-
Πόσο μείωση είδες στη καταναλωση;
-
Πόσο μείωση είδες στη καταναλωση;
Xαχα γιαυτό σε πάω ρε Lap. Γράφει ο άνθρωπος παραπάνω ορίστε θέμα εκτός της κατανάλωσης και το πρώτο ποστ είναι το δικό σου που ρωτάς τι κατανάλωση εχει
-
-
Welcome!! Αναμένουμε αναλυτικά εντυπώσεις. Για πες, τι χρώμα την πήρες?
Κόκκινο. Περίμενα ενα 3μηνο βέβαια αλλα άξιζε. Ακόμα το μαθαίνω... Κατανάλωση σε Αθήνα και Αττική οδό μεχρι 120χλμ περίπου 4.5λ χωρίς να προσέχω. Ποιότητα κύλισης πολύ καλή, θεωρώ πως ο θόρυβος απο τα λάστιχα είναι αυξημένος. Το ecvt το αγάπησα, δε με ενοχλεί καθόλου.
Οι χώροι για οικογένεια 4 ατόμων νομίζω δεν αρκούν. Εμεις σαν ζευγάρι είμαστε ευχαριστημένοι.
Αυτά θα επανέλθω...
Υ.Γ Αξίζει η κεραμική επίστρωση χρώματος? Και αν ναι κάθε πόσους μήνες?
-
Μετά το σέρβις η κατανάλωση καυσίμου έχει πέσει, όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο. Επίσης, ο ήχος του κινητήρα έχει ελαφρώς αλλάξει και βλέπω πως, όταν χρησιμοποιείται ο βενζινοκινητήρας, κρατά χαμηλότερες στροφές και κατανάλωση.
Η ερώτησή μου είναι αν είναι πιθανό να έχει γίνει ζημιά στον κινητήρα, ποια είναι αυτή και πώς θα μπορούσα να το ελέγξω.
-
Λογικό να μειώθηκε η κατανάλωση (και να άλλαξε ο ήχος), μιεώθηκαν αρκετά οι τριβές. Για αυτό η Τογιότα συστήνει τόσο λεπτό λάδι (και γιατί δεν δουλεύει συνέχεια το μοτέρ), για να είναι χαμηλή η κατανάλωση.
-
99.9% δεν έχει πάθει τίποτα ο κινητήρας, απλά για όσο διάστημα είχες το 'λάθος' λάδι είχες αυξημένη κατανάλωση.
Κόκκινο. Περίμενα ενα 3μηνο βέβαια αλλα άξιζε. Ακόμα το μαθαίνω... Κατανάλωση σε Αθήνα και Αττική οδό μεχρι 120χλμ περίπου 4.5λ χωρίς να προσέχω. Ποιότητα κύλισης πολύ καλή, θεωρώ πως ο θόρυβος απο τα λάστιχα είναι αυξημένος. Το ecvt το αγάπησα, δε με ενοχλεί καθόλου.
Εξαιρετικό χρώμα...αυτό και το πράσινο (bronze) μου αρέσει...ειναι διαφορετικά αλλά και τα 2 πολύ ωραία. Η ποιότητα κύλισης του αυτοκινήτου ειναι εξαιρετική (στην κορυφή της κατηγορίας) και το κιβώτιο - ειδικά μόλις το μάθεις λίγο - είναι μια χαρά.
-
-
Θα έρθει και το Yaris Cross, λογικά θα μπει ανάμεσά τους τιμολογιακα. Καλύτερο οδηγικά δεν θα είναι (από τα Αυστραλέζικα reviews που διάβασα), αλλά θα κερδίζει σε πρακτικότητα και τα 2 μάλλον. Το C-HR είναι πραγματικά πανέμορφο εξωτερικά, αλλά περιμένω να χάσει αρκετές πωλήσεις από το Cross.
Πολύ πιο άσχημό τους όμως.Μου θυμίζει όταν το βλέπω το πρόσωπο ενός γέρου χωρίς τη μασέλα.
-
-
Λογικό να μειώθηκε η κατανάλωση (και να άλλαξε ο ήχος), μιεώθηκαν αρκετά οι τριβές. Για αυτό η Τογιότα συστήνει τόσο λεπτό λάδι (και γιατί δεν δουλεύει συνέχεια το μοτέρ), για να είναι χαμηλή η κατανάλωση.
-
99.9% δεν έχει πάθει τίποτα ο κινητήρας, απλά για όσο διάστημα είχες το 'λάθος' λάδι είχες αυξημένη κατανάλωση.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Στο σέρβις δεν μου έδωσαν κάποια απόδειξη με τις εργασίες και τα ανταλακτικά που χρησιμοποίησαν. Επομένως δεν μπορώ να ξέρω και τι ακριβώς χρησιμοποίησαν. Εδώ κάτω οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές και ελπίζω πως για 10.000χλμ και ένα χρόνο που είχα πιο 'χοντρό' λάδι δεν θα έχει πάθει ζημιά. Πιθανότατα, όμως, θα αλλάξω συνεργείο.
-
-
Να αλλάξεις δεν είναι δυνατόν όταν το 90% των corolla,chr είναι υβριδικά να μην έχουν αυτό το λάδι οι αντιπροσωπείες για τους ψαγμένους πελάτες τους.Επίσης έπρεπε να σε ρωτήσουν για να βάλουν το 0w-20 από τη στιγμή που δεν είχαν το 0w-16 που ήθελες. 15w-40 βάζω στο Ατος και θέλει κάθε 7500 ή χρόνο αλλαγή.
-
Θέλω να είμαι δίκαιος, δεν θυμάμαι με βεβαιότητα αν είπε 0-40 ή 15-40. Σε κάθε περίπτωση ήταν σοβαρό λάθος και δεν γεννά εμπιστοσύνη προς το συνεργείο. Προς τιμήν του, ήταν έντιμος και με ενημέρωσε.
-
Κατά πάσα πιθανότητα 0W-40 θα σου έβαλαν. Τα 15W-40 είναι ως επί το πλείστον φθηνά λάδια για αυτοκίνητα παλαιότερης χρονολογίας.
-
Κατά πάσα πιθανότητα 0W-40 θα σου έβαλαν. Τα 15W-40 είναι ως επί το πλείστον φθηνά λάδια για αυτοκίνητα παλαιότερης χρονολογίας.
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Νομίζω πως 0W-40 μου είπε, αλλά πλέον η εμπιστοσύνη μου έχει κλονιστεί. Διαβάζω για πιθανές φθορές και είμαι λίγο ανήσυχος. Το 40 είναι πολύ πιο παχύ από το συνιστόμενο 16 ή το αποδεκτό 20. Νόμιζα πως όσο αυξάνεται η θερμοκρασία γίνονται πιο λευπτόρευστα, αλλά ψάχνοντας καταλαβαίνω πως δεν είναι ακριβώς έτσι. Τελικά στην υψηλή θερμοκρασία το λάδι μου ήταν πιο παχύρευστο, ακόμα και αν στην χαμηλή είχε το ίδιο ιξώδες. Το μόνο παρήγορο είναι πως τα λάθος λάδια χρησιμοποιήθηκαν για 10.000χλμ και από αυτά ο θερμικός δούλευε για περίπου τα 2/3 του χρόνου και για περίπου 3.500χλμ. Πάντως με έχει εντυπωσιάσει η αλλαγή στον ήχο του κινητήρα και στην κατανάλωση του μετά την αλλάγη σε 0W-20.
-
Καλησπέρα στην ομάδα. Καμμιά καλή αντιπροσωπεία της Toyota στην Αθήνα;
-
Επαρχία μένω, θα ανέβω Αθήνα τις επόμενες ημέρες, και απο Αθήνα μόνο το κέντρο ξέρω.
-
Καλησπέρα στην ομάδα. Καμμιά καλή αντιπροσωπεία της Toyota στην Αθήνα;
Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε η Λάμδα στην Συγγρού και ο Παπαδαμαντίου στην Ε.Ο στο ύψος της Κηφισιάς. Εαν πάς στον Παπαδαμαντίου θα μιλήσεις με τον Γιάννη, εαν θές περισσότερα στείλε μου email.
-
Για test-drive (και μόνο) πολύ βολικοί είναι στην Πόλις στο Σταυρό. Σε τιμές δεν κάνει τίποτα, αλλά σου δίνει όποιο μοντέλο θες για καμία ώρα χαλαρά. Κι επειδή ήθελα να οδηγήσω και μοντέλο που δεν είχαν διαθέσιμο, μου έδωσαν αυτοκίνητο εργαζομένου. Σε τιμές όμως, κατάλογος και ούτε σεντ κάτω...
-
Για test-drive (και μόνο) πολύ βολικοί είναι στην Πόλις στο Σταυρό. Σε τιμές δεν κάνει τίποτα, αλλά σου δίνει όποιο μοντέλο θες για καμία ώρα χαλαρά. Κι επειδή ήθελα να οδηγήσω και μοντέλο που δεν είχαν διαθέσιμο, μου έδωσαν αυτοκίνητο εργαζομένου. Σε τιμές όμως, κατάλογος και ούτε σεντ κάτω...
Όντως το δίνουν το αυτοκίνητο για 1 ώρα και μόνος σου...πολύ θετικό αυτό. Αλλά επίσης όπως τα λές σε τιμές, δεν κόβουν τίποτα και επίσης και σε δώρα ήταν αρνητικοί. Εικάζω ότι είναι πολιτική (εσωτερική) για να μην ανταγωνίζτοναι τους εμπόρους τους, αφού τα Πόλις ανήκουν στην Inchape, δηλαδή την εταiρεία που ανήκει και η Toyota Hellas, οπότε έχουν μεγαλύτερα περιθώρια έκπτωσης.
-
eng1400 wrote:
Όντως το δίνουν το αυτοκίνητο για 1 ώρα και μόνος σου...πολύ θετικό αυτό. Αλλά επίσης όπως τα λές σε τιμές, δεν κόβουν τίποτα και επίσης και σε δώρα ήταν αρνητικοί. Εικάζω ότι είναι πολιτική (εσωτερική) για να μην ανταγωνίζτοναι τους εμπόρους τους, αφού τα Πόλις ανήκουν στην Inchape, δηλαδή την εταiρεία που ανήκει και η Toyota Hellas, οπότε έχουν μεγαλύτερα περιθώρια έκπτωσης.
Πάντως πήρα τιμές απο ακόμα δύο αντιπροσωπείες εκτός Αθηνών και ήταν κι οι δύο κατάλογος, αλα Πόλις. Ίσως είναι λόγω των προωθητικών που έχει η Τογιότα με επίσημη έκπτωση. Για δώρα μου ανέφερε κάποια επίστρωση και δάπεδο για το πορτ-μπαγκάζ. Γενικά πάντως δεν είμαι υπερ των after-market δώρων και θα προτιμούσα έκπτωση, αφού στο κάτω κάτω πελάτη θα με πιάσει. Άντε έστω αισθητήρες παρκαρίσματος μπροστά, αξίας 50€.
Επίσης στην Πόλις Κηφισίας ήταν πιο δυσκοίλιοι ακόμα και για test-drive και κάπως πιο αδιάφοροι, ίσως είναι και θέμα ανθρώπων αυτό πάντως...
-
Παιζει ρολο και το μοντελο για το οποιο ενδιαφερεσαι. Ας πουμε σε yaris δε παιρνεις εκπτωση ουτε με αιτηση. Σε CHR παιρνεις ενα 500ρικο ακομα και σε Polis (οπου συμφωνω πως ειναι πολυ σφικτοι). Σε corolla κανενα 300αρι με λιγη προσπαθεια και εφοσον αρνηθεις τα δωρα που θα αντιπροτεινουν.
-
Παιζει ρολο και το μοντελο για το οποιο ενδιαφερεσαι. Ας πουμε σε yaris δε παιρνεις εκπτωση ουτε με αιτηση. Σε CHR παιρνεις ενα 500ρικο ακομα και σε Polis (οπου συμφωνω πως ειναι πολυ σφικτοι). Σε corolla κανενα 300αρι με λιγη προσπαθεια και εφοσον αρνηθεις τα δωρα που θα αντιπροτεινουν.
Για Κορόλλα δε πήρα τίποτα. Μηδέν, κουλούρι, με δικαιολογία πως υπάρχει ήδη έκπτωση. Τελικά η παραγγελία θα γίνει μάλλον σε Toyota εκτός Αθηνών που είμαστε οικογενειακά πελάτες. Αφενός το καταλαβαίνω γιατί πουλάνε φουλ (τρεις φορές έχω πάει και τις τρεις κάποιος έκλεινε αυτοκίνητο), αφετέρου μια μικρή έκπτωση (πινακίδες-τελη, 185€ μαζί) παντού γίνεται, ακόμα κι η Καρέντα την κάνει (που είναι εξίσου σφιχτοί και ψηλομύτηδες ως λιανικό κομμάτι του εισαγωγέα).
-
Βρε παιδιά, επιμονή, υπομονή και 'θράσος' θέλει...
Κάντε και μια έρευνα αγοράς σε 3-4 αντιπροσωπείες και πάρτε προσφορές!
Corolla hb hybrid active plus λευκό περλέ.
Αισθητήρες parking μπροστά, συναγερμός, δάπεδο πορτ μπαγκάζ, (και κάτι ακόμα ψιλό), με το κλειδί στο χέρι, 500€ κάτω από την αναγραφόμενη αρχική τιμή προσφοράς στο site πριν 3μιση μήνες. Ουσιαστικά περίπου 1000€ κάτω από αν το έκλεινα μέσω site. Πληρωμή μετρητά (αν και δεν νομίζω να τους πολυενδιαφέρει...).
Δεν θα πω τελική τιμή, αν κάνετε τις υπολογισμούς θα πέσετε πολύ κοντά. Ούτε θα πω την αντιπροσωπεία που το αγόρασα. Την ίδια τιμή πάντως πέτυχα σε 2 αντιπροσωπείες. Αλλά η επιλογή μου έγινε καθαρά για προσωπικούς λόγους και προηγούμενη άριστη εξυπηρέτηση από την συγκεκριμένη αντιπροσωπεία.
Κατά τα άλλα, και επί τη ευκαιρία, σούπερ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο. 480χλμ ως τώρα, 4,1λ/100χλμ κατανάλωση.
Λίγο θορυβώδης ο κινητήρας, αλλά ίσως ξεσυνηθίζει το αυτί σου στον θόρυβο λόγω ηλεκτροκίνησης και φαίνεται πιο έντονος από ότι πραγματικά είναι.
Toyota Corolla 2019