-
Αν κατάλαβα καλά, τελικά η τιμή του DS7 με το κλειδί στο χέρι είναι 4 χιλιάρικα μικρότερη από του 3008, παρόλο τον ακριβότερο και μάλλον πιο ταιριαστό για τη χρήση του αυτοκινήτου diesel κινητήρα, έναντι του 1.2 βενζίνης.
Τι το συζητάμε; DS7 εύκολα!
Ακριβώς, είναι φως φανάρι η επιλογή σε αυτή τη περίπτωση!
-
Παιδιά δεν ήταν φθηνότερο το ds κατά 4 Χιλ. από το 3008. Για κάποια ετοιμοπαραδοτα έκαναν έκπτωση 4500 (από 41300 σε 36800, έκδοση 1.5 πετρέλαιο EAT8 so sick). Το 3008 allure plus EAT8 fl (1.2 βενζίνη όμως) έχει 35800.
Όμως ενώ το μεσημέρι μου είπαν από την DS Αθήνας ότι μου κρατανε το αυτοκίνητο μέχρι την Δευτέρα για να κανονίσω για προκαταβολές κλπ, το βράδυ με πήραν τηλέφωνο από τον τοπικό dealer και μου είπαν ότι το πούλησαν σε άλλον.... Βέβαια δεν μου κολανε κάποια πράγματα γιατί υπάρχουν κενά , αλλά δεν ξέρω ειλικρινά αν αξίζει να ασχοληθώ περισσότερο !
Αν πάω τελικά στο 3008 πιστεύετε είναι καλύτερος ο 1.5 πετρέλαιο από τον 1.2 βενζίνης (σε EΑT 8 και τα δύο)?
-
Εξέφρασα την άποψή μου, diesel.
-
Καλημέρα και καλή χρονιά!Έχω τον 1,5 diesel στο ds7 μου, και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.Καλοκαιρι φορτωμένος μέχρι πάνω και 4 άτομα, πήγα διαδρομές 500χλμ και τράβαγε σκυλίσια. Στην καθημερινότητα με καλύπτει απόλυτα.καταναλωση 6,5lt /100 km με 235/50/19 λάστιχα.Οι 18άρες ζάντες στο αυτοκινητο αντικατάστασης η κατανάλωση ήταν 6,2.Και όταν πατήσεις το sport mode έχει μια διαφορά αρκετά σημαντική, γύρω στο 30%,οπότε κανείς και την προσπέραση σου αεράτος!!!Στα συν βαλε και την μακροζωία των diesel.
-
Παιδιά πολύ διευκρινιστικά και βοηθητικά αυτά που λέτε και σας ευχαριστώ πολύ! Η διαφορά led με xenon θεωρείτε οτι είναι ουσιώδης σε θέμα οδήγησης ?
H διαφορα ειναι οτι τα led ειναι ποιο νεα τεχνολογια και επισης τα αναβεις οσο θελέις. Τα xenon εχουν κυκλους ζωης που ειναι συγκεκριμενοι. Δηλ ειτε να τα αναψεις για 1 ωρα ειτε να κανεις ενα σιναλιο για 1 δευτερολεπτο ειναι 1 κυκλος ζωης. Οποτε αν τα αναβοσβυνεις συνεχως θα τα αλλαξεις ποιο γρηγορα. Αν και οι λαμπες τους ειναι ποιο φθηνες σαν παλαιοτερη και ωριμοτερη τεχνολογια. Σαφεστατα καλυτερα συνολικα τα led.
Στην δικη σου περιπτωση επηδη το αμαξι ειναι ετοιμοπαραδοτο δεν θα ασχολουμουν παραπανω, μια χαρα ειναι και το Ξενον.
-
Δύο είναι οι αποτρεπτικές συνθήκες για το δίλημμα diesel, ειδικά σε ένα SUV. Τα πολύ λίγα χιλιόμετρα ανά έτος σε συνδυασμό με συχνές κοντινές αποστάσεις και φυσικά ο όποιος φόβος έναντι του κράτους και της ΕΕ για την αντιμετώπιση τους στο άμεσο μέλλον.
Δεν νομίζω κάνεις να προτιμάει στην περίπτωση του DS7 των 1500 κιλών πχ το -1' 0-100 της βενζίνης απέναντι στα +7 Nm ροπής σε συνδυασμό με τα +300cc.
Σε κάθε SUV η προτεραιότητα θα πρέπει να είναι αυτόματο diesel. Όποιος δεν έχει το πορτοφόλι (όπως εγώ) μην ψάχνει δικαιολογίες. Κάθεται στα αυγά του. Μέχρι crossover το πολύ.
-
Το Vitara είναι B suv, το QQ ξεκάθαρο/κλασσικό C suv, με την πλύση εγκεφάλου που γίνεται εδώ μέσα ξεχάσαμε και τα απλά.
Dublin γνωστό αυτό.Απλα το ανέφερα λόγω των 2-3ποστ πιο πριν και της γνωστής αγάπης του 'Γάτου' . Το παράδειγμα δεν αφορούσε κατηγορίες απλά οπτική των 2 εταιρειών .
-
Παιδιά επειδή το ds7 το δώσανε αλλού και με πουλήσανε (φοβεροί επαγγελματίες!) κοιτάω πλέον προς το νέο 3008. Για εκεί ρωτάω για τον 1.5 πετρέλαιο αν είναι καλύτερα (στο DS ήταν μονόδρομος). Η διαφορά στην έκδοση που με ενδιαφέρει με τον 1.2 είναι 1000 € , δεν είναι δηλαδή πολύ μεγάλη. Με ανησυχεί ο 1.2 για την μακροζωία του λόγω χαμηλών κυβικών αλλά και λόγω του ότι είναι τρικύλινδρος. Ξέρω ότι θα χάσω λίγο σε επιδόσεις, αλλά με καλύπτει στο κομμάτι αυτό απόλυτα το πετρέλαιο.
ΧΛΜ λόγω αλλαγής εργασίας δεν ξέρω πόσα θα κάνω, υπολογίζω όμως σίγουρα 10-15 χιλ. έτος , μπορεί και περισσότερα, με το 60-70% να είναι σε επαρχιακό/εθνικό δίκτυο (Κρήτη γενικότερα) και το υπόλοιπο εντός Ηρακλείου .
Sorry για το off topic , αλλά μια που σας βρήκα εδώ ...
-
Από τη στιγμή που το έχασες το αυτοκίνητο ( ειναι λογικό να το έδωσαν από τη στιγμή που σε είδαν να αμφιταλαντεύσαι και παρουσιάστηκε άλλος ζεστός δεν κάθονται να σκεφθούν .Ούτε μπορούν να του πουν ' Σορυ είναι κρατημένο μέχρι τη Δευτέρα' .) Για εμένα όπως είπε και ένας φίλος πριν από τη στιγμή που δεν σε κρατάει η τιμή πια και το ds είναι πιο ακριβο έστω κ λίγο πηγαίνε στο 3008 .Τώρα η επιλογή μεταξύ των εκδόσεων είναι θέμα χρημάτων.Αλλιως πας σε ένα πολύ καλό crossover
-
Από τη στιγμή που το έχασες το αυτοκίνητο ( ειναι λογικό να το έδωσαν από τη στιγμή που σε είδαν να αμφιταλαντεύσαι και παρουσιάστηκε άλλος ζεστός δεν κάθονται να σκεφθούν .Ούτε μπορούν να του πουν Σορυ είναι κρατημένο μέχρι τη 'Δευτέρα' .) Για εμένα όπως είπε και ένας φίλος πριν από τη στιγμή που δεν σε κρατάει η τιμή πια και το ds είναι πιο ακριβο έστω κ λίγο πηγαίνε στο 3008 .Τώρα η επιλογή μεταξύ των εκδόσεων είναι θέμα χρημάτων.Αλλιως πας σε ένα πολύ καλό crossover
και όμως με πήραν οι ίδιοι και μου είπαν ακριβώς αυτό το πράγμα! Επώνυμα κι'όλας και μετά από 3 ώρες όταν έμαθα από σπόντα από τον τοπικό ντήλερ ότι το δώσανε το αυτοκίνητο, δεν εμφανίζονται καν στα τηλέφωνα...
-
Καταρχάς μην τους παρακαλάς εφόσον σε πούλησαν. Και το 3008 είναι ένα βαρύ SUV. Αν η τσέπη σου το σηκώνει diesel και μάλιστα EAT8 μην το σκέφτεσαι. Τα χιλιόμετρα σου ανά έτος δεν είναι πολλά αλλά θα πας και κάνα ταξίδι τα κάνεις και σε επαρχιακό δίκτυο οπότε λογικά δεν θα έχει πρόβλημα αναγέννησης.
-
Εκανα χτες για πρώτη φορά τέστ ντράιβ στο 3008 , νέα έκδοση . Ευτυχώς μείωσαν λίγο το μέγεθος της μεσαίας κονσόλας και έτσι μπορώ να το οδηγήσω , γιατί αυτός ήταν ο λόγος που δεν το είχα οδηγήσει μέχρι σήμερα .
Πολύ καλό το αυτοκίνητο . Στην έκδοση άκτιβ + έχει σχεδόν τα πάντα .
Αντίθετα δεν έχω καλά λόγια να πω για το DS7 που δεν το οδήγησα , αλλά το αμάξι έχει θέματα βασικού μάρκετινγκ .
Οταν θέλεις να μπεις σε μία τέτοια αγορά με τέτοιες τιμές , τότε έχεις ένα βασικό μοντέλο που τα έχει όλα , δηλαδή όλα τα ασφαλείας , φούλ λέντ και νάβι και μετά αρχίζεις και παίζεις με τα δέρματα , τα ρολόγια , τα ηλεκτρικά καθίσματα , τα ραδιόφωνα και ό,τι άλλο σου φανεί .
Η έκδοση be shic είναι άδεια , ανάλογη των παλαιότερων γερμανικών πρίμιουμ που όμως σήμερα έχουν αλλάξει πολύ , ενώ οι άλλες δύο έχουν μεγάλες ελλείψεις .
Προσωπικά δεν είδα ποτέ την Ντι Ες όπως θα ήθελαν να την δουν στην εταιρεία . Δεν ξέρω μήπως ο υπεύθυνος προγράμματος έχει στο νου του μόνο την Κινεζική αγορά .
Από την άλλη θα πρέπει να περιμένουμε ένα φέις λιφτ φέτος που ίσως βάλει τα πράγματα στην θέση τους . Ισως σημάνει το τέλος της Ντι Ες , αφού ούτε το 3 πουλάει , ούτε το 9 είναι κάτι που θα κάνει τον άλλον να πει ουάου . Πάντα με την ευρωπαϊκή ματιά , γιατί για τους κινέζους μπορεί να ισχύουν άλλα .
-
Παιδιά επειδή το ds7 το δώσανε αλλού και με πουλήσανε (φοβεροί επαγγελματίες!) κοιτάω πλέον προς το νέο 3008. Για εκεί ρωτάω για τον 1.5 πετρέλαιο αν είναι καλύτερα (στο DS ήταν μονόδρομος). Η διαφορά στην έκδοση που με ενδιαφέρει με τον 1.2 είναι 1000 € , δεν είναι δηλαδή πολύ μεγάλη. Με ανησυχεί ο 1.2 για την μακροζωία του λόγω χαμηλών κυβικών αλλά και λόγω του ότι είναι τρικύλινδρος. Ξέρω ότι θα χάσω λίγο σε επιδόσεις, αλλά με καλύπτει στο κομμάτι αυτό απόλυτα το πετρέλαιο.
ΧΛΜ λόγω αλλαγής εργασίας δεν ξέρω πόσα θα κάνω, υπολογίζω όμως σίγουρα 10-15 χιλ. έτος , μπορεί και περισσότερα, με το 60-70% να είναι σε επαρχιακό/εθνικό δίκτυο (Κρήτη γενικότερα) και το υπόλοιπο εντός Ηρακλείου .
Sorry για το off topic , αλλά μια που σας βρήκα εδώ ...
Diesel, η διαφορά είναι ελάχιστη, και με 15.000χλμ ανά έτος θα τα βγάλεις τα λεφτά σε 2 χρόνια περίπου (έχει και μικρότερα τέλη κυκλοφορίας να φανταστώ, οπότε και αυτό προσθέτει κάτι). Προσωπικά, αλλιώς κοιτάω τα 1.2 3κύλινδρα με έναν 1.5 diesel κινητήρα, σε βάθος χρόνου είναι πολύ σωστότερη επιλογή για ένα τέτοιο αυτοκίνητο, και αν σε ένα 208 ή C3 θα πρότεινα ίσως βενζίνη, σε ένα C suv και με τη χρήση σου, 100% diesel. Mην ξεχνάμε ότι οι πετρελαιοκινητήρες έχουν σχεδόν διπλάσιο προσδόκιμο ζωής από έναν αντίστοιχο βενζινοκινητήρα (300.000 ο πρώτος σχεδόν 500.000χλμ ο diesel).
Προσωπικά το βρίσκω πολύ ομορφότερο με το fl, έχουν κάνει σπουδαία δουλειά ΚΑΙ μέσα όπως μας επιβεβαιώνουν και εδώ φίλοι μας. Eίναι σχεδόν σαν άλλο αυτοκίνητο. Η μάσκα νομίζω πλεόν του δίνει distinctive look, θα πάθεις πλάκα αν το δεις να έρχεται από πίσω σου στον καθρέφτη (εδώ το παθαίνεις με το 208/2008, αυτό που είναι και μεγαλύτερο θα είναι εντυπωσιακό). Σίγουρα η καλύτερη brand recognition LED υλοποίηση σε αυτοκίνητα που μπορούμε να αγοράσουμε.
Τα DS μέσα είναι διαφορετικά για το διαφορετικό, έχουν πολλά εργονομικά φάουλ και αυτή η γελοιότητα με τα 'διαμάντια' παντού είναι λίγο κιτς για εμένα. Άσε που το FL έρχεται σύντομα και θα μείνεις μία γενιά πίσω (εντάξει, δεν είναι τρελό, αλλά βλέπω στα Peugeot/DS κάνουν πλέον γερά FL, ενώ στα Citroen κάτι ψηλά και σχεδόν ασήμαντα).
-
Στα συν βαλε και την μακροζωία των diesel.
Ο προσδοκόμμενος χρόνος ζωής είναι ίδιος με τα βενζινοκίνητα.
Με ανησυχεί ο 1.2 για την μακροζωία του λόγω χαμηλών κυβικών αλλά και λόγω του ότι είναι τρικύλινδρος.
Δεν σχετίζονται τα κυβικά και οι κύλινδροι με την μακροζωία.
-
ΔρΝικ wrote:
Στα συν βαλε και την μακροζωία των diesel.
Ο προσδοκόμμενος χρόνος ζωής είναι ίδιος με τα βενζινοκίνητα.
Επιμένω φιλτατε, υπάρχουν πολλοί και συγκεκριμένοι λόγοι.
Αν είσαι μηχανολόγος είναι σαφέστατο και γενικά παραδεκτό.
Το μειονέκτημα είναι προφανώς το κόστος του πετρελαιοκινητήρα, αλλά το κόστος δεν είναι κενό, έχει οφέλη.
-
Κι εγώ επιμένω αγαπητέ. Το ενισχυμένο μπλοκ των ντίζελ έγκειται στο ότι αυτό δέχεται μεγαλύτερες πιέσεις, λόγω της υψηλότερης σχέση συμπίεσης. Ο σχεδιασμός τους είναι για ίδια μακροζωία, με τους βενζινοκινητήρες. Το ίδιο ίσχυε κάποτε στα βενζινοκίνητα φορτηγά και άρματα μάχης. Δεν συγκρίνουμε φυσικά ανόμοια πράγματα, π.χ. κινητήρες φορτηγών με αυτοκινήτων, αλλά ομοειδών προϊόντων. Το βλέπεις και από το service book των αυτοκινήτων όπου έχουν την ίδια πρόβλεψη για σέρβις (φτάνουν συνήθως μέχρι το σέρβις των 250-300 χιλιάδων χιλιομέτρων).
Και παράδειγμα στην πράξη. Φίλος με ταξί Mercedes (ντίζελ 2100 κυβικά), άλλαξε μοτέρ στα 500.000 χλμ. Τα βενζινοκίνητα Mazda 323 άλλαζαν στο 1.000.000 χλμ, αλλά εκεί μιλάμε για Mazda!!!
-
Οκ στα επόμενα posts θα επιτρέπετε να γράφει έκαστος μόνο με φωτογραφία άδειας κυκλοφορίας ή αντίγραφο από προσφορά αντιπροσωπείας συγκεκριμένου οχήματος. Άντε δεν λέω ότι θέλω γιατί είμαι μια παρατήρηση πριν το ban...
-
Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου.Όταν πήγα να δω την glb για παράδειγμα, με 52000 έπαιρναν 1200ccβενζίνη, με προεγκατάσταση για navi (όχι εγκατεστημένο) ,με 17άρες ζάντες, με τεχνόδερμα, χωρίς καμερα αλλά με αισθητήρες, χωρίς keyless entry....και άλλα πολλά.Οπότε ας μην μιλάμε για παλιά γερμανικά premium γιατί η λογική τους είναι πολύ χειρότερη.Στο ds7 ,με 40000 παίρνεις τα πάντα εκτός από τα δέρματα,τα μασάζ,τα θερμαινόμενα.Και επειδή είχα το 3008 και πήγα στο ds7 ,απλά θα σου πω ότι τα δύο αυτοκίνητα είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα.Δύο σκάλες πάνω το ds.Τέλος,θεωρώ ότι το 3008 είναι το νέο Qashqai που θα το οδηγεί και η θεία μου η Σούλα από τα Πετράλωνα....πολύ κοινότυπο έχει γίνει και εμένα (προσωπικη αποψη εκφραζω βεβαια) αυτό με χαλάει....
-
Η ds ανακοίνωσε face lift το 2023-2024....
-
Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου.Όταν πήγα να δω την glb για παράδειγμα, με 52000 έπαιρναν 1200ccβενζίνη, με προεγκατάσταση για navi (όχι εγκατεστημένο) ,με 17άρες ζάντες, με τεχνόδερμα, χωρίς καμερα αλλά με αισθητήρες, χωρίς keyless entry....και άλλα πολλά.Οπότε ας μην μιλάμε για παλιά γερμανικά premium γιατί η λογική τους είναι πολύ χειρότερη.Στο ds7 ,με 40000 παίρνεις τα πάντα εκτός από τα δέρματα,τα μασάζ,τα θερμαινόμενα.Και επειδή είχα το 3008 και πήγα στο ds7 ,απλά θα σου πω ότι τα δύο αυτοκίνητα είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα.Δύο σκάλες πάνω το ds.Τέλος,θεωρώ ότι το 3008 είναι το νέο Qashqai που θα το οδηγεί και η θεία μου η Σούλα από τα Πετράλωνα....πολύ κοινότυπο έχει γίνει και εμένα (προσωπικη αποψη εκφραζω βεβαια) αυτό με χαλάει....
Γιατρέ μου δεν ήξερα ότι ήσουν κάτοχος του θηρίου 3008 ...
DS7 CROSSBACK