βέβαια λόγω καραντίνας το αυτοκίνητο σπάνια έβγαινε στο δρόμο, μια φορά την εβδομάδα και αν - και αυτό τοπικά!
Πάνω στον χρόνο που το πήγα για check-up, μου άλλαξαν την μπαταρία στην εγγύηση! Μου είπαν ότι μπορεί να έφταιγε η μπαταρία ή και ότι δεν έκανε χλμ το αμάξι... και ότι έχω για αλλά τρία χρόνια εγγύηση στη μπαταρία!
-
Ναι όντως η μπαταρία μπαίνει σε βαθιά αδράνεια και έρχονται συνέχεια μηνύματα στο infotainment και στην εφαρμογή του κινητού! Βέβαια λόγω καραντίνας το αυτοκίνητο σπάνια έβγαινε στο δρόμο, μια φορά την εβδομάδα και αν - και αυτό τοπικά!
Πάνω στον χρόνο που το πήγα για check-up, μου άλλαξαν την μπαταρία στην εγγύηση! Μου είπαν ότι μπορεί να έφταιγε η μπαταρία ή και ότι δεν έκανε χλμ το αμάξι... και ότι έχω για αλλά τρία χρόνια εγγύηση στη μπαταρία!
Συγγνώμη αλλά τι πάει να πει 'η μπαταρία μπαίνει σε βαθιά αδράνεια'; Ο συγκεκριμένος όρος δεν μπορεί να αφορά ηλεκτρικά στοιχεία όπως οι μπαταρίες. Μήπως εννοούμε ότι η μπαταρία αποφορτίζεται πρόωρα (λόγω πχ αυξημένης κατανάλωσης όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο ή κάποιας διαρροής) ή μήπως το πρόβλημα αφορά το κύκλωμα φόρτισης της από το υβριδικό σύστημα;
-
Λάθος διατύπωση, παρασύρθηκα από το προηγούμενο ποστ, σορυ!
Σε βαθιά αδράνεια μπαίνει το σύστημα του αυτοκινήτου για να προστατεύσει την μπαταρία, αυτή ήταν η πληροφορία που είχα. Αυτό είναι λογικό ως ένα βαθμό, γιατί υπάρχει μόνιμα επικοινωνία του αυτοκινήτου μέσω μόντεμ με το app... από την άλλη όμως δεν είναι λογικό να αλλάζεις μπαταρία επειδή δεν κάνεις 15.000χλμ το χρόνο!! Εμένα βέβαια μου είπαν ότι είχε θέμα η μπαταρία σε συνδυασμό με την ακινησία, οπότε θα δούμε τι θα γίνει τον επόμενο χρόνο που θα ξαναπαω!!
Το υβριδικό σύστημα δεν νομίζω ότι έχει σχέση πάντως, με τα λίγα που έχω καταλάβει.
-
Λάθος διατύπωση, παρασύρθηκα από το προηγούμενο ποστ, σορυ!
Σε βαθιά αδράνεια μπαίνει το σύστημα του αυτοκινήτου για να προστατεύσει την μπαταρία, αυτή ήταν η πληροφορία που είχα. Αυτό είναι λογικό ως ένα βαθμό, γιατί υπάρχει μόνιμα επικοινωνία του αυτοκινήτου μέσω μόντεμ με το app... από την άλλη όμως δεν είναι λογικό να αλλάζεις μπαταρία επειδή δεν κάνεις 15.000χλμ το χρόνο!! Εμένα βέβαια μου είπαν ότι είχε θέμα η μπαταρία σε συνδυασμό με την ακινησία, οπότε θα δούμε τι θα γίνει τον επόμενο χρόνο που θα ξαναπαω!!
Το υβριδικό σύστημα δεν νομίζω ότι έχει σχέση πάντως, με τα λίγα που έχω καταλάβει.
Άρα από ότι κατάλαβα σου έρχονται πολλά μηνύματα στην εφαρμογή μέσω ιντερνετ για την κατάσταση του αυτοκινήτου. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι αν βλάβη αυτή είναι εικονική. Το αυτοκίνητο παίρνει μπροστά; Σου βγάζει τα ίδια μηνύματα και όταν είσαι σε κίνηση;
Συστήματα προστασίας της μπαταρίας υπάρχουν πλεόν σε όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα ώστε να σε προειδοποιούν ή να απενεργοποιούν φορτία (πχ infotainment) μετά από κάποια ώρα όταν ο κινητήρας είναι σβηστός. Επομένως ή υπήρχε υπερβολική κατανάλωση από κάπου (και θα στο ξανακάνει) ή το πιο πιθανό στην περιπτωσή σου η μπαταρία ήταν προβληματική.
Αυτό που σου είπαν με τα χιλιόμετρα είναι εντελώς λανθασμένο σαν επιχείρημα (μη πω καμιά βαρύτερη λέξη). Η μπαταρία είναι λογικό να χάνει σταδιακά ενέργεια όταν το αυτοκίνητο είναι σβηστό από συστήματα που καταναλώνουν όπως πχ ο συναγερμός ή από παρασιτικά φορτία. Αποσυνδεδεμένη (με τους πόλους εκτός) μπορεί να χάσει 10-15% το χρόνο. Σε κάθε περίπτωση με την εκκίνηση του αυτοκινήτου αυτή έχει φορτίσει και πάλι στο μέγιστο σε λίγη ώρα.
Το υβριδικό το ανέφερα γιατί στα mild hybrid η φόρτιση της 12V μπατάριας γίνεται από την γεννήτρια BISG μέσω ενός DC-DC μετατροπέα. Πιθανόν μέσω αυτής της διάταξης να ενεργοποιείται και η προστασία της μπαταρίας που ανέφερες.
Δεν θέλω να σε κουράζω με ερωτήσεις. Η απορία μου είναι από καθαρά τεχνικό ενδιαφέρον.
-
@costasar πολύ σωστά τα λες.
Το αυτοκίνητο εκτός από τις ειδοποιήσεις που είχα, δεν είχε πρόβλημα με την εκκίνηση και το app έπαιρνε δεδομένα κανονικά. Δεν θα πήγαινα για έλεγχο της μπαταρίας αν δεν συμπλήρωνα χρόνο και να σου πω την αλήθεια περίμενα απλά να την φορτίσουν! Όπως το λες, ίσως να είναι προβληματική ίσως και να υπάρχει κάποια διαρροή ή και κάποιο πρόβλημα από κατασκευής, ο χρόνος θα δείξει... προς το παρόν με τη νέα μπαταρία δεν έχω μηνύματα αλλά τώρα θα έχω το νου μου αν αρχίσει πάλι τα ίδια!!
-
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Γνωρίζεις ποια μάρκα ήταν η παλιά μπαταρία και ποια σου τοποθέτησαν;
-
Και μια ακόμη ερώτηση: Για τον τυπικό έλεγχο του έτους σε ειδοποιήσανε ή έκλεισες ραντεβού από μόνος σου; Θέλω να πω, επειδή είναι κάθε 2 χρόνια η προγραμματισμένη συντήρηση του αυτοκινήτου το πήγες από μόνος σου στο έτος; Ασχέτως με την προγραμματισμένη συντήρηση ανά διετία έπρεπε να το πας έτσι κι αλλιώς;
-
Οι Εργοστασιακες μπαταριες ειναι Ρουμανικες 'Rombat' ...
Οι μπαταριες αντικαταστασης ειναι Varta...
-
Δεν είχα προσέξει τι μπαταρία φορούσε πριν ούτε τι έβαλαν τώρα, όταν δω θα το γράψω αλλά για να το λέει ο baira θα το έχει ψάξει!
Για το σέρβις τώρα, η αντιπροσωπεία που πήγα δεν γνώριζαν ότι είναι ανά δύο χρόνια και μου είχαν πει ότι πρέπει να πάω! έτσι κ αλλιώς όμως θα πήγαινα και αφού πήγα τους εξήγησα και τι προβλέπεται!!...δες όμως και τα ποστ 1399 & 1401, που έχω γράψει αναλυτικά τι προβλέπεται!
-
Οκ. Ευχαριστώ
-
Σήμερα μου είπαν το κορυφαίο στο σέρβις επίσημης αντιπροσωπείας, που το επισκέφτηκα κατόπιν ραντεβού να μου βάλουν το καπάκι της obd. Αφού είχα πάει λοιπόν, τους λέω, για άλλη μια φορά, να δουν το εμπρός δεξί φανάρι γιατί ειναι 3-4 χιλιοστά πιο πάνω από το καπό και σε σχέση με το αριστερό!
Έρχεται το αφεντικό και με ρωτάει ποιο είναι το πρόβλημα και του λέω: είχα έρθει στο εξάμηνο να αλλάξω λάδια και είπα να δούμε μήπως ρυθμίζεται το φανάρι γιατί ειναι λίγο πιο ψηλά, το είδατε ότι όντως είναι πιο ψηλά αλλά δεν κάνατε τίποτα γιατί έλειπε ο φανοποιός. το έφερα τώρα στο χρόνο, μου είπατε θα το κοιτάξετε αλλά καλύτερα να μη το πειράξουμε και τελικά πάλι δεν έγινε τίποτα γιατί κανείς δεν κοίταξε! Αν είναι του λέω και δεν φτιάχνει, γραφτο μου στις παρατηρήσεις του σέρβις να ξέρουμε ότι δεν έγινε από εμένα σε περίπτωση που κάποια στιγμή θέλω να το πουλήσω, γιατί με το που κάθεται κάποιος στη θέση του οδηγού κάνει μπαμ ότι είναι πιο ψηλά το δεξί φανάρι.
Α, μου λέει, δεν μπορώ να σου δώσω γραπτώς ότι είναι από κατασκευής λάθος, **αλλά εντάξει κ εσύ τι περιμένεις, πηρες ένα καλό αυτοκίνητο αλλά όλα έχουν τα θέματά τους, αν θέλαμε το τέλειο αυτοκίνητο θα έπρεπε να δίνουμε τα διπλάσια κ τα τριπλάσια λεφτά!!! **Ωπα του λέω, δηλαδή με τα 21 χιλιάρικα που έδωσα δεν πρέπει να μιλάω;; μη τρελαθούμε τώρα!! Και άρχιζα να ανεβάζω παλμούς... μετά μαζεύτηκε και μου λέει θα το δούμε και ότι μπορούμε θα κάνουμε.
Ήρθε ο φανοποιος, το κοιτάει κ μου λέει δύσκολο να έρθει γιατί πιάνει στη μετώπη! Του λέω άρα φταίει η μετώπη;; δαγκώνεται και κατευθείαν πετάγεται το αφεντικό και του λέει πάρτο κάτω να το δεις... πάει το αμάξι κάτω, ακούω κάτι μπαμ-μπουμ και μετά από κάνα δεκάλεπτο ανεβαίνει. Εντάξει μου λέει, κάτι κάναμε. Του λέω τα μπαμ-μπουμ από αυτό ήταν κ μου λέει χαμογελώντας, όχι έχω πολλά αμάξια κάτω... κοιτάζω τα φανάρια κ τώρα είναι πιο χαμηλά από το δεξί!! Εντωμεταξύ στο εξάμηνο που είχα πάει, επειδή έλειπε ο φανοποιος, ήταν το αφεντικό μαζί με άλλον έναν και έσπρωχναν με δύναμη με τα χέρια προς τα κάτω το φανάρι για να έρθει (ευτυχώς χωρίς να κάνουν ζημιά). Τους κοίταζα που ήμουν έξω από το συνεργείο και είχα μείνει!!! Τότε το ξεπέρασα όμως γιατί δεν ήταν φανοποιοι... τώρα απλά έχω πάθει πλάκα μαζί τους!!!
-
Ποιό συνεργείο?
-
Ναι, αυτά καλό είναι να λέγονται..
Ποιό συνεργείο είναι??
-
Βέβαια, να το ξέρουμε να πηγαίνουμε!
-
Δεν θα γράψω που πήγα για πολλούς λόγους, όσο και να ξενέρωσα που πήρα το αμάξι από αυτούς!!
Τελικά αν δεν έχουμε κονε (και γιατί να έχουμε αφού δεν μας χαρίζουν κάτι), πρέπει πρώτα να κάνουμε έρευνα για το service που θα μας υποστηρίξει τα χρόνια της εγγύησης και μετά να διαλέξουμε την καλύτερη προσφορά για την αγορά του αυτοκινήτου. Αλλωστε η αγορά από τη στιγμή που θα πέσουν οι υπογραφές και θα παραλάβεις έχει τελειώσει, το service θα το τρως στη μάπα για χρόνια!!!
Πρώτη φορά παίρνω ford και γενικά δεν είμαι τύπος που αλλάζει συχνά αυτοκίνητα, αλλά βλέπω ότι εν έτη 2021 πάσχει στο κομμάτι της εξυπηρέτησης πελατών! Κάτι mail που έστειλα στην ford hellas, οι απαντήσεις που πήρα ήταν αστείες! Το τμήμα πωλήσεων της αντιπροσωπείας που πήρα το αμάξι, παρόλο ότι ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν στα πάντα, δεν ήταν πλήρως ενημερωμένοι για αρκετά θέματα. Στο συνεργείο τώρα, η υποδοχή και οι πιο μικροί που είδα όταν άλλαξα τα βασικά (θέλω να ελπίζω τα λάδια- φίλτρα) ήταν επίσης πρόθυμοι και ευγενικοί αλλά κανείς δεν ήξερε μετά από ένα χρόνο κυκλοφορίας του μοντέλου, ότι δεν προβλέπεται ετήσιο σέρβις, όσο για το αφεντικό τους, τα είπαμε αναλυτικά!
-
Πάντως για να πούμε και για το αμάξι, μετά από ένα χρόνο, ακόμα χαίρομαι να το οδηγώ και δεν έχω κάποιο σοβαρό παράπονο, το αντίθετο μάλιστα, ακόμα θεωρώ ότι έχει το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο πακέτο έναντι του ανταγωνισμού! Αν έψαχνα για μειονέκτημα, θα ήταν οι στενοί χώροι, αν και είναι γενικό χαρακτηριστικό της κατηγορίας (καλύπτει πλήρως τις ανάγκες 4μελης οικογένειας πάντως), τα θεματάκια συναρμογής και το πιο σημαντικό ότι δεν έχει ελληνικό μενού!
-
Ford Puma 2019