-
Το μέγεθος του πορτ-μπαγκαζ των corolla-chr-golf-focus-leon-c4 είναι συγκρίσιμος και απέχουν μέχρι περίπου 20 λίτρα. Για ποιο μοντέλο από αυτά ακούς πως είναι επαρκές μέχρι τρία άτομα;
Αρκετές φορές προς όφελος του στυλ γραφής θυσιάζεται η ακρίβεια, ενίοτε και η αξιοπιστία. Ξαναλέω, δεν αγόρασα το corolla για τους χώρους του, αλλά δεν δημιουργούν και αξεπέραστα προβλήματα προβλήματα στην τετραμελή μου οικογένεια (πχ. βάζω υπό συγκεκριμένη γωνία την ομπρέλα θαλάσσης). Αλλά τον χαρακτηρισμό του ως τριθέσιου (που έχει διατυπωθεί περισσότερες από μία φορές από περισσότερους από έναν ανθρώπους εδώ) τον θεωρώ υπερβολικό και δεν τεκμηριώνεται από τα αντικειμενικά μεγέθη.
-
Το Σάββατο πήγα για test-drive στην Polis Κηφισίας. Μισή ώρα μόνος μου (λόγω Covid) όλα ΟΚ. Στην επιστροφή ρώτησα κάποια πράγματα για την Active Plus έκδοση, αφού σκέφτομαι αγορά από Σεπτέμβριο ίσως, και ενημερώθηκα για αλλαγές στην συγκεκριμένη έκδοση, οι οποίες δεν ίσχυαν μέχρι πριν το Πάσχα που είχα μπει στο site.
Συγκεκριμένα η έκπτωση έπεσε από τα 900 στα 700 ευρώ και οι ζάντες από 16αρες έγιναν 17αρες στη βασική έκδοση της Active Plus, ίδιες με τη βασική της Black Edition. Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί στο thread (στις τελευταίες σελίδες δεν είδα κάτι) αλλά εμένα με έπιασε προ εκπλήξεως, και απλά το αναφέρω για όσους δεν το ήξεραν.
Για όσους το παρακολουθούν περισσότερο, γνωρίζουν κάποια άλλη σημαντική αλλαγή εκτός των 2 που ανέφερα, και επίσης ξέρετε αν τέτοιες αλλαγές συμβαίνουν αρκετά συχνά μέσα στο έτος? Μπορεί να είναι μικρή η αλλαγή στον προϋπολογισμό σε περίπτωση αγοράς, αλλά δεν παύει να είναι αλλαγή - και προς το χειρότερο στο οικονομικό κομμάτι... -
Αλλαγές δεν συμβαίνουν συχνά, αλλά είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε κατασκευαστή να αλλάζει τις προδιαγραφές χωρίς να είναι υποχρεωμένος να κάνει κάποια ενημέρωση. Είναι στα πλαίσια της διαρκής εξέλιξης.
-
Συγγνώμη, αλλά τα τρία άτομα χωρούν και τα τέσσερα περισσεύουν; Γιατί; Στενεύει από την μια πλευρά;
ΦΙΛΕ ΜΟΥ, θέλεις να κουβεντιάσουμε ......??
Σου το εξήγησε ο φίλος με το παιδί πολύ καλά.Στο ξαναλέω και εγώ.Εάν είναι τρεις μέσα,έχεις χώρο για μια τσάντα ,μια μικρή βαλίτσα,ένα ψυγειάκι με τροφές κ.λ.π.Και αυτό επειδή πίσω στο πόρτ μπαγκάζ δεν χωράει πολλά πράγματα,ούτε και είναι πρακτικό να βάζεις τα πράγματα που σου ανέφερα.Μπορείς να βάλεις τα μπουφάν σου άνετα,οτιδήποτε.Εάν στο κορόλλα καθίσουν πίσω δύο, ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ αυτά που σου έγραψα, ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΣΩ...!!!
Τι δεν αντιλαμβάνεσαι..?? Εάν θέλουν 4 άτομα να πάνε μια εκδρομή,δεν θα το αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα..??
Κορόλα αγόρασα και για αυτό γράφω επειδή το ζω,αυτοί που πήραν φορντ και chr ,ας απαντήσουν με ποιο σκεπτικό το πήραν εάν θέλουν.
Εδώ μέσα γράφω την άποψη μου για να βοηθήσω εάν είναι δυνατόν κάποιους που ενδιαφέρονται για το αυτοκίνητο,τα υπέρ και τα κατά, όπως μπήκα και διάβασα κι εγώ πριν αγοράσω,χωρίς να πουλάω πνεύμα φυσικά, ούτε σε καμμιά αντιπροσωπεία δουλεύω,ούτε εισαγωγέας είμαι.... Αλλά ούτε και έχω όρεξη να μονομαχήσω με κανέναν. ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΡΑΦΩ.....
-
Είσαι άρχοντας! Όταν εννοείς μην αφαιρείς τους πόλους τι εννοείς?
Καταλαβαίνω πάντως ότι σηκώνεις το προστατευτικό κόκκινκ καπάκι του θετικού πόλου, κουμπώνεις εκεί το συν της μπαταρίας και το μείον κάπου στο σασί, έτσι?
Θενξ
terryp117 wrote:
Kos9120 wrote:
Μέσα στους τόσους μήνες lockdown πολλά οχήματα έμειναν από μπαταρία λόγω χαμηλής χρήσης ή πολλών start stop σε μικρές αποστάσεις. Τι γίνεται με τα hybrid όπως το corolla. Όπως εχω καταλάβει δεν έχει θέμα η κύρια μπαταρία του υβριδικού συστήματος, αλλά η 12voltη συμπληρωματική.
Σας έχει τύχει να πρέπει να κάνετε jump start? Και αν ναι πώς και πού? Ή κάποια αλλαγή?
ΦΙΛΕ ΜΟΥ, έλυσα το πρόβλημα με μία βόλτα όπως είπε και κάποιος άλλος, την εβδομάδα για μισή με μία ώρα.Η δωδεκάβολτη είναι αυτή που θα παραδώσει πνεύμα ,εάν γίνει.Όπως σε όλα τα απλά αυτοκίνητα ,φόρτιση, στάρτερ εάν χρειαστεί κ.λ.π. κ.λ.π.. Η υβριδική όταν κυκλοφορήσεις θα φορτώσει γρήγορα χωρίς πρόβλημα. Καλό είναι μου είπαν από την αντιπροσωπεία να μη την παρατάμε όμως για μήνες.Οπότε στην χειρότερη, καμμιά ωριαία βόλτα ανά 10-15 μέρες είναι καλό για όλο το αυτοκίνητο,για τα πάντα...
Εάν σου τύχει όμως, ΜΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ, γιατί θα κάνει ρισέτ και ίσως χρειαστεί να πας στην Τογιότα για σετάρισμα. Βάλε από πάνω στον θετικό τον έναν πόλο της βοηθητικής μπαταρίας και στο σασί από την άλλη μεριά τη γείωση για καλύτερα.Όλα αυτά δεν είναι δικά μου,είχα και εγώ απορίες και μου τα είπαν από Τογιότα.
ΠΡΟΣΟΧΗ στις οδικές βοήθειες ,αυτός που ήρθε σε μένα όταν χρειάστηκα ,δεν ήξερε από υβριδικά κ.λ.π....παρότι ήταν συνεργαζόμενοι,ήταν η οδική που παρέχει η Τογιότα, εσείς πρέπει δυστυχώς να του πείτε αυτά που θα κάνει....!!!
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ,μου είπαν από την Τογιότα.Πάντως η 12βολτη είναι πολύ καλή και δυνατή,αλλά δεν παύει να εξαρτάται από αυτήν όλο το υβριδικό σύστημα.Εάν παραδώσει πνεύμα,ίσως χρειαστεί κάποιο σετάρισμα στην αντιπροσωπεία,γιαυτό δεν βλέπω όταν έρθει η ώρα της να πάω κάπου αλλού έξω για αλλαγή της.
Όπως βλέπεις το μοτέρ από μπροστά,αριστερά σου έχει ένα κενό χαρακτηριστικό, εκεί τοποθετείς τη γείωση αν μείνεις στο δρόμο για να σου βάλουν μπροστά,είναι πιο ασφαλές από το - στη μπαταρία.Φαίνεται και στο προσπέκτους της αντιπροσωπείας,αν δεν το διακρίνεις πες τους κάποια στιγμή που θα πας να σου το δείξουν.
-
agpr wrote:
Συγγνώμη, αλλά τα τρία άτομα χωρούν και τα τέσσερα περισσεύουν; Γιατί; Στενεύει από την μια πλευρά;
ΦΙΛΕ ΜΟΥ, θέλεις να κουβεντιάσουμε ......??
Σου το εξήγησε ο φίλος με το παιδί πολύ καλά.Στο ξαναλέω και εγώ.Εάν είναι τρεις μέσα,έχεις χώρο για μια τσάντα ,μια μικρή βαλίτσα,ένα ψυγειάκι με τροφές κ.λ.π.Και αυτό επειδή πίσω στο πόρτ μπαγκάζ δεν χωράει πολλά πράγματα,ούτε και είναι πρακτικό να βάζεις τα πράγματα που σου ανέφερα.Μπορείς να βάλεις τα μπουφάν σου άνετα,οτιδήποτε.Εάν στο κορόλλα καθίσουν πίσω δύο, ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ αυτά που σου έγραψα, ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΣΩ...!!!
Τι δεν αντιλαμβάνεσαι..?? Εάν θέλουν 4 άτομα να πάνε μια εκδρομή,δεν θα το αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα..??
Κορόλα αγόρασα και για αυτό γράφω επειδή το ζω,αυτοί που πήραν φορντ και chr ,ας απαντήσουν με ποιο σκεπτικό το πήραν εάν θέλουν.
Εδώ μέσα γράφω την άποψη μου για να βοηθήσω εάν είναι δυνατόν κάποιους που ενδιαφέρονται για το αυτοκίνητο,τα υπέρ και τα κατά, όπως μπήκα και διάβασα κι εγώ πριν αγοράσω,χωρίς να πουλάω πνεύμα φυσικά, ούτε σε καμμιά αντιπροσωπεία δουλεύω,ούτε εισαγωγέας είμαι.... Αλλά ούτε και έχω όρεξη να μονομαχήσω με κανέναν. ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΡΑΦΩ.....
Σε παρακαλώ, έχε υπόψιν σου πως τα κεφάλαια ισοδυναμούν με το να βάζεις τις φωνές σε κάποιον. Υποθέτω πως δεν είναι αυτή η πρόθεση σου.
Αντί να με ρωτάς υποτιμητικά《τι δεν αντιλαμβάνεσαι; 》, παρακαλώ σκέψου μήπως αντιλαμβάνομαι τι λες, αλλά διαφωνώ και γράφω και εγώ την άποψη μου. Να ξαναπώ μάλιστα πως είμαστε τετραμελής οικογένεια. Καταθέτω την εμπειρία μου, όχι μόνο την άποψη μου. Ενδεχομένως η εμπειρία σου και οι προσδοκίες σου να είναι διαφορετικές. Αυτό είναι αποδεκτό.
Πέρα από την εμπειρία μου και την άποψη σου υπάρχουν και τα μετρήσιμα μεγέθη. Στα 360λτ το corolla είναι για τρία άτομα; Στα 370-380λτ golf, focus,c4 κλπ είναι επίσης για τρία άτομα; Τα αυτοκίνητα με λιγότερα από 300λτ είναι για δύο άτομα; Με 200λτ τι είναι;
-
Το Σάββατο πήγα για test-drive στην Polis Κηφισίας. Μισή ώρα μόνος μου (λόγω Covid) όλα ΟΚ. Στην επιστροφή ρώτησα κάποια πράγματα για την Active Plus έκδοση, αφού σκέφτομαι αγορά από Σεπτέμβριο ίσως, και ενημερώθηκα για αλλαγές στην συγκεκριμένη έκδοση, οι οποίες δεν ίσχυαν μέχρι πριν το Πάσχα που είχα μπει στο site.
Συγκεκριμένα η έκπτωση έπεσε από τα 900 στα 700 ευρώ και οι ζάντες από 16αρες έγιναν 17αρες στη βασική έκδοση της Active Plus, ίδιες με τη βασική της Black Edition. Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί στο thread (στις τελευταίες σελίδες δεν είδα κάτι) αλλά εμένα με έπιασε προ εκπλήξεως, και απλά το αναφέρω για όσους δεν το ήξεραν.
Για όσους το παρακολουθούν περισσότερο, γνωρίζουν κάποια άλλη σημαντική αλλαγή εκτός των 2 που ανέφερα, και επίσης ξέρετε αν τέτοιες αλλαγές συμβαίνουν αρκετά συχνά μέσα στο έτος? Μπορεί να είναι μικρή η αλλαγή στον προϋπολογισμό σε περίπτωση αγοράς, αλλά δεν παύει να είναι αλλαγή - και προς το χειρότερο στο οικονομικό κομμάτι...η έκπτωση που έπεσε στα 200 € δεν γα@@@ται, τόσα λεφτά θα δώσουμε, όμως για εμένα που σκέφτομαι να το αγοράσω, δεν θα μου άρεσε με 17αρες ζάντες, οι 16αρες είναι ότι πρέπει για αυτό το αμάξι.
-
ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ να φωνάξω σε κανέναν ,απλά έτσι γράφω.Αν σε ενόχλησε, το αντιλαμβάνομαι, το παίρνω πίσω,υποθέτω κι εγώ ότι αστειεύτηκες λέγοντας πως από τη μία μεριά είναι στενότερο πίσω. Εννοείται πως την εμπειρία του καταθέτει ο καθένας.Αν εσύ βολεύεσαι με τετραμελή οικογένεια εμένα δε μου πέφτει λόγος.Έγραψα όμως πως αν είχα να διαχειριστώ 4 άτομα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, θα πήγαινα σε άλλη έκδοση κορόλα ή σε άλλο αυτοκίνητο.Τόσο απλά είναι τα πράγματα για μένα.Δεν υπάρχει λάθος ή σωστό εδώ. ΘΕΣΕΙΣ του καθενός μας υπάρχουν.Όπως εμένα μου φαίνεται στενάχωρο με 4 ,έτσι νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να απορείς που θεωρώ ότι είναι ΑΝΕΤΟ μέχρι έως τρεις...!!! Δεν έγραψα και περιπαιχτικά βέβαια όμως πως στριμώχνεστε 4 εκεί μέσα.....!!!???
Δεν χρειάζονται αντιπαραθέσεις,γράφουμε τις εμπειρίες μας και αυτοί που αγοράζουν κοιτάνε τι τους βολεύει και τι θέλουν.Να ακούγονται όλες οι γνώμες,συμφωνώ χωρίς ειρωνείες.....ήρεμα.
υγ. Η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ δεν αποτελεί το μοναδικό κριτήριο για μένα ως προς το πόσα άτομα μπορούν να μετακινηθούν ΑΝΕΤΑ,με κάποιο από τα αυτοκίνητα που παρέθεσες, προσωπικά τα βάζω στο ίδιο καζάνι σε αυτό το θέμα.Τα δοκίμασα και τα 3 και έτσι που οδηγώ,σχεδόν ξαπλωμένος για μερικούς,πίσω μου ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΟΥΤΕ ΠΑΙΔΙ.
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
-
Οι 16άρες ήταν και ο λόγος που δεν πήγα σε παραπάνω έκδοση όταν αγόρασα.Αυτό να το σκεφθείς καλά, χαμηλό αμάξι με 55άρι ήδη προφίλ οι 16άρες.Τώρα για κατανάλωση κ.λ.π...είναι ελάχιστες οι διαφορές, εκτός αν υπερβαίνει κάποιος τα όρια των ρύπων.Υποθέτω ότι και στην τιμή κάτι θα τσιμπάει.
-
Μάλλον τους περίσσεψαν οι 17αρηδες και προσπαθούν να τις πουλήσουν και καλά ως αναβάθμιση της έκδοσης.
-
Θα μιλήσω στην αντιπροσωπεία ότι το θέλω με 16αρα ζάντα. Μπορεί να το δεχτούν!
-
Μάλλον τους περίσσεψαν οι 17αρηδες και προσπαθούν να τις πουλήσουν και καλά ως αναβάθμιση της έκδοσης.
Μάλλον έτσι πρέπει να είναι. Ναι μεν είναι πιο εφετζίδικο το αυτοκίνητο αλλά χάνει σε άνεση και κόστος αλλαγής ελαστικών, Επίσης δεν νομίζω ότι ταιριάζουν οι 17άρες στο χαρακτήρα του.
-
Το μέγεθος του πορτ-μπαγκαζ των corolla-chr-golf-focus-leon-c4 είναι συγκρίσιμος και απέχουν μέχρι περίπου 20 λίτρα. Για ποιο μοντέλο από αυτά ακούς πως είναι επαρκές μέχρι τρία άτομα;
Αρκετές φορές προς όφελος του στυλ γραφής θυσιάζεται η ακρίβεια, ενίοτε και η αξιοπιστία. Ξαναλέω, δεν αγόρασα το corolla για τους χώρους του, αλλά δεν δημιουργούν και αξεπέραστα προβλήματα προβλήματα στην τετραμελή μου οικογένεια (πχ. βάζω υπό συγκεκριμένη γωνία την ομπρέλα θαλάσσης). Αλλά τον χαρακτηρισμό του ως τριθέσιου (που έχει διατυπωθεί περισσότερες από μία φορές από περισσότερους από έναν ανθρώπους εδώ) τον θεωρώ υπερβολικό και δεν τεκμηριώνεται από τα αντικειμενικά μεγέθη.
Θα συμφωνήσω. Σε γενικές γραμμές όλα τα μικρομεσαία το ίδιο μέγεθος έχουν στο χώρο αποσκευών. Ωστόσο μετράει πολύ το σχήμα του. Όχι μόνο το μέγεθος. Επειδή τυχαίνει να έχω και ένα Polo, αν και έχει 10 λίτρα λιγότερα, μου δίνει την εντύπωση ότι έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα και το φορτώνεις και πιο εύκολα. Η γεωμετρία στο χώρο αποσκευών του Corolla είναι λίγο αλλοπρόσαλλη είναι η αλήθεια.
-
Απλό είναι, επέστρεψε η έκδοση Active (δεν υπήρχε για καιρό στον τιμοκατάλογο) και προστέθηκε και η Feel (εναρμονιστήκαμε με την Αγγλία), αμφότερες με 16', οπότε η Active+ αναβαθμίστηκε, γιατί ως γνωστών ο Έλληνας από τα πρώτα που κοιτάει είναι οι ζάντες και οι οθόνες (δεν κάνω πλάκα). Και εγώ με 16' την θέλω, αλλά δεν θυσιάζω τον εξοπλισμό της Plus και ας έρθει με 17'.
-
Επειδή την παλιά active plus παρήγγειλα κ εγώ πριν λίγο καιρό, δεν είναι μόνο 200€η διαφορά από το προωθητικό πρόγραμμα. Έχουν ανεβάσει κ την αρχική τιμή κ αν θυμάμαι καλά έρχεται γυρω στα 700€ ακριβότερα. Για να απαντήσω σε κάποιον που ρώτησε νωρίτερα, η διαφορά πέρα από τη ζάντα είναι ότι έχει επιπλέον αισθητήρες βροχής κ νομίζω κάτι που παραμένουν αναμμένα τα φώτα για κάποιο χρόνο αφού κλειδωσεις.
Όσον αφορά τις ζάντες, επειδή η αλήθεια είναι ότι ήταν το μοναδικό που με χάλασε, σκεφτόμουν να αλλάξω μόνο σχέδιο ζάντας χωρίς να πάω σε 17αρα Σαν πάτημα ωστόσο διαβάζω ότι πατάει καλύτερα η 17αρα κ έχει καλύτερη αίσθηση στο τιμόνι, όπως κ αν εχει μεγάλο θολό το αμαξι δείχνει καλύτερα. Θεωρείτε ότι είναι καλύτερα η 16αρα αναλογιζομενοι αυτά;
Ευχαριστώ
-
Πότε την παράγγειλες την Active+ και πότε αναμένεις παράδοση? Σε ενημέρωαν μήπως εαν θα έρθει με τις 17αρες ή όχι?
-
Τέλη Απριλίου έκανα την παραγγελία, η παράδοση αναμένεται περίπου το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Το αμαξι θα έρθει με τις 16αρες όπως κ έγινε η παραγγελία. Για να έρθει με 17αρες πρέπει να ακυρωθεί η παραγγελία κ να γίνει νέα με ότι αυτό συνεπάγεται για την νέα active plus.
Όπου για μένα αυτά που έδινε σαν σύνολο πριν ήταν επαρκή σε σχέση με τώρα αν εξαιρέσεις τη ζάντα που όπως ανέφερα είναι το μόνο που με χαλάει, γι αυτό κ η ερώτηση μ οποίος μπορεί να μ πει τη γνώμη τ γιατι προτιμάει 16αρα
-
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Εαν κατάλαβα σωστά η μόνη διαφορά με τη νέα Active+ είναι οι 17αρες ζάντες, δεν έχει άλλη διαφορά στον εξοπλισμό από ότι είδα. Ααα και ο αισθητήρας βροχής, τελείως αδιάφορος (ώς και ενοχλητικός).
Όσο για την 16αρα, προσωπικά την προτιμώ γιατί βελτιώνει την ήδη καλή ποιότητα κύλισης και άνεσης, χωρίς να υστερεί (ιδιαίτερα) σε οδική συμπεριφορά. Προσωπικά έχω οδηγήσει και με 16αρα και με 17αρα και δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα διαφορα στην οδική συμπεριφορά (δεν πήγα στο όριο φυσικά) και κατάλαβα μια μικρή διαφορά στην άνεση υπέρ της 16αρας. Για εμένα αυτός είναι ο κυριότερος λόγος. Επιπλέον έχει και άλλα μικρά πλεονεκτήματα όπως: μικρότερη κατανάλωση, μικρότερο κόστος ελαστικών, μεγαλύτερη αντοχή ελαστικού σε λακούβες και πεζοδρόμια. Αυτά τα λίγα. Χάνει φυσικά σε εμφάνιση.
-
Περίσσεψαν οι 17αρηδες ζαντες
-
Ναι κ εγω απ ότι είδα κ εγώ αυτές οι δύο είναι οι διαφορές.στο αισθητικό ισχύει ότι είναι πιο ωραίες, σ αυτό που ποντάρω είναι ότι εφόσον αλλάξω το σχέδιο της ζάντας θα είναι επίσης όμορφο με τη λογική ότι δεν θα είναι τόσο το μέγεθος αυτό που θα κάνει τη διαφορά (από θόλους δεν μπορώ να πω ότι ξέρω κ πολλά για να κρίνω αν θα δείχνει μικρή η 16αρα)
Πάντως να τους περισσεψαν δύσκολο αν αναλογιστεί κάνεις ότι τα περισσότερα που κυκλοφορούν είναι Black edition...
Toyota Corolla 2019