-
Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος αν έχει εμπείρα με Leaf 40kw (acenta). Ενδιαφέρομαι να αγοράσω κ έμαθα από φίλο με ηλεκρικό αυτοκίνητο άλλης μάρκας ότι λόγω των μπαταριών χωρίς υγρόψυξη, αντιμετωπίζει θέματα στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Εχει κάποιος ανάλογη εμπειρία από Αττική ή μέρος με αντίστοιχες θερμοκρασίες?
-
Αν μιλάμε για το 40 Kwh είναι μοντέλο 2015 και νεώτερο οπότε δε θ ανησυχούσα καθόλου για το θέμα καλοκαιρι
Μακάρι, γιατί μετά πρέπει να πάω στο Peugeut Κ δεν ειμαι φαν, είναι ωραίο δεν λέω, αλλά μου φαίνεται ταιριάζει περισσότερο σε μία γκόμενα παρά σε μένα... επίσης το Leaf έχει αξιόλογους χώρους, που έχει μία σημασία.
-
Θέματα ψύξης της μπαταρίας απ' όσο ξέρω είχαν μόνο τα πρώτα μοντέλα του 2011/12
Απ' το 2013 και μετά αυτά λύθηκαν.
Αν μιλάμε για το 40 Kwh είναι μοντέλο 2017 και νεώτερο οπότε δε θ ανησυχούσα καθόλου για το θέμα καλοκαιρι
-
Μακάρι, γιατί μετά πρέπει να πάω στο Peugeut Κ δεν ειμαι φαν,
Για Τέσλα δεν δε παίρνει, που είναι κλάσεις καλυτερο από όλα τα άλλα ηλεκτρικά?
-
Εχω την αισθηση το νεο leaf εχει υδροψυκτες μπαταριες
-
Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος αν έχει εμπείρα με Leaf 40kw (acenta). Ενδιαφέρομαι να αγοράσω κ έμαθα από φίλο με ηλεκρικό αυτοκίνητο άλλης μάρκας ότι λόγω των μπαταριών χωρίς υγρόψυξη, αντιμετωπίζει θέματα στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Εχει κάποιος ανάλογη εμπειρία από Αττική ή μέρος με αντίστοιχες θερμοκρασίες?
Από Αριζόνα και Τέξας αναφέρουν αυξημένη θερμοκρασία μπαταρίας κατά την διάρκεια της γρήγορης φόρτισης. Έπειτα κρυώνει αλλά μπορεί να χρειαστεί και μισή μέρα για να πέσει η θερμοκρασία μιας και η εξωτερική θερμοκρασία είναι υψηλή και οι μπαταρίες αερόψυκτες. Βασικά έχεις fast chargers με chademo πρίζα εκεί κοντά σου; Μεταχειρισμένο Zoe δεν σου κάνει;
-
Από Αριζόνα και Τέξας αναφέρουν αυξημένη θερμοκρασία μπαταρίας κατά την διάρκεια της γρήγορης φόρτισης. Έπειτα κρυώνει αλλά μπορεί να χρειαστε ί και μισή μέρα για να πέσει η θερμοκρασία μιας και η εξωτερική θερμοκρασία είναι υψηλή και οι μπαταρίες αερόψυκτες. Βασικά έχεις fast chargers με chademo πρίζα εκεί κοντά σου; Μεταχειρισμένο Zoe δεν σου κάνει;
Το zoe ειναι πολύ μικρό, συν οτι δεν ειμαι λάτρης των γαλλικών. οχι για φόρτιση το προορίζω κυρίως αρχικά σε πρίζα , μόνο σε ταξίδια ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί chademo, οπου φυσικά υπάρχει. Το tesla ανεβαίνει πάρα πολύ σε κόστος, δεν μπορώ να δώσω τόσα χρήματα για αυτοκίνητο, ειδικά αυτή την περίοδο που όλα ειναι ρευστα.
-
Γεια σας
Με την ιδέα της επιδότησης σκέφτομαι για αρχή στα ηλεκτροκίνητα ΙΧ και αποκλειστικά για την πόλη (Αθήνα) την αγορά του μικρού ecocar. Δεν βρίσκω όμως πουθενά κάποιες γνώμες ή σχετικό foroum να διαβάσω σχόλια από αυτούς που το έχουν αγοράσει (εκτός αν δεν υπάρχουν !)
Οποιος μπορεί να βοηθήσει καλώς
-
Το ecocar λογίζεται σαν quadricycle οπότε ίσως να ισχύει η επιδότηση των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών. Είναι στην ίδια κατηγορία με το twizy.
-
Είχα κάνει td 2 μοντέλα πολύ παρόμοια με το ecocar, αλλά όχι το συγκεκριμένο. Η αίσθηση που αποκόμισα πολύ παρόμοια κι απ' τα 2 και νομίζω μια απ' τα ίδια και για αυτό.
Αγοράζεις 'κουβαδακι' σε χρήματα που θα μπορούσες να αγοράσεις κανονικό αμάξι. Τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης υφίστανται (κόστος χρήσης, αθόρυβο κλπ) αλλά αισθάνεσαι ότι έχεις κάνει συμβιβασμό σε 7 πράγματα για να κερδίσεις 3, άρα το ταμείο είναι μείον..
-
Με την ιδέα της επιδότησης σκέφτομαι για αρχή στα ηλεκτροκίνητα ΙΧ και αποκλειστικά για την πόλη (Αθήνα) την αγορά του μικρού ecocar. Δεν βρίσκω όμως πουθενά κάποιες γνώμες ή σχετικό foroum να διαβάσω σχόλια από αυτούς που το έχουν αγοράσει (εκτός αν δεν υπάρχουν !)
Ο Γιώργος από την Πάτρα μπορεί να σε βοηθήσει https://www.youtube.com/user/MarketNetgr εχει ανεβάσει σε βίντεο τα πάντα, οπότε θα έχεις μία καλή άποψη. απαντάει κ στα σχολια στα βιντεάκια συνήθως. Γενικά ένα VW up πάει κοντά στα 20, αρκετά χρήματα για ένα αμάξι του είδους, σίγουρα με τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης όπως αναφέρει κ ο φίλος παραπάνω.... γενικά δεν ξέρω αν αξίζει η αγορά τόσο μικρού αυτοκινητου...
-
Όχι μόνο είναι ένα άθλιο κουβαδάκι, αλλά έχει και χάλια μπαταρίες που θέλουν πολύ σύντομα αντικατάσταση. Χοντρικά έβγαινε κόστος 1 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα για το ρεύμα κι άλλα 4 ευρώ για την αντικατάσταση των μπαταριών.
Ένα μεταχειρισμένο Renault Zoe θα σου κοστίσει γύρω δύο δεκάρικο αν το φέρεις μόνο σου απέξω. Υπάρχουν και μεταχειρισμένα Nissan Leaf στην Ελλάδα με κόστος κάτω από τα 11 χιλιάρικα.
-
Όχι μόνο είναι ένα άθλιο κουβαδάκι, αλλά έχει και χάλια μπαταρίες που θέλουν πολύ σύντομα αντικατάσταση. Χοντρικά έβγαινε κόστος 1 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα για το ρεύμα κι άλλα 4 ευρώ για την αντικατάσταση των μπαταριών.
Ενδιαφέρον, δεν τα ήξερα αυτα... οπως κ να έχει, εμένω στην αρχική μου αποψη, η vw δεν είναι ακόμα έτοιμη για ηλεκτρικά...
-
Διευκρίνιση: αναφέρομαι στο Ecocar, όχι στο e-Up.
-
Οι Γερμανοί παραδέχονται την ανωτερότητα της Tesla https://www.zougla.gr/automoto/news/article/i-germani-paradexonte-tin-anoterotita-tis-tesla . Η toyota λεει 6 χρόνια, η audi λέει δύο. Εγώ θα πιστεψω την πρώτη, οι Γερμανοί εξάλλου ειναι κομπλεξικοί εκ φύσεως. Το id3 μέχρι να γίνει αυτοκίνητο, θα περάσει για πλάκα 1 χρόνος. Εξάλλου audi κ vw στο ίδιο group δεν ανήκουν? Βέβαια το e tron έχει μαζέψει πολλά θετικά σχόλια, κ κάπου διάβασα οτι εχει πολύ καλη ταχυφόρτιση, εκμεταλεύεται ένα σύστημα υδρόψυξης των μπαταριών που ειναι αρκετά αποτελεσματικό.
-
Είναι πολύ βαρύ όμως για να βγάλει σοβαρή αυτονομία.
-
Ελαφρως offtopic : Υπάρχει θεμα αν αφήνω το φορτιστή του leaf μόνιμα στην οικιακή πρίζα ? Το να υπάρχει κάποια ελάχιστη κατανάλωση ρευματος δεν το θεωρώ θέμα, το να τα πάιξει κάποια στιγμή ο φορτιστής είναι που με προβληματίζει..
-
Σκοτώνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Γερμανία
Η πανδημία του κοροναϊού, η οποία έπληξε και τις πωλήσεις των αυτοκινήτων, είχε ως αποτέλεσμα την προσφορά μεγάλων εκπτώσεων για στοκ αυτοκίνητα και σημαντικά οφέλη για τους αγοραστές. Κάτι που ισχύει και για την εγχώρια αγορά, αφού πολλές εταιρείες έχουν ανακοινώσει σημαντικές προσφορές για ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα. Όσοι λοιπόν έχουν σκοπό να αποκτήσουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο, τώρα είναι μια μεγάλη ευκαιρία.
Στην πρώτη χώρα σε πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη, στη Γερμανία, πολλά μοντέλα τα «σκοτώνουν», αφού προσφέρονται με άκρως δελεαστικές μειώσεις τιμών, προκειμένου να τονωθεί και εκεί η αγορά. Ειδικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία ως γνωστόν έχουν υψηλές τιμές, διατίθενται με εκπτώσεις που ξεπερνούν ακόμα και το 50%!
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Focus και την εταιρία CAR (Center Automotive Research), το φθηνότερο αυτοκίνητο που διατίθεται τώρα στη Γερμανία, είναι το VW e-up! Μπορεί να αποκτηθεί στην τιμή των μόλις 11.243 ευρώ, έναντι 21.975 ευρώ αρχικής (23.750 ευρώ στην Ελλάδα), δηλαδή με έκπτωση της τάξεως του 50,3%. Τη μεγαλύτερη έκπτωση που φτάνει το 53,7% έχει το VW e-Golf, αφού πωλείται για μόνο 14.919 ευρώ (από 31.900 ευρώ αρχική τιμή). Πολύ χαμηλές τιμές με την έκπτωση έχουν ακόμα το smart EQ fortwo (12.579 ευρώ), το Skoda CITIGOe iV (13.089 ευρώ), καθώς και άλλα μοντέλα με τιμές κοντά στις 20.000 ευρώ, όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα.
-
Αυτό το άρθρο είναι τελείως στον αέρα, δεν έχει καμία παραπομπή. Και καμία λογική επίσης. Σιγά μη δίνουν καινούριο ηλεκτρικό Golf με 15 χιλιάρικα, να πάω να πάρω 2-3.
-
Εαν ισχύει πάντως, είναι ευκαιρία για όποιον θέλει ηλεκτρικό να πάει να πάρει από Γερμανία με αυτές τις τιμές! Δεν έχει ούτε φόρο ούτε τίποτα, μόνο το κόστος για να έρθει Ελλάδα.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης