-
Σε ευχαριστώ πολύ!
Βενζίνη βάζω Eco Racing 100 σε συγκεκριμμενο πρατήριο
Η κατανάλωση είναι στα 9lt/100 για τα πρώτα 1000km που έκανα/. Σχεδόν όλα εχουν γίνει σε αστικά και ημιαστικά κομμάτια
(τοπικές οδοί και λεωφόροι στα Β Προάστεια της Αττικής. Αυτοκινητόδρομος και λοιπα, δεν έπαιξε ακόμα παρά μόνο για πολύ λίγο. Ένα ή δύο άτομα, χωρίς φορτίο στις μετακινήσεις με πολύ ήπια χρήση . Καμία πίεση μέχρι σήμερα στον κινητήρα.
Η κατανάλωση πέφτει αργά αλλά σταθερά μέρα με την ημέρα, ακολουθώντας το ίδιο οδηγικό στυλ.
Nioa wrote:
Η έκδοση που επέλεξα είναι Skyactive X Gt-plus FWD MT. σε Titanium flash mica , οχι πολυφορεμένο χρώμα
Ωραίο χρώμα, εύχομαι να είναι καλορίζικο και καλοτάξιδο !!!
Εάν μπορείς θα ήθελα κάποια ενδεικτικά στοιχεία κατανάλωσης κατά την διάρκεια του στρωσίματος, δηλαδή τι είδος βενζίνης χρησιμοποιείς και τι μέση κατανάλωση έχεις ανάλογα τον τύπο διαδρομής που κάνεις (πχ 60% πόλη, 40% αυτοκινητόδρομος). Έχω διαβάσει διάφορα για την κατανάλωση σε άλλες χώρες αλλά για Ελλάδα δεν έχω βρει ακόμα πραγματικά δεδομένα χρήσης, μόνο δεδομένα δοκιμών.
[/quote]
-
Γεια σου Saba
Σε ευχαριστώ πολύ
Παιδάκια δεν παίζουν , οπότε δεν είμαι ο καταλληλότερος να σου απαντήσω . Πολλοί λένε το μεγάλο μειονέκτημα του CX-30 είναι οι πισω χώροι. Εμένα το συγκεκριμμένο κομμάτι δεν με ενδιαφέρει. Ελάχιστες φορές ταξιδέψαμε μέχρι σήμερα πέντε ενήλικες. Ο χώρος αποσκευών είναι μια χαρά για τις δικές μου ανάγκες. Χωράει με άνεση δύο μεγάλες βαλίτσες. Το έξυπνο δάπεδο που έχει η έκδοση βοηθάει πολύ. Για τα ΤΚ να πω ότι επειδή το εκτελωνίσαμε Δεκέμβρη και ταξινομήθηκε με το παλιό καθεστώς , οι μετρήσεις NEDC παραμένουν, δεν αλλάζουν . οπότε Τέλη στα 103 Ευρώ και για το 2021.
@Nioa συγχαρητήρια για την επιλογή σου αρχικά.
Όταν με το καλό τελειώσει το ld Θαθελα να ακούσω την άποψη σου πως ταξιδεύει το όχημα με υψηλό φορτίο. Πχ 2 ενήλικες + 2 παιδιά με αποσκευές και Clima. Επίσης αν έχεις παιδάκι σε ηλικία που χρησιμοποιείς καροτσάκι να πεις πως είναι ο χώρος των αποσκευών με ένα καροτσάκι μέσα. Δύο ταξιδιωτικές βαλίτσες χωράει πχ; Το καθισματάκι πίσω από έναν οδηγό 1,80m χωράει ή πρέπει να κάνεις το κάθισμα μπροστά από την νορμάλ σου θέση; ΤΚ πόσα θα έχεις φέτος με το WTLP;
Και πάλι συγχαρητήρια για την αγορά ενός πραγματικά ζηλευτου, με την καλή έννοια, οχήματος.
#Mazda_4_ever
[/quote]
-
Σε ευχαριστώ πολύ
Όπως είπα και στον Σταύρο η κατανάλωση κοντά στα 9 lt είναι ενδεικτική και όχι αντικειμενική. Πέφτει συνέχεια με σταθερή χρήση και χωρίς πίεση.
Για τα φώτα , η έκδοση έχει full LEd και στο AUTO, τα adaptive είναι καταπλητικά. Κάνουν αυτά που θα έπρεπε να κάνουν όλα τα LED. Dim-άρουν την ένταση, αλλάζουν σκάλα προς τα πάνω ή προς τα κάτω ανάλογα με την κατάσταση, 'διαβάζουν' τον απέναντι , φωτίζουν περιμετρικά. Πέρα από αυτά φαίνονται και super από μακριά.
Η ενημέωση για τη βενζίνη δεν έχει περιορισμούς στο βιβλίο κατασκευαστή. Είδα σε Forum κυρίως από Ευρώπη ότι τα οκτάνια δεν κάνουν μεγάλη διαφορά στην απόδοση ή στην κατανάλωση στο συγκεκριμμένο κινητήρα. Δεν δοκίμασα κάτι χαμηλότερο για να σου πω. Μόλις τελειώσουμε με το στρώσιμο, βλέπουμε.
Καλοτάξιδο και καλές διαδρομές!
Κι εγώ όταν το παράγγειλα, δεν ήξερα για τις επερχόμενες αλλαγές. Μου είχαν πει για πιθανή παράδοση το Δεκέμβριο αλλά στη πορεία αποφάσισα να αλλάξω χρώμα (αρχικά το είχα παραγγείλει σε Titanium flash και το άλλαξα σε Polymetal grey) και έτσι πήγε πίσω και το αναμένουμε αρχές Φεβρουαρίου.
Το αυτοκίνητο θα είναι MY2021 με τις αλλαγές, το έχω επιβεβαιώσει και με τον πωλητή.
Κι εγώ θα ήθελα μια πρώτη ενημέρωση σχετικά με τη κατανάλωση, καθώς επίσης και για την εμπειρία σου σχετικά με την απόδοση των φώτων τη νύχτα.
Για τη βενζίνη έχω μάθει πως καλό είναι να χρησιμοποιείται 95 ή 95+ και όχι 100άρα για το συγκεκριμένο κινητήρα (κάτι που έχει να κάνει με τη διαχείριση της προανάφλεξης από τον skyactiv x). Θα ήθελα και σε αυτό μια επιβεβαίωση.
[/quote]
-
Από 95 και πάνω.
https://www.mazda3revolution.com/attachments/skyactiv-x-engines-use-95ron-fuel-only-pdf.273180/
In order to provide the best possible engine performance and to avoid severe damages to the engine,
usage of unleaded premium fuel* with 95RON (AND ABOVE) is MANDATORY. -
Τό ίδιο και στο manual του CX-30
https://owners-manual.mazda.com/gen/en/cx-30/cx-30_8hq1ee19i/contents/04040101.html
Από 95 και πάνω.
https://www.mazda3revolution.com/attachments/skyactiv-x-engines-use-95ron-fuel-only-pdf.273180/
In order to provide the best possible engine performance and to avoid severe damages to the engine,
usage of unleaded premium fuel* with 95RON (AND ABOVE) is MANDATORY. -
Απλές αυτοκινητιστικές γνώσεις είναι αυτές. Τα περισσότερα οκτάνια δεν πειράζουν, τα λιγότερα πειράζουν!
-
Συμφωνώ.
Θεωρώ κι εγώ πως τα 98 είναι πιθανότατα η πιό ασφαλής λύση
-
Μόνιμα 98 και στα μεγάλα ταξίδια αφήνω να αδειάσει μέχρι να ανάψει λαμπάκι και αμέσως, για να πιέσω την αντλία (αυτό δεν ξέρω αν είναι μύθος αν ξέρει κάποιος σίγουρα να μας πει), γεμίζω 100αρα.
-
Το γνωρίζω ότι ο κατασκευαστής συστήνει από 95 και άνω, το θέμα είναι ότι ισχύει όπως και για άλλα πράγματα στην χώρα μας, άλλο πληρώνεις και άλλο παίρνεις. Βάζοντας λοιπόν 95άρα δεν είσαι σίγουρος ότι τα πραγματικά οκτάνια είναι 95, ίσως η 98αρα να είναι γενικά η καλύτερη λύση.
-
Ιστορίες από την Κρύπτη. Η βενζίνη και το πετρέλαιο στην Ελλάδα είναι μια χαρά, εκτός αν την νερώνει ο συγκεκριμένος βενζινάς,
-
Μόνιμα 98 και στα μεγάλα ταξίδια αφήνω να αδειάσει μέχρι να ανάψει λαμπάκι και αμέσως, για να πιέσω την αντλία (αυτό δεν ξέρω αν είναι μύθος αν ξέρει κάποιος σίγουρα να μας πει), γεμίζω 100αρα.
Συμβουλή από παθόντα, εάν θέλεις να μην χαλάσει η αντλία βενζίνης πριν την ώρα της, να αποφεύγεις να μπαίνεις ρεζέρβα, πάντα ανεφοδιασμό πριν ανάψει το λαμπάκι.
-
Ιστορίες από την Κρύπτη. Η βενζίνη και το πετρέλαιο στην Ελλάδα είναι μια χαρά, εκτός αν την νερώνει ο συγκεκριμένος βενζινάς,
Αυτό εννοώ, στα πρατήρια γίνεται η νοθεία και δεν γίνεται πάντα να βρίσκεις πρατήριο που να εμπιστεύεσαι. Ξέρω πρατηριούχο που κατηγορήθηκε για νοθεία, όλοι γνωρίζαμε ότι το έκανε, έχασε την εταιρεία που συνεργάζοταν και μετά από δύο μήνες άνοιξε με άλλη εταιρεία, μπορείτε να μου πείτε εάν αυτό θα γίνονταν τόσο εύκολα σε άλλη ευρωπαική χώρα;
-
Σε όλες τις χώρες υπάρχουν απατεώνες, και το λέω έχοντας ζήσει στην Αγγλία.
-
Παντού υπάρχουν απατεώνες και στην Ελλάδα έχουμε νόμους που μας προστατεύουν από αυτούς, το θέμα είναι ότι συνήθως δεν τα πάμε καλά στην τήρηση και εφαρμογή τους...
-
Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία (θέλει μετάφραση) η οποία (εκτός των άλλων ειδήσεων που αναφέρει) επιβεβαιώνει τη -περίεργη- κατάργηση της επιλογής των μπεζ-λευκών καθισμάτων από τα μοντέλα του 2021. Η οποία κατάργηση φαίνεται πως ισχύει εκτός από την ελληνική και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
-
Ξαναείδα το αυτοκίνητο, οδήγησα για 2η φορά το 3άρι με τον 1,8 diesel (ελλείψει αυτοκινήτου td) και όπως και την 1η φορά ο κινητήρας φάνηκε να είναι για τις ανάγκες μου αρκούντως επαρκής. Αυτό που με είχε κολλήσει με το αυτοκίνητο ήταν βασικά το πορτμπαγκάζ , καθώς μάλλον το ήθελα λίγο μεγαλύτερο. Όμως κατόπιν βαθύτερης σκέψης, μιλάμε ουσιαστικά για ένα μακρινό ταξίδι τον χρόνο (από Κρήτη στην ηπειρωτική Ελλάδα) και με 2 παιδιά πλέον στα 13 , οπότε μάλλον ήμουν υπερβολικός στις απαιτήσεις μου, κάτι που μου το είπε και η σύζυγος...Υπάρχει ετοιμοπαράδοτο με πινακίδες τέλος Δεκεμβρίου σε πολύ καλή τιμή. Διευκρινίστηκε ότι το αμάξι δεν είναι εκθεσιακό ή td , για κάποιο λόγο έπρεπε να του βγάλουν πινακίδες μέχρι 30/12. Είναι μάλλον το ένα από τα δύο diesel που υπάρχουν προς πώληση, τα οποία έχουν αναφέρει πολλοί φίλοι στο παρόν τόπικ.
Επειδή μου έκανε εντύπωση το θέμα των πινακίδων, πρέπει να προσέξω κάτι ή προχωρώ άφοβα? Εναλλακτικά παραγγέλνω το X 186 GT PLUS/SO/LU με 4 μήνες παράδοση.
-
Αφού σου επιβεβαίωσε ο έμπορος ότι δεν είναι εκθεσιακό δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα πρόβλημα, όπως σου είπα και σε παλαιότερο μήνυμα εφόσον σε καλύπτει το diesel να το πάρεις χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί είναι δοκιμασμένη και αξιόπιστη λύση, εμείς με το X δεν ξέρουμε ακόμα τι μπορεί να αντιμετωπίσουμε σε περίπτωση που βγάλει προβλήματα.
Τι τελική τιμή σου έδωσαν;
-
Αφού σου επιβεβαίωσε ο έμπορος ότι δεν είναι εκθεσιακό δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα πρόβλημα, όπως σου είπα και σε παλαιότερο μήνυμα εφόσον σε καλύπτει το diesel να το πάρεις χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί είναι δοκιμασμένη και αξιόπιστη λύση, εμείς με το X δεν ξέρουμε ακόμα τι μπορεί να αντιμετωπίσουμε σε περίπτωση που βγάλει προβλήματα.
Τι τελική τιμή σου έδωσαν;
32.700 1.8D PLUS/SO/LU/SA/ST
-
Κανονικά δλδ αυτό πόσο είχε όταν έβγαιναν σε ντίζελ;
-
Κανονικά δλδ αυτό πόσο είχε όταν έβγαιναν σε ντίζελ;
με το κλειδί στο χέρι 36.700 . 4.000 έκπτωση κάνουν.
Mazda CX-30