-
Γιατί αναφέρεις στρουθοκαμηλισμο; Είπε κανείς στην συζήτηση μας πως τον προβληματίζει ο τρόπος σφαγής και γενικά το τι περνούν τα ζώα, αλλά ξαφνικά αυτή η οπτική και λογική του σταματά στους ανθρώπους και γουστάρει να υποφέρουν και να εκμεταλλευονται τους ανθρώπους;
Δεν είναι ευκόλως εννοούμενο το τι άποψη θα έχει ένας τέτοιος άνθρωπος για κάθε είδους άλλες τυραννίες;
Οι άνθρωποι αναφέρθηκαν διοτι τα ίδια έζησαν κάποιοι άνθρωποι πριν κάποιες δεκαετίες αλλά και αιώνες, αλλά πλέον ο πολιτισμός μας το έχει απορρίψει αυτό ως κάτι το απάνθρωπο.
Σε μερικές χώρες της Αφρικής τα έζησαν πολύ πρόσφατα!
-
Πάντως Λαπ η σφαγή έχει αλλάξει επίπεδο τα τελευταία χρόνια και αυτά που σου γράφω ισχύουν.
Σου τα λέει και ο Γιέμ...
-
Δεν έχει αλλάξει λέμε. Δες το βίντεο.
Μην απλοποιείτε καταστάσεις για να κοιμαστε χώρις τύψεις.
Το ονομάζουν μετριασμό αλλά η ε.ε δεν έχει πειστεί. Ασκεί ελέγχους σε πολλά σύγχρονα σφαγεία.
-
Εχω μιλήσει με ειδικούς και όχι πολύ προχωρημένους που ξέρουν όλα τα κόλπα.
-
Και εγώ ποσταρω ειδικούς.
-
Ο ένας ειδικός ήταν χοντρέμπορας κρέατος, αλλά τώρα έχει βγει στην σύνταξη και άνοιξε τυροπιττάδικο στον γιο του, που εκεί τον γνώρισα.
Γύριζε όλη την Ευρώπη και μου έχει πει πόσο έχει αλλάξει η τεχνολογία.
Επίσης Γεωπόνοι Ζωικής Παραγωγής έχουν γνώση για αυτά.
-
Ε σου λέμε, η ε.ε και διάφορα ευρωπαϊκά κρατη με τα αρμόδια όργανα τους αμφισβητουν αυτόν τον σύγχρονο μετριασμό και ασκουν ελέγχους σε αυτά τα δήθεν σύγχρονα σφαγεία. Πολλά μάλιστα τα κλείνουν ενώ ήταν σύγχρονα. Πάρα πολλοί παραβιάζουν τους κανονισμούς
-
Το γεγονός όμως πως παραδεχόμαστε ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε με το να ασκούμε τέτοια βία στα ζώα κατά τη σφαγή τους, σημαίνει πως έμμεσα παραδεχόμαστε πως η ανάγκη μας για κρέας ( οκ έχουμε ανάγκη, δεν σχολιάζω αυτό τώρα) είναι το πραγματικό πρόβλημα στην ηθική μας. Για αυτο ψάχνουμε να βρούμε οτι πιο ανώδυνο για αυτά.
Δηλαδη ως πολιτισμός φτάσαμε στο επίπεδο του να μας προβληματίζει έντονα. Ακόμα και ο μεγαλύτερος λάτρης του κρέατος, έχει σκέψεις για το πως μπορεί να γίνει πιο ανώδυνα η σφαγή τους. Αυτό δεν υπήρχε πριν κάποιες δεκαετίες ή αιώνες.
Εχω φίλο που πήγε ως εργάτης στην κεντρική Ευρώπη να δουλέψει σε τέτοια σύγχρονα σφαγεία. Ήταν για άλλα ζώα, όχι για αγελάδες αλλά καταλαβαίνετε. Στην αρχή ήταν " οκ βγάζω φράγκα, απλά κρίμα τα ζώα αλλά οκ". Μετά μήνες έπαθε ψυχοσωματικά, έτρεμε, ξεκίνησε να πίνει. Παραιτήθηκε τελικά, γύρισε στην Ελλάδα.
-
@pgp737ng said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Δεν μου αρέσει καθόλου ότι την ώρα που κοιμόμουνα στο νοσοκομείο το μεσημέρι, κάποιος ή κάποια μου τσίμπησε το s20ultra που το είχα δίπλα μου στο κομοδίνο μου.
Κρίμα και περαστικά , έχω κάνει 2-3 χειρουργεία και το πρώτο που έμαθα είναι να βάζω τα ακριβά προσωπικά μου αντικείμενα σε ένα τσαντάκι κάτω απο το μαξιλάρι μου ή ακόμα και να ξαπλώνω πάνω τους .
Στο κρατικό της Νίκαιας 2 στα 2 περιστατικά σε δίκλινο δωμάτιο να κοιμάμαι μόνος μου στο βάθος και να βάζω εμπόδιο πλαστική καρέκλα ανάμεσα στο μπροστά κρεβάτι και στον τοίχο και τα 6 βράδια ξύπνησα από τον θόρυβο της καρέκλας στις 3-4-5 τα ξημερώματα απο έναν τύπο που όταν τον ρώταγα τι κάνει εκεί μου απαντούσε πάντα " Καρτούλες για ασθενοφόρο , τις αφήνω εδώ" ...
Ξέφραγκο αμπέλι πραγματικά , όταν το είπα στην νοσοκόμα μου είπε είμαστε 2 κοπέλες βάρδια για 40 άτομα και ο όροφος της Α-Β χειρουργικής έχει 3εις εισόδους/ εξόδους ...Προσοχή και περαστικά -
Χαχα lap αν σε διαβαζουν κτηνοτροφοι-πτηνοτροφοι θα σου προτεινα να μην πας το πασχα στο χωριο...για δικο σου καλο
-
@lap said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Εχω φίλο που πήγε ως εργάτης στην κεντρική Ευρώπη να δουλέψει σε τέτοια σύγχρονα σφαγεία. Ήταν για άλλα ζώα, όχι για αγελάδες αλλά καταλαβαίνετε. Στην αρχή ήταν " οκ βγάζω φράγκα, απλά κρίμα τα ζώα αλλά οκ". Μετά μήνες έπαθε ψυχοσωματικά, έτρεμε, ξεκίνησε να πίνει. Παραιτήθηκε τελικά, γύρισε στην Ελλάδα.
Προφανώς ο φίλος σου δεν ήταν εκδοροσφαγέας αλλά εργάτης και όταν πήγε εκεί και μύρισε τον σίδηρο του έπεσε η πίεση , λογικό .
Ούτε εγώ μπορώ να σφάξω και έχω πάει σε 3-4 σφαγές "παραδοσιακές" κάτω από τα δέντρα να κυνηγάμε τα ζώα και να μαζεύουμε έντερα και προβιές αλλά να το κάνω σαν δουλειά όχι .
Έχω πάει και σε σφαγείο στην Κύπρο πολύ μπροστά με εξαιρετικές γραμμές σφαγής και σεβασμό των υπαλλήλων στα ζώα με σύγχρονες μεθόδους , έχω πάει και σε σφαγείο εδώ που η κλωτσιά πήγαινε σύννεφο και η νάρκωση γινόταν με πνιγμό σε καπνό (αρχαιολογία).
Απλά να πω πως ένα σπρώξιμο σε ένα ζώο που μπορεί να φανεί βίαιο ή απότομο ή βάναυσο στα μάτια κάποιου μη σχετικού ίσως να είναι και ο σωστός επαγγελματικός χειρισμός .
Τεςπα για να μην το τραβάμε , και κακομεταχείριση ζώου να δώ θα φάω τα μπριζολάκια μου αλλά θα έχει φάει και τις φάπες του ο καλικάτζαρος που το έκανε , δεν θα έχω τύψεις σίγουρα ! -
Λαπ με το ψάρεμα τι γίνεται ?
Τα ψάρια δεν υποφέρουν από ασφυξία ?
Εδώ δεν παίζει κάτι, ή ελπίζουμε στο ότι το ψάρι, έχει μνήμη ψαριού ?
-
Για σκέψου τα κακόμοιρα Καρκινοειδή που τα βασανίζουν ζωντανά σε καυτά νερά
Αυτό είναι Απάνθρωπο , αλλά ο Γουόλτερ ο Ντίσνεη δεν τα έκανε Μίκι Μάο να τα συμπαθήσουμε -
Το θέμα που θίγω είναι πως οι λεγόμενες σύγχρονες και εξαιρετικές συνθήκες σφαγής απλά δεν υπάρχουν. Είναι απλά λέξεις χωρίς ουσία. Το καλύτερο που παραδέχονται και οι "ειδικοί" είναι πως "μετριάζουν" για ένα ζώο με κάποια μηχανικά μέσα όπως λένε τον πονο και τον φόβο της σφαγης. Όπως ακριβώς επιχειρηματολογείς πως ένα σπρώξιμο φαινεται κακο σε έναν μη σχετικό εγώ να ρωτήσω ποιοι είναι αυτοί οι ειδικοί;
Τι σπούδασαν; Ποια η επιστήμη τους; Πώς έγιναν ειδικοί στον φόβο, πονο των ζώων;
-
@criuser said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Λαπ με το ψάρεμα τι γίνεται ?
Τα ψάρια δεν υποφέρουν από ασφυξία ?
Εδώ δεν παίζει κάτι, ή ελπίζουμε στο ότι το ψάρι, έχει μνήμη ψαριού ?
Έχεις δει κάποια ντοκιμαντέρ για τα ιχθυοτροφεία; Έχεις δει το γίνεται;
Για ψάξε να δεις. Ο ΟΗΕ τα κυνηγάει όχι μονάχα η ε.ε ή κάποια κράτηΚάποιοι τρώνε ψάρια κάποιοι όχι.
Άσε τα ψάρια στην άκρη για τώρα. Ας μιλήσουμε για τα θηλαστικά πρώτα.
-
Γιατί ?
Ούτε τα μανιτάρια δεν θα αφήσω απ΄ έξω, γιατί λέει κάποια είναι σαρκοβόρα και δεν τα τρώνε οι βίγκαν...
-
Εδώ κάποιοι αγοράζουν diesel το 2023, στους ακραίους βιγκαν θα κολλήσουμε;
-
@alex-mix said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Χαχα lap αν σε διαβαζουν κτηνοτροφοι-πτηνοτροφοι θα σου προτεινα να μην πας το πασχα στο χωριο...για δικο σου καλο
Δεν έχω χωριό, αστός εδώ και γενιες. Εξοχικό έχω. Αλλά ναι πάω και τρώω και κρέας.
Αυτή όμως η απόλαυση που νιώθω όταν τρώω δεν με κάνει να κλείνω τα μάτια μου στο δράμα κάποιων άλλων πλασμάτων σε διάφορα σφαγεία του κόσμου, όταν μάλιστα ξέρω ότι εγώ διασκεδάζω λόγω του δράματος τους. Μετά οκ τα ξεχνάω και τρώω μια μπουκιά. -
#faaaaaaaaapppppppppppp
-
παιδια είμαστε παμφαγοι. Το κρέας είναι μέσα στην διατροφή μας.
οκ κάποιοι μπορούν να τρώνε χόρτα μόνο , εγώ ούτε θέλω ούτε μπορώ το βλέπω αντιθετο στην φύση μου. Δεν το κατακρίνω όποιος γουσταρει ας το κάνει.
Τα περισσότερα ζώα σφαγής δεν υπάρχουν καν στην φύση , εκτρεφονται και μεγαλώνουν μόνο γιαυτό. Πχ τα γουρούνια εκτροφής δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με τα αγριογούρουνα.
Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν αγαπάμε τα ζώα. Δεν θέλω να υποφέρουν απλά όταν θανατώνονται. Υπάρουν συχρονες μεθοδοι που τα ζώα δεν υποφέρουν. Αυτο θα ήθελα να συμβαινει
Τωρα από εκεί και πέρα δεν μαρέσει να θανατόνωνται ζώα για σπορ και για διασκέδαση. Ασε που σιχαίνομαι και τα όπλα γενικά. Αλλά όμως πχ ο πλυθησμός των αγριογούρουνων στην Ελλάδα εχει ξεφύγει οπότε το κυνηγι τους προσφέρει κάποια λύση στην εξαπλωση τους μιας και έχουν γίνει μάστιγα τόσο για καλλιέργιες όσο και σε ατυχήματα
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]