-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Εύχομαι να βγάλεις άκρη σχετικά σύντομα. Δεν υπάρχει αυτό που περιγράφεις! Αμάξι με πινακίδες, πληρωμένα τέλη και ασφάλεια, να το παίρνει ο δήμος... Απίθανο!
Σε ποιο Δήμο συνέβη αυτό το περιστατικό; αν επιτρέπεται να το κοινοποιήσεις.Δεν είναι απίθανο είναι ο νόμος......
ΦΕΚ 81/2004 τευχος Α
εγκατελελειμένο αν είναι για 60 συνεχόμενες μέρες σταθμευμένο σε μέρος που απογερεύεται η στάθμευση ή 90 σε μέρος που επιτρέπεται η στάθμευση. ......
Η μη σωστή ενημέρωση είναι το θέμα... αλλά αν ήτνα συστημένη και την παρέλαβε άλλος... καλά ξεμπερδέματα...
Λογικά βέβαια κάπου θα πρέπει να ορίζεται πότε ένα αυτοκίνητο κρίνεται εγκαταλελημένο.
-
Απεθύνσου άμεσα και στον Συνήγορο του Πολίτη που ελέγχει φορείς όπως ΟΤΑ.
https://www.synigoros.gr/?i=stp.el.faq_ ... si#fi26890 -
Τι αυτοκινητο ειναι?
-
Δηλαδή αν αφήσω το αυτοκίνητο μου νόμιμα σταθμευμένο και ο κακος μου γείτονας,πει στο δήμο ότι κάποιος έχει παρατήσει ένα αυτοκίνητο εδώ κάποια χρόνια............... παίζει να μου το κάνουν ξυραφάκια;;;;;
Ας υποθέσουμε ότι πράγματι το άφησα για ένα μήνα ώστε να υπάρχει χρόνος ειδοποίησης κτλ.
Έλα ρε Ελλαδαρα!!!!! -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Δηλαδή αν αφήσω το αυτοκίνητο μου νόμιμα σταθμευμένο και ο κακος μου γείτονας,πει στο δήμο ότι κάποιος έχει παρατήσει ένα αυτοκίνητο εδώ κάποια χρόνια............... παίζει να μου το κάνουν ξυραφάκια;;;;;
Ας υποθέσουμε ότι πράγματι το άφησα για ένα μήνα ώστε να υπάρχει χρόνος ειδοποίησης κτλ.
Έλα ρε Ελλαδαρα!!!!!Ο Νόμος λέει 90 μέρες, σε νόμιμη θέση στάθμευσης.
-
Δεν ξέρω πως το βλέπετε εσείς αλλά ο νόμος είναι σαφής και δεν νομίζω να κερδίσεις εύκολα την υπόθεση γιατί πρακτικά όπως ο Δήμος έψαξε και δεν σε βρήκε έτσι και εσυ παράτησες και δεν έψαξες το αυτοκίνητο σου επι μακρόν , το εγκατέλειψες στην ουσία με αποτέλεσμα να καταστραφεί.
Μερικές λεπτομέρειες τώρα , μήπως νομίζεις πως επιτρεπόταν η στάθμευση αλλα υπήρχε η πινακίδα απαγόρευσης τους μονούς -ζυγούς μήνες , μήπως ήταν το μισό επάνω στο πεζοδρόμιο η κοντά σε κάποια γωνία η πάρκινγκ υπάρχουν πολλοί λόγοι κάποιος να εχει κάνει καταγγελία.
Η κατάληψη του οδοστρώματος επι μακρό διάστημα είναι σοβαρή παράβαση κατά την γνώμη μου γιατί εχει να κάνει με την δημόσια υγεία , πριν μερικά χρόνια ενας γείτονας συγχωρέθηκε και άφησε κληρονομιά στην γειτονιά δυο ΙΧ και ένα επαγγελματικό , όταν μετα απο ένα χρόνο τα μάζεψε ο δήμος με τα φτυάρια βγάζανε τα σκουπίδια και τα ψοφίμια που είχαν μαζευτεί απο κάτω .
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έλα ρε Ελλαδαρα!!!!!Ο Νόμος λέει 90 μέρες, σε νόμιμη θέση στάθμευσης.
Ναι αλλά ο γείτονας θα πει για χρόνο........
-
Ο γείτονας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Ο Δήμος θα πιστοποιήσει ότι είναι εκεί για τόσο χρονικό διάστημα.
-
O νόμος κάπου θα πρέπει να λέει λογικά και ποιες είναι οι προϋποθέσεις για θεωρηθεί εγκαταλελημένο. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη οργάνωση ως προς την ειδοποίηση του άμεσα ενδιαφερόμενου. Η αποστολή έστω και συστημένου δε λέει απολύτως τίποτα. Όταν σε καλούν στην επιτροπή των εκλογών πχ έρχεται αστυνομικός και αναζητά τον ''τυχερό'' και τον βάζει να υπογράψει ότι παρέλαβε την ειδοποίηση. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην γίνεται αυτό σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ''κατάσχεση'' περιουσιακού στοιχείου.
Αν το αυτοκίνητο ήταν παράνομα σταθμευμένο θα μπορούσε πολύ απλά να το σηκώσει γερανός. Γενικά δε νομίζω πως είναι τόσο σαφής και λογικός τόσο ο νόμος όσο και η μέθοδος ειδοποίησης. -
Κάντε τον κόπο να διαβάσετε το νόμο και θα δείτε ότι είναι σαφέστατος. Όλα τα άλλα που λέγονται περί λογικής και δικαίου είναι άσχετα με την εφαρμογή του νόμου και θέμα κουβεντούλας και μόνο...
-
-
Αυτοκίνητο με πληρωμένα τέλη και ασφάλεια λογικά δεν μπορεί να θεωρηθεί εγκατελειμενο. Αλλά εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει ο κάθε ...νομος.
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Αυτοκίνητο με πληρωμένα τέλη και ασφάλεια λογικά δεν μπορεί να θεωρηθεί εγκατελειμενο. Αλλά εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει ο κάθε ...νομος.Δεν υπάρχει αυτό που λες!
Προφανώς και μπορεί να θεωρηθεί και καλά κάνει και θεωρείται.
Εγω εχω πάρει τηλ για να μαζέψουνε αντίστοιχο (που ήταν παρκαρισμένο επι 2 χρόνια στο ίδιο σημείο καινέπιανε και 2 θέσεις (νόμιμα παρκαρισμένο)). Ειχε μαζέψει απιπστευτη βρώμα γυρω γύρω, σε σημείο να έχουν βγει και χόρτα απο δίπλα και να εχει αχρηστευτεί το πεζοδροομιο απο την μεριά του.Μετά την ειδοποιπηση πέρασε ο δήμος αρχικά να δει οτι ηπδη υπάρχει, και μετά απο 3 μηπβες ξαναπέρασε και το ειπδε ακόμα εκεί. Τοπτε που κόλησε και την ειδοποίηση.
Μετά ο κάτοχος το πήρε και το πήγε σε κλειστό χώρο.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Βρισκομαι ακόμα σε διαδικασία εύρεσης δικηγόρου.
ΥΓ. Εύχομαι να μη τύχει σε κανέναν άλλον να του καταστρέψουν το αυτοκίνητο χωρίς να τον ειδοποιήσουν αν για οποιονδήποτε λόγο το έχει σταθμευμένο νόμιμα με πληρωμένες όλες του τις υποχρεώσεις για παραπάνω από 90 μέρες. Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο σε μικρό στενό, χωρίς να παρεμποδίζει ούτε την (ελάχιστη) κίνηση ούτε την πρόσβαση σε είσοδο σπιτιού.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.Βρισκομαι ακόμα σε διαδικασία εύρεσης δικηγόρου.
ΥΓ. Εύχομαι να μη τύχει σε κανέναν άλλον να του καταστρέψουν το αυτοκίνητο χωρίς να τον ειδοποιήσουν αν για οποιονδήποτε λόγο το έχει σταθμευμένο νόμιμα με πληρωμένες όλες του τις υποχρεώσεις για παραπάνω από 90 μέρες. Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο σε μικρό στενό, χωρίς να παρεμποδίζει ούτε την (ελάχιστη) κίνηση ούτε την πρόσβαση σε είσοδο σπιτιού.
Μόνος σου λες πράγματα που δεν στέκουν ,πως ξέρεις οτι δεν ενοχλούσε όταν δεν πήγαινες ούτε να δείς οτι υπάρχει , βαριόσουν να μαζέψεις τα χαρτιά απο το παμπρίζ και πήρες χαμπάρι οτι στο πήραν όταν κάποιος φίλος στο είπε και άλλοι εχουν βρεθεί στη θέση σου όπως και εγω που επι 1 χρόνο περιμένοντας να βρεθεί αγοραστής είχα ακινητοποιήσει στην ουσία το αυτοκίνητο μου, κάθε βδομάδα του άλλαζα θέση στάθμευσης αλλάζοντας και δρόμο μέχρι που κουράστηκα και φίλος απο το forum μου διέθεσε χώρο και το βόλεψα μέχρι να πουληθεί.
Αν πήγαινες καμιά μέρα το καλοκαίρι με 35 βαθμούς ίσως απο τη βρόμα και δυσωδία να έκανες καταγγελία στον εαυτό σου !
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Aν έχει πινακίδες οφείλουν να ειδοποιήσουν τόσο τον ίδιο όσο και την ΚΕΠΥΟ. Όταν ο ίδιος λέει ότι δεν παρέλαβε επιστολή η οποία αποδεδειγμένα είχε λάθος ΤΚ και πήγε αλλού εσύ συνεχίζεις να επιμένεις ότι ο νόμος είναι σαφής αλλά παραβλέπεις το γεγονός ότι ΔΕΝ ειδοποιήθηκε.Νομίζω ότι έχουμε πρόβλημα επικοινωνίας...
Επιμένω ότι ο νόμος είναι σαφής (και νομίζω ότι κι εσύ συμφωνείς σε αυτό).
Επίσης διαφώνησα με τα σχόλια περί δικαίου και λογικού (με την γενική έννοια των όρων) στο να αποσυρθεί ένα αυτοκίνητο με πινακίδες, ασφάλεια και τέλη πληρωμένα, γιατί ακριβώς ο νόμος είναι σαφής και δεν κάνει διάκριση σε αυτά τα αυτοκίνητα.
Τέλος, δεν σχολίασα καν το αν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία και δεν 'παρέβλεψα το γεγονός ότι ΔΕΝ ειδοποιήθηκε'. Αυτό είναι δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα, όπως αυθαίρετη είναι και η σύνδεση αυτού του γεγονότος με τη σαφήνεια του νόμου... -
Η δικη μου οπτικη ειναι οτι το μονο που εχει εδω ο φιλος μας υπερ του ειναι η επιστολη που δεν ελαβε
Αυτο ειναι που πρεπει να αξιολογησει ενας δικηγορος αν ειναι κατι χρησιμο ή κλαϊν μάιν (τεινω προς το δευτερο).
Πιο χρησιμο θα ηταν ισως να αποδειχθει οτι το αυτοκινητο δεν ηταν εκει παρατημενο για 90+ ημερες,αν αυτο ειναι εφικτο με καποιο τροπο -
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Μόνος σου λες πράγματα που δεν στέκουν ,πως ξέρεις οτι δεν ενοχλούσε όταν δεν πήγαινες ούτε να δείς οτι υπάρχει , βαριόσουν να μαζέψεις τα χαρτιά απο το παμπρίζ και πήρες χαμπάρι οτι στο πήραν όταν κάποιος φίλος στο είπε και άλλοι εχουν βρεθεί στη θέση σου όπως και εγω που επι 1 χρόνο περιμένοντας να βρεθεί αγοραστής είχα ακινητοποιήσει στην ουσία το αυτοκίνητο μου, κάθε βδομάδα του άλλαζα θέση στάθμευσης αλλάζοντας και δρόμο μέχρι που κουράστηκα και φίλος απο το forum μου διέθεσε χώρο και το βόλεψα μέχρι να πουληθεί.
Αν πήγαινες καμιά μέρα το καλοκαίρι με 35 βαθμούς ίσως απο τη βρόμα και δυσωδία να έκανες καταγγελία στον εαυτό σου !
Καλό θα ήταν να έριχνες και καμια ματιά στο τόπικ πριν αποφασίσεις να κάνεις επίθεση κι επίσης καλό θα ήταν να μη κρίνεις εξ΄ιδίων τα αλλότρια με αυθαίρετες δικές σου εικασίες περί 'δυσωδιών', 'δεν πήγαινες να δεις αν υπάρχει', κλπ.
Σε ενημερώνω πως το αμάξι το είχα τσεκάρει αν υπάρχει την προηγούμενη μέρα (Κυριακή). Μέσα σε 10 μέρες το σήκωσαν και το κατέστρεψαν. Και όχι δεν θα εκθέσω σε δημόσιο φόρουμ τους λόγους για τους οποίους δεν τσέκαρα σε αυτές τισ 10 μέρες, σου εύχομαι όμως να είσαι πάντα υγιής κι εσύ και οι οικείοι σου.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η δικη μου οπτικη ειναι οτι το μονο που εχει εδω ο φιλος μας υπερ του ειναι η επιστολη που δεν ελαβε
Αυτο ειναι που πρεπει να αξιολογησει ενας δικηγορος αν ειναι κατι χρησιμο ή κλαϊν μάιν (τεινω προς το δευτερο).
Πιο χρησιμο θα ηταν ισως να αποδειχθει οτι το αυτοκινητο δεν ηταν εκει παρατημενο για 90+ ημερες,αν αυτο ειναι εφικτο με καποιο τροποΑυτο θεωρώ κλειδί κι εγώ φίλε, την μη ενημέρωσή μου από υπαιτιότητα του Δήμου. Νομίζω επίσης πως το ποιους νόμους παραθέτει στο σάιτ του ο κάθε φορέας, δεν καλύπτει την συνολικότερη εικόνα.
Για παράδειγμα, σε ότι έχει αναφερθεί ήδη στο τόπικ απο νόμους, και ότι έχω προλάβει να δω κι εγώ, δεν αναφέρουν τίποτα για τα δικαιώματα του ιδιοκτήτη σε περίπτωση μη ενημέρωσής του... όπως επίσης δεν ανφέρουν τίποτα για τα πράγματα που εχει μέσα το αυτοκίνητο που καταστρέφουν.. ή οτιδήποτε άλλο συναφές υπάρχει στην νομοθεσία που δεν το γνωρίζουμε, μιας και δεν είμαστε δικηγόροι.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
...Καλό θα ήταν να έριχνες και καμια ματιά στο τόπικ πριν αποφασίσεις να κάνεις επίθεση κι επίσης καλό θα ήταν να μη κρίνεις εξ΄ιδίων τα αλλότρια με αυθαίρετες δικές σου εικασίες περί 'δυσωδιών', 'δεν πήγαινες να δεις αν υπάρχει', κλπ.Σε ενημερώνω πως το αμάξι το είχα τσεκάρει αν υπάρχει την προηγούμενη μέρα (Κυριακή). Μέσα σε 10 μέρες το σήκωσαν και το κατέστρεψαν. Και όχι δεν θα εκθέσω σε δημόσιο φόρουμ τους λόγους για τους οποίους δεν τσέκαρα σε αυτές τισ 10 μέρες, σου εύχομαι όμως να είσαι πάντα υγιής κι εσύ και οι οικείοι σου.
Εγω είδα στο τοπικό κάποιον που παρατάει το αυτοκίνητο του για πολλούς μήνες στο ίδιο σημείο , κοιτάει απο μακριά αν υπάρχει - μη τον πάρουν και χαμπάρι οι περίοικοι και τον κράξουν - όποτε θυμηθεί και εχει όρεξη και δεν ενδιαφέρεται ούτε για την τυπική καθαριότητα της περιουσίας του πόσο μάλλον του χώρου, αν ήσουν λίγο πιο τυπικός έπαιρνες και καμία σκούπα που και που και έβαζες έναν φίλο σου να το μετακινεί πόση ταλαιπωρία θα είχες γλυτώσει , τέλος πάντων υγεία και καλά ξεμπερδέματα, ελπίζω μόνο να υπάρχει το φόρουμ όταν τελειώσει η υπόθεση .
Βοήθεια για μήνυση Δημου (καταστροφή δήθεν εγκαταλελειμμένου