-
παιδια, νομιζω οτι εχετε μπλεξει κατι...
Αλλο οι εργοστασιακοι αισθητηρες που ειναι σε συνεργασια και με τα φρενα και εχεις το αυτοματο φρεναρισμα κλπ και αλλο οι αισθητηρες που βαζεις μετα σου τους κανουν δωρο απο την αντιπροσωπια πχ γιατι κοστιζουν 100 ευρω και το μονο που κανουν ειναι να σφυρανε...
Μα είναι εξαιρετικά μπερδευτικό, γι'αυτό ρωτάω. Στην εξατομίκευση αν τα ανοίξεις όλα βλέπω:
- Αισθήτηρες Parking Assist με χρώμα: 54 ευρώ
* Αισθητήρες Παρκαρίσματος χωρίς Χρώμα Οπίσθιοι με Κιτ εγκατάστασης: 40 ευρώ
* Αισθητήρες Παρκαρίσματος χωρίς Χρώμα, 180 μοιρών: 40 ευρώ
* Διακόπτης ακύρωσης Parking assistant με αισθητήρες στο πίσω μέρος: 10 ευρώ
* Σύστημα Αισθητήρων για Μπροστά Μέρος: 29 ευρώ
* Σύστημα Αισθητήρων για Πίσω Μέρος: 141 ευρώ
* Σύστημα Εγκατάστασης Αισθητήρων για Μπροστά Μέρος: 359 ευρώ
* Σύστημα Εγκατάστασης Αισθητήρων για Μπροστά Μέρος, χωρίς Χρώμα: 17 ευρώ
Τελικά, είναι κάτι από όλα αυτά αυτό που έδειξε ο s2000; Γιατί δεν είναι ότι κανουν 100 και στους βάζουν δώρο!
-
Και αν επιλέξω τα δυο συστήματα βάζει και άλλα πράγματα στο καλάθι και βγαίνει μια τιμή 650 ευρώ χωρίς κόστος εργασίας τοποθέτησης... άρα θα ανέβει κι άλλο.
-
Terry με μπέρδεψες.
- οι εργοστασιακοί που βάζουμε σαν πακέτο κατά την παραγγελία ειναι αυτοί που έδειξε ο s2000 ή κάτι άλλο; Αν ξέρεις!
- Δεν κατάλαβα τι συνδρομή πληρώνεις για Apple CarPlay. Είναι ενσωματωμένο με όλα τα iPhone, η Apple δε σε χρεώνει. Έχεις google maps, Apple Maps δωρεάν. Εσύ που και γιατί πληρώνεις το 20αρι;
- Χάζευα τα manual για την εγκατάσταση του κιτ αισθητήρων έχει όντως πολύ δουλειά. Αλλά και οι aftermarket δε χρειάζεται να σου λύσουν το αυτοκίνητο; Καλώδια διακόπτες οθόνες κλπ;
Η APPLE έχει ένα πρόγραμμα free και ένα πλήρες με πολύ περισσότερες παροχές που έχει περίπου 24 ευρώ συνδρομή αν το πληρώσεις ετησίως εφάπαξ ,αλλιώς έχει 3 ευρώ το μήνα.
Δοκίμασα και το free που είναι καθαρά δοκιμαστική έκδοση με κάποιες παροχές,μπες στην εταιρεία και ρώτα ,θα σου πούνε τί δίνουν περισσότερο.Έβαλα τρία τέσσερα gps, ραδιόφωνα από όλον τον κόσμο,κ.λ.π...
CarOS - Smart Dashboard.
Όσο για τους εργοστασιακούς αισθητήρες το μόνο που ξέρω είναι ότι είπαν στην Τογιότα πως είναι πολύ δύσκολο να μπούνε,πως πρέπει να τους παραγγείλουμε διότι δεν υπάρχουν γιατί δεν τους βάζει κανείς,και κοστίζουν πανάκριβα...!!!!
-
CarOS - Smart Dashboard.
αυτό δεν είναι εφαρμογή της Apple. Είναι από τρίτο κατασκευαστή. Η Apple προσφέρει αυτό: https://www.apple.com/ios/carplay/ εντελώς δωρεάν. Βέβαια αν σου κάνει αυτό που έχεις η τιμή δεν είναι σπουδαία!
-
Είστε σίγουροι ότι φρέναρε μπροστά λόγω αισθητήρων και όχι του pre-collision συστήματος που παίζει ούτως ή άλλως?
Από τους μη εργοστασιακούς που βάζει η toyota αξίζουν καθόλου, δηλαδή μόνο ήχος είναι χωρίς οπτική ένδειξη?
Επίσης τον ambient μπλε φωτισμό που γράφει στο site σαν πρόσθετο τον έχει δοκιμάσει κανείς?
-
CarOS - Smart Dashboard.
αυτό δεν είναι εφαρμογή της Apple. Είναι από τρίτο κατασκευαστή. Η Apple προσφέρει αυτό: https://www.apple.com/ios/carplay/ εντελώς δωρεάν. Βέβαια αν σου κάνει αυτό που έχεις η τιμή δεν είναι σπουδαία!
Στην Ελλάδα Ορέστη εγώ βλέπω caros smart dashboard αυτό...!!!
Το free από τη στιγμή που πλήρωσα ΟΧΙ, και το τιμολόγιο κόπηκε από την apple....!!!!
Στην αρχή ΝΑΙ μπήκα σε αυτό που λες δωρεάν,από τη στιγμή όμως που πλήρωσα ενεργοποιήθηκε αυτό που σου γράφω με πολύ περισσότερες πληροφορίες και δυνατότητες.Τώρα τι ακριβώς έγινε κ.λ.π. δεν το πολυέψαξα.Πάντως η απόδειξη πληρωμής γράφει apple και πάροχος περιεχομένου Oh my Software FZCO . Το σηματάκι πάντως του προγράμματος είναι ακριβώς το ίδιο σε free και αυτό της πληρωμής,το πράσινο τετραγωνάκι με τις 8 βούλες σε έναν κύκλο λευκό....!!! Όταν το ενεργοποίησα είδα και την δωρεάν έκδοση ,αλλά με παρέπεμπε και σε αυτήν με τη συνδρομή την οποία και προτίμησα...!!!
-
και το τιμολόγιο κόπηκε από την apple....!!!!
Πάντως η απόδειξη πληρωμής γράφει apple και πάροχος περιεχομένου Oh my Software FZCO .
ΟΛΑ τα app του iOS έχουν ως απόδειξη το όνομα της Apple, αφού αγοράζονται από το App Store. Αλλά όπως λές και εσύ η εφαρμογή δεν είναι της Apple, αλλά της εταιρείας που αναφέρεις. Είναι σαν να αγοράζεις από τον Κοτσόβολο, αυτό γράφει η απόδειξη αλλά το προϊόν δεν είναι δικό του. Μαγαζί ειναι το App store.
-
terryp117 wrote:
και το τιμολόγιο κόπηκε από την apple....!!!!
Πάντως η απόδειξη πληρωμής γράφει apple και πάροχος περιεχομένου Oh my Software FZCO .
ΟΛΑ τα app του iOS έχουν ως απόδειξη το όνομα της Apple, αφού αγοράζονται από το App Store. Αλλά όπως λές και εσύ η εφαρμογή δεν είναι της Apple, αλλά της εταιρείας που αναφέρεις. Είναι σαν να αγοράζεις από τον Κοτσόβολο, αυτό γράφει η απόδειξη αλλά το προϊόν δεν είναι δικό του. Μαγαζί ειναι το App store.
ΕΜΕΝΑ ΦΑΝΗ δε με προβλημάτισε τίνος ήταν το προιόν,σίγουρα το αγόρασα μέσω της apple, το θέμα ήταν ότι είδα το ίδιο πράγμα σε free μορφή ,και μετά με συνδρομή πολύ καλύτερο και επειδή έκρινα ότι είναι πολύ φθηνό γιαυτό που ήθελα, το προτίμησα από την δωρεάν έκδοση που πιθανότατα όπως βλέπω είναι το ίδιο προιόν,εννοείται με περικοπές..!! Εκεί έγινε και το μπέρδεμα με τον Ορέστη νομίζω....!!!
Η σύγκριση ήταν φυσικά με το gps της Τογιότα που κοστολόγησε το αξεσουάρ με 1000+ ευρώ για να μου δώσει ένα και μοναδικό gps που μετά από τρία χρόνια θα έπρεπε να πληρώνω 150 το χρόνο για αναβάθμιση ,ενώ αυτοί από την apple μέσω αυτής της εταιρείας με τα 24 ευρώ μου έδωσαν πολλά gps ,έχω βάλει 3-4 που υπάρχουν δωρεάν όπως το here,το maps.me κ.λ.π.,με πλήρη καθημερινή αναβάθμιση,όπως και ραδιόφωνα από όλον τον κόσμο και κάποιες άλλες υπηρεσίες viber και άλλα...!! Στην δωρεάν έκδοση ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ αυτά Ορέστη....!!! Άλλη επιλογή είναι φυσικά το auto android εντελώς δωρεάν αυτό...!!
Το συμπέρασμα είναι πως ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ GPS ,είναι σχεδόν παρελθόν επειδή κοστολογούνται πολύ ακριβά τη στιγμή που όλες σχεδόν οι οθόνες που μπαίνουν στα αυτοκίνητα είναι συμβατές με τα τηλέφωνα μας σε iphone και android...!!! Kαι απορώ πως οι αντιπροσωπείες επιμένουν να κοστολογούν ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ακόμα το εν λόγω αξεσουάρ,όχι μόνο κατά την πώληση του αυτοκινήτου ,αλλά κυρίως μετά αν θελήσει κάποιος να το πάρει...!!! Υπάρχει κάποιος που θα έδινε 1000+ ευρώ στην αγορά του αυτοκινήτου για να πάρει μια υπηρεσία που θα την είχε πολύ καλύτερη κατόπιν μέσα από το κινητό του..??
-
Περί ορέξεως terry! Όντως έχουν κόστος κατασκευής αυτά, συνήθως πολύ μεγαλύτερο από αυτά στα κινητά απλά και μόνο λόγω οικονομίας κλίμακας. Άσε που οι χάρτες και τα δεδομένα κλπ κλπ και αυτά κοστίζουν στην παραγωγή τους. Μην κοιτάς που η Apple και η Google τα μοιράζουν δωρεάν, έχουν κι αυτά τη σκοπιμότητα τους (η apple πουλάει ακριβά κινητά, η Google πουλάει διαφημίσεις).
Συμφωνω πάντως ότι σαν καταναλωτησ δεν αξίζει καθόλου να αγοράσεις έργοστασιακο GPS.
-
Επίσης τον ambient μπλε φωτισμό που γράφει στο site σαν πρόσθετο τον έχει δοκιμάσει κανείς?
Τον έχω βάλει εγώ στο δικό μου. Ο φωτισμός είναι καλός αλλά το φωτιστικό είναι πολύ φτηνιάρικο στην όψη, ειδικά για τα πίσω καθίσματα που φαίνεται. Φαντάσου είναι είναι ένα στρογγυλό διάφανο πράγμα σε μέγεθος δίευρου με δυο μπλε λεντ τοποθετημένο στη βάση της κολώνας κάτω από τις μπροστά ζώνες. Σε καμία περιπτωση δεν αξίζουν τα χρήματα τους, εγώ τα έβαλα δώρο και το σκυλομετάνιωσα που άφησα αυτούς τους τσοπάνηδες - όπως αποδείχτηκε στην πορεία - στο συνεργείο να βάλουν χέρι στο αυτοκίνητο.
-
Γιατί τσομπάνηδες; Και ποιο συνεργείο για να ξέρουμε να μην πάμε σαν τα πρόβατα στη σφαγή
-
Γιατί τσομπάνηδες; Και ποιο συνεργείο για να ξέρουμε να μην πάμε σαν τα πρόβατα στη σφαγή
https://goo.gl/maps/kEsQJMprXcoDULiC7
Μια περίληψη, έχει και όριο χαρακτήρων κι έκοψα κάτι ψιλά.
-
orestis82 wrote:
Γιατί τσομπάνηδες; Και ποιο συνεργείο για να ξέρουμε να μην πάμε σαν τα πρόβατα στη σφαγή :
Μπράβο σου που το δημοσιοποιησες, και με αυτόν τον τρόπο.
-
kgkatzi wrote:
orestis82 wrote:
Γιατί τσομπάνηδες; Και ποιο συνεργείο για να ξέρουμε να μην πάμε σαν τα πρόβατα στη σφαγή :
Μπράβο σου που το δημοσιοποιησες, και με αυτόν τον τρόπο.
Μήπως και σωθεί κανείς αρχηγέ. Γενικά πολύ τσαπατσουλιά, πραγματικά ούτε από έξω. Αξίζει μόνο να αγοράσεις αυτοκίνητο και να το πάρεις γυμνό, ούτε πλύσιμο να μην σου κάνουν.
-
Μπράβο σου! Είμαι βέβαιος πως αρκετοί θα ωφεληθούν από την δική σου δυσάρεστη εμπειρία. Μακάρι να λυθούν γρήγορα τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις.
-
Μπράβο σου! Είμαι βέβαιος πως αρκετοί θα ωφεληθούν από την δική σου δυσάρεστη εμπειρία. Μακάρι να λυθούν γρήγορα τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις.
Νομίζω απλά θα το αποδεχτώ και θα συνεχίσω τη ζωή μου. Γενικά πολύ απογοητευμένος από το περίφημο after sales της Toyota. Έστειλα και email μετά το συμβάν με το σπρέι που μου έκανε χάλια το μισό πίσω του αυτοκινήτου στην Toyota Hellas. Τους πήρε 4 εργάσιμες να μου απαντήσουν και αφού πήρα και 2-3 τηλέφωνα με την δικαιολογία ότι μόνο ένα άτομο είναι υπεύθυνο για το email και ήταν αδιάθετη λόγω του Moderna. Να την βράσω την εγγύηση αν είναι τέτοια η εξυπηρέτηση. Πήγα κι εγώ να πάρω αυτοκίνητο βασιζόμενος στο όνομα και την υποτιθέμενη ποιότητα και κατέληξα με μια κουδουνίστρα 24 χιλίαδων ευρώ.
-
Έχεις δίκιο να εξοργίζεσαι, αλλά μην το παρατήσεις.
-
Έχετε να προτείνετε αντιπροσωπείες Αθήνα για αγορά και κατόπιν για σερβις; Βρίσκω κάποια συνεργεία στο Ίλιον με πολυ καλές κριτικές αλλά δεν έχουν έκθεση. Ή όπως προτείνει ο kgkatzi αγορά το αμάξι γυμνό σε όποιον δώσει καλύτερη έκπτωση και μετά σε εξειδικευμένους για προστασίες/συναγερμούς/αισθητήρες κλπ;
-
Έχετε να προτείνετε αντιπροσωπείες Αθήνα για αγορά και κατόπιν για σερβις;
Καλές εντυπώσεις που άφησε ο Παπαδαμαντιου και η Λάμδα. Επίσης έχω ακούσει για Πασπαλιάρη και Γιαννίτσα θετικά σχόλια. Για σέρβις δεν έχω άποψη. Ούτε για συναγερμό, αφού ποτέ δε βάζω.
-
Αντάλλαξα κανα-δυο εμαιλ με αντιπροσωπείες. Μου απάντησαν μέχρι στιγμής δυο με τα ίδια στοιχεία:
-
Συνολικό κόστος αισθητήρων με εγκατάσταση: 870 ευρώ
-
Δε συνδέονται με οθόνη, δε φρενάρουν, μόνο ηχο κάνουν
-
Ενεργοποιούνται μόνο με την όπισθεν, σου βάζουν και κουμπί απενεργοποίησης
Συμπέρασμα δικό μου (πούσαι terry): Δεν αξίζουν με την καμία
-
Toyota Corolla 2019