-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Το τωρινό 1.8 hybrid auris πάει από 20 έως 24Κ γιατί υπολογίζεις τόσο ακριβότερο το καινούργιο?Προσωπική εκτίμηση σε σχέση με ένα παραπλήσιου εξοπλισμένου, με τον ίδιο κινητήρα CHR
-
Στην υβριδική έκδοση, γιατί φοράνε σε τέτοιου τύπου όχημα τον 1.8 και όχι τον 1.5; Είναι θέμα ισχύος;
-
Aποδεικνύεται ότι ο 1.8 είναι και πιο οικονομκός από τον 1.5.
-
Η αλήθεια είναι ότι δεν αφορά την Toyota αυτό, αλλά είναι αποτρεπτικό με τα χαζά τεκμήρια του ελληνικού κράτους, να αγοράσεις υβριδικό με 1.8 και να τρως στο κεφάλι τεκμήριο 7.800 ευρώ ετησίως.
-
*Toyota Corolla sedan 2019 η οποία θα κατασκευάζεται στην Τουρκία και η εμπορική της διάθεση θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Έχει μήκος 4.640 mm, πλάτος 1.780 mm, ύψος 1.435 mm και μεταξόνιο 2.70 mm. Υπάρχει πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, ενώ η μπροστά ανάρτηση αποτελείται από γόνατα MacPherson.Όπως όλα τα μοντέλα της Toyota που βασίζονται στην TNGA πλατφόρμα, έτσι και το Corolla sedan εφοδιάζεται με την σουίτα ασφαλείας Toyota Safety Sense που περιλαμβάνει τα συστήματα Pre-Collision System (PCS) με αναγνώριση πεζών και ποδηλατών, Adaptive Cruise Control (ACC), Lane Departure Alert (LDA) με steering assist, Road Sign Assist (RSA), αυτόματη μεγάλη σκάλα (AHB), και Lane Trace Assist (LTA).
Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με τις hatchback και Touring Sports εκδόσεις με δύο οθόνες, η μια -7 ιντσών- για τον πίνακα οργάνων, και η άλλη -8 ιντσών- στο κέντρο της κονσόλας, για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, δίνοντας με αυτό τον τρόπο έμφαση στη ψηφιακή τεχνολογία. Επίσης υπάρχει head-up display 10″.
Ακόμα, η Toyota υπόσχεται μεγάλα επίπεδα πρακτικότητας, με τα καθίσματα να παρέχουν καλύτερη στήριξη και άνεση στο σώμα των επιβατών. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχουν όλα τα συστήματα επικοινωνίας και διασύνδεσης, καθώς και το πακέτο TSS (Toyota Safety Sense).
Αρχικά το νέο Corolla Sedan θα προσφέρεται με δύο κινητήρες. Τον υβριδικό 1.800αρη απόδοσης 122 ίππων που καταναλώνει 3,4 λίτρα/100 χλμ, έχοντας εκπομπές CO2 77 γρ/χλμ. Επίσης θα υπάρχει ο 1.600αρης βενζινοκινητήρας απόδοσης 132 ίππων με μέση κατανάλωση 5,8 λίτρα/100 χλμ και 131 γρ/χλμ εκπομπές CO2. Ο κινητήρας συνδυάζεται είτε με 6-τάχυτο μηχανικό είτε με αυτόματο CVT κιβώτιο ταχυτήτων.*
-
Πάντως πολύ λίγα τα 122 άλογα για τον υβριδικό 1800αρι.
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Έχει μήκος 4.640 mm,Τεράστια!! Ειδικά για sedan έκδοση Hatchback (όπως π.χ η Sedan σειρά 1 της BMW ή το A3 sedan).
-
Ίσως για να μην φαίνεται μικρουλικο στους Αμερικανούς.
-
Προφανώς καλύπτει πλέον και το κενό του Avensis.
-
4,64m ρε που έχουμε φτάσει με το μεγάλωμα των διαστάσεων! Το Κορόλα ΚΕ30 του πατέρα μου το 1975 ήτο 4μ. ακριβώς.
-
Δεν λεω ειναι πρακτικα τα σουβ, αλλα η αρμονια της γεωμετριας των 3 ογκων εξακολουθει να μ αρεσει.
Με τον υβριδικο, το ε cvt, τους μεγαλυτερους χωρους απο το χατσμπακ και την πιο σοφιστικε αναρτηση, εγω το βρισκω μια χαρα οικογενειακη προταση για οποιον εχει γκαραζ ή πυλωτη.
-
-
Αυτό που λέει ο Αμερικάνος στο πρώτο βίντεο είναι που μου κάνει εντύπωση '' είναι αυτοκίνητο που θα το αγοράσεις cash και θα το κρατήσεις για πολλά χρόνια ... η Toyota του εχει βάλει ατμοσφαιρικό δίλιτρο κινητήρα με διπλό ψεκασμό άμεσο -έμμεσο και όχι turbo '
case closed
Αν θέλω να ρισκάρω (και Σ ) , συγκινήσεις - επιδόσεις , honda civic.
Aν θέλω σιγουριά και οικονομία με το κορυφαίο aftersales και μεταπώληση ,Toyota corolla για Ελλάδα το υβριδικό φυσικά , είναι πολύ ακριβά τα καύσιμα για άλλα πειράματα!
-
Αξιοπιστία και after sales είναι για γέλια πλέον στην εν λόγω εταιρεία!
-
Εγω εχω αντίθετη άποψη , μετα απο 5 χρόνια με Toyota πήρα και δεύτερο εξαιτίας της υποστήριξης!
-
Τα 5 χρόνια δεν είναι για ασφαλή συμπεράσματα. Τί σου παρουσίασε σε αυτό το διάστημα και χρειάστηκε το after sale;;;;
-
Δεν μου παρουσίασε κάτι σοβαρό , μέχρι τώρα μου άλλαξαν τις ντίζες του χειρόφρενου γιατί άκουγα κάτι τριγμούς απο την πίσω ανάρτηση και το λάστιχο της πόρτας του οδηγού γιατί στα 150-160 άκουγα ενα φύσημα, ααα και μου έκαναν και μια αναβάθμιση δωρεάν στους χάρτες και όπως εχω γράψει και στο τοπικό της Toyota ήταν αστραπή στην αντικατάσταση του αερόσακου λόγω ανάκλησης .
Γενικά επειδή βλέπω το yaris σαν asset (τις τιμές που πιάνει στα μεταχειρισμένα δηλ) με τον παραμικρό θόρυβο τριγμό πάω και τους ζαλίζω και παρόλα αυτά ασχολούνται και το λύνουν ,προσπαθώ να το εχω στην πένα και η Toyota με βοηθάει !
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Το Κορόλα ΚΕ30 του πατέρα μου το 1975 ήτο 4μ. ακριβώς.Εμάς λίγο πιο μικρό, γιατί ήταν η ΚΕ25!! Ακόμα υπάρχει...την φυλάει ο πατέρας μου.
-
www.youtube.com/watch?v=L-rrbzeeuFQ
2020 Toyota Corolla FULL REVIEW Hatch vs Sedan vs Touring Sports comparison Hybrid 1.8 vs 2.0 - YouTube -
Το δικό μου του 2017 μοιάζει αρχαίο μπροστά στο νέο Κορόλα!!!
Toyota Corolla 2019