-
Δηλαδή το dacia βγάζει 400χλμ σε πόλη; Δεν νομιζω.
Εχουμε βάλει υγραεριο σε αλλο. Έχουμε πληρώσει πολλα σε επισκευές. Ίσως βάλω άλλα σκέφτομαι πλέον μονο εργοστασιακα πράγματα.
Όχι, 305 νομίζω ότι αναφέρει η εταιρεία. Το σχόλιο έγινε για να εξηγήσω ότι η αστική χρήση είναι βούτυρο στο ψωμί των ηλεκτρικών κι ότι τα 400 χιλιόμετρα είναι επιτεύξιμα για τα περισσότερα από τα μοντέλα που πωλούνται. Να, ακόμα και το ID.3 με τη μικρότερη από τις τρεις μπαταρίες, μπορεί να κάνει 400 χιλιόμετρα στην πόλη.
https://ev-database.org/car/1127/Volkswagen-ID3-Pure-Performance
ΥΓ. Αν θες, σου έχω άριστο εγκαταστάτη με εγγυημένη αποτελεσματικότητα. Βέβαια, θα σου πάει πάνω από 900 ευρώ και θα ψεκάζει ΚΑΙ μπενζίνα (θα έχεις λίγο υψηλότερο κόστος σε σχέση με το να καίει μόνο υγραέριο) αλλά θα είναι σούπερ αξιόπιστο. Με τα χιλιόμετρα που κάνεις, μην το σκέφτεσαι καθόλου. Θα χαρώ να σε βοηθήσω.
-
Θενξ ρε συ dim. Αν το αποφασίσω θα σου πω να μου πεις.
Το id3 εξαιρετικό φαίνεται. Έχω δει μερικά. Αυτό μάλιστα μου κάνει. Ίσως στο μέλλον. Αν και το πιο λογικό μου φαίνεται το lpg. Απλό και παφθηνο.
-
dimsabas wrote:
Γιατί θες 350 με 400 χιλιόμετρα για αστική χρήση; Ταρίφας είσαι;
Ζικο κάνω από 150 χλμ μέχρι αν πάω να ψωνίσω σε σουπερμάρκετς 200χλμ την ημέρα. Έχω φτάσει και τα 400 την ημέρα!!!
Εχω ραντεβού για δουλειές, έχω εργασίες σε εξωτερικό χωρο κτλ. Έχω να πάω να μιλήσω ώστε να έχω επαφή, έχω και δουλειά γραφείου. Πάνω από 12ωρα την ημέρα. Αν έχω δουλειά σωστή και με επαφές με πελάτες.... 16ωρα.
Οπότε καταλαβαίνεις. Θέλω αυτονομία. Σε μια δεκαετία πιάνω τα 400.000...
Εχω διαφορα γκαράζ που παρκάρω αλλά δεν έχουν φορτιστές.
Αυτα τα χλμ καθημερινά σε πόλη είναι τρελά, κανονικά θέλεις σκούτερ για να διατηρήσεις τη ψυχική σου (και σωματική θα έλεγα) υγεία
Νομίζω το spring μια χαρά θα σου κάτσει
-
Τα μισά είναι σε πόλη μπορεί και λιγοτερα. Τα άλλα βγαίνω σε εθνικες. Αλλα ότι και να ναι είναι πολλά οντως.
Δεν νομιζω ένα scooter να μου προσφέρει ηρεμία. Ιδιαιτερα στην ζέστη και στην βροχή. Οντως τα κοιτάω αλλά όπως είπα βγαίνω σε ταχείας κυκλοφορίας δρόμους και το αυτοκινητο εκεί είναι ότι καλύτερο.
Που να δεις κάποιους άλλους που γνωριζω. Γράφουν πολλά παραπάνω. Χαχαχα.
-
O ΜΟΝΟΣ λόγος που εγώ θα ήμουν λίγο επιφυλακτικός για το Spring ειναι οι 45 ίπποι του.
Αν βγαίνεις συχνά σε Αττική Οδό και ΕΟ, μη σου πω και Ποσειδώνος/Κηφισίας κλπ μπορεί να νιώσεις οτι σου λειπει δύναμη, όταν οι ψυχάκηδες με Range Rover και X5 και GLC τρέχουν σαν λυσσασμένοι.
Αν είσαι όμως zen τύπος της δεξιάς λωρίδας, μπορει να εισαι οκ.Ειμαι κάτοικος επαρχίας και κάθε φορά που κατεβαίνω Αττική, εκπλήσσομαι με τους ρυθμούς οδηγησης της πρωτεύουσας. Κάπου στο ύψος της Βαρυμπόμπης αλλάζω το στυλ μου σε επιθετικό, για να μην νιώθω 'εμπόδιο' στην κινούμενη λαίλαπα.
-
Οντως ειναι λίγα τα 45 αλογα.
Ειπαμε μάλλον όλη υπόθεση μετατίθεται στο μέλλον... Ευελπιστώ ότι το επόμενο spring θα έχει καλύτερη αυτονομία και τον ηλεκτροκινητηρα του twingo electric. Τότε όντως θα είναι ένα πραγματικό εργαλείο της καθημερινότητας. Αρκεί πάντα να τα βολέψει κάνεις με τα wallboxes
-
Ενδιαφέρον άρθρο για την ποσοστιαία διαφορά σε μολυνση των ηλεκτρικων που κινουνται φορτιζοντας σε δίκτυο 'βρώμικο' (που στηριζεται σε ορυκτα καυσιμα) σε σχέση με αυτοκινητα με κινητηρα εσωτερικης καυσης.
Η οικονομια κλίμακας κανει για ακομα μια φορά τη διαφορά στην απόδοση.
Η μελέτη στην οποία αναφέρονται ειναι εδω https://theicct.org/publications/global-LCA-passenger-cars-jul2021
-
Zoe 2021 52kwh 135hp
https://it.motor1.com/reviews/518738/renault-zoe-2021-prova-consumi/
Πρωταθλητής στη χαμηλή κατανάλωση απ'όσα ηλεκτρικά έχουν δοκιμάσει ως τώρα σε συγκεκριμένη διαδρομή 360km,με ίδιο οδηγό, με 11kWh/100km - κόστος 8,53ευρώ/360km (φόρτιση σε οικιακό ρεύμα με κόστος 2,37ευρώ/100km δηλ. τιμή 'ΔΕΗ' Ιταλίας 0,215 ευρώ/kWh).Αυτονομία 350-400χλμ., 500χλμ. με λίγο πιο οικονομική οδήγηση και περίπου 250χλμ. με γκάζι.
Tιμή βασικής έκδοσης (στο site δοκιμάσανε μια με τιμή 41.000 ευρώ), στην Ιταλία 37.000 ( -10.000=27.000 ευρώ επιδότηση με απόσυρση και -6000=31.000 ευρώ χωρίς απόσυρση).
Κάπου διάβασα ότι από αρχές του 2022 θα έρθει και Ελλάδα (κι ο θεός βοηθός όσον αφορά την τιμή του...)
-
Ωχ! Για να έχει η Ιταλία τέτοια τιμή στην κιλοβατώρα με εργοστάσια, βιομηχανίες, βιοτεχνίες και δεν συμμαζεύεται, φαντάσου πόσο θα φτάσει σε εμάς.
-
Ζικο κανόνισε να βγεις αληθινός.Εχουμε εκτεθεί τώρα και δνε μας παίρνει....
-
Αυτή η τεχνολογία θα θέλει και ένα φορτιστή 1,2 MW για να γεμίσει μια ευμεγέθη μπαταρία τέτοιου τύπου από σχεδόν άδεια μέσα σε 5 λεπτά.
-
Σωστα, αλλα αν μπορεί να γεμίσει ολόκληρη η μπαταρια στο σπίτι με απλό wallbox μέσα σε 2,5 με 3 ώρες μπορεί και σε 1,5 ώρα! , τότε αλλάζουν πολλά για όσους έχουν χώρο στάθμευσης.
Ξεκινάς για την δουλειά σου με 350 χιλιόμετρα αυτονομίας, φτάνεις το βαζεις να γεμιζει πες σε ένα μισαωρο πάλι θα είναι γεμάτο στο 100%.
Τέλος τα ΜΕΚ για μεσαα την πολη.
Μιλώ πάντα για όσους έχουν θέση πάρκινγκ.
Οκ στα ταξίδια θα είναι ίσως ακόμα επίκαιρα τα αυτοκινητα με ΜΕΚ αλλά στην καθημερινότητα αν γίνουν όσα λέει το άρθρο θα έχουμε ηλεκτρικά αυτοκινητα και ως εργαλεία. Πάμφθηνη μετακίνηση, ελαχιστη συντήρηση, ευκολία οδήγησης.
-
Για να φορτίσει στο σπίτι με ένα κουτί τοίχου μέσα σε 2-3 ώρες, θα πρέπει αυτό να είναι (μούμπλε μούμπλε) 600Α. Μέχρι 160Α δίνει η ΔΕΗ.
Όμως και εδώ υπάρχει λύση. Αν είσαι πρόθυμος να βάλεις στην αυλή σου ένα υποσταθμό μέσης τάσης, και να τονΕ πληρώσεις εσύ (ετοίμασε 50 τ.μ. επιφάνεια και κανά 40.000 ευραίους), τότε με κανά 50.000 επιπλέον θα μπορέσεις να αγοράσεις και το κουτί τοίχου που λέγαμε πιο πάνω και να φορτίζεις μέσα σε ένα 3ωρο. Για 1,5 ώρα θα χρειαστεί να πληρώσεις και κάτι παραπάνω βέβαια. Γουίν γουίν σενάριο.
-
Τέλεια. Αντί για tesla model s θα κάνω αυτό και θα μου μείνουν 3000 ευρω να παρω κάποιο leaf μεταχειρησμενο. Γουιν οντως.
Οποτε από αυτό που λες μένουμε στο οτι οι νέες μπαταρίες απλώς θα μπορούν να δεχτούν πολλά Amper, δεν αλλάζει κάτι στον λογο αποθήκευσης ενέργειας. 1:1 είναι, σωστα;
-
https://www.ibm.com/blogs/research/2019/12/heavy-metal-free-battery/
Ενδιαφέρον το σημείο με το AI. Πως αλλάζει την επιστήμη το AI.
-
Η πιο ενδιαφέρουσα μπαταρία. Δεν ξέρω πόσο ρεαλιστική όμως.
-
Ωραία τεχνολογία. Αν βρεθούν 'επενδυταί' να ψαρώσουν απ το πίτσινγκ να χωσουν τα απαραίτητα εκατομμύρια (ο σκοπός των σταρταπ) ίσως σε κάποια χρόνια να παραχθούν μερικά κομμάτια που θα μπορούσαν να παρέχουν τα απαραίτητα milivolt π.χ. σε ένα μικρό δορυφόρο ή υποβρύχιο όργανο κλπ. πρακτικά 'για πάντα'.
Αντε τώρα να βρουν και κάτι φθηνο και αποτελεσματικό για παραγωγή σε Βιομηχανική κλίμακα εκατοντάδων εκατομμυρίων τεμαχίων σε μήνες, να μπει σε οχήματα ευρείας χρήσης. .
-
Να βάλω και ένα άλλο θέμα εδώ που μάλλον δεν έχετε λάβει υπόψιν σας και είναι πολύ σοβαρότερο από τις κεραίες κινητών και τα λοιπά..
Επειδή μένω κοντά σε κεραία κινητής (με πολύ χαμηλή ισχύ επειδή είναι απέναντι από δημοτικό σχολείο) έδωσα περίπου 2000€ για να περάσω 3 τοίχους με ειδική βαφή και 2 κουρτίνες για να κόβουν λίγο, για να κόψεις τις χαμηλές θέλεις από κατασκευής να έχεις προνοήσει και το κόστος είναι τεράστιο.
-
Το ειχα θέσει πριν κάποια χρόνια.
Το έψαχνα και εγω όταν κοιτούσα το yaris hybrid.
Τα ηλεκτρικά και τα υριδικα αυτοκινητα έχουν το λεγόμενο κελί Faraday.
ΟΛΕΣ οι μπαταρίες βρίσκονται με σε ένα κουτί που έχει αντίστοιχες μονώσεις και τα καλώδια έχουν ειδική μόνωση. Στα σημεία που έχουν βύσματα έχουν και εκεί ειδικές μονώσεις, αν τα δεις είναι κάτι σύρματακια γύρω γύρω από την σύνδεση. Τώρα πόσο αποδοτικά είναι... Δεν ξέρω.
Το σημεντικο σε αυτό το θέμα είναι όπως είπες οι συχνότητες και η ένταση.
Μεχρι σήμερα, από όσο έχω ψάξει σε σοβαρές πηγές όπως τον Που, ΔΕΝ έχει διαπιστωθεί κάτι αρνητικό στην υγεία των ανθρώπων.
Υπαρχουν κάποιοι άνθρωποι που παρουσιάζουν ζαλάδες υπό τέτοια πεδία, αλλά και πάλι δεν εντοπίζουν επίσημονικες εξηγήσεις.
Ακομα τα ελαστικα των αυτοκινητων όταν κινούνται παράγουν πεδία γύρω τους που μπαίνουν στην καμπίνα, γενικα ο ανθρωπος αντέχει σε τέτοια πεδία εκ φύσεως.
Αν με ρωτάς, οντως ανησυχώ στα yaris κτλ όπου η μπαταρια είναι κάτω από το παιδί και καποια έντονα ηλεκτρομαγνητικα πεδία δεν ξέρω αν καλύπτονται επαρκώς από τις μονώσεις. Δηλαδη μπαίνει η αμφιβολία μέσα μου.
-
Το ειχα θέσει πριν κάποια χρόνια.
Το έψαχνα και εγω όταν κοιτούσα το yaris hybrid.
Τα ηλεκτρικά και τα υριδικα αυτοκινητα έχουν το λεγόμενο κελί Faraday.
ΟΛΕΣ οι μπαταρίες βρίσκονται με σε ένα κουτί που έχει αντίστοιχες μονώσεις και τα καλώδια έχουν ειδική μόνωση. Στα σημεία που έχουν βύσματα έχουν και εκεί ειδικές μονώσεις, αν τα δεις είναι κάτι σύρματακια γύρω γύρω από την σύνδεση. Τώρα πόσο αποδοτικά είναι... Δεν ξέρω.
Το σημεντικο σε αυτό το θέμα είναι όπως είπες οι συχνότητες και η ένταση.
Μεχρι σήμερα, από όσο έχω ψάξει σε σοβαρές πηγές όπως τον Που, ΔΕΝ έχει διαπιστωθεί κάτι αρνητικό στην υγεία των ανθρώπων.
Υπαρχουν κάποιοι άνθρωποι που παρουσιάζουν ζαλάδες υπό τέτοια πεδία, αλλά και πάλι δεν εντοπίζουν επίσημονικες εξηγήσεις.
Ακομα τα ελαστικα των αυτοκινητων όταν κινούνται παράγουν πεδία γύρω τους που μπαίνουν στην καμπίνα, γενικα ο ανθρωπος αντέχει σε τέτοια πεδία εκ φύσεως.
Αν με ρωτάς, οντως ανησυχώ στα yaris κτλ όπου η μπαταρια είναι κάτω από το παιδί και καποια έντονα ηλεκτρομαγνητικα πεδία δεν ξέρω αν καλύπτονται επαρκώς από τις μονώσεις. Δηλαδη μπαίνει η αμφιβολία μέσα μου.
Μιλάω για τις εγκαταστάσεις που θα χρειαστούμε στα σπίτια μας για φόρτιση.
Εκτός ότι οι χαμηλές συχνότητες μεταφέρονται μέσω των υλικών (και όχι από την ατμόσφαιρα όπως οι υψηλές, οπότε είναι και δύσκολο να κοπούν αν δεν υπάρχει πρόβλεψη κατά την κατασκευή) όσοι μένουν κοντά στις εγκαταστάσεις (π.χ 1ος όροφος) θα δέχονται τεράστια πεδία 24/7..
Όταν κάναμε τις μελέτες για το διαμέρισμά μας, οι σημαντικότερες ήταν για πεδία της ΔΕΗ, ευτυχώς όλα καλά, αλλά όταν ρώτησα τον μηχανικό, 'τι κάνεις σε περίπτωση που δεν ήταν όλα καλά' μου απάντησε 'μετακομίζεις'.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης