-
Καλημέρα και καλή χρονιά!
Βλέπω στο site της DS έχει κάποια DS 7 για online παραγγελία με έκπτωση 4.500 € (so chick , 1.5 πετρέλαιο, ΕΑΤ και τελική τιμή 36.800. Γνωρίζει ή υποψιάζεται κάποιος φίλος γιατί υπάρχει αυτή η μεγάλη έκπτωση? Το μοντέλο που κυκλοφορεί τώρα για νέα παραγγελία έχει κάποιες αλλαγές και θέλουν να ξεφορτωθούν κάποια παλαιότερα?
Ενώ η έκδοση so chick είναι πολύ καλά εξοπλισμένη , βλέπω ότι έχει φώτα αλογόνου. Γνωρίζει κάποιος κάτι?
Επιπρόσθετα σε σχέση με ένα 3008 , allure plus ΕΑΤ 8 , FL (το 1.2 βενζίνης όμως), στα ίδια σχεδόν χρήματα, πιστεύετε ότι είναι καλύτερη αγορά το DS 7?
-
Τίποτα το περίεργο, απλά είναι στοκ και θέλουν να ξεστοκάρουν. Το κάνει συνέχεια ο όμιλος, δεν είναι κάτι πρωτοφανές. Το ίδιο ισχύει και στις άλλες μάρκες, έχουν προσφορές τα στοκαρισμένα.
Εαν δεν έχει αλλάξει κάτι, είναι λάθος της Ελληνικής εισαγωγικής (και δεν το έχουν αλλάξει εδώ και ένα χρόνο+), για τα φώτα. Δεν είναι αλογόνου αλλά Xenon.
-
Καθαρά στοκ είναι όπως είπε και ο Φάνης . Είναι xenon άρα δεν είναι τα led active vision . Και όσο αφορά σε αλλαγές μη σου πω ότι το group έχει αφαιρέσει πραγματακια από τα my21 σε σχέση με το 2020 .(πχ πια τα πλαϊνά στις πόρτες που αφορούν τις εκδόσεις δεν τα βάζει από το εργοστάσιο άλλα τα δίνει ως μπιχλιμπιδακια έξτρα εξοπλισμό με κόστος 150€) .
-
Είχα διαβάσει στο παρόν topic ότι όντως είχε xenon φώτα. Η DS σε προσφορά μου έστειλε για αλογόνου και μου έκανε εντύπωση.
Με το 'Ενεργός περιοριστής και ρυθμιστής ταχύτητας' , εννοούν άραγε το Adaptive CC ή το απλό CC?
Μεταξύ 3008 Allure plus FL και του so chic , ποιό πιστεύετε ότι είναι καλύτερο ?
-
Είχα διαβάσει στο παρόν topic ότι όντως είχε xenon φώτα. Η DS σε προσφορά μου έστειλε για αλογόνου και μου έκανε εντύπωση.
Αυτό στέλνουν, γιατί έτσι το έχουν στα χαρτιά τους και δεν έχουν κάνει τον κόπο να το διορθώσουν.
-
Καθαρά στοκ είναι όπως είπε και ο Φάνης . Είναι xenon άρα δεν είναι τα led active vision . Και όσο αφορά σε αλλαγές μη σου πω ότι το group έχει αφαιρέσει πραγματακια από τα my21 σε σχέση με το 2020 .(πχ πια τα πλαϊνά στις πόρτες που αφορούν τις εκδόσεις δεν τα βάζει από το εργοστάσιο άλλα τα δίνει ως μπιχλιμπιδακια έξτρα εξοπλισμό με κόστος 150€) .
Εχει αφαιρεσεi σε ποια αμαξια; αυτα που δινει σε προσφορα ειναι του 2020...τα πλαϊνα στις πορτες ποια ειναι; εχεις καποιο λινκ μηπως;
-
konstantinosnov wrote:
Εχει αφαιρεσεi σε ποια αμαξια; αυτα που δινει σε προσφορα ειναι του 2020...τα πλαϊνα στις πορτες ποια ειναι; εχεις καποιο λινκ μηπως;
Στο δικό μου το adaptive ήταν ως έξτρα.Τωρα σε αυτά που λες ίσως το είχαν βάλει αυτοί σαν παραγγελία στα συγκεκριμένα αυτοκινήτα .Τα Σινά είναι όταν επιλέγεις πακέτο rivoli ή performance line (πόρτα οδηγού συνοδηγού κάτω χαμηλά κοντά στα φτερά φιλετακι με την έκδοση) .
-
Επιπρόσθετα σε σχέση με ένα 3008 , allure plus ΕΑΤ 8 , FL (το 1.2 βενζίνης όμως), στα ίδια σχεδόν χρήματα, πιστεύετε ότι είναι καλύτερη αγορά το DS 7?
Καλή χρονιά αρχικά. Δεν υφίσταται ερώτημα. Το DS7 έχει λίγο καλύτερη ποιότητα υλικών/συναρμογής, λίγο καλύτερη ηχομόνωση, μεγαλύτερο μεταξόνιο και κυρίως πολλαπλούς συνδέσμους πίσω αντί ημιακαμπτου.
-
Λοιπόν παιδιά λίγο την βοήθεια σας, γιατί στην κυριολεξία είμαι πολύ μπερδεμένος. Πήγα σήμερα και είδα το DS7 . Πολύ εντυπωσιακό θα έλεγα , ογκώδες με πολύ καλή ποιότητα. Γενικά εντυπωσιάστηκα. Όπως προανέφερα με ενδιαφέρει το 1.5 EAT8 πετρέλαιο, so chic, ετοιμοπαραδοτο. Επιβεβαίωσα ότι τα φώτα είναι τελικά αλογόνου και όχι xenon. Αμέσως μετά πήγα και είδα το καινούργιο 3008 allure plus. Με ενδιαφέρει ο 1.2 βενζίνη EAT 8. Ωραίο αυτοκίνητο, ποιοτικό, αλλά επειδή το είδα αμέσως μετά το DS7 μου φάνηκε ένα επίπεδο κάτω. Και σε ποιότητα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό κλπ. Δεν μιλάω για χώρους γιατί και τα δύο με καλύπτουν, με σαφώς πιο ευρύχωρο το ds.
Απ'οτι βλέπω το 3008 είναι πιο φορτωμένο από εξοπλισμό. Τι δεν έχει το ds? Προβολείς Led (σχετικά σημαντικό) , adaptive CC (οκ μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό), grip control (ούτε κρύο , ούτε ζέστη, αλλά ενδεχομένως θα το ήθελα), αυτόματη αλλαγή σκαλας φώτων (χρήσιμο) . Από την άλλη το DS έχει τους πολλαπλούς πίσω (πολύ σημαντικό), καλύτερη μάλλον ηχομόνωση και γενικά πιο ποιοτική κύλιση , καλύτερη ποιότητα (εσωτερικά τουλάχιστον έτσι φαίνεται) καθώς επίσης καθαρά υποκειμενικά το θεωρώ πιο όμορφο αυτοκινητο.
Θεωρώ ότι το 3008 σαν φρέσκο αυτοκίνητο (έστω και σαν fl) ενσωματώνει πιο νέα τεχνολογία, αλλά όχι κάτι το συνταρακτικό. Είναι πιστεύετε λόγος αυτός να προτιμήσω το 3008 και όχι το ds?
Σαν τρίτη επιλογή παίζει το kuga st line x. Λίγο φτηνότερο, με ωραίο κινητήρα και οδική συμπεριφορά, φουλ εξοπλισμένο (χειροκίνητο όμως) , αλλά με χαμηλότερη ποιότητα (στο εσωτερικό) και με ασχημοτερο (η πιο αδιάφορο) σχεδιασμό (μέσα και έξω) από τα άλλα δύο.
Λίγο την βοήθεια σας σας παρακαλώ!
-
Λοιπόν παιδιά λίγο την βοήθεια σας, γιατί στην κυριολεξία είμαι πολύ μπερδεμένος. Πήγα σήμερα και είδα το DS7 . Πολύ εντυπωσιακό θα έλεγα , ογκώδες με πολύ καλή ποιότητα. Γενικά εντυπωσιάστηκα. Όπως προανέφερα με ενδιαφέρει το 1.5 EAT8 πετρέλαιο, so chic, ετοιμοπαραδοτο. Επιβεβαίωσα ότι τα φώτα είναι τελικά αλογόνου και όχι xenon. Αμέσως μετά πήγα και είδα το καινούργιο 3008 allure plus. Με ενδιαφέρει ο 1.2 βενζίνη EAT 8. Ωραίο αυτοκίνητο, ποιοτικό, αλλά επειδή το είδα αμέσως μετά το DS7 μου φάνηκε ένα επίπεδο κάτω. Και σε ποιότητα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό κλπ. Δεν μιλάω για χώρους γιατί και τα δύο με καλύπτουν, με σαφώς πιο ευρύχωρο το ds.
Απ'οτι βλέπω το 3008 είναι πιο φορτωμένο από εξοπλισμό. Τι δεν έχει το ds? Προβολείς Led (σχετικά σημαντικό) , adaptive CC (οκ μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό), grip control (ούτε κρύο , ούτε ζέστη, αλλά ενδεχομένως θα το ήθελα), αυτόματη αλλαγή σκαλας φώτων (χρήσιμο) . Από την άλλη το DS έχει τους πολλαπλούς πίσω (πολύ σημαντικό), καλύτερη μάλλον ηχομόνωση και γενικά πιο ποιοτική κύλιση , καλύτερη ποιότητα (εσωτερικά τουλάχιστον έτσι φαίνεται) καθώς επίσης καθαρά υποκειμενικά το θεωρώ πιο όμορφο αυτοκινητο.
Θεωρώ ότι το 3008 σαν φρέσκο αυτοκίνητο (έστω και σαν fl) ενσωματώνει πιο νέα τεχνολογία, αλλά όχι κάτι το συνταρακτικό. Είναι πιστεύετε λόγος αυτός να προτιμήσω το 3008 και όχι το ds?
Σαν τρίτη επιλογή παίζει το kuga st line x. Λίγο φτηνότερο, με ωραίο κινητήρα και οδική συμπεριφορά, φουλ εξοπλισμένο (χειροκίνητο όμως) , αλλά με χαμηλότερη ποιότητα (στο εσωτερικό) και με ασχημοτερο (η πιο αδιάφορο) σχεδιασμό (μέσα και έξω) από τα άλλα δύο.
ότι και να επιλέξεις είναι πολύ καλό, εμένα ενώ το παλιό 3008 δεν μου άρεσε η μούρη, με τις καινούργιες αλλαγές μου φαίνεται σαν καινούργιο μοντέλο (οκ, face lift είναι, αλλά πολύ πετυχημένο), αυτά τα έξτρα που λες θα τα ήθελα όλα.
Εγώ θα διάλεγα με τον κινητήρα, επειδή τέτοιο αυτοκίνητο θα το έπαιρνα μόνο diesel ίσως να πήγαινα στο DS λοιπόν, αλλά αν μπορούσα να πάρω το 3008 σε diesel, μάλλον θα πήγαινα εκεί!
Καλό το Kuga, αλλά προσωπικά το βρίσκω τουλάχιστον παρωχημένο μέσα και έξω, και αχρείαστα τεράστιο επίσης.
-
Τι δεν έχει το ds? Προβολείς Led (σχετικά σημαντικό) , adaptive CC (οκ μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό), grip control (ούτε κρύο , ούτε ζέστη, αλλά ενδεχομένως θα το ήθελα), αυτόματη αλλαγή σκαλας φώτων (χρήσιμο) . Από την άλλη το DS έχει τους πολλαπλούς πίσω (πολύ σημαντικό), καλύτερη μάλλον ηχομόνωση και γενικά πιο ποιοτική κύλιση , καλύτερη ποιότητα (εσωτερικά τουλάχιστον έτσι φαίνεται) καθώς επίσης καθαρά υποκειμενικά το θεωρώ πιο όμορφο αυτοκινητο.
Οταν λες δεν εχει αυτοματη αλλαγη σκαλας φωτων τί εννοεις; δεν αναβουν αυτοματα τα φωτα τη νυχτα ή αν π.χ. μπαινεις σε τουνελ;
-
Όχι εναλλαγή μικρής με μεγάλη σκάλα φώτων.
Ο 1.5 πετρέλαιο του psa group πιστεύετε ότι είναι πιο ασφαλής λύση για αυτά τα αυτοκίνητα, απ'οτι ο 1.2 βενζίνης? Σε μια ομάδα στο fb για το 3008 , το αναφέρουν πολλοί αυτό λαμβάνοντας υπόψη τον μικρό κυβισμό και το ότι ο κινητήρας είναι τρικυλινδρος.
-
Χαχαχα και αυτο το εχει το suzuki οπως και ολα τα εξτρα του 3008..... Ολα τα εχει standard!!!!!
Ds7 ξεκάθαρα.
Ειπες το βασικο για ενα γαλλικο αυτοκίνητο
Καλη ανεση, ανωτερη αρχιτεκτονικη αναρτησης οπως και αναρτηση αυτη καθ αυτη συν ηχομονωση.
Επιπελον ανώτερο εσωτερικό.
Απλα κανε την χαρη στον εαυτο σου.... Βαλε acc. Ακουσε με δεν θα χασεις.
-
Χαχαχα και αυτο το εχει το suzuki οπως και ολα τα εξτρα του 3008..... Ολα τα εχει standard!!!!!
Ds7 ξεκάθαρα.
Ειπες το βασικο για ενα γαλλικο αυτοκίνητο
Καλη ανεση, ανωτερη αρχιτεκτονικη αναρτησης οπως και αναρτηση αυτη καθ αυτη συν ηχομονωση.
Επιπελον ανώτερο εσωτερικό.
Απλα κανε την χαρη στον εαυτο σου.... Βαλε acc. Ακουσε με δεν θα χασεις.
Δυστυχώς δεν μπορώ να προσθέσω τίποτα καθώς έχουν μείνει 2 τελευταία ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα. Για τον λόγο αυτό κάνουν και γενναία έκπτωση 4.500 € . Στην Κρήτη που ζω βέβαια δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς μέχρι να γίνει ο ΒΟΑΚ μάλλον θα το έχω πουλήσει...εξάλλου και οι αποστάσεις δεν είναι μεγάλες. Τώρα για κανα ταξιδάκι στη πάνω Ελλάδα, εντάξει για μία φορά τον χρόνο δεν είναι και deal braker. Τα φώτα led είναι πιο πολύ που με προβληματίζουν, αν και απ'ότι είδα τα φώτα αλογόνου που έχει είναι μάλλον πιο νέας γενιάς (ίσως έχει άλλο σύστημα μέσα) και δίνει πιο καθαρό και άσπρο φως.
-
Για τα φώτα, σίγουρα είναι αλογόνου? Μου κάνει εντύπωση, γιατί με είχαν διαβεβαιώσει ότι πρόκειται περί λάθους και όλα τα DS είναι με Xenon. Και ο κολλητός μου το πήρε, Xenon εχει.
Πάντως από τα 2, το DS είναι σαφώς καλύτερη επιλογή, λόγω ανάρτησης και κινητήρα (για το συγκεκριμένο αμάξωμα). Επίσης, στα δικά μου μάτια είναι πιο όμορφο μέσα/έξω (το F/Lτου 3008 δεν μου αρέσει, με χαλάει η μάσκα).
-
Χθες στην citroen Ηρακλείου που έχουν ένα εκθεσιακό ds7 business , μου είπαν ότι είναι αλογόνου και αναγράφεται σωστά στην προσφορά. Ανάψαμε μάλιστα τα φώτα και φαίνονταν για αλογόνου, παρόλο που ήταν αρκετά άσπρος ο φωτισμός και είχε σχετικά μικρή διαφορά με τα led πορείας . Να κάνουν λάθος? Δεν ξέρω και μακάρι.
Το νέο 3008 που το είδα αμέσως μετά, είναι πραγματικά ωραίο. Είχε όμως την ατυχία να το δω αμέσως μετά από το ds και στα δικά μου επίσης μάτια έχανε. Και σε ποιότητα , αλλά και σε ομορφιά.
-
Ένας εύκολος τρόπος να καταλάβεις αν είναι αλογόνου ή xenon είναι αν έχει ρύθμιση ύψους δέσμης από μέσα (την κλασσική ροδέλα). Στην Ευρώπη τα xenon υποχρεωτικά πρέπει να έχουν αυτόματη ρύθμιση ύψους δέσμης, οπότε δεν έχουν χειροκίνητη ρύθμιση. Αν το αμάξι έχει ρύθμιση τότε είναι αλογόνου.
-
Αν εισαι κρητη, παρετο ds7.
Παραλληλα ψαχνεις στο ιντερνετ για φαναρια οπως αυτο
https://www.groupvwparts.com/en/product/lighthouse-front-right-ds7-crossback-led-9816526980/
Καποια στιγμη θα βρεις σε καλη τιμη καποια και θα το κανεις μς τα ολα του.
-
Μπορούν να αλλάξουν εκ των υστέρων τα φώτα και να μπουν full led? Στην citroen μου είπαν ότι δεν γίνεται (οκ παίζει βέβαια και να μην ήξεραν)
-
Χμμμμ, δεν ειμαι σιγουρος να πω την αλήθεια.
Αλλσ μηπως εννοούσαν δεν γινεται στην αντιπροσωπεία;;;;
Κρατω ενα μικρο καλάθι για τον λογο του οτι τα led εχουν αυτοματη ρύθμιση υψοθς, αν δεν κανω λαθος,
Τωρα θα συγκρίνω ενα φτωχο πολης αλλα και εμενα που εχει full led τα παντα ολα (χεχε και αυτα το εχει standard ) δεν καταλαβαινω αν αλλαζει το υψος μονο του. Ειναι εκει σταθερη η δεσμη οτο βαρος και αν βαλεις, δεν κουνιεται δηλαδή, ή δεν το εχω εντοπίσει εγω δηλαδη
DS7 CROSSBACK