-
Αυτά τα σύννεφα ρε παιδιά τί σημαίνουν;
Πως θα πάρει κάποιος καινούριο αμάξι τελευταίας τεχνολογίας με όλο το νόημα της λέξης, ας πούμε το Μάη του 2021 και π.χ. το 2023 θα του πουν πως απαγορεύεται να κυκλοφορεί; Το πιστεύετε ειλικρινά αυτό;
Ή απλά εικάζουμε τί θα συμβεί σε 7 χρόνια, που και πάλι έχει περισσότερες πιθανότητες να τρακάρει ή να το κλέψουν (χτύπα ξύλο) το αμάξι, παρά να μη μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου λόγω ντήζελ... κι έστω, πως θα το απαγορέψουν στον Δακτύλιο το 2030, τότε πούλα το φθηνά σε κάποιον που μένει σε χωριό έξω απ' τη Καρδίτσα και δεν έχουν δακτύλιο γύρω απ' ντ' πλατέα, ή έναν Αλβανό μετανάστη που θέλει να πηγαίνει να βλέπει την οικογένεια και πάρε ένα ηλεκτρικό επαγωγικής φόρτισης μαγνητικής αιώρησης αμφίβιο κι ό,τι άλλο θα πωλείται τότε...
Όσο για το θέμα των φόρων που πιθανόν να αυξηθούν... ένα ντίζελ σήμερα έχει 20-30% λιγότερη κατανάλωση από το ίδιο αμάξι με βενζίνη, ό,τι κι αν γράφουν τα περιοδικά, οι νόμοι της φυσικής δεν αλλάζουν. Άντε ας πούμε πως στο ιδανικό σενάριο για mild hybrid βενζίνης, είναι ΜΟΝΟ 10-15% οικονομικότερο το ντήζελ... το οποίο κοστίζει και 30% λιγότερο ως τιμή λιτρου. Δηλαδή όσους φόρους κι αν βάλουν, υπάρχει ένα συνολικό περιθώριο περίπου 40% ώσπου να ρθει το κόστος κίνησης του ντήζελ στα ίδια με το κόστος κίνησης της βενζίνης για το ίδιο μοντέλο αυτοκινήτου.
(που αν αρχίσουν να μπαίνουν φόροι στα καύσιμα για περιβαλλοντικούς λόγους, όπως πρόσφατα μπήκε στο ντήζελ, θα επηρεάσουν αργότερα, ίσως λιγότερο, και την βενζίνη κι όλα τα καύσιμα...)
Αν τα οδηγικά γούστα και οι μεταφορικές ανάγκες δικαιολογούν ντήζελ που αυτή τη στιγμή πωλείται στη 'σωστή' τιμή, αυτό πρέπει να πάρει κάποιος.
Αν κινεισαι συνεχεια εκτος πολης οποτε σε ευνοουν τα χαρακτηριστικα ενος diesel τοτε δεν εχεις σοβαρο λογο να μην παρεις.
Αλλα αν εχεις μια φυσιολογικη μικτη (περισσοτερο πολη) χρηση και σκεφτοσουνα το diesel για λογους οικονομιας καυσιμου, τοτε δε φαινεται καλη ιδεα γιατι :
το σημαντικο 30% στη διαφορα τιμης των καυσιμων που οφειλεται καθαρα σε φορους φαινεται εξαιρετικα πιθανο τα επομενα χρονια να μειωθει-εως και εκμηδενιστει (για να μη γινω καταστροφολογος και πω οτι μπορει να περασει και απο την αλλη πλευρα γιατι δε νομιζω). Σε αυτην την περιπτωση το μικρο κερδος στην καταναλωση εντος πολης μαλλον δεν ειναι επαρκες για να σου καλυψει τα ακριβοτερα service και αυξημενο ρισκο για ακριβα ανταλλακτικα.
Οποτε μενεις σε μια μαλλον δυσμενη κατασταση και στο ελεος της κυβερνησης σε οτι αλλο σου επιβαλει (δακτυλιους, φορους κλπ) και με ενα απαξιωμενο αυτοκινητο που δε μπορεις να πουλησεις ευκολα...γιατι ακομα και στην επαρχια θα εκμεταλευτουν την κατασταση αφενος στη διαπραγματευση, αφετερου και εκει θα ισχυει η ιδια αυξημενη τιμη καυσιμου.
Οποτε γενικα σε μια αγορα σαν του αυτοκινητου που και αξια εχει και οριζοντα 10ετιας, το ρισκο ειναι αισθητο θεωρω για να το παρεις αποφαση ευκολα...
-
Δηλαδή πλήρωσε τώρα αυτό που έχει σίγουρα και διαπιστωμένα 40% μεγαλύτερο κόστος χρήσης σήμερα, για να μη ρισκάρεις αργότερα πιθανή εξίσωση του κόστους ντίζελ με τη βενζίνη και γιατί μπορεί το ντίζελ να πάθει ζημιά εκτός εγγύησης, αντίθετα με τα mild hybrid βενζίνης που είναι αθάνατα, κι ας βγήκαν πέρυσι στην αγορά... συγνώμη αλλά εγώ τη βρίσκω λίγο περίεργη αυτή τη λογική 'οικονομίας'...
Και για το συγκεκριμένο αμάξι που συζητάμε, δέχομαι να αγοράσει κάποιος μια έκδοση φθηνότερη βενζίνης, όπως αυτοί που πήραν Titanium με 22 χιλιάρικα αντί να δώσει 25-26 του ντίζελ, αλλά να αγοράσει ένα βενζινοκίνητο mild hybrid στα ίδια λεφτά με το ντίζελ, εξασφαλίζοντας σήμερα ακριβότερο κόστος χρήσης για να μη ρισκάρει μια εξίσωση του κόστους στο μέλλον.... κι όταν έχεις την επιλογή να αγοράσεις χαμηλότοκα και με πολυετή εγγύηση, γιατί να μην εκμεταλλευθείς την οικονομία καυσίμου που μπορεί να κρατήσει 1 χρόνο μπορεί και 10 χρόνια. Να πει κάποιος πως θέλει τις επιδόσεις της βενζίνης με τα 150 άλογα, και γι αυτό θα πληρώσει το κάτι παραπάνω, το καταλαβαίνω, αλλά το να 'κάνει οικονομία' βάση θεωρητικών σεναρίων, το βλέπω λάθος.
Σίγουρα πολλοί θα κάνουν αυτή την επιλογή, αλλά λέω τη γνώμη μου πως είναι λάθος να αποφασίζεις να πληρώσεις κάτι ακριβότερα με βάση φήμες για το μέλλον...
-
Δηλαδή πλήρωσε τώρα αυτό που έχει σίγουρα και διαπιστωμένα 40% μεγαλύτερο κόστος χρήσης σήμερα, για να μη ρισκάρεις αργότερα πιθανή εξίσωση του κόστους ντίζελ με τη βενζίνη και γιατί μπορεί το ντίζελ να πάθει ζημιά εκτός εγγύησης, αντίθετα με τα mild hybrid βενζίνης που είναι αθάνατα, κι ας βγήκαν πέρυσι στην αγορά... συγνώμη αλλά εγώ τη βρίσκω λίγο περίεργη αυτή τη λογική 'οικονομίας'...
Και για το συγκεκριμένο αμάξι που συζητάμε, δέχομαι να αγοράσει κάποιος μια έκδοση φθηνότερη βενζίνης, όπως αυτοί που πήραν Titanium με 22 χιλιάρικα αντί να δώσει 25-26 του ντίζελ, αλλά να αγοράσει ένα βενζινοκίνητο mild hybrid στα ίδια λεφτά με το ντίζελ, εξασφαλίζοντας σήμερα ακριβότερο κόστος χρήσης για να μη ρισκάρει μια εξίσωση του κόστους στο μέλλον.... κι όταν έχεις την επιλογή να αγοράσεις χαμηλότοκα και με πολυετή εγγύηση, γιατί να μην εκμεταλλευθείς την οικονομία καυσίμου που μπορεί να κρατήσει 1 χρόνο μπορεί και 10 χρόνια. Να πει κάποιος πως θέλει τις επιδόσεις της βενζίνης με τα 150 άλογα, και γι αυτό θα πληρώσει το κάτι παραπάνω, το καταλαβαίνω, αλλά το να 'κάνει οικονομία' βάση θεωρητικών σεναρίων, το βλέπω λάθος.
Σίγουρα πολλοί θα κάνουν αυτή την επιλογή, αλλά λέω τη γνώμη μου πως είναι λάθος να αποφασίζεις να πληρώσεις κάτι ακριβότερα με βάση φήμες για το μέλλον...
Έχω πολύ δουλειά κ ελάχιστο χρόνο να απαντήσω, το έκανα σε άλλο ποστ πριν μερικές μέρες.
Μικρότερη κατανάλωση, μικρότερη τιμή καυσίμου, σε πολλά μοντέλα διαφορά στα τέλη κυκλοφορίας, πράσινος δακτύλιος (σε πολλά C suv σημαντικό), και η άλλη λογική 'αν και όποτε, κάπου, μπορεί και επειδή'...
Πονάνε τα μυαλά μας και ας μην είμαστε ΠΑΟΚ..
-
κοιτα, δε λεω οικονομοτεχνικα εχεις point. Απλα ειναι πολλοι και αυτοι που δεν θα θελανε να ειναι εγκλωβισμενοι σε 5 χρονια με ενα αυτοκινητο που δε μπορουν να πουλησουν και πολυ περισσοτερο δε τους αρεσει η ανασφαλεια του 'δε ξερω τι μου ξημερωνει' που με Ελληνικη κυβερνηση ειναι και ενισχυμενη.
-
κοιτα, δε λεω οικονομοτεχνικα εχεις point. Απλα ειναι πολλοι και αυτοι που δεν θα θελανε να ειναι εγκλωβισμενοι σε 5 χρονια με ενα αυτοκινητο που δε μπορουν να πουλησουν και πολυ περισσοτερο δε τους αρεσει η ανασφαλεια του 'δε ξερω τι μου ξημερωνει' που με Ελληνικη κυβερνηση ειναι και ενισχυμενη.
Κάποτε το ίδιο αμάξι με ντηζελοκινητήρα ήταν κατά 20-30% ακριβότερο απ' ότι με βενζίνη. Οπότε αν δεν έκανες πάρα πολλά χιλιόμετρα, δεν θα έκανες κι απόσβεση ποτέ, παρά τη μικρότερη κατανάλωση και φθηνότερο καύσιμο.
Τώρα στοιχίζουν σχεδόν το ίδιο, κι υπάρχουν και ακραίες περιπτώσεις που το βενζινοκίνητο 'υβριδικό' κοστίζει περισσότερο απ' το ίδιο αμάξι σε ντήζελ. Εσύ μιλάς για μια απαξίωση που ΙΣΩΣ συμβεί κάποια στιγμή στο μέλλον και δεν υπολογίζεις το ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ κόστος της βενζίνης που ξεκινά να τρέχει από την πρώτη φορά που θα βάλεις το κλειδί στη μίζα (ή θα πατήσεις το Start Button τελος παντων...). Η μία θεωρητική χασούρα με ντίζελ ΘΑ συμβεί ΙΣΩΣ σε λίγο ή πολύ περισσότερο καιρό, η χασούρα της βενζίνης σε κόστος κίνησης ξεκινάει και μετράει όσο γυρνάει ο χιλιομετρητής... Στην ουσία δεν ρισκάρεις λεφτά αγοράζοντας τώρα το ντήζελ, αλλά ρισκάρεις να πληρώνεις για 5-7-12 χρόνια περισσότερο με τη βενζίνη και να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι ποτέ...
Το θέμα αξιοπιστία είναι άλλο και εξαρτάται πρωτίστως απ' την εγγύηση και τη φήμη του κατασκευαστή, όπου όλες οι τεχνολογίες έχουν τα θέματά τους, τα οποία σε απασχολούν όμως, μόνο εκτός εγγύησης... αλλά όταν συγκρίνουμε το ίδιο μοντέλο με διαφορετικούς κινητήρες, η αξιοπιστία θα είναι παραπλήσια.
Για μένα αξίζει όπως είπα το Puma βενζίνης αν κάποιος θέλει αυτόματο (εφόσον δεν διατίθεται το ντήζελ) ή θέλει τα παραπάνω άλογα αλλά είναι διατεθειμένος και να τα ταϊζει πληρώνοντας τη διαφορά, οπότε δεν είναι κίνητρό του η οικονομία. Το να πάρει την έκδοση με τα 125 αντί για το ντήζελ με τα ίδια λεφτά, δεν έχει νόημα.
-
Για μένα αξίζει όπως είπα το Puma βενζίνης αν κάποιος θέλει αυτόματο (εφόσον δεν διατίθεται το ντήζελ) ή θέλει τα παραπάνω άλογα αλλά είναι διατεθειμένος και να τα ταϊζει πληρώνοντας τη διαφορά, οπότε δεν είναι κίνητρό του η οικονομία. Το να πάρει την έκδοση με τα 125 αντί για το ντήζελ με τα ίδια λεφτά, δεν έχει νόημα.
Συμφωνώ, εφόσον όμως δεν κινείται κατά 90% στην πόλη. Τότε ίσως αξίζει η βενζίνη.
**Παρακαλώ να συνεχίσουμε εντός θέματος. Όποια συζήτηση για βενζίνη vs diesel να γίνει στο αντίστοιχο θέμα. **
-
Η συζήτηση που έγινε ισχύει και γενικά, αλλά αναφέρεται εδώ συγκεκριμένα στο Puma και στην τιμολόγησή του, όπου οι τιμές για 1.0 βενζίνη 125 hp και 1.5 ντίζελ 120 hp είναι πολύ κοντά στις περισσότερες εκδόσεις τους, οπότε και τα παραπάνω συμπεράσματα εφόσον ενδιαφέρεται κανείς για χειροκίνητο κιβώτιο.
-
Χαζεύοντας τον διαμορφωτή για Puma ST Line X Grey Matter χρώμα παρατηρώ μεγάλη διαφορά στην τιμή του 125 hp hybrid manual σε σχέση με το 125 hp DCT. Τρείς χιλιάδες ευρώ και κάτι ψιλά.. Χαντάκωμα κανονικό..
Εδώ πέφτει και κράξιμο για τη λειτουργία του και κάποια άλλα πραγματάκια
Stick to lower trims και manual εν ολίγοις..
-
Χάλια είναι το DCT Μάστορα...μεγάλη βλακεία της Φορντ που έβαλε αυτό αντί για το φοβερό 8αρι (αλλά θέμα τιμής και CO2 βλέπεις).
-
Ρε Φάνη, ξεκόολλα πια με τον μετατροπέα...
-
Δεν υπάρχει περίπτωση...όσο υπάρχουν DCT θα τα κράζω! Μας τα φόρτωσε το VAG και τώρα τα λουζόμαστε.
-
Το DCT της Ford όντως είναι χάλια...απότομο και σε όλα τα τεστ το κράζουν, κανείς δεν το προτείνει. Κάτι λέει αυτό.
-
Δεν είναι τυχαίο ότι σοβαροί κατασκευαστές (Alfa, BMW, Jag, Range) στα σοβαρά τους μοντέλα (Giulia, Stelvio, 5αρα, 7αρα, κλπ.) βάζουν με μετατροπέα. Τα DCT είναι για πολύ συγκεκριμένη και περιορισμένη χρήση (σπορ κατασκευές που κυνηγάς και το δέκατο και δεν σε ενδιαφέρει ούτε κόστος, ούτε ομαλότητα ούτε τίποτα), όλα τα άλλα είναι θεωρίες.
-
-
Εγώ δεν έχω εμπειρία στα αυτόματα, φαντάζομαι η κάθε τεχνολογία θα έχει τα υπέρ και τα κατά. Εμπιστεύομαι όμως τα ξένα reviews από συγκεκριμένες πηγές.
Για το Puma που μιλάμε με χάλασε που όχι μόνο είναι τόσο ακριβότερο από το manual αλλά τα σχόλια που το βγάζουν αναχρονιστικό. Είπαμε αμα είναι να δίνεις λεφτά να πιάνουν τόπο τουλάχιστο..
-
Ρε Φάνη, ξεκόλλα πια με τον μετατροπέα...
-
REALZEUS wrote:
Ρε Φάνη, ξεκόολλα πια με τον μετατροπέα...
-
Δεν υπάρχει περίπτωση...όσο υπάρχουν DCT θα τα κράζω! Μας τα φόρτωσε το VAG και τώρα τα λουζόμαστε.
-
Το DCT της Ford όντως είναι χάλια...απότομο και σε όλα τα τεστ το κράζουν, κανείς δεν το προτείνει. Κάτι λέει αυτό.
-
Δεν είναι τυχαίο ότι σοβαροί κατασκευαστές (Alfa, BMW, Jag, Range) στα σοβαρά τους μοντέλα (Giulia, Stelvio, 5αρα, 7αρα, κλπ.) βάζουν με μετατροπέα. Τα DCT είναι για πολύ συγκεκριμένη και περιορισμένη χρήση (σπορ κατασκευές που κυνηγάς και το δέκατο και δεν σε ενδιαφέρει ούτε κόστος, ούτε ομαλότητα ούτε τίποτα), όλα τα άλλα είναι θεωρίες.
Κι εγώ θα σε κράζω για όσο κράζεις τα DCT, παρότι είσαι φίλος μου.
H Porsche και η Bentley όμως, που μάλλον τις λες σοβαρές εταιρείες κι αυτές, βάζουν διπλοσύμπλεκτα σε αυτοκίνητα 200 χιλιάδων (τιμές Ευρώπης, εδώ 300+ χιλιάρικα)... Σε μπέρδεψα τώρα φαντάζομαι.
ΥΓ: Η BMW δήλωσε ότι έβαλε σε όλες τις μεγάλες //Μ πλανητικά κιβώτια για λόγους οικονομίας κλίμακος, καθώς όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας φοράνε τέτοια. Ένα μηχανολόγος είχε πει επίσης στο αγγλικό CAR ότι αυτό το κιβώτιο δούλευε καλύτερα με την τετρακίνηση της νέας Μ5.
-
-
Κι εγώ θα σε κράζω για όσο κράζεις τα DCT, παρότι είσαι φίλος μου.
H Porsche και η Bentley όμως, που μάλλον τις λες σοβαρές εταιρείες κι αυτές, βάζουν διπλοσύμπλεκτα σε αυτοκίνητα 200 χιλιάδων (τιμές Ευρώπης, εδώ 300+ χιλιάρικα)... Σε μπέρδεψα τώρα φαντάζομαι.
Εννοείται αυτό, φίλοι χωρίς κράξιμο δεν γίνεται!! . Είπαμε διαδυκτιακό καφενείο.
Δεν με μπέρδεψες καθόλου, ίσα ίσα που με διευκολύνεις, γιατί:
-
Αμφότερες οι εταιρείες που αναφέρεις ανήκουν στο κατάπτυστο γκρούπ, άρα α) δεν έχουν επιλογή και β) δεν είναι σοβαρές...αχαχα!! Αλλά κυρίως το α, δεν υπάρχει επιλογή, κάνουν ό,τι πει η μαμά. Είπαμε μας το φόρτωσε το VAG γα τα δικά του ψυχολογικά προβλήματα και το τρώμε στην μάπα.
-
Και στις 2, αλλά ειδικά στις Πόρσε το έγραψα ότι το δικαιολογώ ως σπορ κατασκευή όπου εκεί μετράνε τα ελάχιστα πελονεκτήματα του DCT και φυσικά ΔΕΝ μετράει καθόλου το κόστος επισκευής, έτσι και αλλιώς κάνουν ελάχιστα χιλιόμετρα.
-
-
Έλα βρε Φάνη μου τώρα. Δηλαδή μια Panamera ή μια Silver Spur δεν είναι της προκοπής; Αν είναι έτσι να μην πάρεις ούτε Ferrari Lusso...Ας μην λέμε χαζομάρες πια.
-
Αν συγκρίνουμε τα αυτοκίνητα που αγοράζουμε μεις με 20-30 χιλιάρικα και το σκοπό χρήσης τους, με αυτοκίνητα που τόσο κοστίζει το σέρβις τους, δεν θα βγάλουμε άκρη...
Όποιος πάρει DCT σε φθηνο αμάξι, με στόχο οικονομία και αξιοπιστία, κακό της κεφαλής του.
Βέβαια δεν θα χαλάσουν όλα, το κατά πόσο παίζει με τις πιθανότητες μιλάμε.
Ξάδερφος πάντως πιλότος που ήθελε γούστα κι αυτός και βρήκε Πόρσε σε καλή τιμή, όταν 4 ή 6 χιλιάρικα (δεν έχω συγκρατήσει τις λεπτομέρειες) ζήτησε εναλλακτικός επισκευαστής στη Θεσσαλονίκη, αντί για να σταλεί στο εργοστάσιο το κιβώτιο, πιστεύω θα άλλαξε γνώμη πλέον τόσο για τα κιβώτια, όσο και για τα γούστα...
-
Αν συγκρίνουμε τα αυτοκίνητα που αγοράζουμε μεις με 20-30 χιλιάρικα και το σκοπό χρήσης τους, με αυτοκίνητα που τόσο κοστίζει το σέρβις τους, δεν θα βγάλουμε άκρη...
Όποιος πάρει DCT σε φθηνο αμάξι, με στόχο οικονομία και αξιοπιστία, κακό της κεφαλής του.
Ξάδερφος πάντως πιλότος που ήθελε γούστα κι αυτός και βρήκε Πόρσε σε καλή τιμή, όταν 4 ή 6 χιλιάρικα (δεν έχω συγκρατήσει τις λεπτομέρειες) ζήτησε εναλλακτικός επισκευαστής στη Θεσσαλονίκη, αντί για να σταλεί στο εργοστάσιο το κιβώτιο, πιστεύω θα άλλαξε γνώμη πλέον τόσο για τα κιβώτια, όσο και για τα γούστα...
Το συγκεκριμένο, ήταν 5ταχυτο tiptronic, το οποίο είναι tc.
-
piliourits wrote:
Το συγκεκριμένο, ήταν 5ταχυτο tiptronic, το οποίο είναι tc.
Και μάλιστα εντελώς κοιμισμένο torque converter, με πλήκτρα αλλαγής στον αντίχειρα, σαν το δικό μου Sirion... χαχα!!
-
Έλα βρε Φάνη μου τώρα. Δηλαδή μια Panamera ή μια Silver Spur δεν είναι της προκοπής; Αν είναι έτσι να μην πάρεις ούτε Ferrari Lusso...Ας μην λέμε χαζομάρες πια.
Πιστεύω ότι κατάλαβες το χιουμοριστικό του πράγματος, οπότε δεν λέω χαζομάρες.
Πιο σοβαρά απάντησα: α) έχουν διπλοσύμπλεκτο λόγω γκρούπ (δεν έχουν επιλογή) και β) είναι σπορ κατασκευές και όπως είπα σε αυτού του είδους τα αυτοκίνητα το καταλαβαίνω. Αλλά σε ένα Πούμα με 125 άλογα, όχι δεν το καταλαβαίνω...δεν έχει κανένα νόημα και κανένα πλεονέκτημα! Για αυτό μίλησα για 5αρα και 7αρα και Stelvio που είναι σπορτίφ αλλά όχι σπορ, οπότε θέλουν κιβώτιο για all-around χρήση.
ΥΓ: Φερράρι δεν θα πάρω γιατί δεν μπορώ να την πάω!! Επίσης ξέρεις ότι είμαι 'ανάποδος', εαν είχα λεφτά Αμερικανιά V8 θα έπαιρνα με άπειρα κυβικά και αυτόματο...αυτά τα αυτοκίνητα μου αρέσουν, δεν θέλω να παλεύω πια...γέρασα!
-
REALZEUS wrote:
Πιστεύω ότι κατάλαβες το χιουμοριστικό του πράγματος, οπότε δεν λέω χαζομάρες.
Πιο σοβαρά απάντησα: α) έχουν διπλοσύμπλεκτο λόγω γκρούπ (δεν έχουν επιλογή) και β) είναι σπορ κατασκευές και όπως είπα σε αυτού του είδους τα αυτοκίνητα το καταλαβαίνω. Αλλά σε ένα Πούμα με 125 άλογα, όχι δεν το καταλαβαίνω...δεν έχει κανένα νόημα και κανένα πλεονέκτημα! Για αυτό μίλησα για 5αρα και 7αρα και Stelvio που είναι σπορτίφ αλλά όχι σπορ, οπότε θέλουν κιβώτιο για all-around χρήση.
ΥΓ: Φερράρι δεν θα πάρω γιατί δεν μπορώ να την πάω!! Επίσης ξέρεις ότι είμαι 'ανάποδος', εαν είχα λεφτά Αμερικανιά V8 θα έπαιρνα με άπειρα κυβικά και αυτόματο...αυτά τα αυτοκίνητα μου αρέσουν, δεν θέλω να παλεύω πια...γέρασα!
Ούτε εγώ θα πάρω Ferrari, γιατί μου λείπει το μισό εκατομμύριο που κοστίζει μια καινούρια (οι 'μικρές'... οι μεγάλες V12 πηγαίνουν κοντά στο εκατομμύριο με τους φόρους της Ελλάδας), αλλά ακόμα και τα 60-70 χιλιάρικα για μια μεταχειρισμένη 20ετίας μου είναι πάρα πολλά. Χαχα. Αλλά επειδή έχω οδηγήσει τέτοια εργαλεία, έχω να πω ότι σου κάνουν την ζωή εύκολη. Σε κάνουν 'μάγκα'. Μέχρι ένα σημείο βέβαια. Αν το χάσεις στα 250-300 χ.α.ω.... να σε θυμάται η μάνα σου αν σε βρούνε ποτέ...
ΥΓ: Μια χαρά είναι τα διπλοσύμπλεκτα. Έχεις κολληματάκι απλά.
Ford Puma 2019