-
Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά !!!
Το συγκεκριμένο άρθρο το είχα διαβάσει και εγώ, γι' αυτό και έγραψα σε προηγούμενο σχολιό μου ότι η αναβάθμιση αφορά ουσιαστικά λογισμικό και όχι μηχανικά μέρη, τουλάχιστον στην Ιαπωνία που ο συντελεστής συμπίεσης παλαιού & νέου φαίνεται να είναι ο ίδιος (15:1).
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως στην Ευρώπη ο ίδιος κινητήρας (μοντέλα 2019-2020) εμφανίζεται με διαφορετικό compression ratio (16,3:1), υπάρχει περίπτωση ο τρόπος μέτρησης να είναι διαφορετικός στην Ευρώπη από την Ιαπωνία;
-
Όχι δεν γίνεται, με έναν τρόπο υπολογίζεται.
Η πιο απλή εξήγηση είναι ότι υπάρχουν δύο κινητήρες, με 15:1 και με 16,3:1 και τώρα φέραν στην Ευρώπη την 'Ιαπωνική' έκδοση. Ή έχει γίνει παρανόηση κάπου.
-
Μάθαμε τελικά αν σταμάτησε η mazda τα diesel?
-
Στον νέο τιμοκατάλογο δεν υπάρχει diesel CX-30 MY21, μόνο δύο ΜΥ20 που υποθέτω ότι έχουν ξεμείνει και αν θυμάμαι καλά ο πωλητής μου είχε πει την τελευταία φορά που μιλήσαμε ότι δεν θα φέρουν νέα diesel.
Για τα άλλα μοντέλα δεν ξέρω τι ισχύει.
-
Ερώτηση: Δώρα σαν έδωσαν κατά την παραγγελία;
Στο δελτίο παραγγελίας αναγράφεται σαν δώρο η επέκταση εγγύησης σε 5 χρόνια, πατάκια και σετ κοκ, δεν ξέρω εάν υπάρχει και κάτι άλλο που δεν αναγράφεται, σε 2-3 εβδομάδες θα γνωρίζω.
-
alex mix wrote:
Στον νέο τιμοκατάλογο δεν υπάρχει diesel CX-30 MY21, μόνο δύο ΜΥ20 που υποθέτω ότι έχουν ξεμείνει και αν θυμάμαι καλά ο πωλητής μου είχε πει την τελευταία φορά που μιλήσαμε ότι δεν θα φέρουν νέα diesel.
Για τα άλλα μοντέλα δεν ξέρω τι ισχύει.
Τον είδα και γω τον τιμοκατάλογο. Θα πάρω τηλ να μάθω. Ευχαριστω
-
SIMDION wrote:
Ερώτηση: Δώρα σαν έδωσαν κατά την παραγγελία;
Στο δελτίο παραγγελίας αναγράφεται σαν δώρο η επέκταση εγγύησης σε 5 χρόνια, πατάκια και σετ κοκ, δεν ξέρω εάν υπάρχει και κάτι άλλο που δεν αναγράφεται, σε 2-3 εβδομάδες θα γνωρίζω.
Και σε μένα τα ίδια ακριβώς.
Δεν υπάρχει κάτι άλλο σαν δώρο.
-
Πήρα τηλ στην mazda Ιωαννίνων και ρώτησα αν σταματά τα diesel η mazda. Μου απάντησαν όχι απλώς θα αρχίσουν να έρχονται πάλι από Απρίλιο και Μαιο
-
alf1 όχι δεν τον ζήτησα, ξέρω όμως ότι εάν το έχεις με αυτό μπορείς να κάνεις ιχνηλάτηση του οχήματος όταν βρίσκεται εν πλω
Κάποιος αξιόπιστος τρόπος;
Έχω το VIN αλλά δεν έχω καταφέρει ακόμα να βρω κάποιο site που να παρέχει αποτέλεσμα...
-
Πήρα τηλ στην mazda Ιωαννίνων και ρώτησα αν σταματά τα diesel η mazda. Μου απάντησαν όχι απλώς θα αρχίσουν να έρχονται πάλι από Απρίλιο και Μαιο
Αυτό μου είχε πει και εμένα η Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι. Ότι λόγω κοβιτ δίνουν προτεραιότητα στα 2.0 που έχουν περισσότερη ζήτηση ( για έξω μιλάμε γιατί εδώ έτσι κι αλλιώς δεν πουλά) και όταν εξομαλυνθεί λίγο η κατάσταση θα τα ξανα ξεκινησουν
-
Κάποιος αξιόπιστος τρόπος;
Έχω το VIN αλλά δεν έχω καταφέρει ακόμα να βρω κάποιο site που να παρέχει αποτέλεσμα...
Η Mazda νομίζω ότι από Ιαπωνία χρησιμοποιεί την MOL (Mitsui OSK Lines), εάν το αμάξι είναι εν πλω και λειτουργεί κανονικά το tracking θα μπορέσεις να δεις που είναι, εγώ δεν πρόλαβα γιατί όταν έμαθα το VIN το αμάξι είχε φτάσει στην Αμβέρσα.
Να υποθέσω ότι και το δικό σου είναι JMZDXXXXXXX2XXXXX ;
-
alex mix wrote:
Αυτό μου είχε πει και εμένα η Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι. Ότι λόγω κοβιτ δίνουν προτεραιότητα στα 2.0 που έχουν περισσότερη ζήτηση ( για έξω μιλάμε γιατί εδώ έτσι κι αλλιώς δεν πουλά) και όταν εξομαλυνθεί λίγο η κατάσταση θα τα ξανα ξεκινησουν
Tkin 73 σήμερα με πήρανε από τα κεντρικά και μου είπαν πως δεν ξαναφέρνουν πετρέλαιο μόνο βενζινη(που θα πουλήσουν δεν ξέρω) και έχουν μόνο 2 ετοιμοπαραδοτο 32000 το ένα και το άλλο δεν θυμάμαι γιατί λυποθυμησα μόλις είπε τιμη
-
Ε ναι άλλωστε η Μάζντα κάνει τόσες πολλές πωλήσεις που σου λέει ας κόψω και το ντίζελ...
Ωραίο αμάξι με υψηλή ποιότητα σε πράγματα που βλέπεις και σε άλλα που δεν βλέπεις αλλά δυστυχώς την ποιότητα την βλέπεις και στην τιμή. Αφορά τους γενναίους που μπορούν αδιαφορούν για τεκμήρια και δεν τους πολυενδιαφερει ότι πίσω έχει μέτριους χώρους.
-
Καλημέρα και χρόνια πολλά.
Είχα παραγγείλει 28.07 και παρέλαβα 8.12 , αυτό που πήρα (και το ήξερα)
είναι MY2020 και είναι στα 180 hP. Εσείς ξέρατε στην παραγγελία σας ότι θα πάρετε MY2021?
-
Καλημέρα και Καλή Χρονιά !!!
Όταν έκανα την παραγγελία δεν γνώριζα ότι θα άλλαζε το μοντέλο και μου είχαν δώσει ημερομηνία παράδοσης από τέλος Νοεμβρίου έως τέλος Δεκεμβρίου. Τον Οκτώβριο που μίλησα ξανά με την αντιπροσωπεία έμαθα ότι δεν είχε κατασκευαστεί ακόμα το αυτοκίνητο γιατί λόγω αλλαγής στο μοντέλο υπήρχαν πρόσθετες καθυστερήσεις και ενημερώθηκα ότι η παράδοση θα πάει για το 2021 και έτσι ακόμα περιμένω για την παράδοση.
Μια και είσαι ο πρώτος στο φόρουμ που το έχεις παραλάβει, για πες μας τις εντυπώσεις σου.
-
Πολύ καλό αυτό , το ότι θα πάρετε την ανανεωμένη έκδοση. Με το καλό, καλά χιλιόμετρα!
Είναι πολύ θετικές οι εντυπώσεις , καλύτερες απ' ότι περίμενα αν και το είχα οδηγήσει δύο φορές πριν το πάρω το δικό μου ( την μία για 2ήμερο) . Λόγω lockdown οι μετακινήσεις μας είναι περιορισμένες. Παρ' όλα αυτά η συμπεριφορά στο δρόμο είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει. Νομίζω ότι η ποιότητα κατασκευής είναι σε άλλο επίπεδο συγκριτικά με την κατηγορία του κι αυτό το καταλαβαίνεις στο δρόμο.
Αν θέλετε τώρα να απαντήσω σε συγκεκριμένα πράγματα, όποιος φίλος από εδώ μέσα, ευχαρίστως να με ρωτήσει .
Η έκδοση που επέλεξα είναι Skyactive X Gt-plus FWD MT. σε Titanium flash mica , οχι πολυφορεμένο χρώμα
-
Η έκδοση που επέλεξα είναι Skyactive X Gt-plus FWD MT. σε Titanium flash mica , οχι πολυφορεμένο χρώμα
Ωραίο χρώμα, εύχομαι να είναι καλορίζικο και καλοτάξιδο !!!
Εάν μπορείς θα ήθελα κάποια ενδεικτικά στοιχεία κατανάλωσης κατά την διάρκεια του στρωσίματος, δηλαδή τι είδος βενζίνης χρησιμοποιείς και τι μέση κατανάλωση έχεις ανάλογα τον τύπο διαδρομής που κάνεις (πχ 60% πόλη, 40% αυτοκινητόδρομος). Έχω διαβάσει διάφορα για την κατανάλωση σε άλλες χώρες αλλά για Ελλάδα δεν έχω βρει ακόμα πραγματικά δεδομένα χρήσης, μόνο δεδομένα δοκιμών.
-
@Nioa συγχαρητήρια για την επιλογή σου αρχικά.
Όταν με το καλό τελειώσει το ld Θαθελα να ακούσω την άποψη σου πως ταξιδεύει το όχημα με υψηλό φορτίο. Πχ 2 ενήλικες + 2 παιδιά με αποσκευές και Clima. Επίσης αν έχεις παιδάκι σε ηλικία που χρησιμοποιείς καροτσάκι να πεις πως είναι ο χώρος των αποσκευών με ένα καροτσάκι μέσα. Δύο ταξιδιωτικές βαλίτσες χωράει πχ; Το καθισματάκι πίσω από έναν οδηγό 1,80m χωράει ή πρέπει να κάνεις το κάθισμα μπροστά από την νορμάλ σου θέση; ΤΚ πόσα θα έχεις φέτος με το WTLP;
Και πάλι συγχαρητήρια για την αγορά ενός πραγματικά ζηλευτου, με την καλή έννοια, οχήματος.
#Mazda_4_ever
-
Καλοτάξιδο και καλές διαδρομές!
Κι εγώ όταν το παράγγειλα, δεν ήξερα για τις επερχόμενες αλλαγές. Μου είχαν πει για πιθανή παράδοση το Δεκέμβριο αλλά στη πορεία αποφάσισα να αλλάξω χρώμα (αρχικά το είχα παραγγείλει σε Titanium flash και το άλλαξα σε Polymetal grey) και έτσι πήγε πίσω και το αναμένουμε αρχές Φεβρουαρίου.
Το αυτοκίνητο θα είναι MY2021 με τις αλλαγές, το έχω επιβεβαιώσει και με τον πωλητή.
Κι εγώ θα ήθελα μια πρώτη ενημέρωση σχετικά με τη κατανάλωση, καθώς επίσης και για την εμπειρία σου σχετικά με την απόδοση των φώτων τη νύχτα.
Για τη βενζίνη έχω μάθει πως καλό είναι να χρησιμοποιείται 95 ή 95+ και όχι 100άρα για το συγκεκριμένο κινητήρα (κάτι που έχει να κάνει με τη διαχείριση της προανάφλεξης από τον skyactiv x). Θα ήθελα και σε αυτό μια επιβεβαίωση.
-
Σχετικά με την βενζίνη, ό,τι λέει το βιβλίο του κατασκευαστή. Σαν γενική οδηγία πάντως, τα περισσότερα οκτάνια δεν επιφέρουν καμία επιβάρυνση. Τα οκτάνια μετράνε την αντικροτικότητα απλά.
Mazda CX-30