-
Τα συστήματα είναι είτε τελείως κλειδωμένα, είτε ρυθμισμένα σε προδιαγραφές λειτουργίας show room. Ο λόγος προφανής. Αποφυγή κλοπών. Αν πήρες έκθεμα βιτρίνας είχε ρυθμίσεις που μπορεί να μην τις έβγαλαν.
Επειδή έχω πάρει leasing μόλις το κατέβασαν από νταλίκα πρώτη βόλτα ήταν σε αντιπροσωπεία να ξεκλειδώνουν τα συστήματα.
Το αμάξι το πήρα με το που ήρθε από το τελωνείο. Το είχα κλείσει όταν ακόμα ήταν στο πλοίο και ερχόταν Ελλάδα. Με το που πήγε στην αντιπροσωπεία πήγα και το πήρα. Γινόταν ένας χαμός από νέες παραλαβές βέβαια και ήταν στην περίοδο της καραντίνας. Ίσως ξέχασαν να αλλάξουν κάποιες ρυθμίσεις πριν μου το δώσουν.
Δε ξέρω τι έπρεπε να έχει γίνει και δεν έγινε. Ακόμα βέβαια δεν έιμαι σίγουρος οτι άκουσα από τον Μακρή 100% την αλήθεια.
-
Με την οθόνη σου τί έγινε τελικά? 'Ξεκόλλησαν' και τα 2 νούμερα στο κοντέρ?
Επέκταση εγγύησης έχεις κάνει?
-
Με την οθόνη σου τί έγινε τελικά? 'Ξεκόλλησαν' και τα 2 νούμερα στο κοντέρ?
Επέκταση εγγύησης έχεις κάνει?
Τα νούμερα ξεκόλλησαν μόλις άλλαξα προφίλ. Μέχρι στιγμής δεν έχει ξανακολλήσει.
Επέκταση δεν έκανα όχι, έχω 2 χρόνια.
Σήμερα είχα άλλο ένα επεισόδιο στην πολύπαθη ιστορία μου, με το που το έβαλα μπροστά, ήταν απενεργοποιημένα ή κλειδωμένα όλα στο infotainment και χρειάστηκε να κάνει 3 φορές επανεκκίνηση μόνο του για να αρχίσει να λειτουργεί κανονικά. Μάλιστα παρατήρησα οτι είχε χάσει μια ρύθμιση που είχα κάνει για την προφύλαξη οθόνης (την είχα ενεργοποιημένη και απενεργοποιήθηκε). Κι όλα αυτά χωρίς τα παλιά μηνύματα που έβγαζε στην αρχή για κλειδωμένα εξαρτήματα και sos κλήση.
Εννοείται αμέσως τηλ στον Μακρή και μου είπε να πάω από κει τη Δευτέρα να δούμε τι θα κάνουμε.
-
Τα νούμερα ξεκόλλησαν μόλις άλλαξα προφίλ. Μέχρι στιγμής δεν έχει ξανακολλήσει.
Επέκταση δεν έκανα όχι, έχω 2 χρόνια.
Σήμερα είχα άλλο ένα επεισόδιο στην πολύπαθη ιστορία μου, με το που το έβαλα μπροστά, ήταν απενεργοποιημένα ή κλειδωμένα όλα στο infotainment και χρειάστηκε να κάνει 3 φορές επανεκκίνηση μόνο του για να αρχίσει να λειτουργεί κανονικά. Μάλιστα παρατήρησα οτι είχε χάσει μια ρύθμιση που είχα κάνει για την προφύλαξη οθόνης (την είχα ενεργοποιημένη και απενεργοποιήθηκε). Κι όλα αυτά χωρίς τα παλιά μηνύματα που έβγαζε στην αρχή για κλειδωμένα εξαρτήματα και sos κλήση.
Εννοείται αμέσως τηλ στον Μακρή και μου είπε να πάω από κει τη Δευτέρα να δούμε τι θα κάνουμε.
Λοιπόν, μετά τη σημερινή επίσκεψη επανέρχομαι για τα νεότερα.
Ουσιαστικά ο Μακρής μου είπε οτι δεν μπορεί να εντοπίσει κάποιο πρόβλημα γιατί το διαγνωστικό δεν του εμφάνισε καμία καταχώρηση ούτε για τις 3 επανεκκινήσεις που έγιναν, ούτε για κάποιο σφάλμα που μπορεί να τις προκάλεσε.
Πήρε τηλέφωνο στα κεντρικά και μετά από λίγο μου είπε οτι θα προχωρήσουμε σε αίτημα προς το εργοστάσιο για αντικατάσταση της οθόνης.
Τώρα αν σας πω οτι χάρηκα, όχι δε χάρηκα καθόλου με αυτή την εξέλιξη, γιατί δεν ήθελα να ξηλωθεί το μισό ταμπλό στον 2ο μήνα χρήσης του αυτοκινήτου.
Πίστευα οτι θα λυθεί με κάποια αναβάθμιση (δεν του έβγαλε διαθέσιμη απ οτι μου είπε) ή με κάποιο reset στις εργοστασιακές το οποίο δε μου το πρότεινε καν.
Έχω ξενερώσει πολύ και η αλήθεια είναι οτι αιφνιδιάστηκα με αυτή την εξέλιξη γιατί δεν το περίμενα να προτείνει κάτι τέτοιο.
Πιστεύετε οτι με μια επαναφορά εργοστασιακών θα μπορούσε να αλλάξει κάτι; Ουσιαστικά 3 πράγματα έχουν αλλάξει από τη μέρα που το πήρα στα χέρια μου. Κατέβασα ραδιοφωνικούς σταθμούς, εγκατέστησα τον τηλεφωνικό κατάλογο του κινητού και έκανα τη σύνδεση του android auto. Κατά τη χρήση των επαφών ή του andoid auto δεν κόλλησε ποτέ, γι αυτό και υπέθεσα δε έχει να κάνει με αυτά αλλά με κάποια αστοχία υλικού. Δε ξέρω πραγματικά...
Τώρα περιμένω τηλέφωνο για το πότε θα έχουν διαθέσιμη τη νέα οθόνη για να πάω να την αλλάξουν. Το μόνο που με ανησυχεί είναι πόσο ίδια θα είναι μετά η συναρμολόγηση του ταμπλό με αυτή που έγινε στο εργοστάσιο...
-
Κάνε μια επαναφορά εργοστασιακών και δώσε του χρόνο να δείς αν θα το ξανακάνει... Μη λύσεις ταμπλό ακόμα είναι η γνώμη μου..
-
Κάνε μια επαναφορά εργοστασιακών και δώσε του χρόνο να δείς αν θα το ξανακάνει... Μη λύσεις ταμπλό ακόμα είναι η γνώμη μου..
Ε, ναι κάνε μόνος σου ένα reset.
-
Εγώ δεν έχω καταλάβει, γιατί η τόση επιμονή με τον Μακρή;
Σε τέτοια θέματα κατευθείαν στα κεντρικά για να έχουν και την πλήρη ευθύνη.
υ.γ. λύσιμο ταμπλό;;;; μππππρρρρ μόνο που το διαβάζω με πιάνει ένα σύγκρυο. Και ειδικά μέσα στα συνεργεία του Μακρή;;;;; Εγώ αγόρασα από Μακρή και μέσα σε ένα μήνα έχω φαγωθεί να βρω άλλο συνεργείο. Εγώ δεν θα έκανα τίποτα...Θα το άφηνα έτσι ή θα το πουλούσα. Εύκολα.
-
υ.γ. λύσιμο ταμπλό;;;; μππππρρρρ μόνο που το διαβάζω με πιάνει ένα σύγκρυο. Και ειδικά μέσα στα συνεργεία του Μακρή;;;;; Εγώ αγόρασα από Μακρή και μέσα σε ένα μήνα έχω φαγωθεί να βρω άλλο συνεργείο. Εγώ δεν θα έκανα τίποτα...Θα το άφηνα έτσι ή θα το πουλούσα. Εύκολα.
θα πουλούσες αμάξι 2 μηνών επειδή υπάρχει ένα μικροπρόβλημα στην οθόνη του infotainment εντός εγγύησης και να χάσεις 20-30% των χρημάτων σου? Λίγο εκτός πραγματικότητας . . .
-
Το να πουλήσω το αμάξι φίλε Storm δεν νομίζω οτι είναι κάτι που θα μπορούσα να κάνω αυτή τη στιγμή, ούτε να το αφήσω με αυτό το πρόβλημα βεβαίως.
Σήμερα μίλησα με τον χειριστή του διαγνωστικού , ο οποίος παρόλο που προσπαθούσε να με αποφύγει συνεχώς, τελικώς μετά από δική μου επιμονή στο γιατί δεν κάνουμε μια επαναφορά εργοστασιακών να δούμε αν θα λυθεί το πρόβλημα, απάντησε οτι από τα κεντρικά τους ενημέρωσαν οτι το πρόβλημα είναι γνωστό. Κι οτι χρειάζεται να αλλάξει ο εγκέφαλος.
Τώρα μετά από αυτή την εξέλιξη άρχισα να γίνομαι ακόμα πιο καχύποπτος είναι η αλήθεια. Γιατί μου είπαν στην αρχή οτι στο αλλάζουμε γιατί δε ξέρουμε τι φταίει; Και όταν επέμεινα μόνο παραδέχθηκαν οτι είναι γνωστό το πρόβλημα.
Περιμένω τηλέφωνο από το τεχνικό τμήμα της Κοσμοκαρ τώρα να μου πουν αναλυτικά τι γνωστό πρόβλημα είναι αυτό και τι πρέπει να αλλαχτεί στο αμάξι. Τους ρώτησα αν υπάρχει κάποιο κεντρικό σερβις για να γίνει αυτή η διαδικασία, αλλά μου απάντησαν αρνητικά.
Ειλικρινά, έχω ξενερώσει απίστευτα με την ατυχία μου, τι να πω...
-
Τους ρώτησα αν υπάρχει κάποιο κεντρικό σερβις για να γίνει αυτή η διαδικασία, αλλά μου απάντησαν αρνητικά.
Προφανώς και δεν υπάρχει κεντρικό σέρβις, καμία εισαγωγική δεν έχει. Το σέρβις το αναλαμβάνουν οι εξουσιοδοτημένοι επισκευαστές και ο καθένας επιλέγει όποιον θεωρεί καλύτερο ή εμπιστεύεται.
-
Storm wrote:
θα πουλούσες αμάξι 2 μηνών επειδή υπάρχει ένα μικροπρόβλημα στην οθόνη του infotainment εντός εγγύησης και να χάσεις 20-30% των χρημάτων σου? Λίγο εκτός πραγματικότητας . . .
Τoν Απρίλιο του 2003 μετά από αναμονή 3 μηνών, αγόρασα 206XS/1600. Μετά από 7 μήνες ακριβώς το πούλησα με 7300χλμ. Εύκολα. Όταν αισθάνομαι ότι με δουλεύουν δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα. Και η LION τότε με δούλευε κανονικότατα. Πήγα σε μία έκθεση OPEL (BEST CAR Μεσογείων) μετά τις μπούρδες* που μου έλεγε η LION και το έκανα εκείνη τη στιγμή ανταλλαγή. Εύκολα.
- μπούρδες = να μου πάρει το αυτοκίνητο για τουλάχιστον 3 μήνες για να το στείλει Γαλλία για να το φτιάξουν...
-
Το να πουλήσω το αμάξι φίλε Storm δεν νομίζω οτι είναι κάτι που θα μπορούσα να κάνω αυτή τη στιγμή, ούτε να το αφήσω με αυτό το πρόβλημα βεβαίως.
Εγώ φίλε μου σου είπα την άποψή μου. Θα πήγαινα ΚΑΙ σε άλλλο εξουσιοδοτημένο και θα προτιμούσα εξουσιοδοτημένο της κεντρικής αντιπροσωπείας.
Από εκεί και πέρα πράττεις όπως επιθυμείς.
υ.γ. αν η Interauto ήταν ακόμη εξουσιοδοτημένη θα σου έλεγα να πας εκεί. Αλλά δυστυχώς δεν είναι πλέον.
-
...ο άσχετος ηλεκτρολόγος που φυσικά δεν είναι κομπιουτερας σου λέει άλλαξε οθόνη!...
Αυτός που υποτίθεται ότι ξέρει να βάζει και απλούς ανιχνευτές παρκαρίσματος;
Τα πιάσαμε τα λεφτά μας...
-
Αυτά είναι ένα θέμα λογισμικού που έχει να κάνει είτε με αυτά που κατεβασες και έχουν τυχόν ασυμβατότητες είτε με bugs του συστήματος που θα στα έκανε έτσι κι αλλιώς ο άσχετος ηλεκτρολόγος που φυσικά δεν είναι κομπιουτερας σου λέει άλλαξε οθόνη!
Δλδ σου κολλάνε τα windows στον υπολογιστή τον πας στο μαγαζί που το πήρες και αντί να σου ξανακάνουν εγκατάσταση ή να το ελέγξουν πως τρέχει σου αλλάζουν τον υπολογιστή!
Φοβερά πράγματα...
Εντομεταξυ φίλε με το θέμα να ξέρεις ότι και οθόνη να σου αλλάξουν αν κατεβασεις τα ίδια να σου ξανακολλησει ή αν υπάρχει θέμα στην έκδοση του λογισμικού να έχεις πάλι τα ίδια!
-
Υπάρχει θέμα με τα ηλεκτρονικά συστήματα των νέων αμαξιών ενδεχομένως ήδη ή στο άμεσο μέλλον όλα να λύνονται απομακρυσμενα απο προγραμματιστές που θα συνδέονται σε κάθε αμαξι αλλά όσο ακόμα την λύση πρέπει να δώσει ο ....ηλεκτρολόγος της αντιπροσωπείας που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να κουμπώνει μια φίσα στον εγκέφαλο και να συνδέεται με ένα τερματικό 10ετιας που διαβάζει σφάλματα και απλά κάνει reset το σφάλμα είμαστε μακριά ακόμα...
-
Τoν Απρίλιο του 2003 μετά από αναμονή 3 μηνών, αγόρασα 206XS/1600. Μετά από 7 μήνες ακριβώς το πούλησα με 7300χλμ. Εύκολα. Όταν αισθάνομαι ότι με δουλεύουν δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα. Και η LION τότε με δούλευε κανονικότατα. Πήγα σε μία έκθεση OPEL (BEST CAR Μεσογείων) μετά τις μπούρδες* που μου έλεγε η LION και το έκανα εκείνη τη στιγμή ανταλλαγή. Εύκολα.
- μπούρδες = να μου πάρει το αυτοκίνητο για τουλάχιστον 3 μήνες για να το στείλει Γαλλία για να το φτιάξουν...
Φαντάζομαι για βλάβη που δεν θα ήθελες μετά το αυτοκίνητο ούτε εσύ και με τρίμηνη αναμονή χωρίς το αμάξι και φαντάζομαι με άγνωστη βλάβη όχι για μια μικρο-βλάβη (το ποιο πιθανό στον επεξεργαστή του infotainment) , ΚΑΙ επίσης μιλάς για το 2003 μιλάμε ποιο παχιές οι αγελάδες δεν υπήρξαν ! Αλήθεια τι βλάβη είχε το 206?
-
Ας μην βγούμε offtopic. Το θέμα είναι ότι ο καθένας μας αντιδρά διαφορετικά και έτσι πρέπει.
-
Σήμερα μίλησα με τον χειριστή του διαγνωστικού , ο οποίος παρόλο που προσπαθούσε να με αποφύγει συνεχώς, τελικώς μετά από δική μου επιμονή στο** γιατί δεν κάνουμε μια επαναφορά εργοστασιακών να δούμε αν θα λυθεί το πρόβλημα, απάντησε οτι από τα κεντρικά τους ενημέρωσαν οτι το πρόβλημα είναι γνωστό.** Κι οτι χρειάζεται να αλλάξει ο εγκέφαλος. Τώρα μετά από αυτή την εξέλιξη άρχισα να γίνομαι ακόμα πιο καχύποπτος είναι η αλήθεια. Γιατί μου είπαν στην αρχή οτι στο αλλάζουμε γιατί δε ξέρουμε τι φταίει; Και όταν επέμεινα μόνο παραδέχθηκαν οτι είναι γνωστό το πρόβλημα.
Γελάω γιατί θυμήθηκα το Φιλοσίδη που του είχα πάει το polo όταν έμεινε από mechatronic.
O υπεύθυνος ήταν κάθετος λέγοντας ότι δεν είχε ξαναδεί ποτέ dsg να μένει από mechatronic, ίίιιισως μια φορά σε ένα golf!
Ο κόσμος το 'χει τούμπανο...
-
Μπες briskoda.net εκεί θα βρεις τα πάντα
-
Σήμερα μίλησα με τον χειριστή του διαγνωστικού , ο οποίος παρόλο που προσπαθούσε να με αποφύγει συνεχώς, τελικώς μετά από δική μου επιμονή στο γιατί δεν κάνουμε μια επαναφορά εργοστασιακών να δούμε αν θα λυθεί το πρόβλημα, απάντησε οτι από τα κεντρικά τους ενημέρωσαν οτι το πρόβλημα είναι γνωστό. Κι οτι χρειάζεται να αλλάξει ο εγκέφαλος.
Τώρα μετά από αυτή την εξέλιξη άρχισα να γίνομαι ακόμα πιο καχύποπτος είναι η αλήθεια. Γιατί μου είπαν στην αρχή οτι στο αλλάζουμε γιατί δε ξέρουμε τι φταίει; Και όταν επέμεινα μόνο παραδέχθηκαν οτι είναι γνωστό το πρόβλημα.
Αυτά παπάτζες μου ακούγονται. το πιο πιθανό είναι ναι να μην έχουν ιδέα.. Γνώμη μου να κρατήσεις ημερομηνίες , ιστορικό και να στείλεις mail στην κοσμοκαρ, ακόμα και στην μαμα εταιρία. Γράψε αρ. πλαισίου κτλ κτλ κτλ. Τα γραπτά όπως έχουμε ξαναπεί μένουν
Skoda Kamiq