-
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους! Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος επίσημος διαχειριστής του forum αλλά έχω την εντύπωση πως οι περισσότεροι είστε λίγο πολύ εκτός θέματος, εδώ περιμένω (τουλάχιστον εγώ προσωπικά) να ακούσω για ds7 από όσους έχουν ds7 ή που θα αγοράσουν ds7 ,ούτε επικριτές ούτε σύγκριση με άσχετης κατηγορίας αυτοκίνητα. Η επιλογή αυτοκινήτου για τον καθένα είναι προσωπική επιλογή και ανάλογη της τσέπης του. Προσωπικά είμαι κάτοχος ds7 και είναι το αυτοκίνητο που μου αρέσει περισσότερο για τα λεφτά που μπορούσα να διαθέσω. Για όσους από εδώ σκέφτονται να αγοράσουν, ας σκεφτούν οι ίδιοι τι τους αρέσει γιατί αυτοί θα το οδηγούν και να απολαύσουν το αυτοκίνητο της επιλογής τους!
Χρόνια πολλά και σε εσάς. Φυσικά και υπάρχει Διαχείριση, διορισμένη μάλιστα απευθείας από τον Γενικό Διεύθυντή του Περιοδικού μας και στον οποίον αναφέρεται απευθείας, καθώς το Φόρουμ είναι ένα σημαντικό κομμάτι των 4Τ. Το αν είναι κάποιος εντός ή εκτός θέματος, αφήστε μας να το αποφασίσουμε εμείς, ως επιβλέποντες. Για να σας ενημερώσω λοιπόν, ως ο Διαχειριστής στο παρών forum, επιτρέπεται η ελεύθερη συζήτηση, αρκεί να τηρούνται οι Όροι του Κανονισμού και να μην διαφεύγει αυτή από το θέμα. Είναι δικαίωμα των συμμετεχόντων να συζητούν για συναφή θέματα με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (όπως για παράδειγμα τους ανταγωνιστές του, σκέψεις και προβληματισμούς κλπ, σχετικούς πάντα με το DS7). Δεν αποτελούμε Φόρουμ ιδιοκτητών, αλλά αναγνωστών και εραστών της αυτοκίνησης. [AEA4TF - 4TF Forum Administrator]
** Ευχαριστώ για την διευκρίνιση στην απορία μου και χαίρομαι για την άμεση 'αντίδραση '.**
Φυσικά αφήνω εσάς να αποφασίσετε τι είναι εκτός ή εντός θέματος (δικός σας είναι ο ιστοτοπος) απλά κι εγώ την άποψη μου παρέθεσα και απλά διερωτήθηκα, δεν αμφισβήτησα ούτε προσέβαλα κάποιον.
**Ισως παρασύρθηκα απο τον τίτλο του θέματος και περίμενα κάτι πιο συγκεκριμένο για το αυτοκίνητο που θα με βοηθούσε, ως ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου μοντελου, να το καταλάβω/αναλύσω οπότε ενδιαφέρομαι για τις εμπειρίες από άλλους κατόχους ιδίου μοντέλου. **
**Θα περιμενω στωικά και δεν θα τοποθετηθώ επ αυτού στο μέλλον. **
-
Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου.Όταν πήγα να δω την glb για παράδειγμα, με 52000 έπαιρναν 1200ccβενζίνη, με προεγκατάσταση για navi (όχι εγκατεστημένο) ,με 17άρες ζάντες, με τεχνόδερμα, χωρίς καμερα αλλά με αισθητήρες, χωρίς keyless entry....και άλλα πολλά.Οπότε ας μην μιλάμε για παλιά γερμανικά premium γιατί η λογική τους είναι πολύ χειρότερη.Στο ds7 ,με 40000 παίρνεις τα πάντα εκτός από τα δέρματα,τα μασάζ,τα θερμαινόμενα.Και επειδή είχα το 3008 και πήγα στο ds7 ,απλά θα σου πω ότι τα δύο αυτοκίνητα είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα.Δύο σκάλες πάνω το ds.Τέλος,θεωρώ ότι το 3008 είναι το νέο Qashqai που θα το οδηγεί και η θεία μου η Σούλα από τα Πετράλωνα....πολύ κοινότυπο έχει γίνει και εμένα (προσωπικη αποψη εκφραζω βεβαια) αυτό με χαλάει....
Να σε ρωτησω, εχεις grip control; Καταλαβα οτι το DS7 πωλειται με αλλα λαστιχα (χειμερινα;) και 18ρες ζαντες οταν ερχεται με grip. Αυτο σημαινει αυξημενος θορυβος και αυξημενη καταναλωση λογω των χειμερινων ελαστικων; Οι 18ρες δε με ενοχλουν (ισα ισα, με δεδομενο οτι εχω καποια off road λογω δουλειας τις προτιμω).
-
ΔρΝικ wrote:
Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου.Όταν πήγα να δω την glb για παράδειγμα, με 52000 έπαιρναν 1200ccβενζίνη, με προεγκατάσταση για navi (όχι εγκατεστημένο) ,με 17άρες ζάντες, με τεχνόδερμα, χωρίς καμερα αλλά με αισθητήρες, χωρίς keyless entry....και άλλα πολλά.Οπότε ας μην μιλάμε για παλιά γερμανικά premium γιατί η λογική τους είναι πολύ χειρότερη.Στο ds7 ,με 40000 παίρνεις τα πάντα εκτός από τα δέρματα,τα μασάζ,τα θερμαινόμενα.Και επειδή είχα το 3008 και πήγα στο ds7 ,απλά θα σου πω ότι τα δύο αυτοκίνητα είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα.Δύο σκάλες πάνω το ds.Τέλος,θεωρώ ότι το 3008 είναι το νέο Qashqai που θα το οδηγεί και η θεία μου η Σούλα από τα Πετράλωνα....πολύ κοινότυπο έχει γίνει και εμένα (προσωπικη αποψη εκφραζω βεβαια) αυτό με χαλάει....
Να σε ρωτησω, εχεις grip control; Καταλαβα οτι το DS7 πωλειται με αλλα λαστιχα (χειμερινα;) και 18ρες ζαντες οταν ερχεται με grip. Αυτο σημαινει αυξημενος θορυβος και αυξημενη καταναλωση λογω των χειμερινων ελαστικων; Οι 18ρες δε με ενοχλουν (ισα ισα, με δεδομενο οτι εχω καποια off road λογω δουλειας τις προτιμω).
Grip είχαν οι εκδόσεις με 18' ζάντες (τουλάχιστον όταν κοίταξα εγώ) .Grip δεν διαθέτει το e tense στα σίγουρα λόγω του 4*4.
-
Μα αυτο ειπα κι εγω. Οτι συνδυαζεται με 18ρες. Δεν ανεφερα πουθενα το etense γιατι δε το κοιταω αλλωστε
-
Μα αυτο ειπα κι εγω. Οτι συνδυαζεται με 18ρες. Δεν ανεφερα πουθενα το etense γιατι δε το κοιταω αλλωστε
Δεν είπα ότι ανέφερες κάτι λάθος.Επισης έχω την αίσθηση ότι υπάρχει μέλος που διαθέτει το σύστημα με 19' Roma αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος.Γιστρε κάνω λαθος;
-
Όντως είχα το 3008 και δεν υπάρχει σύγκριση.Επισης όντως έχω 19άρες ζάντες 235/50 χωρίς grip control.Το αυτοκίνητο είναι λίγο πιο stiff σε σχέση με τις 18άρες αλλά έχει πολύ καλύτερα κρατήματα.Αρχικάστενοχωρέθηκα αλλά τελικά μου βγήκε σε καλό , πολύ πιο απολαυστική οδήγηση.
-
Όντως είχα το 3008 και δεν υπάρχει σύγκριση.Επισης όντως έχω 19άρες ζάντες 235/50 χωρίς grip control.Το αυτοκίνητο είναι λίγο πιο stiff σε σχέση με τις 18άρες αλλά έχει πολύ καλύτερα κρατήματα.Αρχικάστενοχωρέθηκα αλλά τελικά μου βγήκε σε καλό , πολύ πιο απολαυστική οδήγηση.
Ευχαριστώ γιατρε!!
Έκδοση του 3008 ; (Ξέρεις ότι το 'ζαχαρωνα')
Επίσης να πω για την τάξη των πραγμάτων ότι το fl 3008 έχει άλλαξει την πίσω ανάρτηση με πολλαπλούς
-
Επίσης να πω για την τάξη των πραγμάτων ότι το fl 3008 έχει άλλαξει την πίσω ανάρτηση με πολλαπλούς
Δεν έχω δει κάτι σχετικό. Αν ισχύει πέφτω από τα σύννεφα.
-
Σχεδόν όλοι ξέρετε τις απόψεις μου για τα PSA. Οπότε με αγάπη και συμπάθεια , θα την πω στους κατόχους DS7 .
Τα έγραψα και λίγα σχόλια πιο πριν .
Τις τελευταίες εβδομάδες έπρεπε να βρίσκομαι στα νότια προάστια από τις 7.30-14.30 χωρίς να έχω δουλειά όλες αυτές τις ώρες , ούτε είχε νόημα να γυρίσω στα βόρεια που μένω και έχω το γραφείο , για να ξανακατέβω .
Ετσι έκανα και κάποιες βόλτες στις αντιπροσωπείες . Στην Μάζντα μπήκα και σε ένα DS7 . Είχα ψάξει και στο σάιτ εξοπλισμούς και μπορώ να πω ότι το αμάξι είναι πολύ φτωχό για τα λεφτά που ζητάει . Τα βλέπω στα 42000 , ενώ είδα GLB που αναφέρθηκε με πλουσιότερο εξοπλισμό και μεγαλύτερους χώρους στα 45000 . Την GLA στα 42000 . Την Χ1 στα 37000 με βενζίνη και ντίζελ .
Το αμάξι έχει θέμα μάρκετινγκ . Δεν ξέρω αν είναι της αντιπροσωπείας ή από το εργοστάσιο , αλλά έχει φτωχό βασικό εξοπλισμό για την τιμή του .
Χώρια οι εμμονές με τους διακόπτες των παραθύρων και διάφορα άλλα . Και εντάξει εμμονές στον Κάκτο τις ανέχονταν κάποιοι , αλλά σε τόσο ακριβό αμάξι όχι .
Μάλιστα τώρα βλέποντας και το νέο 3008 , θα έχει μεγαλύτερα προβλήματα , ήρθε και η Στελάντις και η Κίνα δεν πουλάει , δεν την βλέπω καλά .
Αν πέρα από φαν της πιεσει είχα διοικητική θέση εκεί , όλοι όσοι ασχολούνται με το πρότζεκτ ντι ες θα είχαν πάει προ πολλού σπίτι τους . Ασε που παίζει να είναι της ντογκφανγκ , γιατί ο τρόπος σκέψης τους δεν είναι ευρωπαικός .
Η εταιρεία έχει βγάλει φοβερά πρωτότυπα , το μετρόπολις και άλλα και μου έβγαλε το 9 σαν ένα μακρύ ινσίνια .
-
[quote=konstantinosnov
Όταν ζήτησα grip control μου είπαν ότι έρχεται υποχρεωτικά με τις 19' Roma και με θερινά ελαστικά... Και όντως έτσι ήρθε....
Tiguolf wrote:
Δεν είπα ότι ανέφερες κάτι λάθος.Επισης έχω την αίσθηση ότι υπάρχει μέλος που διαθέτει το σύστημα με 19' Roma αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος.Γιστρε κάνω λαθος;
[/quote]
-
konstantinosnov wrote:
Δεν έχω δει κάτι σχετικό. Αν ισχύει πέφτω από τα σύννεφα.
Οι υβριδικές εκδόσεις που κοίταξα εγώ σίγουρα φοράνε.Οι υπόλοιπες δεν είμαι σίγουρος
-
Θα συμφωνήσω σε πολλά με τον cruiser .Θεωρώ ότι είναι θέμα της εδώ αντιπρόσωπειας ο εξοπλισμός στις αρχικές εκδόσεις.Οπως και τα έξτρα.Δηλαδη σου λένε δεν μπαίνει αυτό σε αυτή την έκδοση κ.λ.π. ενώ δεν ισχύει από το εργοστάσιο (τουλάχιστον για παραγγελίες σε Γαλλία κ Ιταλία που γνωρίζω από συγγενείς κ φίλους) .
Όσο αφορά στα 3 αυτοκινήτα που ανέφερε : οδήγησα glb ,x1,x2.Οχι gla . Κανένα δεν είχε την άνεση κ την κύλιση του ds .Σαφώς σπορτιβ τα x ,αδιάφορη η glb .Το mazda που το είδα (όταν έγινε ακύρωση της αρχικής παραγγελίας) ήταν το κάτι άλλο.Αλλα2.0/ 2.2 οπότε βαρύ για εμένα...Αν ήταν πιο σταθεροί εδώ στη χώρα μας κ πιο σοβαροί να ξέρουμε τι μας γίνεται τα επόμενα χρόνια τότε θα είχα ήδη ένα cx-5takumi + ή μια alfa stelvio
Όσο αφορά στο PSA group k της Ds αν την θεωρούν όντως το premium brand του group όπως λένε, σίγουρα θα πρέπει να την προσέξουν περισσότερο.
Αν θέλουν να την θάψουν ,θα την θάψουν...
-
Σχεδόν όλοι ξέρετε τις απόψεις μου για τα PSA. Οπότε με αγάπη και συμπάθεια , θα την πω στους κατόχους DS7 .
Τα έγραψα και λίγα σχόλια πιο πριν .
Τις τελευταίες εβδομάδες έπρεπε να βρίσκομαι στα νότια προάστια από τις 7.30-14.30 χωρίς να έχω δουλειά όλες αυτές τις ώρες , ούτε είχε νόημα να γυρίσω στα βόρεια που μένω και έχω το γραφείο , για να ξανακατέβω .
Ετσι έκανα και κάποιες βόλτες στις αντιπροσωπείες . Στην Μάζντα μπήκα και σε ένα DS7 . Είχα ψάξει και στο σάιτ εξοπλισμούς και μπορώ να πω ότι το αμάξι είναι πολύ φτωχό για τα λεφτά που ζητάει . Τα βλέπω στα 42000 , ενώ είδα GLB που αναφέρθηκε με πλουσιότερο εξοπλισμό και μεγαλύτερους χώρους στα 45000 . Την GLA στα 42000 . Την Χ1 στα 37000 με βενζίνη και ντίζελ .
Το αμάξι έχει θέμα μάρκετινγκ . Δεν ξέρω αν είναι της αντιπροσωπείας ή από το εργοστάσιο , αλλά έχει φτωχό βασικό εξοπλισμό για την τιμή του .
Χώρια οι εμμονές με τους διακόπτες των παραθύρων και διάφορα άλλα . Και εντάξει εμμονές στον Κάκτο τις ανέχονταν κάποιοι , αλλά σε τόσο ακριβό αμάξι όχι .
Μάλιστα τώρα βλέποντας και το νέο 3008 , θα έχει μεγαλύτερα προβλήματα , ήρθε και η Στελάντις και η Κίνα δεν πουλάει , δεν την βλέπω καλά .
Αν πέρα από φαν της πιεσει είχα διοικητική θέση εκεί , όλοι όσοι ασχολούνται με το πρότζεκτ ντι ες θα είχαν πάει προ πολλού σπίτι τους . Ασε που παίζει να είναι της ντογκφανγκ , γιατί ο τρόπος σκέψης τους δεν είναι ευρωπαικός .
Η εταιρεία έχει βγάλει φοβερά πρωτότυπα , το μετρόπολις και άλλα και μου έβγαλε το 9 σαν ένα μακρύ ινσίνια .
Επειδη η δικη μου αισθηση ειναι οτι το αμαξι στην so chic εκδοση τα εχει ολα - εκτος απο ACC, προβολεις LED, σε τί θεωρεις οτι το DS7 υπολειπεται των ανταγωνιστων που παρεθεσες;
-
Οπως λεγαμε με τον κριου, ασθμαινωντας ο γατος κυριως κατα τη διαρκεια γατοπερπατηματος 20 χιλιομετρων σε ρυθμο 6km/h. δεν φαινεται να επιζει για πολυ η ντι ες. ενας λιγοτερο γαλλος να βρεθει στη στελααπαφτη θα τη κοψει αφου δεν υπαρχει λογος τα κυριλε σιτροεν να το καθιερωσουν σαν μπραντ και θα ανεβασει σαν πριμιουμ την ηδη ιστορικη λαντσια. ξερω οτι ισως στεναχορω τον φιλο κωνσταντινο αλλα το ντι ες στα ματια μου ηταν ιναφ φέικ. ουτε σμαρτ ντηζάιν, οπως ας πουμε ενα σιτροεν, ουτε φανταιζι οπως ενα πουγκ, ουτε πριμιο οπως ενα τζερμαν, ουτε και γαμω μηχανολογικοκατασκευαστικα οπως ενα ματσουντα. ειχε λιγο απο επιφανειακο εντυπωσιασμο και μετρια για τα γουστα μου, που δεν ειναι και φοβερα αφου απο σουζ ερχομαι, πιγιοτητα οπου δεν φαινοταν. με τις 19αρες δε , ε οχι, απαραδεχτο ράιντ, δεν μπορει σε μεγαλες καμπυλες με πολλα να αναρωτιεσαι αν θα ακουμπησεις μπαριερα. εξοπλιστικα το βρισκω εξοργιστικο να μην εχει έισισι και ενα σωρο πραγματακια που τα ειχε το φτωχουλι βιταρα 5 χρονια πριν, στα 55 χιλιαρικα. σε κατι που ξεχωριζει ειναι η διαφορετικοτητα που πραγματι στη δινει αν και φοβαμαι οτι σε αντιθεση με τις αλφα περνωντας 2-3 χρονια απο διαφορετικοτητα θα γινει ιδιοτροπια, δεν υπαρχει η διαχρονικοτητα στο ντιζάιν του ιταλωνε. οπως το κοβω θα υπαρχει η φίατ για τη φθηνια και τα σουπερ μινι, μετα η οπελ και η σιτροεν σαν οικονομικες προτασεις για γουστα κρυοκωλα ή μεσογειακα, η πουγκ μέινστριμ, η αλφα στο ζμπορτ κομματι, ολιγομοντελη λαντσια στα κυριλε και ειδικων αγορων η τζιπ. οι αποδελοιπες αμερικανιες θα ειναι οι οπελ της αμερικης.
-
Επειδή το είχα ψάξει πολύ πριν 1,5-2 χρόνια που πρωτοήρθε το DS7 θεωρω κι εγώ πως στην έκδοση so chic έχει πολλά περισσότερα από τα απαραίτητα για τον καθημερινό οδηγό και η τιμολόγησή του ήταν παρα πολύ καλή..έπαιρνες βενζίνη χειροκίνητο business με 27.000€ και be chic diesel με 32.000€ ενώ η so chic είχε 36.800 που με πολύ παζάρι έπεφτε στα 35800-36.000 με μεταλλικο χρωμα. Ο ανταγωνισμός τότε δεν είχε ούτε τον μισό εξοπλισμό.Πλέον νομιζω μόνο αυτόματο έρχεται σε diesel και πάλι οι τιμές θεωρω για την ποιότητα και το πάτημα του αυτοκινήτου είναι αρκετά καλές.
Τα περί εκκεντρικής σχεδίασης, διακοπτών στην κονσόλα κλπ είναι υποκειμενικό θέμα. Επισης εμένα πχ μου αρέσει να μην είναι σούπα το αυτοκίνητο που έχω και να το βλέπω σε κάθε γωνία (όπως όταν είχα το Qashqai...)
Σημερα νομιζω όλα τα αυτοκίνητα έχουν ακριβύνει πολύ και αδικαιολόγητα κατ'εμέ (Clio που το ίδιο μοντέλο πριν 10 μηνες είχε 16900 σήμερα έχει 18600!!, η νέα octavia που μέχρι τον Νοέμβριο το δίλιτρο ambition diesel dsg είχε 25750 από 01/01 πήγε 28450!!!, το Duster το έχουν πει και άλλοι...και πολλά ακόμη παραδείγματα.
Πάντως υπάρχουν εκτός από τις online προσφορές που έβγαλε η DS και μάλλον ήταν λίγα κομμάτια που έφυγαν και λίγα ελαφρώς μεταχειρισμένα (μάλλον από test drive) DS7 καθώς 1-2 από ιδιώτες στο car που παίρνεις πολύ αμαξι μεταξύ 30-34.000€ όταν σκεφτεί κανείς που πάνε οι τιμές στο 2021....
-
Εχει προβολείς αλογόνου . Δεν έχει νάβι , έχει της πλάκας σαλόνι στην στάνταρ έκδοση . Δεν έχει το ACC και έχει πολλά έξτρα
https://configurator.dsautomobiles.gr/ds-7-crossback/ds-7-crossback/equipments.html
Το 2009 που αγόρασα την C5 2.0 exclusive . είχε στα 30000 , βασικά λίγο λιγότερα λόγω Σουφλιά που είχε μειώσει τους φόρους, είχε λοιπόν ξένον μεσαία μεγάλα αυτόματα ρυθμιζόμενα με πιτσιλιστίρια και στρεφόμενα . Ζεστό νερό στα πιτσιλιστίρια παρμπρίζ και φώτων , ηλεκτρικά καθίσματα με 10 ρυθμίσεις οδηγού - συνοδηγού και 2 μνήμες οδηγού , στις οποίες είχε και τον κλιματισμό που ήθελες .
Το κάθισμα του οδηγού πήγαινε πίσω για να μπεις - βγείς άνετα με το άνοιγμα της πόρτας , κλιματισμό 3 ζωνών , αυτόματα φώτα - καθαριστήρες - καθρέπτη - νάβι μετά από λίγο καιρό - αισθητήρες ανά ελαστικό με διαφορετική ένδειξη για απώλεια αέρα ή κλατάρισμα , υδροπνευματική ανάρτηση με σπορ λειτουργία , υποβραχιόνια με θήκες μπροστά και πίσω . δερμάτινα καθίσματα , πόρτες κλπ και αρκετά ακόμα , όπως κουρτινάκια πίσω και στα πλάγια.
Βασικά είχε όλο τον κατάλογο των έξτρα .
Το DS7 με 41000 και πλέον έχει πολλά έξτρα .
Τα μερκ και μπεμβέ δεν τα οδήγησα , ούτε το 7 έχω οδηγήσει . Αλλά αφού ακόμα και για μένα που είμαι φαν της μάρκας , βλέπω πιο κοντά τους γερμανούς , υπάρχει θέμα . Γιατί το αμάξι δεν σε τραβάει εξωτερικά , δεν έχει πιασάρικα χρώματα , έχει τις εμμονές με τους διακόπτες στην κονσόλα και διάφορα ακόμα .
-
Εχει προβολείς αλογόνου . Δεν έχει νάβι , έχει της πλάκας σαλόνι στην στάνταρ έκδοση . Δεν έχει το ACC και έχει πολλά έξτρα
https://configurator.dsautomobiles.gr/ds-7-crossback/ds-7-crossback/equipments.html
Το 2009 που αγόρασα την C5 2.0 exclusive . είχε στα 30000 , βασικά λίγο λιγότερα λόγω Σουφλιά που είχε μειώσει τους φόρους, είχε λοιπόν ξένον μεσαία μεγάλα αυτόματα ρυθμιζόμενα με πιτσιλιστίρια και στρεφόμενα . Ζεστό νερό στα πιτσιλιστίρια παρμπρίζ και φώτων , ηλεκτρικά καθίσματα με 10 ρυθμίσεις οδηγού - συνοδηγού και 2 μνήμες οδηγού , στις οποίες είχε και τον κλιματισμό που ήθελες .
Το κάθισμα του οδηγού πήγαινε πίσω για να μπεις - βγείς άνετα με το άνοιγμα της πόρτας , κλιματισμό 3 ζωνών , αυτόματα φώτα - καθαριστήρες - καθρέπτη - νάβι μετά από λίγο καιρό - αισθητήρες ανά ελαστικό με διαφορετική ένδειξη για απώλεια αέρα ή κλατάρισμα , υδροπνευματική ανάρτηση με σπορ λειτουργία , υποβραχιόνια με θήκες μπροστά και πίσω . δερμάτινα καθίσματα , πόρτες κλπ και αρκετά ακόμα , όπως κουρτινάκια πίσω και στα πλάγια.
Βασικά είχε όλο τον κατάλογο των έξτρα .
Το DS7 με 41000 και πλέον έχει πολλά έξτρα .
Τα μερκ και μπεμβέ δεν τα οδήγησα , ούτε το 7 έχω οδηγήσει . Αλλά αφού ακόμα και για μένα που είμαι φαν της μάρκας , βλέπω πιο κοντά τους γερμανούς , υπάρχει θέμα . Γιατί το αμάξι δεν σε τραβάει εξωτερικά , δεν έχει πιασάρικα χρώματα , έχει τις εμμονές με τους διακόπτες στην κονσόλα και διάφορα ακόμα .
Η εκδοση so chic που ειναι στην τιμη που αναφερεις, δεν εχει προβολεις led & ACC οπως σου ειπα κι εγω, και ΕΧΕΙ navi. Τα πολλα εξτρα που μου παραθετεις με λινκ, ειναι επιπλεον της ΒΑΣΙΚΗΣ εκδοσης be chic, που δεν εχει την τιμη που αναφερεις. Αλλα και στην πλουσια εκδοση, εννοειται οτι θα υπαρχουν κι αλλα εξτρα. Ο εξτρα εξοπλισμος ειναι ενα βαρελι χωρις πατο. Μπορεις να πληρωσεις 2 και 3 φορες την αξια του αυτοκινητου που αγοραζεις αμα θες. Αυτο δε σημαινει οτι το αμαξι εχει φτωχο εξοπλισμο επειδη θα βαλεις εξτρα και μια ρωσιδουλα να σου κανει μασαζ οταν οδηγεις! Πηγαινε μια βολτα στον configurator mercedes, θα χαθεις. Χαος!! λες και εισαι στο μπουφε των εξοπλισμων.
Σχετικα με τη C5: Αλλες εποχες και αλλες τιμες, αλλα και αλλοι εξοπλισμοι. Σε επιπεδο τιμων: το 2009 πηρα Golf με 23,000, την εκδοση highline (η πιο πλουσια) και του ειχα βαλει μεσα οθονες αφης, bluetooth, δερματινα, ανακλινομενους ουτε και θυμαμαι τί αλλο (καποια απο αυτα τωρα τα θεωρουμε δεδομενα, τοτε οχι). Ε, σημερα με 23,000 θα παρεις ενα κλικ πανω απο τη βασικη εκδοση. Αλλο παραδειγμα: Volvo V60, του 2005, ειχε ηλεκτρικο χειρισμο καθισματος, οχι μηχανικο. Και δερματα. Θελω να πω, σε αλλες εποχες, δινανε καποια πραγματα πιο ευκολα σε βασικες ή μετριες εκδοσεις. Στο σημερα, κυριαρχουν περισσοτερο γκατζετακια και πραγματα οπως αυτο που λες με υποχωρηση καθισματος για να μπεις και μνημες και θερμο νερο καθαριστηρων, δε το δινει κανεις στις εκδοσεις. Οχι το DS7, ΚΑΝΕΙΣ.
Τελος, σχετικα με την εμφανιση, τα χρωματα και τους διακοπτες, ειναι καθαρα υποκειμενικο. Δε σου αρεσει και απολυτως σεβαστο. Εγω το βρισκω πολυ ομορφο, και στα χρωματα και σε ολα.
-
Το λίνκ είναι χτισμένο πάνω στην so shic .
Το ξέρω τι έξτρα έχουν οι Γερμανοί . Το 2005 είχα πάρει με λήζινγκ μία ML-350 και από 65000 η βασική τιμή , έφτασε 84000 το αμάξι και του έλλειπαν και διάφορα .
Τώρα όμως στις βασικές τους εκδόσεις είδα μεγάλες διαφορές και έχουν πολλά πράγματα .
Η C5 είχε 4 εκδόσεις . 2 με υδροπνευματική και 2 χωρίς . Η πιο πλούσια που πήρα ήταν αυτή που ερχόταν , χωρίς να προσθέσω κάτι , που άλλωστε δεν είχε και τίποτα .
Τέλος πάντων , εγώ το λέω με συμπάθεια για την εταιρεία , γιατί έτσι όπως είναι δίνει επιχειρήματα . Και εγώ δεν στέκομαι στα μέτρια πλαστικά στα χαμηλά που λένε άλλοι , αλλά στο γεγονός ότι για να σταθεί πρέπει να προσφέρει το κάτι διαφορετικό και αυτό δεν το κάνει .
-
Όντως άλλες εποχές δυστυχώς.Ακριβυναν πολύ και θα ανέβουν και άλλο.Το θέμα είναι η μέση λύση ή η καλύτερη αναλογία.
Γατε δεν με 'στεναχωρείς' .Ίσα ίσα τα έχουμε πει και κατ'ιδιαν...και σε ευχαριστώ.
Εδώ φίλος με τρέλανε γιατί δεν πήγα σε tesla 3 ή το Y .Αυτός πήρε το 3 σε έκδοση performance. Η άποψη μου είναι : Ακόμα νωρίς για ηλεκτροκίνηση.Επισης καλή πλατφόρμα το tesla,πολύ καλή σαν τεχνολογία αλλά για μένα ακόμα απέχει από την έννοια αυτοκινήτο.Ασε που εκεί κ εάν είναι θέμα τι θα σου κάτσει στην παραλαβή .
Το μόνο ίσως που θα με έκανε να τρώγονται φουλ από αυτά είναι το e mach της Ford.
Την άποψη μου για το 3008 την ξέρεις.Νημα ήταν τα ομοσταυλα.
-
Αυτό που έχουμε τώρα στις αγορές ακριβών αυτοκινήτων είναι το γεγονός ότι από 1/1/2022 όλα τα συστήματα ασφαλείας θα γίνουν υποχρεωτικά . Δεν ξέρω ποια ακριβώς , όποιος το έχει ψάξει ας μας το πει , αλλά προφανώς θα είναι θέμα κάποιος να πάρει αμάξι χωρίς αυτά , λίγους μήνες πριν την υποχρεωτική εφαρμογή τους .
DS7 CROSSBACK