-
Ναι κανενα προβλημα, δεν το πηρα σαν υποτιμητικό
-
Παιδια βρηκα μπροστα σενα πεζοδρομιο και εγδαρα μπροστα τον προφυλακτηρα κατω κατω.
Ειμαι κομματι που αλλαζει ή ειναι ενιαιο με τον προφυλακτηρα.εχει τυχει σε κανεναν να υο αλλαξε να μ ου πει ποσο του πηγε; ευχαριστώ
-
Συμφορουμίτες καλησπέρα σας.
Προσωπικά θεωρώ ότι η Corolla απευθύνεται στους 40+, οπότε αυτό που σε νοιάζει σαφώς είναι η κατανάλωση (αλλιώς δεν θα έπαιρνες hybrid).
Η πλειοψηφία εδώ μέσα φαντάζομαι είμαστε στη φάση 'πόσο σου καίει στα 100', από το ερώτημα του 20χρονου 'σε πόσο πιάνει τα 100'. Έχουμε περάσει όλοι από την φάση του 2ου ερωτήματος και πλέον είμαστε στο 1ο...
Έχοντας το 1800 hybrid hatchback με 1300χλμ πλέον πίσω από το τιμόνι, αναφορικά με την κατανάλωση έχω να πω ότι το αμάξι καταναλώνει καλύτερα από ότι φανταζόμουν. Κατανάλωση 1ου ρεζερβουάρ μου έδειξε κατανάλωση 4,17λ/100χλμ, ενώ στην εφαρμογή 3,8.
Και ναι, σε διαδρομή Μελίσσια - Πόρτο Ράφτη λόγω κατηφοριάς έχω δει 1,9λ. Στον γυρισμό λόγω ανηφοριάς 3,9λ.
-
Εγώ πάντως κοντά στα 40 ερωτεύτηκα το αμάξι, όχι για την κατανάλωση αλλά για το πόσο ξεκούραστο και στρωτό είναι. Επείδη εδώ με τα νοικιάρικα κάθε τόσο οδηγάω και άλλο, πλέον κάθε άλλο με ζαλίζει! Η αίσθηση ηλεκτρικού κάνει τη διαφορά, το eCVT δηλαδή. Η κατανάλωση είναι κερασάκι, και 2 λίτρα πάνω να ήταν πάλι θα το έπαιρνα.
-
Εγώ πάντως κοντά στα 40 ερωτεύτηκα το αμάξι, όχι για την κατανάλωση αλλά για το πόσο ξεκούραστο και στρωτό είναι. Επείδη εδώ με τα νοικιάρικα κάθε τόσο οδηγάω και άλλο, πλέον κάθε άλλο με ζαλίζει! Η αίσθηση ηλεκτρικού κάνει τη διαφορά, το eCVT δηλαδή. Η κατανάλωση είναι κερασάκι, και 2 λίτρα πάνω να ήταν πάλι θα το έπαιρνα.
ΟΡΕΣΤΗ, συμφωνώ μαζί σου,ο τελευταίος λόγος για μένα ήταν η κατανάλωση,ούτε και περίμενα να δω παρόμοιες καταναλώσεις,που ήταν για μένα έκπληξη μεγάλη.
Πρώτα ήθελα να πάρω ένα τογιότα καινούργιο γιατί είχα κάποτε ένα παλιό κορόλα, ΑΘΑΝΑΤΟ,που στο τέλος έδωσε και χίλια ευρώ με την απόσυρση,έπειτα το πήρα για το αυτόματο, ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΠΑΝΤΟΥ, τελευταίο βαρέθηκα τη μόδα με τους ψηλούς κουβάδες.
Κάθε φορά που το οδηγάω μου αρέσει και περισσότερο, τώρα όταν βλέπω τα λίτρα κατανάλωσης καυσίμου, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ...!!!
Αλλά όχι ότι πήραμε υβριδικό για την κατανάλωση, για να ευθυγραμμιστούμε με την εποχή μπορεί,αλλά μέχρι εκεί...!!!
Άσε που όπου έβλεπα αυτόματο παρόμοιας κατηγορίας τα 25000+ τα είχε για πλάκα.
-
Αφού πήρε και ο Φάνης corolla τότε κάναμε καλή επιλογή!! Φάνη με έβαλες σε σκέψεις τώρα σχετικά με τα φιμε τζάμια πίσω αντί του συναγερμού, σου έκαναν καλή δουλειά? Σου ζήτησαν παραπάνω χρήματα? Σκέφτομαι να το κάνω και εγώ έτσι, αρχές Σεπτέμβρη το περιμένω.
-
Αφού πήρε και ο Φάνης corolla τότε κάναμε καλή επιλογή!! Φάνη με έβαλες σε σκέψεις τώρα σχετικά με τα φιμε τζάμια πίσω αντί του συναγερμού, σου έκαναν καλή δουλειά? Σου ζήτησαν παραπάνω χρήματα? Σκέφτομαι να το κάνω και εγώ έτσι, αρχές Σεπτέμβρη το περιμένω.
Ευχαριστώ, αλλά σιγά τον γκουρού της αυτοκίνησης....ένας απλός χρήστης είμαι!!
Μαι χαρά δουλειά μου έκαναν με τα φυμέ και όχι δεν πλήρωσα κάτι. Ήταν μέσα στα 'δώρα'. Για εμένα σαφώς καλύτερη επιλογή από τον άθλιο συναγερμό που βάζουν (και με αμφίβολη τοποθέτηση).
-
Δεν ήξερα ότι αγορασες corolla
καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι εύχομαι
Σε ευχαριστώ!!
Η ΜιΤο πουλήθηκε αλλά εντός οικογενείας...οπότε την οδηγώ, π.χ. την έχω τώρα στις διακοπές μου. Μου φαίνεται ότι οδηγώ φορτηγό, αυτοκίνητο 30 ετών πίσω....αχαχα! Το υβριδικό είναι πολιτισμός, δεν μπορώ να βρώ καλύτερη λέξη.
Αχαχα...έχω γράψει σεντόνια για την επιλογή μου....πως σου ξέφυγαν!?!
https://forum.4troxoi.gr/forum/peri-aytokinisis/diadikasiakritiria-agoras-aytokinitoy
https://forum.4troxoi.gr/comment/2105828958#comment-2105828958
https://forum.4troxoi.gr/comment/2105828963#comment-2105828963
-
Spaik wrote:
Μαι χαρά δουλειά μου έκαναν με τα φυμέ και όχι δεν πλήρωσα κάτι. Ήταν μέσα στα 'δώρα'. Για εμένα σαφώς καλύτερη επιλογή από τον άθλιο συναγερμό που βάζουν (και με αμφίβολη τοποθέτηση).
Δεν ήξερα ότι αγορασες corolla
καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι εύχομαι
Το mito το έδωσες τελικά?
-
Σε ευχαριστώ!!
Η ΜιΤο πουλήθηκε αλλά εντός οικογενείας...οπότε την οδηγώ, π.χ. την έχω τώρα στις διακοπές μου. Μου φαίνεται ότι οδηγώ φορτηγό, αυτοκίνητο 30 ετών πίσω....αχαχα! Το υβριδικό είναι πολιτισμός, δεν μπορώ να βρώ καλύτερη λέξη.
Αχαχα...έχω γράψει σεντόνια για την επιλογή μου....πως σου ξέφυγαν!?!
https://forum.4troxoi.gr/forum/peri-aytokinisis/diadikasiakritiria-agoras-aytokinitoy
https://forum.4troxoi.gr/comment/2105828958#comment-2105828958
https://forum.4troxoi.gr/comment/2105828963#comment-2105828963
Ξερω και γω πως μου ξέφυγαν, μπορεί να ήταν την βδομαδα που είχα πάει Ζακυνθο , υποσχομαι να κάτσω να τα διαβάσω
thanks
Να ξέρεις ότι θα σε πειράζω για την corolla αλλά είμαι καλοπροαίρετος καραγκιόζης μόνο για πλάκα γραφω είχα και γω octavia που ήταν απιστευτα καλό αυτοκινητο αλλά μονο ταξιτξη με ελεγαν. Εχω χιούμορ όμως και πάντα γελούσα
Ελπιζω να κάνεις το ίδιο και οχι να κρατησεις μουτρα οταν το λέω παπουδιέρα ασχετως πλάκας ευχομαι τα καλύτερα και να το καταευχαριστηθεις
-
Να ξέρεις ότι θα σε πειράζω για την corolla αλλά είμαι καλοπροαίρετος καραγκιόζης μόνο για πλάκα γραφω είχα και γω octavia που ήταν απιστευτα καλό αυτοκινητο αλλά μονο ταξιτξη με ελεγαν. Εχω χιούμορ όμως και πάντα γελούσα
Ελπιζω να κάνεις το ίδιο και οχι να κρατησεις μουτρα οταν το λέω παπουδιέρα ασχετως πλάκας ευχομαι τα καλύτερα και να το καταευχαριστηθεις
Όλοι με πειράζουν (ο γάτος ειδικά!!!) και δεν με ενοχλεί....δεκτό κάθε πείραγμα, εφόσον είναι καλοπροαίρετο! Ο κολλητός μου ταρίφα με ανεβοκατεβάζει, άσχετα που (εννοείται) ήρθε μαζί στην παραλαβή και ενθουσιάστηκε με το αυτοκίνητο!
-
Και εμενα μου αρεσει το Corolla, το εχω δει απο κοντα, εκκρεμει το test drive.
Tι με προβληματιζει;
Επειδη κανω πολλα χλμ σε ΕΟ καθημερινα, φορβαμαι πως δεν θα δω μεγαλη διαφορα στη καταναλωση (μιλαω παντα για το hybrid).
Νομιζω πως θα ειναι αρκετα αργο στις ταχυτητες 100-160, θα πρεπει να το δω στο test drive. -
Διαβασα είδα και φωτο , πολύ ευχαριστη αναγνωση και είδαμε και τις φωτογραφίες
Ψιλοομορφη είναι η παπουδιέρα αλλά δεν θα με γυρίσεις εσυ τώρα να συμπαθώ τα COROLLA οχι το αρνούμαι.
Χαίρομαι ομως πολύ που έκανες την καλύτερη επιλογή για σένα και αυτά που ήθελες και τώρα το χαίρεσαι (μαζί με όλους τους υπολοιπους υπέργηρους. )
-
Spaik wrote:
Σ'ευχαριστώ!! Το ίδιο θα κάνω και εγώ, θα τους ζητήσω αντί για συναγερμό να μου βάλουν φυμέ τζάμια. Φυμέ λογικά σου έβαλαν μόνο πίσω;
-
Σ'ευχαριστώ!! Το ίδιο θα κάνω και εγώ, θα τους ζητήσω αντί για συναγερμό να μου βάλουν φυμέ τζάμια. Φυμέ λογικά σου έβαλαν μόνο πίσω;
οχι μόνο πίσω, γιατί μόνο πίσω; Στα 4 πλαινά (στα μπροστά πλαϊνά τα νόμιμα) έβαλαν και στο πίσω παρμπριζ. Μόνο στο μπροστά παρμπριζ δεν βάζουν.
-
Tι με προβληματιζει;
Επειδη κανω πολλα χλμ σε ΕΟ καθημερινα, φορβαμαι πως δεν θα δω μεγαλη διαφορα στη καταναλωση (μιλαω παντα για το hybrid).
Νομιζω πως θα ειναι αρκετα αργο στις ταχυτητες 100-160, θα πρεπει να το δω στο test drive.Οπωσδήποτε test drive. Μια χαρά ειναι στα 100 και στα 140χαω, ανετα κραταει αυτες τις ταχυτητες. Αλλα μετα τα 100 η οικονομία ειναι μικρή σε σχέση με ενα συμβατικό. Υπαρκτή αλλά μικρή. Δηλαδή αντί να καις 7.5 θα καις 5.5 για παράδειγμα.
-
.SPIROS. wrote:
Tι με προβληματιζει;
Νομιζω πως θα ειναι αρκετα αργο στις ταχυτητες 100-160, θα πρεπει να το δω στο test drive.Οπωσδήποτε test drive. Μια χαρά ειναι στα 100 και στα 140χαω, ανετα κραταει αυτες τις ταχυτητες. Αλλα μετα τα 100 η οικονομία ειναι μικρή σε σχέση με ενα συμβατικό. Υπαρκτή αλλά μικρή. Δηλαδή αντί να καις 7.5 θα καις 5.5 για παράδειγμα.
τις ταχυτητες σιγουρα τις κραταει, απο επιταχυνση δεν ξερω τι λεει. Επισης δυσκολο να δω σε test drive πως ανταποκρινεται το κιβωτιο σε περιπτωσεις επαρχιακου δρομου που θες να πας γρηγορα.
-
τις ταχυτητες σιγουρα τις κραταει, απο επιταχυνση δεν ξερω τι λεει. Επισης δυσκολο να δω σε test drive πως ανταποκρινεται το κιβωτιο σε περιπτωσεις επαρχιακου δρομου που θες να πας γρηγορα.
θα ζητήσεις να στο δώσουν για 1 ώρα τουλάχιστον (ετσι εκανα κ εγω και το chr το είχα για ΣΚ) για να το δεις. Για την επιτάχυνση ανάλογα με τι συγκρίνεις. Εμενα μου θυμιζει πολυ την 116i που ειχα με το 8αρι αυτόματο κ τα 136 αλογα, μέχρι τα 150χαω. Αλλά θέλει να το μάθεις το κιβώτιο.
-
θυμασαι ποσες στροφες εχεις πχ στα 120 με σταθερο γκαζι;
-
θυμασαι ποσες στροφες εχεις πχ στα 120 με σταθερο γκαζι;
Δεν δουλεύει ετσι το ecvt, μετράει η κλιση του δρόμου κυρίως. Μπορει να ειναι από 0 (να κινείσαι ηλεκτρικα) εως και 3.500σαλ σε ανηφόρα. Σε ισιο δρόμο παίζει 2-2.500σαλ. περίπου.
Toyota Corolla 2019