-
Τι σημαίνει premium?
Αν σημαίνει ποιοτικά υλικά, άνεση στην οδήγηση, ηχομόνωση και παροχές, γιατί να μην θεωρείται premium το madza? επειδή δεν λέγεται audi, lexus κτλ;
Ας μην γενικεύουμε γιατί πραγματικά η A-class τι παραπάνω προσφέρει απο ενα CX-30 gt plus? -
Σε τί ακριβώς μπορεί να συγκριθεί η βάρκα C5 με το 6αρι;;;;
Ποιότητα;;;Αξιοπιστία;;;Οδηγική συμπεριφορά;;;Σχεδίαση;;; -
Έλα ντε αυτό λέω και εγώ.
Το γιαπωνέζικο μοντεο ήταν γερασμένο από την αρχή απέναντι σε ένα σχέδιο που και σήμερα 14 χρόνια μετά την παρουσίαση του στέκεται άνετα.
Η ποιότητα του ήταν σαν την πρώτη μέρα μετά από 11 χρόνια και 160000 χλμ που την έδωσα.
Η άνεση της υδροπνευματικης απίστευτη.
Κινητήρες βενζίνης τότε είχαν αρχαίους και τα δύο.
Ντίζελ είχαν κοινούς και τα δύο. -
@criuser said in Mazda CX-30:
Το γιαπωνέζικο μοντεο ήταν γερασμένο από την αρχή απέναντι σε ένα σχέδιο που και σήμερα 14 χρόνια μετά την παρουσίαση του στέκεται άνετα.
Η ποιότητα του ήταν σαν την πρώτη μέρα μετά από 11 χρόνια και 160000 χλμ που την έδωσα.
Ντίζελ είχαν κοινούς και τα δύο.οκ, ειναι η γαλλιδα και ολιγον και απο χρεπι
οπως ολες αλλωστε.
μπορει να αγαπαμε γαλλιδαι αλλα μπροστα στα ματσουνται ωσαν φακλαναι εσονται
και ημεις εχομεν πλεον γαλλικον
αλλα εμπροστα εις ματσουντα ειναι ενα τσουβαλι τριγμοειδες -
Το συγκεκριμένο γαλλικό ήταν ασπαστο. Καμία σχέση με τα νεώτερα
-
Το συγκεκριμένο γαλλικό ήταν ασπαστο. Καμία σχέση με τα νεώτερα
ναι, ξερω. ΑΥΤΟ ειδικα δεν χαλαγε..... σαν το καταπληκτικο μουλτιμιντια που εχει ΑΥΤΟ το σε τριο που μαλιστα ΑΥΤΟ το σε τριο καιει ενα κομμα εφτα μικρολιτρα οταν πηγαινει με εκατον ενενηντα εννια.
χαχαχαχ
το 508 που ειχα ομως δεν ειχε τιποτε καταπληκτικο, εκαιγε οταν δουλευε 15 λιτρα και η οθονη του μουλτιμιντια χαλαγε πιο γρηγορα απο τον πρινς. ή και οχι. χαλαγε ο πρινς πιο πολλες φορες απο το μουλτιμιντια.
ξερω δεν ηταν ΑΥΤΟ
χαχαχαχ -
Δεν είχα Πρινς. Είχα τους αθάνατους tu και xu.
-
Ντίζελ είχαν κοινούς και τα δύο.Καμία σχέση με την πραγματικότητα.
- Το 6 δεν έχει σχέση με το Mondeo. Το 6 έχει άλλο πλαίσιο, με διπλά ψαλίδια μπροστά, αντί για McPherson.
- Εκεί με το ότι ήταν γερασμένο το 6 και φρέσκια η C5, πνίγηκα.
- Που να δεις ποιότητα Mazda μετά από 20 χρόνια.
- Σε άνεση σαφώς ανώτερη η Citroen, για αυτό έγερνε σαν πλοίο, σε αντίθεση με το σπορτίβικο Mazda.
- Ο MZR αρχαίος; Καλό κι αυτό το αστείο...
-
Μιλάω για το 2008.
-
Κι εγώ. Για αυτό δηλαδή:
-
Το είχα κοιτάξει τότε ήταν ωραίο και μια από τις επιλογές μου.
Αλλά τελικά κατέληξα αλλού και δεν το μετάνιωσα. -
Βρε καλά έκανες, η C5 ήταν πιο κοντά στα θέλω σου. Απλά διόρθωσα τα γεγονότα. Το 6άρι δεν είχε ποτέ σχέση με το Mondeo, για παράδειγμα. Μάλιστα η Ford είχε πάρει τους κινητήρες MZR της Mazda, και τους έφτιαχνε σε δικά της εργοστάσια. Το αντίγραφο της Ford όμως δεν ήταν ποτέ τόσο ποιοτικό όσο οι original Mazda "Made in Japan".
-
@realzeus said in Mazda CX-30:
Βρε καλά έκανες, η C5 ήταν πιο κοντά στα θέλω σου. Απλά διόρθωσα τα γεγονότα. Το 6άρι δεν είχε ποτέ σχέση με το Mondeo, για παράδειγμα. Μάλιστα η Ford είχε πάρει τους κινητήρες MZR της Mazda, και τους έφτιαχνε σε δικά της εργοστάσια. Το αντίγραφο της Ford όμως δεν ήταν ποτέ τόσο ποιοτικό όσο οι original Mazda "Made in Japan".
Γράψε εσύ γιατί εγώ επειδή έχω το 6αρι θα πούνε ότι ευλογω τα γένια μου.
-
Δεν θυμάμαι τώρα τους κινητήρες , μόνο ότι ήταν 1.6, 1.8 και 2.0 λίτρα και τα ίδια είχε και το μοντέο και ο ειδικός τύπος έλεγε ότι ήταν τα ίδια αμάξια, όπως ακριβώς το μάβερικ με το τρίμπιουτ.
Ιπποδυνάμεις οι συνήθεις της εποχής των ατμοσφαιρικών κινητήρων.
Το 6 ήταν πολύ πιο όμορφο από το μοντέο.
Οπότε για να μην στενοχωρηθούμε οι κάτοχοι, νυν και πρώην, στην κόντρα με την C5, νομίζω ότι αισθητικά και σαν άνεση υπερτερούσε η 5, ενώ σαν στήσιμο το 6.
Κινητήρες οι βενζίνης της 5 ήταν άσπαστοι μεν, αρχαίοι δε με μικρή απόδοση και ο μπεμβε τούρμπο που ήρθε μετά ήταν χάλια.
Ποιοτικά όμως η 5 μου ήταν άριστη. 11 χρόνια μετά την αγορά της , δεν ακουγόταν τίποτα από τριγμούς και τα ποιοτικά πλαστικά της παρέμεναν σαν την πρώτη μέρα. Τόσο που οι αντισιτροέν φίλοι μου , είχαν στενοχωρηθεί που δεν έβρισκαν τίποτα να της προσάψουν.
Οπότε τελειώνουμε εδώ το οφ τόπικ , να μην χαλάμε το θέμα του 30.
-
Δεν θυμάμαι τώρα τους κινητήρες , μόνο ότι ήταν 1.6, 1.8 και 2.0 λίτρα και τα ίδια είχε και το μοντέο και ο ειδικός τύπος έλεγε ότι ήταν τα ίδια αμάξια, όπως ακριβώς το μάβερικ με το τρίμπιουτ.
Το 6 δεν βγήκε ποτέ με 1.6 κινητήρα. Ο βασικός ήταν ανέκαθεν ο MZR 1.8
Απορώ πως βγήκε ο μύθος ότι το 6 ήταν mondeo. Οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν δίνοντας η μαζντα την σχεδίαση των μοτέρ της στην Φορντ. Το ίδιο συνέβη με τον 1.6 του 3. -
Δεν είχα χρόνο και αφού το θέλετε το φορντομαζντα μοντεο 6
https://www.auto-data.net/gr/ford-mondeo-iii-sedan-2.0-i-16v-145hp-7653
https://www.auto-data.net/gr/mazda-6-ii-sedan-gh-2.0-147hp-44555#Τώρα πως είναι άλλος κινητήρας με τα ίδια χαρακτηριστικά και φωτό που μόνο τα φώτα και το σήμα αλλάζουν.
-
Μάλλον δεν διαβάζεις τις απαντήσεις. Η μαζντα έδινε μοτέρ στην Φορντ. Στο αμάξωμα καμία σχέση. 1270 κιλά το 6 και 1400 το mondeo!
-
Criuzer άκουσέ με λίγο. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΜΟΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ 6. Ξεκόλλα. Η Mazda έδινε μοτέρ στην Ford απλά και δεν ήταν ούτε καν σωστές αντιγραφές.
-
Νταξ, δε θα κολλησουμε τωρα στις λεπτομερειες. Αλλο αμαξι το μοντεο και αλλο το 6. Το ενα μαουνα και το αλλο στεϊτ οφ δ αρτ στην οδικη συμπεριφορα.
-
Ιδιοκτησία της φόρντ λέει ήταν ο κινητήρας.
Δηλαδή υπεργολάβος η μάζντα...
Κάτι σαν σοβατζής...
Mazda CX-30