-
Την καλησπερα μου στην παρεα,
Οπως λεει και το θεμα ειμαι σε αναζητηση ενος μεταχειρισμενου οχηματος sedan/hatchback ή πολυμορφικου μεχρι 1.800cc, βενζινης ή ντιζελ, με ταβανι τα 6.500, αντε βαρια τα 7 χιλιαρικα..Αυτην την στιγμη εχω ενα toyota corolla 1.3 e11 του 1998 με 165.000 χλμ σε πολυ καλη κατασταση, το οποιο αγορασα με τις ευλογιες και προτροπες των μελων εδω μεσα πριν 5 χρονια...Επειδη ομως πλεον θελω να παω σε κατι καλυτερο απο αποψη παθητικης/ενεργητικης ασφαλειας καθοτι αυτο αποτελουσε λυση αναγκης την περιοδο εκεινη, για τον λογο αυτο επανερχομαι για αλλη μια φορα για να συμμεριστω τις σκεψεις μου καθως βρισκομαι σε τα διλλημα αναμεσα σε καποιες επιλογες...Καποια επιπλεον κριτηρια που εχω θεσει ειναι η μεση καταναλωση να μην ξεπερνα τα 9,5 l/100km και το αμαξι να ειναι μετα το 2003-4...Μετα απο ερευνα στο car.gr εχω εχουν κερδισει την συμπαθεια μου τα κατωθι μοντελα..
- Volvo s40 1.8 με 125 hp χρονολογιας 2005 και μετα
- Ford c-max 1.6 diesel του 2005 και μετα
- Honda civic sedan/hatchback του 2007 και μετα
- Μazda 6 1.8 της πρωτης (και δευτερης γενιας αλλα οικονομικα ειμαι οριακα) αλλα δεν ξερω τι γινεται απο after sales
Αυτες ειναι μεχρι τωρα οι επιλογες μου και καλοδεχουμενες ειναι οι εμπειριες/γνωσεις κατοχων ενος ή περισσοτερων εξ’αυτων που θα συνεισεφεραν στην τελικη επιλογη..Βεβαια αν υπαρχει καποια αξιολογη προταση πολυ ευχαριστως
Επισης να καταθεσω και καποιες σκεψεις πιθανου αποκλεισμου καποιων μοντελων..
- Καποια μοντελα οπως του vw group με τον 1.6 fsi τα εχω αποκλεισει ενω διατηρω επιφυλαξεις και για τους 1.2/1.4 tsi..
Να τονισω πως πριν το corolla ημουν κατοχος ενος audi a4 turbo quattro 1.8 (150hp) του 2002 και επειδη λογω αναγκης το αμαξι εφυγε αδοξα μου χει μεινει απωθημενο η επαναποκτηση του αλλα καποια θεματακια αξιοπιστιας που αντιμετωπισα καθως και η υψηλη του καταναλωση συνιστουν τροχοπεδη για την αγορα του.. - Πολυμορφικα οπως scenic και picasso c4, ειναι θελκτικα αλλα μ´αυτα που ακουω/διαβαζω με απομακρυνουν απ την αγορα τους (υπηρξα και κατοχος για ενα ετος ενος 3θυρου μεγκαν 1.6)..
Ευχαριστω εκ των προτερων!
Χαρης -
Οπως λεει και το θεμα ειμαι σε αναζητηση ενος μεταχειρισμενου οχηματος sedan/hatchback ή πολυμορφικου μεχρι 1.800cc, βενζινης ή ντιζελ, με ταβανι τα 6.500, αντε βαρια τα 7 χιλιαρικα..Αυτην την στιγμη εχω ενα toyota corolla 1.3 e11 του 1998 με 165.000 χλμ σε πολυ καλη κατασταση, το οποιο αγορασα με τις ευλογιες και προτροπες των μελων εδω μεσα πριν 5 χρονια...Επειδη ομως πλεον θελω να παω σε κατι καλυτερο απο αποψη παθητικης/ενεργητικης ασφαλειας καθοτι αυτο αποτελουσε λυση αναγκης την περιοδο εκεινη, για τον λογο αυτο επανερχομαι για αλλη μια φορα για να συμμεριστω τις σκεψεις μου καθως βρισκομαι σε τα διλλημα αναμεσα σε καποιες επιλογες...Καποια επιπλεον κριτηρια που εχω θεσει ειναι η μεση καταναλωση να μην ξεπερνα τα 9,5 l/100km και το αμαξι να ειναι μετα το 2003-4...Μετα απο ερευνα στο car.gr εχω εχουν κερδισει την συμπαθεια μου τα κατωθι μοντελα..
- Μazda 6 1.8 της πρωτης (και δευτερης γενιας αλλα οικονομικα ειμαι οριακα) αλλα δεν ξερω τι γινεται απο after sales
Αυτες ειναι μεχρι τωρα οι επιλογες μου και καλοδεχουμενες ειναι οι εμπειριες/γνωσεις κατοχων ενος ή περισσοτερων εξ’αυτων που θα συνεισεφεραν στην τελικη επιλογη..Βεβαια αν υπαρχει καποια αξιολογη προταση πολυ ευχαριστως
- Καποια μοντελα οπως του vw group με τον 1.6 fsi τα εχω αποκλεισει ενω διατηρω επιφυλαξεις και για τους 1.2/1.4 tsi..
Να τονισω πως πριν το corolla ημουν κατοχος ενος audi a4 turbo quattro 1.8 (150hp) του 2002 και επειδη λογω αναγκης το αμαξι εφυγε αδοξα μου χει μεινει απωθημενο η επαναποκτηση του αλλα καποια θεματακια αξιοπιστιας που αντιμετωπισα καθως και η υψηλη του καταναλωση συνιστουν τροχοπεδη για την αγορα του.. - Πολυμορφικα οπως scenic και picasso c4, ειναι θελκτικα αλλα μ´αυτα που ακουω/διαβαζω με απομακρυνουν απ την αγορα τους (υπηρξα και κατοχος για ενα ετος ενος 3θυρου μεγκαν 1.6)..
Χαρης -
Χαρης -
Mazda 6, αν βρεις. Κανένα πρόβλημα από θέμα ανταλλακτικών.
-
Πέρσι βρέθηκα στη θέση σου, έψαχνα για οικογενειακό. Τετραμελής οικογένεια μεν, αλλά μεγάλες ανάγκες για χώρους. Απέρριψα τα σεντάν γιατί έχουν κακή εκμετάλλευση χωρών για το μήκος τους. Δηλαδή αμ σε δυσκολεύουν στο παρκάρισμα, αμ δε χωράνε πολλά. Πεντάθυρες και στέισον εκδόσεις των σεντάν απορρίφθηκαν γιατί είναι χαμηλές σε ύψος και δυσκολεύουν τα δύο μου μέτρα στο μπες βγες, ενώ πρέπει να σκύβω πολύ όταν φορτώνω και δένω τα πιτσιρίκια.
Κατέληξα ότι το ιδανικό όχημα για οικογενειακό (κι όχι για κάτι που θα αρέσει στον μπαμπά και θα ζημιώνει την υπόλοιπη οικογένεια) είναι κάποιο μικρό επταθέσιο, στιλ Zafira. Το έχεις σε πενταθέσια διαμόρφωση κι απολαμβάνεις μεγάλο πορτ μπαγκάζ κι έχεις δύο θέσεις καβάτζα, για όποτε χρειασθούν. Το μήκος είναι λογικό, μπαινοβγαίνεις ευκολότερα λόγω ύψους, φορτώνεις πράγματα μέχρι το ταβάνι.
Το καλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας είναι το C4 Grand Picasso, 1.6 πετρέλαιο κι αυτόματο. Πραγματικό διαστημόπλοιο!
Είναι όμως και τραγικά αναξιόπιστο, έφριξα με όσα διάβασα. Ειδικά όταν μιλάμε για εισαγόμενα μοντέλα, που όλα είχαν (υποτίθεται) γύρω στις 130Κ χιλιόμετρα, δηλαδή 300-400Κ λιγότερα από τα πραγματικά. Αν πλήρωνε άλλος τις βλάβες, αυτό θα έπαιρνα.Διάβασα επίσης ιστορίες τρόμου για το μοτέρ πετρελαίου στο C-Max της περιόδου 2004-2006. Ένα πρόβλημα που σου έκοβε απότομα την ισχύ και δεν μπορούσαν να βρουν τι είναι. Θα χαλάλιζα την τρίτη σειρά των θέσεων, επειδή είναι όμορφο, οδηγοκεντρικό και παρκάρει πιο εύκολα λόγω μικρότερου μήκους.
Είδα και το Zafira δεύτερης γενιάς κι απογοητεύτηκα. Με δύο καθισματάκια στη μεσαία σειρά, ανάμεσά τους καθόταν μέχρι οχτάχρονο.
Το S-Max μού άρεσε αλλά αφενός φοβήθηκα την αξιοπιστία του, αφετέρου ήταν αρκετά πιο ακριβό.
Τελικώς κατέληξα στην πιο αξιόπιστη επιλογή: Toyota Corolla Verso του 2005. Σούπερ χώροι, κάθομαι στη μέση ανάμεσα στα δύο καθισματάκια (κι είμαι τριψήφιος σε κιλά). Απίστευτη διαρρύθμιση, κάθε κάθισμα σύρεται μπρος πίσω και ανακλίνεται αυτόνομα. Παθητική ασφάλεια (είχε πάρει 5 αστέρια στις δοκιμές τότε).
Προσοχή γιατί έβγαινε και με πενταθέσια διαμόρφωση. Θεωρώ ότι πρέπει να την αποφύγεις. Δε ζημιώνεσαι σε τίποτα από τις έξτρα θέσεις και τις χρησιμοποιείς όποτε θες.
Επίσης, έβγαινε σε 1.6 και 1.8. Εγώ πήρα το μεγάλο, θεωρώ ότι το μικρό θα είναι οριακό, ειδικά φορτωμένος.Το θέμα της οικονομίας καυσίμου με προβλημάτιζε. Καλό το πετρέλαιο, αλλά θα ήταν Euro 4, δηλαδή θα ήμουν παράνομος μέσα στην Αθήνα. Πιθανός έλεγχος; Σοβαρό τρακάρισμα που θα ψαχνόταν η ασφαλιστική για να μην αποζημιώσει; Θα ήμουν εκτεθειμένος.
Συν το περιβαλλοντικό ζήτημα, δεν μπορώ με τίποτα να θεωρώ ότι μολύνω το περιβάλλον. Υπέρμετρα, γιατί όλα έχουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.Βενζίνη λοιπόν; Όχι, υγραέριο! Είχα τις κλασικές φοβίες που αναπαράγουν όλοι οι ημιμαθείς. Έκατσα, διάβασα πολύ σε εξωτερικό και σε Ελλάδα (όλο το αντίστοιχο φόρουμ των υγραεριοκίνητων), θεωρώ πως κατέληξα στον καλύτερο μάστορα (ή τέλος πάντων, σε έναν από τους καλύτερους). Δεν τσιγκουνεύτηκα να δώσω ένα χιλιάρικο για την εγκατάσταση ώστε να μπει κορυφαίο σύστημα από σούπερ μάστορα κι ας άκουγα χαμηλότερες τιμές γύρω μου. Ένα χρόνο μετά, το αυτοκίνητο δεν έχει κάνει κιχ, το κόστος κίνησης του υγραερίου είναι 6,5 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα (και κάνα ευρώ ακόμα βενζίνη, χονδρικά 8 ευρώ όλα μαζί). Είναι δηλαδή πιο οικονομικό από το αντίστοιχο μοντέλο πετρελαίου, χωρίς τα καυσαέρια και την παρανομία.
Τι θα διάλεγα σήμερα;
Καταρχάς θα απέκλεια οριστικά το πετρέλαιο. Το κυνηγούν παντού, κάτι που δεν ήταν τόσο έντονο πέρσι.
Θα κοιτούσα πολύ έντονα το φυσικό αέριο. Αναφέρομαι σε εργοστασιακά μοντέλα φυσικού αερίου. (Απαραίτητη προϋπόθεση να σε βολεύουν τα λιγοστά πρατήρια.)Αν ναι, τότε θα έκανα ένα δεκαετές πλάνο. Δίνω 6.500-7.000 για μοντέλο 11-12 ετών, δίνω 17.000 για καινούριο Seat Arona CNG. Αυτό είναι το πιο οικογενειακό μοντέλο σε νορμάλ χρήματα. Αλλιώς πας για Octavia στα 20 χιλιάρικα.
Πόσο κοστίζει το μεταχειρισμένο σε κίνηση; Το Arona παίζει στα 3,5-4 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα.
Τι έκτακτα μαζέματα θα θέλει το μεταχειρισμένο; Ένα χιλιάρικο;
Τι χρήματα θα πάρω πίσω από το ένα; Τι από το άλλο;
Τι τέλη κυκλοφορίας θα έχει το ένα; Το άλλο;Στα λέω αυτά γιατί υπάρχει τεράστια πιθανότητα να συμφέρει οικονομικά το καινούριο, πέρα από το ότι θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, θα προσφέρει καλύτερη ενεργητική και παθητική ασφάλεια. Ότι δε θα έχεις αγωνία για το πού θα σε αφήσει λόγω βλάβης. Αν έγινε σωστός έλεγχος από τον μηχανικό.
Θα χρειαστεί βέβαια να πιεστείς για 3-4-5 χρόνια με δόσεις, αλλά αυτά είναι χρήματα που θα τα πάρεις πίσω στη δεκαετία.Επίσης, υπάρχουν και κάποια μεταχειρισμένα με φυσικό αέριο. Εκεί όμως θα πρέπει να τα ελέγξεις πάρα πολύ καλά, γιατί σε κάποια έχουν αναφερθεί σκουριές στις δεξαμενές. Έχουμε ειδικό θέμα για το φυσικό αέριο, εκεί μπορείς να διαβάσεις περισσότερα. Να ρωτήσεις πόσο κοστίζουν οι δεξαμενές. Το να πάρεις ένα μεταχειρισμένο και να τις αλλάξεις κατευθείαν, θα σου προσφέρει ψυχική ηρεμία. Κάποια Zafira δεύτερης γενιάς εμπίπτουν στη χρηματική σου κατηγορία.
Ίσως μάλιστα αξίζει να φέρεις και μοντέλο φυσικού αερίου από το εξωτερικό. Το Touran για παράδειγμα, είναι ένα πολύ ωραίο μοντέλο. Και γρήγορο και έβγαινε με DSG και σούπερ οικογενειακό. Εδώ δεν υπάρχει, αλλά έξω έχει μπόλικα. Θέλει όμως πολύ καλό έλεγχο. -
REALZEUS: Θα το λαβω σοβαρα υποψη μου, σ'ευχαριστω για την ενημέρωση!
DIMSABAS: Καταρχάς σ'ευχαριστω για τον χρόνο που αφιερωσες σε μια εκτενη απάντηση! Πολλες οι επιλογες που προτεινεις και επιχειρηματολογια σου εχει βαση..Να πω ομως πως ειχα στο audi a4 tq υγραεριο χωρις ταυτοχρονο ψεκασμο βενζινης..Ειχα μια οικονομια της ταξης του 35% περιπου, ικανοποιητική θα ελεγα και μπορεσα και εκανα αποσβεση στα 20.000 χλμ περιπου..Ομως θεωρω δεδομενο ομως οτι καποια στιγμη θα παρεις τα μεταλλα στα χερια σου, το χω δει πολλες φορες το έργο σε αυτοκινητα φιλων μου (opel insignia 1.6 turbo 180hp, seat ibiza 1.4, toyota corolla) ευτυχως εγω προλαβα και το εδωσα αφου και διενυσα συνολικα 50.000km...
Για πετρέλαιο αμφιταλαντεύομαι, ακουω πολλα κι απ τις δυο πλευρές...Αναζητω μοντελα κλασης ρυπων euro 5 καθοτι ζω στην Θεσσαλονίκη αλλα με αυτα τα λεφτα οι περιπτωσεις σπανιζουν..Ειχα θετικη εικονα για την ντιζελοκινητη εκδοχη του c-max, ομολογω πως με βαζεις σε σκεψεις..
Σε καινουργιο δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου τετοια κινηση, κατ'εμε το αυτοκίνητο ειναι τρυπιος κουμπαρας και στην σημερινη εποχη δεν ειμαι διατεθειμενος να μπω σε διαδικασιες δανειων..Απ' οσο εχω δει δεν εχω κρατησει αμαξι πανω απο 5-6 χρονια max και κρινω πως ενα σωστο μεταχειρισμένο θα επαρκει στις δικες μου καθημερινες απαιτήσεις...
Και παλι σε ευχαριστώ πολυ, πολυ ωραιο το ποστ σου!! -
Ο χρήστης lagman έγραψε:
Άρα μήπως θα ήταν καλύτερα να κοιτούσες σε κάτι με φ.α. ;; αν σε βολεύουν τα 2 πρατήρια (Διαβατά - ΙΚΕΑ)
Opel Zafira πχ; -
Δεν ξέρω γιατί απορρίπτεις το Πικάσσο αλλά μπορείς σίγουρα να ρωτήσεις και στα διάφορα φόρουμ .
Εγώ θεωρώ εξαιρετική περίπτωση να βρεις Πικάσσο βενζίνης με τον ατμοσφαιρικό 1,8 που είναι πολύ καλός και δεν βγάζει βλάβες .
Τον έχω 20 χρόνια σε μία ΧΑΝΤΙΑ και 10 χρόνια ως δίλιτρο σε μία C5 με μηδενικές βλάβες .
Ακόμα παίρνει εύκολα υγραέριο , αρκεί να έχεις σίγουρο εγκαταστάτη .Βρήκα 5 αγγελίες στο κάρ με αυτά τα χαρακτηριστικά .
https://www.car.gr/classifieds/cars/?so ... =1700-1900
Τιμές 5200-5490-5800-6200 οι 4 και 8900 ένα του 2009 με 75000 χλμ .
Τα δύο είναι κοντά σου και το τελευταίο είναι ιδιώτης και συζητήσιμος...
-
Μήπως επειδή είναι η χαρά του συνεργείου;
Όταν έψαχνα εγώ, οι κριτικές από το ελληνικό φόρουμ ήταν τελείως αποκαρδιωτικές. Κάτοχος καινούριου οχήματος είχε επισκεφθεί εκτάκτως το συνεργείο ΕΠΤΑ φορές στα πρώτα 8.500 χιλιόμετρα. Τα μέλη μεταξύ τους αλληλοπαρηγορούνταν ότι είναι μεν ζημιάρικο όχημα αλλά αμαξάρα!
Στο δε βρετανικό parkers.co.uk, οι γνώμες των κατόχων ήταν σε ακόμα δυσμενέστερη θέση. Άλλος έλεγε ότι εξαιτίας των προβλημάτων της Grand Picasso, που του την είχαν δώσει ως εταιρικό αυτοκίνητο, η εταιρεία του απέκλεισε ΟΛΑ τα γαλλικά μοντέλα από μελλοντικά leasing. Οι υπόλοιπες γνώμες ήταν σε αντίστοιχο ύφος.
Αν θυμάμαι καλά, τα περισσότερα προβλήματα ήταν ηλεκτρολογικά, οπότε δεν έχει τόση σημασία αν εκείνοι μιλούσαν κυρίως για το πετρέλαιο κι όχι για τη βενζίνη που προτείνεις εσύ.Σοκαριστική η διαφορά με το Verso. Στην τυποποιημένη ερώτηση του parkers (τι ζημιές έχει βγάλει το αυτοκίνητό σας), σχεδόν όλοι έγραφαν None, ένας έλεγε ότι έπεσε ένα πετραδάκι στο παρμπρίζ κι αναγκάστηκε να το αλλάξει. Μοναδική ζημιά στις 200.000 χιλιόμετρα.
Από εκεί και πέρα, εγώ δε θα προσπερνούσα με τίποτα τα παρακάτω:
https://www.car.gr/16094843-opel-zafira-cosmos-look-opc
https://www.car.gr/17290099-opel-zafira-7-cosmos
-
Εξαιρετικη αναπτυξη και αναλυση απο τον dimsabas. Μπραβο φιλε
-
Σε ευχαριστώ πολύ! Μακάρι να βοηθήσω κάποιον.
-
Θα ρωτήσω και στο εδώ φόρουμ να δω .
Για τον κινητήρα πάντως δεν ακούω τίποτα . Συγκάτοικος στην πολυκατοικία έχει C5 του 2005 με τον 1,8 με 230000 χωρίς κανένα πρόβλημα .
Τώρα τι λένε οι καποφτήδες τα έχω πει και αλλού . Αυτοί αρκεί να είναι ρόβερ και βόξολ
Για το τογιότα προφανώς μια χαρά θα είναι . Αλλά δεν ξέρω τι θα βρει . Προφανώς τα εισαγωγής έχουν θέμα γενικά .
-
Να προσθεσω και καποια εξτρα ουσιωδη κριτηρια αγορας αυτ/του τα οποια αθελα μου δεν επικοινωνησα εξαρχης στο νημα και να μην βοηθησα αρκετα στο τι ζηταω..
Πρωτον, δεν με ενδιαφερουν τα οχηματα εισαγωγης, καθως παντα θα διατηρω μια επιφυλαξη για το ομιχλωδες ιστορικο τους και εν δευτεροις εξαιρώ αγγελιες απο εμπορους και μεταπωλητες πασης φυσεως για τους δικους μου προσωπικους λογους..
Καθημερινα διανυω παντος καιρου αποστασεις, 40 χλμ τουλαχιστον και κατα 95% αυτες πραγματοποιουνται με ενα δικυκλο 250cc που εχω και κινουμαι 90% περιφερειακη και 10% πολη...Επειδη με την παροδο του χρονου (το κανω ηδη 6 χρονια αδιαλειπτως) εχει κουραστει η μεση μου και σε συνδυασμο με τις δυσμενεις καιρικες συνθηκες οι οποιες πλεον επηρεαζουν
την υγεια μου, κοινως μου την εχει βαρεσει, θα θελα ενα αμαξι ασφαλες, αξιοπιστο (σαν το κορολακι) και με καταναλωση γυρω στο 9αρι max...Το κορολακι μετα βιας αγγιζει τα 10.000km τον χρονο κι αυτο διοτι χρησιμοποιειται αποκλειστικα για τις οικογενειακες μετακινησεις (ταξιδακια, super market κλπ), γεγονος που θα θελα να αλλαξει και να γινει το αυτοκινητο το βασικο μεταφορικο μεσο..Κακα τα ψεμματα το τιμονι του κορολα στον ανοιχτο δρομο εχει μια ασαφεια, το κρατημα του δεν εμπνεει σε ταχυτητες μετα τα 120km και γενικα η πισω του αναρτηση απ την κατασκευη του τερματιζει και αναπηδα με το παραμικρο..Ο κινητηρας του ειναι πραγματικο διαμαντακι και δεν ζηταει τιποτα απολυτως αλλα προτιμω να καιω λιγο παραπανω και να νιωθω πιο ασφαλης...
Ειμαι ολος «αυτια» και αξιολογω προσεκτικα τις απαντησεις σας, απλα εχω καλομαθει με την αξιοπιστια του συγκεκριμενου τογιοτα και καπως θα μ ενοχλησει αν αρχισω τα κολλητιλικια με τα συνεργεια.. -
Μιας κ είσαι ικανοποιημένος από το corolla, μήπως να κοιτάξεις κ το avensis?
-
Θα κάνεις πάνω από 20Κ χιλιόμετρα ετησίως. Με 9 λίτρα βενζίνης, μιλάμε για 3.000+ ευρώ το χρόνο. Αμαρτία δεν είναι;
Βάζεις πολλούς περιορισμούς όμως. Το όχι εισαγωγής το καταλαβαίνω. Το όχι έμπορος όμως σε περιορίζει πολύ.Έκανα μια αναζήτηση για πετρέλαιο, βόρεια Ελλάδα, όσο νεότερο γίνεται, μέχρι 7.000. Από ιδιώτη. Το πιο φρέσκο είναι αυτό:
https://www.car.gr/15837869-hyundai-i-20
Σίγουρα θα είναι αξιόπιστο, αλλά οι χώροι του είναι περιορισμένοι. Σου αρκούν;
Αν ανέβεις μέχρι τα 8 χιλιάρικα, παίζουν και τα παρακάτω, έκαστο με τα κουσούρια του:
Γαλλικό με κάμποσα χιλιομετράκια:
https://www.car.gr/14536824-peugeot-207 ... -bluetoothΔεν τον πιστεύει κανείς ότι είναι ιδιώτης:
https://www.car.gr/14813259-hyundai-i-30-1-4-crdiΤουλάχιστον δε σε κλέβει στα χιλιόμετρα:
https://www.car.gr/14370801-ford-focus -
Ο χρήστης xplicit έγραψε:
Μιας κ είσαι ικανοποιημένος από το corolla, μήπως να κοιτάξεις κ το avensis?Μπηκε και το avensis στο παιχνιδι, εχει ο πατερας του γαμπρου μου το 1.8 και μου χει πει τα καλυτερα..Ευχαριστω
Θα κάνεις πάνω από 20Κ χιλιόμετρα ετησίως. Με 9 λίτρα βενζίνης, μιλάμε για 3.000+ ευρώ το χρόνο. Αμαρτία δεν είναι;
Βάζεις πολλούς περιορισμούς όμως. Το όχι εισαγωγής το καταλαβαίνω. Το όχι έμπορος όμως σε περιορίζει πολύ.Έκανα μια αναζήτηση για πετρέλαιο, βόρεια Ελλάδα, όσο νεότερο γίνεται, μέχρι 7.000. Από ιδιώτη. Το πιο φρέσκο είναι αυτό:
https://www.car.gr/15837869-hyundai-i-20
Σίγουρα θα είναι αξιόπιστο, αλλά οι χώροι του είναι περιορισμένοι. Σου αρκούν;
Αν ανέβεις μέχρι τα 8 χιλιάρικα, παίζουν και τα παρακάτω, έκαστο με τα κουσούρια του:
Γαλλικό με κάμποσα χιλιομετράκια:
https://www.car.gr/14536824-peugeot-207 ... -bluetoothΔεν τον πιστεύει κανείς ότι είναι ιδιώτης:
https://www.car.gr/14813259-hyundai-i-30-1-4-crdiΤουλάχιστον δε σε κλέβει στα χιλιόμετρα:
https://www.car.gr/14370801-ford-focusΒλεπω σ´εχω βαλει για τα καλα στο ψαξιμο και θα νιωθω αβολα σε λιγο που σε παιδευω Τα χιουνται τα κοιταξα, το i30 ειναι το μονο που θα καλοεβλεπα καθως το i20 μου ειναι μικρο...Εξαλλου εχω και δευτερο οχημα στην οικογενεια, ενα i10..
Οσον αφορα την καταναλωση που εβαλες παραπανω δεν ξερω πως την υπολογισες...Το κορολακι παιζει γυρω στο 7,5 λιτρα μεση καταναλωση, μικρος κινητηρας 20ετιας γαρ, οποτε το +1,5 ltr 100km ανερχεται σε 235€ εξτρα στα 10.000km...Τωρα αν βαλεις βεβαια και τα οποια εξτρα τελη του 1.8cc, δηλ +175€, φτανει το 400€ και ειναι ενα ποσο που μπορω να καλυψω αναλογιζομενος οτι στο τογιοτα εχω σερβις ανα 5.000 χλμ, ενω σε ενα πιο συγχρονο τα διαστηματα των σερβις θα ειναι πιο αραια...
Επειδη δεν μου αρεσουν οι γενικευσεις, δεν μπορω να τσουβαλιασω ολους τους εμπορους και να τους χαρακτηρισω ως ψυχρους επαγγελματιες μεταπωλητες, απλα εχω προσωπικη εμπειρια και προκρινω να συναλλασσομαι με ιδιωτες για ευνοητους λογους..
Και παλι many thx! -
Ο χρήστης lagman έγραψε:
Μπηκε και το avensis στο παιχνιδιΣε σχέση με το 6άρι το λες και κακό αυτοκίνητο. Επίσης ο 1800 βγήκε προβληματικός.
-
Έγραψες ότι κάνεις 10.000 χιλιόμετρα ετησίως με το Corolla χωρίς το καθημερινό πήγαινε-έλα στη δουλειά. Το οποίο είναι άλλα 40 χιλιόμετρα την ημέρα, δηλαδή 800 το μήνα. Αν υποθέσουμε ότι έχεις ένα μήνα άδεια το καλοκαίρι, βγαίνει 9.000 χιλιόμετρα. Για αυτό έγραψα για 20+ χιλιάδες το χρόνο. Δεν ήξερα ότι θα έχεις άλλο για τα καθημερινά (i10).
Μετά, είχες πει για κατανάλωση ως 9 λίτρα. Όλα τα μεγάλα οικογενειακά βενζίνης (τα πολυμορφικά και τα σεντάν) θα παίζουν τουλάχιστον στο 9. Με την τιμή της βενζίνης στο 1.60, ξεπερνάς το τριχίλιαρο.
Αν όμως τα μισά χιλιόμετρα γίνονται με το μικρό, πέφτει το κόστος. Μήπως να έδινες και το μικρό και να έπαιρνες κάποιο καλύτερο μεγάλο;
-
Στην Θεσσαλονίκη η φτηνή βενζίνη είναι κάτω από το 1,55 σήμερα. Για αύριο κανείς δεν ξέρει.
Επίσης η κατανάλωση εξαρτάται από τις διαδρομές. Εκτός πόλης, με λογικές ταχύτητες (110-120), ένα σαλούν 1600-1800 πέφτει άνετα κάτω από τα 8.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Έγραψες ότι κάνεις 10.000 χιλιόμετρα ετησίως με το Corolla χωρίς το καθημερινό πήγαινε-έλα στη δουλειά. Το οποίο είναι άλλα 40 χιλιόμετρα την ημέρα, δηλαδή 800 το μήνα. Αν υποθέσουμε ότι έχεις ένα μήνα άδεια το καλοκαίρι, βγαίνει 9.000 χιλιόμετρα. Για αυτό έγραψα για 20+ χιλιάδες το χρόνο. Δεν ήξερα ότι θα έχεις άλλο για τα καθημερινά (i10).Μετά, είχες πει για κατανάλωση ως 9 λίτρα. Όλα τα μεγάλα οικογενειακά βενζίνης (τα πολυμορφικά και τα σεντάν) θα παίζουν τουλάχιστον στο 9. Με την τιμή της βενζίνης στο 1.60, ξεπερνάς το τριχίλιαρο.
Αν όμως τα μισά χιλιόμετρα γίνονται με το μικρό, πέφτει το κόστος. Μήπως να έδινες και το μικρό και να έπαιρνες κάποιο καλύτερο μεγάλο;
Ισως εγω να μην εξηγησα κατι σωστα..Αν παρω diesel θα κανω γυρω στα 30000 χλμ τον χρονο αντι για τα σκαρτα 10k που κανω τωρα με το κορολα και θα σταματησω να παιρνω τον χειμωνα το μηχανακι..Αν ΔΕΝ παρω ντιζελ και παρω ενα 1800αρι θα συνεχισω να κανω τα 10k που ηδη κανω με το τογιοτα συν και τα επιπλεον ταξιδια που ανεβαλα τοσο καιρο λογω μικρου κινητηρα...Και στο ταξιδι ενα μεγαλο οχημα καιει πολυ λιγοτερο απο το κορολα στην Εθνικη οπως λεει ο realzeus..
Τo i10 δεν μπορω να το πουλησω γιατι το οδηγει συζυγος και πεθερα και ενδεχομενη προταση για πωληση του ισοδυναμει με διαζυγιο...
Με βλεπω για κανα μαζντα 6 που εχει ωραιες καμπυλες και διαβαζω πολυ θετικα σχολια ή volvo s40 του οποιου ομως το συντηρητικο σχημα καπως ξενιζει την συζυγο αλλα εμενα μου αρεσει...Θα παραθεσω ενδεικτικα καποιες αγγελιες...
Απο s40...
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/15241870/https://www.car.gr/16493412-volvo-s40
Απο μαζντα
https://www.car.gr/12042646-mazda-6Να ρωτησω μιας που επιασα αυτα τα δυο μοντελα...Τι εικονα εχετε οσον αφορα την καταναλωση του, αξιοπιστια τους και τις εν γενει επιδοσεις τους? Ο 18αρης κρινεται επαρκης για ενα τετοιο σκαρι? Αναζητησα στο youtube βιντεακια με την στιγμιαια καταναλωση σε πορεια αυτων των δυο και βρηκα για το s40 ενα σχετικο βιντεο με 110 χλμ/ωρα >7,5 λιτρα...
Τι λετε εσεις..;;;
Αγορα μεταχειρισμενου μεχρι 6.500€