-
Δε νομίζω να μιλάει για πώληση ρεύματος στην ΔΕΗ αλλά για κατευθείαν φόρτιση από το Φ/Β.
Πάντως το να μιλάμε για €20 σε αυτοκίνητα αξίας €30.000+ είναι τουλάχιστον αστείο!!
ισχύει, είνια αστειο...αλλά όπως έχουν αναφέρει κάποιοι σωστά, αγοράζεις κάτι ακριβό με σκοπό να έχεις χαμηλό μηνιαίο κόστος...κ όταν καλομάθεις, ακόμα κ το 20αρικο σε χαλάει. Πέρασα από το βενζινάδικο να βάλω βενζίνη στο αυτοκίνητο της μάνας μου, κ με είδε ο βενζινας κ με ρώτησε που χάθηκα...οταν έσκαγα τα 250αρια το μήνα δεν υπολόγιζα το 20αρικο, τώρα όμως...προτιμώ να το χαλάω αλλου... τα φωτοβολταικά δεν μπορούν να αποδώσουν το βράδυ που φορτίζεις το αυτοκίνητο, καθώς δεν έχει ήλιο...άρα πας σε μπαταρίες, που το κόστος κ η πολυπλοκοτητα εκτοξέυεται...
-
Καλά, κ μένα ο πετρελαιας μία φορά το μήνα με βλέπει, άντε 2 όταν κάνω συνεχόμενα ταξίδια (που αν φορτιζα θα ήθελα 4 μέρες φόρτιση για να κάνω τα χιλιόμετρα).
Διαβάζω όλα τα επιχειρήματα, αλλά βλέπω πολλά 'ΑΝ', και τα 'αν' αυτά καθορίζουν τις εξελίξεις. Αν ζούσαμε σε έναν ιδανικό κόσμο μπορεί κ να κινούμασταν με συσκευές αντιβαρύτητας, σε αυτόν που ζούμε αυτή τη στιγμή, κ σε αυτή τη χώρα, τα ηλεκτρικά αφορούν ένα πολύ μικρό κομματι. Ας τα χαρούν οι ιδιοκτήτες, και ας αφήσουν κ εμάς να χαρούμε τα δικά μας βρώμικα, θερμικά με την κουτάλα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί διεξάγεται ιερός πόλεμος πάλι, για ένα άσχετο θέμα. Όταν θελήσουμε κ μας βολεύει θα πάρουμε, αυτή τη στιγμή ούτε καν ηλεκτρικό scooter δεν με βολεύει, το έψαξα και το προσπάθησα, ούτε καν ποδήλατο. Θα συνεχίσω με βενζινουλα και πετρελαιακι για μερικά χρόνια ακόμη, και όταν βγουν τα κατάλληλα προϊόντα για τις ανάγκες μου το επαναξιολογω.
Τώρα να βλέπεις τις ειδικές περιπτώσεις (ιδιόκτητη μονοκατοικία, φωτοβολταϊκά στην ταράτσα, το αφεντικό και ο γείτονας με αφήνουν να φορτίζω τσάμπα, ταξιδεύω ΜΟΝΟ με 90χλμ την ώρα, δεν με πειράζει να κάνω και 40λεπτα διάλειμμα στο ταξίδι μου), σαν κανονικότητα, στερείται σοβαρότητας νομίζω και είναι απλά ένα δείγμα λανθάνοντα ελιτισμου και υποβαθμίζει τον ουσιαστικό και ρεαλιστικό διάλογο.
-
αλλά όπως έχουν αναφέρει κάποιοι σωστά, αγοράζεις κάτι ακριβό με σκοπό να έχεις χαμηλό μηνιαίο κόστος...κ όταν καλομάθεις, ακόμα κ το 20αρικο σε χαλάει.
Does not make sense που λένε και στο χωριό μου. Αγοράζεις κάτι ακριβό α) για να το χαρείς (αφού κατά 99% θα είναι καλύτερο από κάτι πιο φτηνό, όπως ορίζει ο καθένας το 'καλύτερο') και β) γιατί έχεις τα χρήματα. Τα άλλα απλά είναι 'δικαιολογίες' στον εαυτό μας για να αισθανόμαστε καλύτερα με την αγορά, κάτι που δεν θα χρειάζεται εαν πήραμε αυτό που θέλαμε και είχαμε και τα χρήματα.
τα φωτοβολταικά δεν μπορούν να αποδώσουν το βράδυ που φορτίζεις το αυτοκίνητο, καθώς δεν έχει ήλιο...άρα πας σε μπαταρίες, που το κόστος κ η πολυπλοκοτητα εκτοξέυεται...
Θα φορτίζεις την ημέρα.
Εφόσον έχεις ηλεκτρικό έχεις συνηθίσει τους περιορισμούς, οπότε τι πειράζει άλλος ένας? αχαχα. Άσε που εαν έχεις χρήμα και χρόνο για ηλεκτρικό μάλλον δεν θα δουλεύεις αυστηρό ωράριο, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορεί να δουλεύεις και από το σπίτι και επίσης να φορτίζεις και ΣΚ.Το δε καλοκαίρι έχουμε ήλιο 12+ ώρες. Για μπατρίες δεν το συχητάω, δεν συμφέρει με τίποτα.
-
Καλά, κ μένα ο πετρελαιας μία φορά το μήνα με βλέπει, άντε 2 όταν κάνω συνεχόμενα ταξίδια (που αν φορτιζα θα ήθελα 4 μέρες φόρτιση για να κάνω τα χιλιόμετρα).
Διαβάζω όλα τα επιχειρήματα, αλλά βλέπω πολλά 'ΑΝ', και τα 'αν' αυτά καθορίζουν τις εξελίξεις. Αν ζούσαμε σε έναν ιδανικό κόσμο μπορεί κ να κινούμασταν με συσκευές αντιβαρύτητας, σε αυτόν που ζούμε αυτή τη στιγμή, κ σε αυτή τη χώρα, τα ηλεκτρικά αφορούν ένα πολύ μικρό κομματι. Ας τα χαρούν οι ιδιοκτήτες, και ας αφήσουν κ εμάς να χαρούμε τα δικά μας βρώμικα, θερμικά με την κουτάλα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί διεξάγεται ιερός πόλεμος πάλι, για ένα άσχετο θέμα. Όταν θελήσουμε κ μας βολεύει θα πάρουμε, αυτή τη στιγμή ούτε καν ηλεκτρικό scooter δεν με βολεύει, το έψαξα και το προσπάθησα, ούτε καν ποδήλατο. Θα συνεχίσω με βενζινουλα και πετρελαιακι για μερικά χρόνια ακόμη, και όταν βγουν τα κατάλληλα προϊόντα για τις ανάγκες μου το επαναξιολογω.
Τώρα να βλέπεις τις ειδικές περιπτώσεις (ιδιόκτητη μονοκατοικία, φωτοβολταϊκά στην ταράτσα, το αφεντικό και ο γείτονας με αφήνουν να φορτίζω τσάμπα, ταξιδεύω ΜΟΝΟ με 90χλμ την ώρα, δεν με πειράζει να κάνω και 40λεπτα διάλειμμα στο ταξίδι μου), σαν κανονικότητα, στερείται σοβαρότητας νομίζω και είναι απλά ένα δείγμα λανθάνοντα ελιτισμου και υποβαθμίζει τον ουσιαστικό και ρεαλιστικό διάλογο.
Καλά όλα τα άλλα, αλλά από που προκύπτει ότι τα 90χλμ είναι το όριο και θέλεις ντε και καλά 40 λεπτά σε κάθε ταξίδι για φόρτιση;
-
Καλά όλα τα άλλα, αλλά από που προκύπτει ότι τα 90χλμ είναι το όριο και θέλεις ντε και καλά 40 λεπτά σε κάθε ταξίδι για φόρτιση;
Από τις περιγραφές και τα λεγόμενα ιδιοκτήτη ηλεκτρικού Leaf εδώ μέσα και μάλλον απ΄ την εμπειρία της πραγματικής ζωής, κι όχι τις προδιαγραφές στα χαρτιά. Και τα 40 λεπτά ή μισή ώρα, τώρα που κυκλοφορούν ελάχιστα ηλεκτρικά ώστε αν φτάσεις σε φορτιστή να βρίσκεις πάντα έναν απ' τους λίγους μη κατειλημένο, κι όχι όταν πολλαπλασιαστουν τα αυτοκίνητα και πρέπει να περιμένεις μέσα στο κρύο ή τη μπέμπελη μέσα σε σβηστό όχημα, για να τελειώσουν τη φόρτιση οι προηγούμενοι...
-
RNGMhtsos wrote:
Από τις περιγραφές και τα λεγόμενα ιδιοκτήτη ηλεκτρικού Leaf εδώ μέσα και μάλλον απ΄ την εμπειρία της πραγματικής ζωής, κι όχι τις προδιαγραφές στα χαρτιά. Και τα 40 λεπτά ή μισή ώρα, τώρα που κυκλοφορούν ελάχιστα ηλεκτρικά ώστε αν φτάσεις σε φορτιστή να βρίσκεις πάντα έναν απ' τους λίγους μη κατειλημένο, κι όχι όταν πολλαπλασιαστουν τα αυτοκίνητα και πρέπει να περιμένεις μέσα στο κρύο ή τη μπέμπελη μέσα σε σβηστό όχημα, για να τελειώσουν τη φόρτιση οι προηγούμενοι...
Δηλαδή σχόλιο-μπιχτή, εντάξει κατάλαβα.
Πάντως από ότι είδα και διάβασα για τα ηλεκτρικά στην Ελλάδα, τα bold μάλλον υπερβολή είναι. Σε πολλαπλά βίντεο από γιουτουμπερς Έλληνες που έκαναν roadtrip με ηλεκτρικά, όλοι είχαν βρει τα ελάχιστα σημεία διαθέσιμα. Ή δεν βρήκαν διαθέσιμα όχι λόγω ηλεκτρικών αμαξιών που φόρτιζαν, αλλά από κάφρους που απλά πάρκαραν εκεί.
-
Γιατί σχόλιο-μπηχτή;
Kι ας υποθέσουμε πως τώρα βρίσκεις φορτιστή ελεύθερο. Η φόρτιση δε διαρκεί όντως μισάωρο; Yπάρχουν φορτίσεις του 5λέπτου και που;
-
Δεν έκανα σχόλιο μπηχτη, τα επιχειρήματα μου φάνηκαν σαθρά.
Όπως το άλλο ότι οι εταιρίες βγάζουν λεφτά από τα τρακαρίσματα των ηλεκτρικών!;;!!; Είναι δυνατόν να είναι αυτό πολιτική και εμπορικό μοντέλο οποιασδήποτε αυτοκινητοβιομηχανίας??!
-
Τα άλλα απλά είναι 'δικαιολογίες' στον εαυτό μας για να αισθανόμαστε καλύτερα με την αγορά, κάτι που δεν θα χρειάζεται εαν πήραμε αυτό που θέλαμε και είχαμε και τα χρήματα.
προσωπικά ποτέ δεν είχα ανάγκη να ωραιοποιήσω καταστάσεις, πάντα κρίνω τις αγορές μου είτε θετικά είτε αρνητικά. Κ προσωπικά επειδή εχω χαλάσει πολά χρήματα σε βενζίνη, έχω μετανιώσει που δεν αγοράσα ένα leaf πρώτης γεννιάς πριν 5 χρόνια κ να έδινα το δικό μου...
αν κανονικότητα, στερείται σοβαρότητας νομίζω και είναι απλά ένα δείγμα λανθάνοντα ελιτισμου και υποβαθμίζει τον ουσιαστικό και ρεαλιστικό διάλογο.
ενδιαφέρον, ο ρεαλιστικός διάλογος γίνεται τόσο καιρό από ανθρώπους οι οποίοι στην 8ετία έχουν αλλάξει μία φορά τακάκια, δεν έχει χαλάσει τίποτα στο αυτοκίνητο τους κ πληρώνουν μόνο αλλαγή λαδιών... κ τους ενοχλεί που δεν μπορούν να πηγαίνουν ταξίδι με 200 όταν έχουν c3. Οντως, συγγνώμη, δεν μπορεί να γίνει έτσι διάλογος, γιατι προσωπικά στην 8ετία έχω πληρώσει πάνω από 3000 ευρώ σε service σε βλάβες κ αναλώσιμα, στην αντιπροσωπεία με εγγύηση κ όπως λέει ο κατασκευατής.
-
γιατι προσωπικά στην 8ετία έχω πληρώσει πάνω από 3000 ευρώ σε service σε βλάβες κ αναλώσιμα, στην αντιπροσωπεία με εγγύηση κ όπως λέει ο κατασκευατής.
Ελέω BMW, μια από τα ίδια και εγώ. Αλλά δεν είναι όλα τόσο ακριβά. Τώρα και εσύ έπιασες την xtreme περίπτωση του Tkin που είναι στο άλλο άκρο από τις BMW και φυσικά όχι στον Μ.Ο.
-
Ελέω BMW, μια από τα ίδια και εγώ. Αλλά δεν είναι όλα τόσο ακριβά.
Φάνη, δεν είναι η μάρκα, φίλος σε VW έχει πληρώσει περισσότερα...αυτά τα κόστη που στην αγορά δεν φαίνονται προκύπτουν κ τρώνε χρήμα ανά έτος. Κ εμείς κοιτάμε μετά το κόστος των μπαταριών κτλ..κάθε περίπτωση έχει τα έξοδα της, κ δεν διαφωνώ, για κάποιους η ηλεκτροκίνηση δεν κολάει, για πολλούς λόγους.
-
Φάνη, δεν είναι η μάρκα, φίλος σε VW έχει πληρώσει περισσότερα...
Καλά και εσύ τώρα πήγες από το κακό στο χειρότερο...αχαχαχα!!
Άκου VW....εκεί εννοείται ότι πληρώνεις συνεχώς, καλύτερα να έχεις πάγια εντολή στην Καρέντα! Το είπα για τον Tkin γιατί έχει όντως ένα αυτοκίνητο με χαμηλό κόστος συντήρησης που το ρίχνει και άλλο αφού πηγαίνει εκτός εξουσιοδοτημένων (εαν έχω καταλάβει σωστά). Αλλά και εγώ στο Kuga είχα πολύ χαμηλότερο (τουλάχιστον 50%) κόστος από BMW.
-
Fanis75 wrote:
Τα άλλα απλά είναι 'δικαιολογίες' στον εαυτό μας για να αισθανόμαστε καλύτερα με την αγορά, κάτι που δεν θα χρειάζεται εαν πήραμε αυτό που θέλαμε και είχαμε και τα χρήματα.
προσωπικά ποτέ δεν είχα ανάγκη να ωραιοποιήσω καταστάσεις, πάντα κρίνω τις αγορές μου είτε θετικά είτε αρνητικά. Κ προσωπικά επειδή εχω χαλάσει πολά χρήματα σε βενζίνη, έχω μετανιώσει που δεν αγοράσα ένα leaf πρώτης γεννιάς πριν 5 χρόνια κ να έδινα το δικό μου...
Dublin wrote:
αν κανονικότητα, στερείται σοβαρότητας νομίζω και είναι απλά ένα δείγμα λανθάνοντα ελιτισμου και υποβαθμίζει τον ουσιαστικό και ρεαλιστικό διάλογο.
ενδιαφέρον, ο ρεαλιστικός διάλογος γίνεται τόσο καιρό από ανθρώπους οι οποίοι στην 8ετία έχουν αλλάξει μία φορά τακάκια, δεν έχει χαλάσει τίποτα στο αυτοκίνητο τους κ πληρώνουν μόνο αλλαγή λαδιών... κ τους ενοχλεί που δεν μπορούν να πηγαίνουν ταξίδι με 200 όταν έχουν c3. Οντως, συγγνώμη, δεν μπορεί να γίνει έτσι διάλογος, γιατι προσωπικά στην 8ετία έχω πληρώσει πάνω από 3000 ευρώ σε service σε βλάβες κ αναλώσιμα, στην αντιπροσωπεία με εγγύηση κ όπως λέει ο κατασκευατής.
Εγώ έχω το C3 9 χρόνια κ άλλαξα 1 φορά μέχρι στιγμής, δεν πάω με 200 αλλά 150 εθνική και με 55€ πετρέλαιο κάνω περίπου 800-900χλμ.
-
Εγώ έχω το C3 9 χρόνια κ άλλαξα 1 φορά μέχρι στιγμής, δεν πάω με 200 αλλά 150 εθνική και με 55€ πετρέλαιο κάνω περίπου 800-900χλμ.
Το c3 πάντως δν ειναι αυτοκίνητο για ταξίδια, είναι ένα αυτοκίνητο πόλης που θα μπορούσε να σε εξυπηρετήσει άνετα κ σε ταξίδι. Επίσης, όπως έχω αναφέρει πολλές φορές, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ένα πολύ τίμιο κ όμορφο c3 με ένα vw golf. Αλλη κατηγορία κ άλλη κουβέντα. Το τι εξυπηρετεί το καθέναν κ πως κάνει την δουλειά του, οικονομικά κ μη, ειναι προσωπική επιλογή, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση μία κουβέντα δεν μπορεί να έχει βάσει. Πάμε βάσει προδιαγραφών κ κόστους μετακίνησης, απο εκεί κ πέρα περί ορέξεως... Η ηλεκτροκίνηση ήρθε για να μείνει κ οι επενδύσεις που γίνονται παγκόσμια δείχνουν οτι πολύ απλά εκει είναι το μέλλον, με πολλα ΑΝ φυσικά...αλλά εν τέλει μήπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες που ξοδέυουν δις ξέρουν κάτι παραπάνω από εμάς τους ψευτοεπαναστάτες του πληκτρολογίου? κ μην πάει η κουβέντα μόνο στις αυστηρές νομοθεσίες για εκπομπές αερίων. είδαμε κ τα 1000 κυβικά βενίζνη με turbo κ 120 άλογα. Ευχαριστώ δεν θα πάρω.
-
αλλά εν τέλει μήπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες που ξοδέυουν δις ξέρουν κάτι παραπάνω από εμάς τους ψευτοεπαναστάτες του πληκτρολογίου?
Φυσικά και ξέρουν! Θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους και να έχουν σταθερή δουλειά (= πωλήσεις και σέρβις) για πολλά χρόνια και ξέρουν ότι με τους θερμικούς αυτό έχει ημερομηνία λήξης.
-
μέχρι 3-3.5 μέτρα και τρίκυκλα σκούτερ για τη πόλη.
Αθόρυβα,δεν ρυπαίνουν,δεν χαλάνε,δε πίανουν πολύ χώρο..
Όμως για να είναι προσιτά μόνο κινεζικα...
-
Φυσικά και ξέρουν! Θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους και να έχουν σταθερή δουλειά (= πωλήσεις και σέρβις) για πολλά χρόνια και ξέρουν ότι με τους θερμικούς αυτό έχει ημερομηνία λήξης.
Αρα η ηλεκτροκίνηση είναι ένα τέχνασμα των εταιριών για να διατηρήσουν τα κέρδη τους? γιατί αν έμεναν δηλαδή με τους θερμικούς κινητήρες κ πχ τους κινητήρες πετρελαίου που έχουν πέσει αρκετά χρήματα σε επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, τι τους χάλαγε?
-
γιατί αν έμεναν δηλαδή με τους θερμικούς κινητήρες κ πχ τους κινητήρες πετρελαίου που έχουν πέσει αρκετά χρήματα σε επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, τι τους χάλαγε?
2 πράγματα:
-
Οι εκπομπές CO2, έχει γίνει σημαία στην ΕΕ και όχι μόνο και οι θερμικοί κινητήρες δεν μπορούν να μειωθούν πολύ ακόμα. Αλλιώς τι λόγο ύπαρξης έχουν τα ηλεκτρικά οχήματα? Πιο ακριβά είναι. Μικρότερη αυτονομία έχουν. 100πλασια ώρα κάνουν να γεμίσουν 'καύσιμο'. Θεόβαρια είναι. Απαιτούν 'εξωτικά' υλικά για να διατηρήσουν το βάρος σε ένα σχετικά λογικό πλαίσιο, άρα πανάκριβα σε πιθανό τρακάρισμα. Τόσα χρόνια δεν τα ανέπτυσσαν, γιατί δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό. Τώρα το κάνουν γιατί είναι υποχρεωμένοι.
-
Η γοητεία του καινούργιου και του διαφορετικού (όπως έγινε π.χ. και στις τηλεοράσεις και άλλα καταναλωτικά αγαθά). Λανσάροντας κάτι τελείως καινούργιο και διαφορετικό μειώνεις τον χρόνο αλλαγής αυτοκινήτου (ή τηλεόρασης ή κινητού κλπ.). Η διαφορά από ένα θερμικό του 2018 με ένα του 2021 είναι ελάχιστη έως και καθόλου ενώ ενός ηλεκτρικού με ένα θερμικό τεράστια. Άρα ο έχων Golf 2 ετών δύσκολα το αλλάζει με ένα νεότερο Golf ακόμα και εαν έχει χρήματα, όμως τώρα θα σκεφτεί να το αλλάξει με ένα ID.3.
Σκέψου, οι ηλεκτροκινητήρες είναι πολύ πιο παλιά τεχνολογία από τους θερμικούς και χρησιμοποιούνται χρόνια σε βαριά βιομηχανία, σε υποβρύχια κλπ. Τώρα ξαφνικά 'τους ανακάλυψε' η αυτοκινητοβιομηχανία.
-
-
Σκέψου, οι ηλεκτροκινητήρες είναι πολύ πιο παλιά τεχνολογία από τους θερμικούς και χρησιμοποιούνται χρόνια σε βαριά βιομηχανία, σε υποβρύχια κλπ. Τώρα ξαφνικά 'τους ανακάλυψε' η αυτοκινητοβιομηχανία.
Να σου πω την αλήθεια, κ από το 2005 να πάρεις, πόσο διαφορά εχεις δει στους κινητήρες? εγώ έχω δει μία μικρή βελτίωση στα πετρέλαια, στις βενζίνες ελάχιστα πράγματα, εκτός αν θεωρούμε καινοτομία τα turbo στα 1000 κυβικά που στα 50.000 χιλιόμετρα καίνε περισσότερο λάδι από πετρέλαιο. Η tesla δημιουργήθηκε πριν από το 10, θεωρητικά τότε δεν υπήρχε τόσο έντονη πίεση για ρύπους, άρα πάει στην γοητεία του καινούργιου όπως σωστά αναφέρεις, που εχει κ πλεονεκτήματα...κ θα έχει κ άλλα στο μέλλον όσο περνάει ο καιρός, οχι θεαματικά βέβαια που περιμένουν κάποιοι πχ φόρτιση σε 5 λεπτά, ή βάρος μπαταρίας πολύ χαμηλότερο. Αυτά ίσως να μην τα δούμε κ ποτε. Η ηλεκτροκίνηση όμως δεν ειναι απλή γοητεία ούτε πολυτέλεια, ειναι μία αλλη φιλοσοφία που αν πέσει το αρχικό κόστος, θα γίνει λατρεία.
-
Σιγά μη γίνει κ θρησκεία. Όταν αναπτυχθούν και εξελιχθούν περισσότερο και κάνουν καλύτερα τη δουλειά που τα θέλουμε και βολεύουν τον κοσμακη - σε συνδιασμό με τον εξοβελισμό των θερμικών στην Ευρώπη - τότε θα πάρουμε. Ακόμη είναι μπέρδεμα, μπελάς και πρόσθετη πολυπλοκότητα σε μια ήδη πολύπλοκη καθημερινότητα. Δεν υπάρχει τίποτα το μαγικό και τίποτα το συνταρακτικό σε όλο αυτό, εργαλεία είναι, απλά είναι μερικές εξελικτικές γενιές πίσω ακόμα.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης