-
Τα 230χλμ πολης δεν νομιζω πως ειναι ιδιαιτερο προβλημα. Απο την αλλη, η μικρη ισχυς/τελικη ειναι προβλημα σε μεγαλες πολεις. Βασικα ειναι θεμα ασφαλειας να μπορεις να αλλαξεις γρηγορα λωριδα, να κανεις ενα προσπερασμα σε φορτηγο κτλ.
Αν κινεισαι βεβαια σε νησι (που δεν εχει μεγαλες ανηφορες) ή σε καποια μικρη επαρχιακη πολη, οκ.
-
Γιατί θες 350 με 400 χιλιόμετρα για αστική χρήση; Ταρίφας είσαι;
Ζικο κάνω από 150 χλμ μέχρι αν πάω να ψωνίσω σε σουπερμάρκετς 200χλμ την ημέρα. Έχω φτάσει και τα 400 την ημέρα!!!
Εχω ραντεβού για δουλειές, έχω εργασίες σε εξωτερικό χωρο κτλ. Έχω να πάω να μιλήσω ώστε να έχω επαφή, έχω και δουλειά γραφείου. Πάνω από 12ωρα την ημέρα. Αν έχω δουλειά σωστή και με επαφές με πελάτες.... 16ωρα.
Οπότε καταλαβαίνεις. Θέλω αυτονομία. Σε μια δεκαετία πιάνω τα 400.000...
Εχω διαφορα γκαράζ που παρκάρω αλλά δεν έχουν φορτιστές.
-
Αν κανεις τοσα πολλα χλμ, δυσκολα θα σε καλυψει η αργη οικιακη φορτιση καθως πιθανοτατα δεν θα προλαβαινει το (οποιο) αυτοκινητο να φορτισει αρκετα για να βγαλεις την επομενη μερα. Θα πρεπει να εχεις τουλαχιστον 11KW φορτιστη.
-
Ναι σίγουρα. Για αυτο ρωτάω αν υπάρχει πιθανότητα και δυνατότητα να βάλω τέτοιους ταχύφορτιστές. Σαν να μιλώ εξωγήινα αντιδρούν. Με κοιτουν και με βλέμμα 'Αχ το καημένο...του σάλεψε'
Μετα θα έχουμε άλλα θέματα διοτι αυτοί έχουν πολύ χαλκό μέσα... Οποτε καταλαβαίνετε..
-
dimsabas wrote:
ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Προτιμώ να καίω πετρέλαιο παρά τούρκικο ηλεκτρικό, ποτέ και για κανένα λόγο. Μου φτάνει που έχω την Corolla Verso κι είναι φτιαγμένη στην Τουρκία. Την πήρα βέβαια μεταχειρισμένη, σε καινούριο δε θα έκανα ποτέ τέτοιο πράγμα.
Ποια η διαφορά από το να ήταν καινούργιο;;
Oντως και εγω αυτο θα ρωταγα. Ειναι το αλλοθι που εχουν αυτοι που κατακρινουν τους αλλους για μη πολιτικη ορθοτητα. Αναφερεται σε iPhone, ακριβους υπολογιστες, ρουχα απο σχεδιαστες ολα ειναι κακα αν τα αγορασεις καινουρια καταστρεφεις το περιβαλλον κλπ αν ομως τα αγορασεις μεταχειρα εισαι μια χαρα.
Προφανως αν τα χρησιμοποιεις το ιδιο πραγμα ειναι αλλα ειναι η γνωστη ανωριμοτητα, για τα παντα φταινε οι αλλοι.
-
Ναι σίγουρα. Για αυτο ρωτάω αν υπάρχει πιθανότητα και δυνατότητα να βάλω τέτοιους ταχύφορτιστές. Σαν να μιλώ εξωγήινα αντιδρούν. Με κοιτουν και με βλέμμα 'Αχ το καημένο...του σάλεψε'
Μετα θα έχουμε άλλα θέματα διοτι αυτοί έχουν πολύ χαλκό μέσα... Οποτε καταλαβαίνετε..
Μπορεις να βαλεις, βλεπω οτι υπαρχουν εταιριες που το κανουν.
Δε νομιζω οτι υπαρχει θεμα με τον χαλκο, βεβαια καλο ειναι να μπει σε προστατευομενο χωρο. -
https://www.newsauto.gr/news/to-xbus-ine-ena-ilektriko-pollaplon-chriseon-ochima-video/
Τέτοιες λύσεις θα είναι πολύ χρήσιμες για διάφορες επιχειρήσεις και επαγγελματίες και νομίζω δίνουν την πραγματική αναπτυξιακή διάσταση της ηλεκτροκίνησης.
-
AC 7.4, δε χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω και δε λογίζεται για ταχυφορτιστής. Λάπη, όταν είσαι στο γραφείο, θα το βάζεις στην πρίζα και μια χαρά θα σου φτάνει η αυτονομία του. Απλά εκεί θα πληρώνεις κανονικό τιμολόγιο, όχι μειωμένο.
Τώρα, για τη μικρή ιπποδύναμη, μόνο ένα test drive θα μας λύσει την απορία για το πόσο ταιριάζει στο οδηγικό στιλ τού καθενός μας.
-
Ναι σίγουρα. Για αυτο ρωτάω αν υπάρχει πιθανότητα και δυνατότητα να βάλω τέτοιους ταχύφορτιστές.
Φυσικά και μπορείς! Γιατι να μην μπορείς; Εχει βάλει πολλούς τετοιους εταιρεία στην Ελλάδα, απο διάφορες μάρκες.
-
Εμ στο γραφείο και στο σπίτι είναι το πρόβλημα.
Πανάκριβα αυτοκινητα παντού γύρω μου, και κάνεις δεν αγοράζει ηλεκτρικό. Που εγώ να σκάσω μυτη με το ταπεινό ρουμανικο και να ψάχνω μπριζες.
Τους έχω μιλήσει εκεί τους υπεύθυνους του κτηρίου.....θα δούμε λένε την μια φορά. Δεν γινεται την αλλη....
Καλα οκ.... Θα δούμε.
Είδα τεστ του twingo electric. Αυτό μάλιστα είναι δυνατό. Αλλά πάλι έχουμε μικρή αυτονομία.
-
400 χλμ αυτονομιας αυτη τη στιγμη μονο σε Τesla long range μπορεις να βρεις.
-
Πάω να το κλείσω....
Χαχαχα.
Θα δουλεύω 24 ωρες την ημερα
-
dimsabas wrote:
Γιατί θες 350 με 400 χιλιόμετρα για αστική χρήση; Ταρίφας είσαι;
Ζικο κάνω από 150 χλμ μέχρι αν πάω να ψωνίσω σε σουπερμάρκετς 200χλμ την ημέρα. Έχω φτάσει και τα 400 την ημέρα!!!
Εχω ραντεβού για δουλειές, έχω εργασίες σε εξωτερικό χωρο κτλ. Έχω να πάω να μιλήσω ώστε να έχω επαφή, έχω και δουλειά γραφείου. Πάνω από 12ωρα την ημέρα. Αν έχω δουλειά σωστή και με επαφές με πελάτες.... 16ωρα.
Οπότε καταλαβαίνεις. Θέλω αυτονομία. Σε μια δεκαετία πιάνω τα 400.000...
Εχω διαφορα γκαράζ που παρκάρω αλλά δεν έχουν φορτιστές.
Είσαι για ντιζελάκι Λαπ... πετάς τα λεφτά σου με το ψευτουβριδικό >:-)
Σε τέτοιες μετακινήσεις θα ήσουν στα 4 με 5 λίτρα το πολύ, γύρω στα 6€ τα 100χλμ, με 'κανονικό' ασφαλές αμάξι κι αυτόματο κιβώτιο.
-
Ναι αλλα με κίνηση στην πολη και με αρχικό κεφάλαιο 15.000 ευρώ; Ποιο αυτοματο diesel βγαίνει έτσι... Δεν με πειράζει το χειροκινητο κιβωτιο.
Με απαλή οδηγηση γράφω 4.8 με 5.0 σε βενζίνη.
Τα dacia με 14.000 ευρώ αρχικό κεφάλαιο και ανάλογο κόστος με diesel είναι ενδιαφέρουσα επιλογή. Αλλά δεν αγοράζω θα μείνω με ότι έχω και με παλιά αυτοκινητα.
-
Μένεις στη μάρκα που έχεις ήδη.
Το πανέμορφο (όσο το κοιτάζω τόσο το εκτιμώ) Corsaκι. Δεν κοστίζει 15 αλλά 17 νομίζω, ντιζελάκι ΕΑΤ8.
Με 15 ίσως βρεις να πάρεις κανένα εκθεσιακό ΕΑΤ6 C3, μου το είχε αναφέρει παλιότερα πωλητής όταν έψαχνα.
Κι εννοείται κανονικό υβριδικό, αν και σε χρήμα ίσως βγαίνει λίγα σεντς παραπάνω.
-
Πήγα ρώτησα. Το corsa με χειροκινητο με acc στην elegance 19000 με το κλειδί.
-
Λάπη, καταρχάς βάλε υγραέριο. Θα ρίξεις το κόστος κίνησης στο μισό.
Από εκεί και πέρα, 400 χιλιόμετρα ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ βγάζουν πάρα πολλά ηλεκτρικά. Μην ξεχνάτε ότι στην πόλη, τα ηλεκτρικά έχουν τρελό πλεονέκτημα γιατί το σταμάτα-ξεκίνα ξαναγεμίζει την μπαταρία.
-
Δηλαδή το dacia βγάζει 400χλμ σε πόλη; Δεν νομιζω.
Εχουμε βάλει υγραεριο σε αλλο. Έχουμε πληρώσει πολλα σε επισκευές. Ίσως βάλω άλλα σκέφτομαι πλέον μονο εργοστασιακα πράγματα.
-
Λοιπόν καθώς έψαχνα για το dacia χτυπάει το τηλέφωνο.
Μια γλυκια φωνούλα έλεγε πως την λενε Κατερίνα και άρχισε να αραδιάζει κάτι φαγητά, κάτι μαρμελάδες κάτι μακαρόνια, κάτι καφέδες και αλεύρια.
'Λάθος κάνετε' της είπα.... Αυτή εκεί τον χαβά της.
Μετα ακούστηκε και μια αντρική φωνή και έλεγε κατι για μισθούς και πεντοχιλιαρα...
'Ρε παιδια λάθος κάνετε......Μισό.... Βασικα τι πεντοχιλιαρα είναι αυτά;' αποκρίθηκα εγω.
Μετα αυτός πείρε φορά και ανέβαινε στα οχτώ χιλιάρικα με υπερωρίες.
'ΩΠΑ!!! Τι γίνεται εδω; Αν είναι να παραγγείλω το νέο tesla με την μεγάλη αυτονομια'
'Ναι, ναι ' έλεγε με ενθουσιασμό η γλυκιά φωνούλα.
' Ωραια' είπα' θα το κλείσω με ιντερνετικη παραγγελία, Μπράβο ρε Κατερίνα χίλια ευχαριστώ.'
'Βαλε κρασι και οχτώ μπουκάλια μπύρα, Θα το κάψουμε απόψε κυρ Στέφανε' απαντησε
'Βρε κατσε πρώτα να έρθει το νέο tesla και θα σας πάω βόλτα με τον κύριο Στέφανο να το χαρείτε και να το γιορτάσουμε. Και πάλι χίλια ευχαριστω'
Ιδού λοιπόν τι έκλεισα ως παραγγελία.
https://m.youtube.com/watch?v=kUmkbzQ-BS0
I'm in love
-
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης