-
Εμενα πάλι το ένστικτο μου μου λέει πως αν οι μπαταρίες δεν λειτουργούν με υγρούς καταλύτες ώστε να φορτιζουν με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με αντλία υγρών (καταλθυτων) , δεν θα γίνει τίποτα. Μια τρυπα στο νερο θα κάνουμε.
Ακομα κα δύο ταχύφορτιστές σε καθε βενζινάδικο να έχει όταν θα πολλαπλασιαζονται τα ηλεκτρικά θα κατάρρευσει το δίκτυο προσφοράς θέσεων για φόρτιση. Και αυτό διότι από την στιγμή που ο καθένας θα θέλει 15 με 20 λεπτά κατά μέσο όρο δεν γινεται να βρεις να φορτίσεις. Το πλήθος των αυτοκινητων είναι εκθετικο σε ώρες αιχμής. Θα γίνει χαμός στο ίσωμα.
Στα υγρά καύσιμα ολη η ενέργεια είναι αποθηκευμένη μέσα στο ίδιο το υγρό καυσιμο. Έτσι πρέπει να γίνει και με τις μπαταρίες. Αυτός είναι ο αποδεδειγμένα σωστος τρόπος λειτουργίας του συστήματος ανεφοδιασμού. Εκεί λοιπόν πρέπει να γίνει η ανάπτυξη. Ούτε σε ταχύφορτιστές ούτε σε τεράστια εργοστάσια ενέργειας όπου εν τελη μολύνουν περισσότερο και πιο μακρυά από τις πόλεις.
-
-
Δε βλέπω πως ακριβώς θα βοηθήσει ουσιαστικα το να κλείνεις θέση για φόρτιση.Πριφανως θα θέλουν να κλείσουν θέση και όλοι οι υπόλοιποι που θα θέλουν να φορτίζουν οπότε θα σου λέει δεν έχει θέση για τότε φύγε τρεις ώρες αργότερα που θα έχει θέση.Δε το λες και σημαντική βοήθεια.
Ο παραληλισμος με το φυσικό αέριο τουλάχιστον άστοχος.Δε σε υποχρεώνει κάνεις να αγοράσεις αυτοκίνητο με φυσικό αέριο.Αντιθετα με τα ηλεκτρικά ουσιαστικά γίνετε υποχρεωτική η μετάβαση.
Τώρα για τους συμβιβασμούς σε βενζίνη και πετρέλαιο προφανώς και δεν υπάρχει καμία σχέση....
-
Δεν νομιζω πως με τα Τεσλα μπορεις να 'δεσμευσεις' ταχυφορτιστη, απλα μπορεις να δεις ποσοι ειναι ελευθεροι εκεινη τη στιγμη.
-
Δε βλέπω πως ακριβώς θα βοηθήσει ουσιαστικα το να κλείνεις θέση για φόρτιση.Πριφανως θα θέλουν να κλείσουν θέση και όλοι οι υπόλοιποι που θα θέλουν να φορτίζουν οπότε θα σου λέει δεν έχει θέση για τότε φύγε τρεις ώρες αργότερα που θα έχει θέση.Δε το λες και σημαντική βοήθεια.
Ο παραληλισμος με το φυσικό αέριο τουλάχιστον άστοχος.Δε σε υποχρεώνει κάνεις να αγοράσεις αυτοκίνητο με φυσικό αέριο.Αντιθετα με τα ηλεκτρικά ουσιαστικά γίνετε υποχρεωτική η μετάβαση.
Τώρα για τους συμβιβασμούς σε βενζίνη και πετρέλαιο προφανώς και δεν υπάρχει καμία σχέση....
Πάμε ένα προς ένα:
-
Τη δεδομένη στιγμή που η προσφορά φορτιστών υπερκαλύπτει τη ζήτηση, σαφώς και βοηθάει η κράτηση του φορτιστή, να αποφευχθεί το (σίγουρα σπάνιο) ενδεχόμενο να βρεις το φορτιστή κατηλειμμένο σε ένα ταξίδι και να χάσεις αρκετό χρόνο. Στο μέλλον, αν και εφόσον η ζήτηση ξεπεράσει την προσφορά φορτιστών, σίγουρα θα χρειαστούν αλλά μέτρα.
-
Δεν έκανα κανένα παραλληλισμό. Για συμβιβασμούς μίλησα. Και βεβαίως κανείς δεν σε υποχρεώνει να πάρεις ούτε αυτοκίνητο με φυσικό αέριο ούτε ηλεκτρικό. Μην υπερβάλλεις.
-
Σαφώς και όλα τα καύσιμα έχουν κάποιους συμβιβασμούς. Νομίζεις ότι υπάρχει έστω και ένας ιδιοκτήτης diesel που δεν θα άλλαζε τον ήχο ή την τραχύτητα του κινητήρα του με ένα βενζινοκινητήρα; Diesel έχω κι εγώ και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι είναι ένας συμβιβασμός που έχω κάνει προκειμένου να κερδίσω σημαντικά σε κόστος μετακινήσεων σε σχέση με τη βενζίνη.
Ανακεφαλαιώνοντας, ξαναλέω ότι όλα τα καύσιμα εμπεριέχουν κάποιους συμβιβασμούς. Ανάλογα με τον άνθρωπο και το προφίλ χρήσης, ένας συμβιβασμός που φαίνεται απαράδεκτος για σένα μπορεί να είναι ο καλύτερος για κάποιον άλλο. Εγώ ας πούμε, αν δεν είχα αρκετά επαγγελματικά ταξίδια και κυρίως αν είχα τα 50-60 χιλιάρικα, θα θεωρούσα τον καλύτερο συμβιβασμό ένα Model 3. Με το εξοχικό στα 130 χιλιόμετρα από το σπίτι, η αυτονομία ίσως θα με προβλημάτιζε μια φορά το χρόνο, στις καλοκαιρινές διακοπές μου. Με κατανάλωση όμως μόνο 2 Ευρώ/100Km αντί για 8 που έχω με το ντιζελάκι μου, θα είχα περιθώριο να ακόμα και να νοικιάζω για μια βδομάδα διακοπών ότι θέλω και να μου περισσεύουν λεφτά. Άσε που δεν υπάρχει άλλο καινούριο αυτοκίνητο στα 50-60 χιλιάρικα που να πλησιάζει καν τις επιδόσεις του Model 3. Στον τομέα των επιδόσεων, όλα τα άλλα αυτοκίνητα αντίστοιχης αξίας κτήσης δείχνουν σαν τεράστιος συμβιβασμός απέναντι του.
-
-
Να σημειώσω πως είμαι ο ένας που στο συγκεκριμένο αμάξι ντίζελ που οδηγώ, δεν είναι αισθητός ο ντιζελοθόρυβος, Δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τα ταξί που έχω μπει ή τα φορτηγάκια που είχα οδηγήσει προηγουμένως, το ντιζελοκροτάλισμα γίνεται αισθητό στιγμιαία μόνο σε αλλαγή σχέσεων το καλοκαίρι όταν οδηγώ με ανοιχτά παράθυρα, με τίποτα όμως δεν είναι πιο ενοχλητικό απ ότι τρικύλινδρο μικρού κυβισμού έχω οδηγήσει, το αντίθετο ισχύει θα έλεγα. Ενώ το χειμώνα με κλειστά παράθυρα 'δεν υπάρχει' στη πράξη θόρυβος ντήζελ στην καμπίνα.
Ως προς τους συμβιβασμούς εννοείται, διαλέγω αυτοκίνητο σημαίνει διαλέγω ποιον συμβιβασμό θα κάνω, ακόμη κι αν τα διαθέσιμα χρήματα είναι άπειρα.
-
Με τον καιρό θα αρχίσει να κάνει. Στο λέω από έμπειρια από τον ίδιο κινητηρα. Όχι μεγάλη αίσθηση αλλά με τον καιρό θα το δεις. Έτσι είναι με τα ντίζελ ως καινούργια δεν ακούγονται.
-
Έχεις τον 1.5 ή τον 1.6 στο Όπελ; Το οποίο πάλι το βλέπω ως το πιο vfm όχημα αυτής της κατηγορίας, ειδικά με το σύνολο που φοράω εγώ (1.5 & ΕΑΤ6). Ποιο ηλεκτρικό της ίδιας κατηγορίας μπορεί να ανταγωνιστεί αυτό το αμάξι σε κόστος κτήσης και κίνησης; Το ID4 ?
-
Τον 1,6.
Απο τα 30.000 χλμ κάνει σαν τρακτέρ. Πριν αυτά τα χιλιόμετρα ήταν σαν βενζινης.
Κατσε να βγουν σε euro7 και το συζητάμε. Εκεί και εγω θα τα κοιτάξω πολύ σοβαρά.
-
Με τον καιρό θα αρχίσει να κάνει. Στο λέω από έμπειρια από τον ίδιο κινητηρα. Όχι μεγάλη αίσθηση αλλά με τον καιρό θα το δεις. Έτσι είναι με τα ντίζελ ως καινούργια δεν ακούγονται.
φιλος αλλαξε ιμαντες και εγινε ομαλο σαν καινουριο. πριν αλλαξει ετρεμε ολο το τιμονι στο ρελαντι.
-
Καμία σχέση οι καινούργιοι PSA diesel, ενώ έχει γεμίσει ο κόσμος τρικυλινδρους.. εκπληκτικοί κινητήρες αυτοί οι νέοι 1.5D.
-
-
Διαβάζω υπερβολές. Όλοι οι diesel ακούγονται περισσότερο, με χειρότερη χροιά και με περισσότερους κραδασμούς από τους αντίστοιχους βενζινοκινητήρες. Και όχι, ακόμη και οι πιο σύγχρονοι τετρακύλινδροι diesel ακούγονται περισσότερο και χειρότερα και έχουν και πιο πολλούς κραδασμούς από τους σύγχρονους τρικύλινδρους βενζίνης.
Επίσης ο γύρος έχει δίκιο ότι με την πάροδο των χιλιομέτρων αρχίζουν και ακούγονται παραπάνω οι diesel.
Υ.Γ.: Κι εγώ έχω έναν από τους πλέον πολιτισμένους σύγχρονους τετρακύλινδρους diesel, αλλά δεν γράφω τέτοιες υπερβολές. Μπορεί αρκετές στιγμές να ξεχνάς ότι οδηγείς diesel, μπορεί στην εθνική οδό να το θυμάσαι μόνο όταν συναντάς διόδια, αλλά δεν έγιναν τα τετρακύλινδρα diesel και συγκρίσιμα με τους κινητήρες βενζίνης όσον αφορά την ποιότητα λειτουργίας, όσες προόδους κι αν έχουν κάνει.
-
Aν οδηγησεις 2λιτρο ντηζελ BMW θα νομιζεις οτι ειναι βενζινης απο μια νορμαλ εταιρεια. Εχει υψηλα κοκκινα για ντηζελ. Φυσικα ολα αυτα γιατι κανει καλη δουλεια η ηχομονωση οταν εισαι μεσα. Αν ανοιξεις το καπω και βγεις εξω προσφανως θα ακους εντονα τον ντηζεληχο. Αλλα και στον βενζινης θα ακους ηχο και κραδασμους, εκτος απο 6κυλινδρο και 12 κυλινδρο που ειναι τελειως ισσοροπημενοι.
Ο 2λιτρος της Πεζω ντηζελ στο αμαξι φιλου 307 του 2006 περιπου πραγματικα μετα τους καινουριους ιμαντες ειναι μια χαρα πολυ κοντα σε βενζινη σε ομαλοτητα. Το καταλαβαινεις οτι ειναι ντηζελ γιατι αλλαζει ταχυτητες συνεχως (6αρι χειροκινητο) οχι απο τον θορυβο.
-
Πριν βαφτισετε 'υπερβολή' όποια άποψη κι εμπειρία δεν συμπίπτει με τη δική σας, αφήστε κι ένα περιθώριο να ξέρει λίγο καλύτερα και αυτός που το οδηγεί κάθε μέρα. Κάποια στιγμή θα πετύχετε αυτόν τον κινητήρα κάπου, στήστε αυτί. Μετά από 25Κ χιλιόμετρα, αν ακούγεται διαφορετικά θα το γράψω, δεν φοβάμαι εγώ μη χάσει μεταπώληση η μάρκα, ότι μου τη σπάει το γράφω.
-
https://www.4troxoi.gr/dokimes/paroysiaseis/odigoyme-to-hyundai-ioniq-5/
Είδατε τη θέση οδήγησης με το έδρανο από κάτω; δεν έχω ξαναδεί τέτοια θέση οδήγησης!!!
-
Πριν βαφτισετε 'υπερβολή' όποια άποψη κι εμπειρία δεν συμπίπτει με τη δική σας, αφήστε κι ένα περιθώριο να ξέρει λίγο καλύτερα και αυτός που το οδηγεί κάθε μέρα. Κάποια στιγμή θα πετύχετε αυτόν τον κινητήρα κάπου, στήστε αυτί. Μετά από 25Κ χιλιόμετρα, αν ακούγεται διαφορετικά θα το γράψω, δεν φοβάμαι εγώ μη χάσει μεταπώληση η μάρκα, ότι μου τη σπάει το γράφω.
Ήδη για το 2008 αναφέρουν ότι στη βενζίνη περνάει κραδασμούς στο κιβώτιο. Στο diesel δεν συμβαίνει αυτό. Είχα ξεκινήσει να γράφω κατεβατο αλλά βαρέθηκα, ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει ότι θέλει, άλλωστε οι καλύτεροι μικροί diesel είναι οι Γαλλικοί, και ουχί οι Γερμανικοί.. ισχυρό selling point, και φαίνεται στις πωλήσεις που είχα ποσταρεις πριν κάνα μήνα, στο C3 Aircross η συντριπτική πλειοψηφία ήταν diesel..
Μου αρέσουν πολύ τα ποστ σου και το πώς απολαμβάνεις το Aircross σου. Να το χαρείς γιατί είναι εργαλειακι, το έχω και αυτό στη λίστα για αντικαταστάτη του C3 όταν έρθει η ώρα (το επόμενο θα είναι μεταχειρισμένο).
Επίσης αυτό που είπες ότι δεν μοιάζει καθόλου με C3 στην οδήγηση ισχύει. Θα είχε ενδιαφέρον η γνώμη σου σε ένα τεστ ντραιβ του 2008..θα ήθελα να την ακούσω.
-
https://m.youtube.com/watch?v=-pROqa9HNEA
Εδω ένας βενζινης 3 κιλυνδρων
-
Λόγω δουλειάς νοικιάζω και οδηγώ αρκετές φορές το χρόνο διάφορα αυτοκίνητα (το πιο πρόσφατο ήταν ένα Mazda CX-3 1.8 diesel), είτε βενζίνη είτε diesel και όταν έχω άποψη την καταθέτω. Καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό σου για το καινούριο σου αυτοκίνητο, αλλά είναι ακόμη πολύ καινούριο. Στα 50.000 Km θα ακούγεται περισσότερο, σε διαβεβαιώ. Όχι κάτι τραγικό, αλλά λίγο παραπάνω.
-
Aν οδηγησεις 2λιτρο ντηζελ BMW θα νομιζεις οτι ειναι βενζινης απο μια νορμαλ εταιρεια. Εχει υψηλα κοκκινα για ντηζελ. Φυσικα ολα αυτα γιατι κανει καλη δουλεια η ηχομονωση οταν εισαι μεσα. Αν ανοιξεις το καπω και βγεις εξω προσφανως θα ακους εντονα τον ντηζεληχο. Αλλα και στον βενζινης θα ακους ηχο και κραδασμους, εκτος απο 6κυλινδρο και 12 κυλινδρο που ειναι τελειως ισσοροπημενοι.
Ο 2λιτρος της Πεζω ντηζελ στο αμαξι φιλου 307 του 2006 περιπου πραγματικα μετα τους καινουριους ιμαντες ειναι μια χαρα πολυ κοντα σε βενζινη σε ομαλοτητα. Το καταλαβαινεις οτι ειναι ντηζελ γιατι αλλαζει ταχυτητες συνεχως (6αρι χειροκινητο) οχι απο τον θορυβο.
Λυπάμαι, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν πιστεύω, γιατί έχω ιδίαν άποψη. Και οι δύο τετρακύλινδροι diesel που ανέφερες δεν μπορεί κανείς (εκτός από τους παντελώς αδιάφορους για τα αυτοκίνητα) να τους μπερδέψει με τους αντίστοιχους βενζινοκινητήρες. Μόνο αν με κάποιο μαγικό τρόπο σε τηλεμεταφέρουν στο εσωτερικό των αυτοκινήτων ενώ ταξιδεύουν σε αυτοκινητόδρομο. Όταν όμως επιταχύνεις από χαμηλές ταχύτητες με ανοιχτό παράθυρο, η 'μαγεία' του diesel θα σε συνοδέψει... Χωρίς να χρειάζεται ούτε το καπό να ανοίξεις ούτε να βγεις έξω.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης