-
Καλορίζικο, να το χαρείς.
(Αν και για μένα η μία ποτηροθήκη θα ήταν deal breaker από μόνη της)
-
Μου έβαλε φιτίλι ο φίλος και ψάχνω όλη μέρα το 308 εγώ που θέλω ντίζελ, με το ΕΑΤ6 το ντίζελ βγαίνει 22Κ περίπου...
κινητήρας με 300 Nm ροπή.
Και αν οι χώροι πίσω δεν είναι τεράστιοι όπως έχουν γίνει σε άλλα, διάβασα για 470 λίτρα χώρο αποσκευών! Νομίζω πιο σημαντικό για τις οικογένειες.
Υπάρχει κάτι αρνητικό ευρέως γνωστό γι' αυτό το αυτοκίνητο;Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Επίσης γύρω σε αυτή τη τιμή δίνει ο διαμορφωτής σε ντίζελ, και το αντίστοιχο 2008 (που μάλλον αλλάζει σύντομα) και το λίγο πιο φτωχό Rifter, και τα δύο με 250 Nm ροπή.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Ο χρήστης Gianniz έγραψε:
Καλησπέρα σε όλουςΕπειδή εν τέλει κατέληξα σε επίλογη θα σας πω το σκεπτικό μου και εν τέλει τι αποφάσισα. Σόρρυ εκ των προτέρων για το σεντόνι που ακολουθεί. Είπα να τα γραψω αναλυτικά γιατί μπορεί να βοηθήσει μελλοντικούς και τρέχον υποψήφιους αγοραστές κάποιου hatchback.
Τα αρχικά σημεία που ήθελα να ξεκαθαρίσω ήταν το αυτόματο/χειροκίνητο και το τι καύσιμο θα επιλέξω.
Το πρώτο ήταν σχετικά εύκολο, πήγα στο αυτόματο. Εκεί μετά έριξα αρκετό διάβασμα για να καταλάβω τι είδους αυτόματα υπάρχουν, για ποια χρήση ενδύκνειται το καθένα, κλπ. Χωρίς να κουράζω με πολλές λεπτομέρειες, κατεληξα πως o ιδανικότερος συνδυασμός οδηγικής απόλαυσης-αξιοπιστίας-άνεσης επιτυγχάνεται για το δικό μου σκοπό με αυτόματο τύπου μετατροπέα ροπής. Αυτό δε σημαίνει πως όσα αυτοκίνητα φοράνε αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη βγήκαν εκτός, απλά δεν πήραν το εξτρά πόντο που πήρε το κιβώτιο τύπου Μετ. Ροπής.
Όσον αφορά το καύσιμο, απέκλεισα εύκολα πετρέλαιο (μελλοντικά ρίσκα απαγόρευσης, υψηλά κόστη ανταλλακτικών, δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα) και τα υβριδικά (υψηλό κόστος απόκτησης - ενδοιασμοί για το κιβώτιο τύπου CVT σε περίπτωση toyota). Φυσικό αέριο και βενζίνη λοιπόν.Τα αυτοκίνητα που είδα ήταν τα εξής:
-Ford Focus: Οδήγησα το 1,000 - 125bhp manual. Πολύ ευχάριστο στην οδήγηση, όπως περίμενα, και το αισθάνθηκα πολύ άνετο γενικά. Στα θετικά επίσης το εργονομικό/ποιοτικό εσωτερικό του ενώ μου άρεσε και το feeling με τους μπλε φωτισμούς. Στα 22,000 μπορείς να πάρεις το ST-Line σε αυτόματο (1000-125bhp) και με εξοπλισμό υπερπλήρης θεωρώ (προσθέτοντας τον αυτόματο διζωνικό κλιματισμό και την ασύρματη φόρτιση). Πολύ θετικό επίσης τα 8 χρόνια εγγύηση - 100,000 χιλιόμετρα. Τα αρνητικά ήταν η αυξημένη κατανάλωση εντός πόλης (αναμενόμενο), η μέτρια αξιοπιστία του αυτόματου κιβωτίου, η αναμονή παραλαβής (~4 μήνες) και οι σημαντικά αυξημένοι ρύποι (151 για το αυτόματο) που σε βγάζουν εκτός για ελεύθερη κίνηση στο δακτύλιο. Θεωρώ ότι αν κάποιος ψάχνει για χειροκίνητο, είναι ίσως η καλύτερη συνολικά λύση στην κατηγορία των hatchbacks (139 ρύποι για το manual, οριακά κάτω από το όριο των 140).
-Seat Leon: Ξεκινάω με τα αρνητικά που δεν έχουν να κάνουν με το αμάξι αυτό καθ' αυτό. 1)Αρνητικά προκατειλημμένος για VAG group, 2)Αισθάνθηκα αδιαφορία από τους πωλητές (πήγα σε Κατάκη και Βελμάρ) τους είπα ότι ενδιαφέρομαι να το αγοράσω και θέλω test drive αλλά δεν συγκινήθηκε κανείς, 3)Με χαλάει που ενώ παίρνεις την θεωρητικά έξτρα φουλ έκδοση (FR), πρακτικά υπάρχουν αρκετά πραγματάκια που λείπουν από τον εξοπλισμό και πρέπει να τα προσθέσεις έξτρα, 4) Δεν αισθάνθηκα ότι ήθελαν να μου πουλήσουν, μου μίλησαν επί τιμών καταλόγου, χωρίς κάποια έκπτωση, 5)Το DSG7 (aka DQ200) που φοράει το Leon είναι ένα κιβώτιο που βλέπω γενικά ότι στο παρελθόν έχει βγάλει προβλήματα, επίσης οι συνθήκες συμφόρησης και αυξημένης θερμοκρασίας το ζορίζουν και αυτό ήταν κάτι που ζύγισα, 6)Σε περίπτωση φυσικού αερίου υπάρχει πολύ μεγάλη αναμονή - 8 μήνες περίπου. Το αυτοκίνητο το οδήγησα σε χειροκίνητο από φίλο που το έχει αγοράσει πρόσφατα, όπως και το focus ήταν αρκετά ωραίο οδηγικά. Στο μυαλό μου έπαιξαν οι εξής δύο συνδυασμόι Leon Style-TGI-DSG και Leon FR-TSI-DSG. Αυτά χωρίς προσθήκες πήγαιναν περίπου στα 22k, 4 χρόνια εγγύηση, και μάλιστα μου είπαν ότι σύντομα θα κατέβει στα 2. Όσον αφορά το φυσικό αέριο θα ήταν η επιλογή μου αν υπήρχαν περισσότερα πρατήρια είτε αν το ντεπόζιτο βενζίνης δεν ήταν μόνο 9 λίτρα. Θα συμβιβαζόμουν με όσα με 'χάλασαν' όπως ανέφερα παραπάνω και θα πήγαινα πιθανότατα στο Leon Style-TGI-DSG προσθέτοντας σαν έξτρα την καλή 8-αρα οθόνη.
-KIA Ceed: Δεν το οδήγησα, το είδα σε αντιπροσωπεία στην GT Line έκδοση. Εξωτερικά, ήταν μακράν το πιο όμορφο από όσα αυτοκίνητα είδα. Το βλέπεις και σχηματίζεται ένα χαμόγελο. Εσωτερικά επίσης δεν μου άφησε αρνητικές εντυπώσεις. Σε αυτόματο, στην φουλ έξτρα έκδοση του, βενζίνη, βγαίνει στα 22+. 7 χρόνια εγγύηση. Τα αρνητικά, 1) 4-5 μήνες για να παραλάβεις από τη στιγμή της παραγγελίας - δεν υπήρχαν ετοιμοπαράδοτα, 2) κάποια καλά έξτρα που σε άλλες χώρες είναι στο στάνταρ εξοπλισμό της GT Line εδώ έχουν αφαιρεθεί για να μην χτυπάει η κλίμακα ταξινόμησης, 3) αυτόματο κιβώτιο τύπου DCT, 4) δεν κατάφερα να το κάνω test drive. Δεν έχει σοβαρά αρνητικά το KIA Ceed, είναι όμορφο σχεδιαστικά με πολύ καλή εγγύηση. Δεν κατάφερα να το οδηγησω αλλά θεωρώ πως όποιος ψάχνει για αγορά αυτοκινήτου σε αυτήν την κατηγορία οφείλει να το εξετάσει.
-Peugeot 308: Εδώ κατέληξα, και συγκεκριμένα στην έκδοση active και κινητήρα 1,2T PureTech - 130bhp. Αυτόματο 8 ταχυτήτων τύπου μετατροπέα ροπής. Κατάφερα να κάνω test drive το ακριβώς ίδιο αυτοκίνητο και μου άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις από την ποιότητα κύλισης και από την απόκριση του κινητήρα. Επίσης με κέρδισε η αντίδραση του αυτοκινήτου στο kick-down που κάνει το αυτόματο και γενικότερα δεν παρατήρησα τίποτα που να με χαλάει στην οδήγηση του αυτόματου (κάτι που φοβόμουν διαβάζοντας για απότομες αλλαγές και δυσκολίες στις ανηφόρες). Πολύ θετικό επίσης σημείο ότι ενώ η active από άποψη επιπέδου είναι η αντίστοιχη style της seat (άρα η δεύτερη από κάτω) έχει τρομερά υπερπλήξη εξοπλισμό. Συγκεκριμένα έχει στανταρ χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι, αισθητήρες φωτός/βροχής, αισθητήρες παρκαρίσματος, navigation system, android auto + mirror link. Όλα αυτά απουσιάζουν από την FR έκδοση του Leon και αν τα θέλεις πρέπει να τα βάλεις έξτρα, πόσο μάλλον από την style. Τι δεν έχει? Δεν έχει keyless start button, δεν έχει επιλογή προφίλ οδήγησης (normal/eco/sport) και έχει μια ποτηροθήκη. Τα καθίσματα δεν είναι βαθύ bucket αλλά μου φάνηκαν πολύ ποιότικα στην active έκδοση. Έχει 16'' ζάντες που προσωπικά τις προτιμώ από 17''. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε επίσης η πολύ καλή προσφορά που πήρα και το γεγονός ότι υπήρχε ένα αυτοκίνητο ακριβώς όπως το ήθελα σε ετοιμοπαράδοτο. Η τελική τιμή μετά από εκπτώσεις και αν ενσωματώσω και την αξία των δώρων που έλαβα είναι οριακά κάτω από 20k, δηλαδή μια διαφορά περίπου στα 2k με τον ανταγωνισμό που εξέτασα. 5 χρόνια εγγύηση - 2 χρόνια δωρεάν οδική επίσης στο πακέτο. Στα αρνητικά του 308 θα βάλω τους κακούς χώρους για τους πίσω επιβάτες (δεν με απασχολεί όμως ιδιαίτερα στην παρούσα φάση) - ο κοντινός μου κύκλος είναι κάτω από 1.80 και την απουσία των νέων τεχνολογιών ασφαλείας στην active έκδοση που υπήρχαν στο focus αλλά προσωπικά ήταν από τα τελευταία μου κριτήρια.
Τέλος, δεν εξέτασα τα hatchbacks από bmw,audi,merc για προφανείς λόγους. Επίσης άφησα εκτός golf που και αυτό το θεωρώ overpriced. Τοyota corolla επίσης πολύ ακριβό. Honda civic δεν μου άρεσε σχεδιαστικά όπως και το Hyundai i30. Να προσθέσω πως το γεγονός ότι το 308 είναι αυτοκίνητο που βγήκε το 2013, έχει πάρει facelift και έχει πάνω του αρκετά δοκιμασμένο κινητήρα και κιβώτιο ήταν κάτι που μέτρησε θετικά. Αισθανθηκα δηλαδή ότι από αυτή τη γενιά του 308 (2013-2019) παίρνω ίσως ότι πιο αναβαθμισμένο, ελεγμένο και καλά εξοπλισμένο θα μπορούσα αφού το 2020 αναμένεται να λανσαριστεί σιγά-σιγά το νέο 308.
Φίλε αν θες να μας πεις τί δώρα πήρες και τί χρεώθηκε έξτρα;
-
Ο χρήστης piliourits έγραψε:
Μου έβαλε φιτίλι ο φίλος και ψάχνω όλη μέρα το 308 εγώ που θέλω ντίζελ, με το ΕΑΤ6 το ντίζελ βγαίνει 22Κ περίπου...
κινητήρας με 300 Nm ροπή.
Και αν οι χώροι πίσω δεν είναι τεράστιοι όπως έχουν γίνει σε άλλα, διάβασα για 470 λίτρα χώρο αποσκευών! Νομίζω πιο σημαντικό για τις οικογένειες.
Υπάρχει κάτι αρνητικό ευρέως γνωστό γι' αυτό το αυτοκίνητο;Sent from my SM-G930F using Tapatalk
420 lt
-
Ο χρήστης piliourits έγραψε:
Υπάρχει κάτι αρνητικό ευρέως γνωστό γι' αυτό το αυτοκίνητο;Μόνο ότι θα αλλάξει σύντομα. Λογικά μέσα στο 2020 θα πρέπει να παρουσιαστεί η νέα γενιά.
-
Το 308 βγαίνει με το ΕΑΤ8,το ΕΑΤ 6 διατίθεται μόνο στο 2008 και ίσως στο 208. Το νέο 2008 παρουσιάστηκε σημερα,οπότε σειρά παίρνει το 308 που φαντάζομαι θα εμφανιστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.
-
Τα πρατήρια φυσικού αερίου έχουν αυξηθεί κατά πολύ το τελευταίο εξάμηνο και περιμένουμε κι άλλα. Τα 9 λίτρα δεν πρόκειται να αυξηθούν όμως.
-
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Το περιμένω πως και πως
Να διευκρινίσω κάποιες απορίες/σημεία που τέθηκαν
-
Το πορτμπαγκάζ είναι 420 λίτρα. Από άποψη χωρητικότητας είναι από τα μεγαλύτερα (αν όχι το μεγαλύτερο) στην κατηγορία αυτή. Από άποψη πρακτικότητας δεν είναι όμως κάτι ιδιαίτερο. Δηλαδή δεν έχει ούτε flat προφίλ φόρτωσης ούτε με κατεβασμένα τα καθίσματα γίνεται full επίπεδο (κάτι που αν θυμάμαι καλά συμβαίνει με Leon και Ceed). Τα αναφέρω όλα γιατί ο καθένας τα ζυγίζει διαφορετικά.
-
Τα δώρα που πήρα ήταν τα 2 πρώτα Service και το κάλυμμα του πορτ-μπαγκαζ.
-
Δεν πρόσθεσα τίποτα εξτρά στο αμάξι (ήταν ετοιμοπαράδοτο ούτως ή άλλως). Παρόλα αυτά για τα δικά μου κριτήρια το 308 στην active σε αυτόματο δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω και ούτως ή άλλως αν παίξετε στο διαμορφωτή της peugeot θα δείτε ότι δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να προστεθούν.
-
Η εγγύηση είναι 5-ετής ή 60,000 χλμ (ότι έρθει πρώτο). Επίσης σε περίπτωση πώλησης είναι μεταβιβάσιμη.
-
Όσον τώρα αφορά το πετρέλαιο. Ο διαμορφωτής της Peugeot, το πετρέλαιο στην Active το δίνει με αυτόματο EAT6 και όχι με το EAT8. Τα παρακάτω που θα αναφέρω είναι δικές μου υποθέσεις και δεν τα έχω διασταυρώσει με την αντιπροσωπεία γιατί δεν με ενδιέφερε το πετρέλαιο. Θεωρώ λοιπόν ότι η Peugeot θέλει να μπορεί να προσφέρει μια έκδοση πετρελαίου σε αυτόματο που να μην χτυπάει την κλίμακα ταξινόμησης (17,000 ΛΤΠΦ). Για αυτό λοιπόν στην Active Diesel δε έχει το 8-άρι αλλά το 6-άρι. Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως έχει ήδη αγορασμένα αυτοκινήτα με το 6-άρι και τα έχει αραγμένα στο τελωνείο. Στον φίλο πάντως που ρωτάει να πω ότι επειδή έψαξα εξαντλητικά σχεδόν το θέμα αυτόματο κιβώτιο σου λέω ότι και το EAT6 είναι ένα πάρα πολύ καλό κιβώτιο και πολύ πιο δοκιμασμένο από το EAT8 (το οποίο όπως είναι ευνόητο είναι και πιο σύνθετο σε κατασκευή).
Τέλος η τιμή που το πήρα οφείλεται σε ένα πολύ δυνατό προωθητικό πρόγραμμα που έπαιξε (Spring Sales) και το οποίο ήταν επικεντρωμένο σε γενναία χρηματική μείωση από την τιμή καταλόγου (-2,100 για την έκδοση που πήρα). Θέλω να πω ότι δεν το κυνήγησα περισσότερο (να παίξω με αντιπροσωπείες) καθώς πιστεύω ότι το μόνο που θα κατάφερνα θα ήταν να πάρω κάνα δώρο παραπάνω. Έβαλα και λίγο το θέμα ηθικής και σκέφτηκα ότι είναι πιο σωστό να το πάρω από την αντιπροσωπεία που αντικειμενικά ήταν η μόνη που προσπάθησε να μου βρει το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο για να το κάνω test drive και από την οποία ήθελα ούτως ή άλλως να αγοράσω αν κατέληγα στο 308 (ΓΚΑΛΛΟ).
-
-
Ο χρήστης Gianniz έγραψε:
Όσον τώρα αφορά το πετρέλαιο. Ο διαμορφωτής της Peugeot, το πετρέλαιο στην Active το δίνει με αυτόματο EAT6 και όχι με το EAT8.Πάντως ο επίσημος τιμοκατάλογο της Peugeot και το diesel με το 8αρι το δείχνει, στα ίδια χρήματα με το βενζίνης (βασικά είναι και €100 φτηνότερο το ντήζελ!).
https://media-ct-ndp.peugeot.com/file/5 ... 522528.pdfΓια τον Γκάλο έχω διαβάσει πολλά θετικά σχόλια από αρκετούς...φαίνεται να είναι από τις καλύτερες εμπορίες για Peugeot. Στην Μεσογείων πήγες?
-
Ναι από Μεσογείων. Το γνωρίζω αυτό για τον τιμοκατάλογο αλλά δεν το έχω διερευνήσει παραπάνω.
-
Εγώ πάντως που είχα πάρει προσφορά για το 308 active ήταν με το ΕΑΤ 8....
-
Θυμάσαι πότε την πήρες και πόσο σου βγαινε;
-
Τον Ιούλιο του 2018 και έβγαινε στα 21600.
-
Με ποιον κινητήρα?
-
Μόλις είχε έρθει με τον 1,5 πετρέλαιο.
-
130 αλογα?
-
Εννοείται
-
Καλη τιμη & καλη περιπτωση
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Τον Ιούλιο του 2018 και έβγαινε στα 21600.Ακόμα τόσο έχει τιμή τιμοκαταλόγου.
Αγορά νέου αυτοκινήτου