-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Επομένως όταν έρθει η 4ετια ΔΕΝ μπορείς να χρησιμοποιήσεις το παλιό ως πρώτη μεγάλη δόση για το επόμενο?Έστω κι αν βγεις χαμένος γιατί μπορει να χεις κάνει πολλά χλμ, να χεις κάνα ατύχημα κτλ.
Έχει ενδιαφέρον το θέμα. Συντήρηση, επισκευές εκτός εγγύησης, τέλη, ασφάλειες, λάστιχα, πληρώνει η BMW?
Θεωρητικα αν το αμαξι στο τελος της 4ετιας εχει μεγαλυτερη αξια απο το μπαλονι τοτε αυτο ο ντηλερ μπορει να το ρολλαρει σε ενα μερος της μεγαλης δοσης για το επομενο.
Δεν εχει παροχες αυτες που λες. Βασικα δεν εχει τιποτα που δεν θα επερνες της μετρητης απλα σου παρεχει χρηματοδοτηση με μπαλονι αλλα απο την αλλη εχει μεγαλη πρωτη δοση. Καλυτερα να ειχε 0% αρχικα 400ε μηνιαι δοση και μπαλονι οπως στην Αγγλια. Εκει θα πουλαγαν περισσοτερα.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Αυτό δεν είναι ανάλογα με τα χιλιόμετρα που κάνεις το χρόνο; Γιατί είναι μόνο 2-3 ;
Γιατί το service inclusive (το απλό) είναι για 5 χρόνια / 60.000χλμ.
Άρα στα 60.000χλμ θα κάνεις 2 ή 3 service (σύμφωνα με το CBS). Στα 5 χρόνια θα κάνεις 2 σέρβις. Οπότε είτε χρονικά είτε χιλιομετρικά, είναι 2 ή 3 service. Απλά το πουλάνε ότι και καλά ξενοιάζεις για 5 χρόνια από τα service, χωρίς να σου λένε στην ουσία τι σημαίνει αυτό.
2 αλλαγες λαδιων/φιλτρου, φιλτρα αερος, 1 αλλαγη υγρων φρενων κλπ ελεγχους ειναι. Αυτα σε εξισιοδοτημενο ειναι κανενα 700ε. Και σε ποιο φθηνο να τα εκανες θα ηταν 350ε. Αρα μια χαρα αξια ειναι και βασικα αν κανεις λιγα χμ ειναι δωρεαν το σερβις για 5 χρονια γιατι δεν υπαρχει λογος να κανεις συχνες αλλαγες λαδιων.
-
Δεν είπα για την αξία Άγη, είπα ότι πρακτικά είναι 2 ή 3 σερβις.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Δεν είπα για την αξία Άγη, είπα ότι πρακτικά είναι 2 ή 3 σερβις.δεν είναι καθολου λιγα!
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
δεν είναι καθολου λιγα!Είναι θέμα του πως ακούγεται και πως το πουλάνε...στο Kuga π.χ. τα 5 χρόνια είναι 5 σερβις, ενώ τα 60.000χλμ 3 σέρβις. Θέλω αν πώ ότι το 'δωρεάν service' (γιατί πληρωμένο είναι!), για 5 χρόνια ακούγεται πολύ πιο 'βαρύ' από το να πείς έχει δωρεάν 2 service. Θέμα marketing.
όπως και η εγγύηση στο Kuga, τα 8 χρόνια ακούγονται πολλά....τα 100.000χλμ είναι απλά ΟΚ.
-
Ο χρήστης harpoon έγραψε:
Όχι. Γιαυτό το σκοπό που λες, χρησιμοποιείται η τελευταία μεγάλη δόση. Στην προσφορά που μου έκαναν, όπως είπα, είναι:1η δόση: 16Κ
47χ200 (μηνιαίο)
τελευταία δόση: 18Κμε την τελευταία δόση γίνεται το παιχνίδι. Γιατί την αφαιρείς από την αξιά του αυτοκινήτου τη στιγμή της επιστροφής. Ε αυτή τη διαφορά μπορείς αν τη χρησιμοποιήσεις για 1η δόση (μάλλον τσοντάροντας και κάτι ακόμα). Δε ρώτησα μόνο αν θες να δώσεις περισσότερα από 16Κ στην αρχή, αν επιτρέπεται. (βασικά προτιμώ μάλλον να δώσω παραπάνω)
Συντήρηση αν εννοείς service είναι δικά σου. Το αμάξι είναι δικό σου. Απλώς έχουν την προσφορά της BMW για 5 χρόνια/60Κ km (που αποδόμησε ελαφρώς ο φίλος πιο πριν!)
Ασφάλεια περιλαμβάνεται στο συμβόλαιο. Δεν την πληρώνεις. Εκτός αν θες μεικτή οπότε δίνεις τη διαφορά. Τα τέλη δικά σου (σε αντίθεση με το leasing). Είναι στο όνομά σου το αμάξι!
Για να καταλάβω η εγγυημένη τιμή που σου δίνουν στο παραπάνω αυτοκίνητο ποια είναι?
Είναι πραγματικά εγγυημένη η αν έχει κάποιο τρακάρισμα η γρατζουνιές σου δίνουν λιγότερα? -
Η εγγυημένη τιμή είναι στο παράδειγμα τα 18κ, όπου βέβαια η τιμή εξαρτάται και απο τα χιλιόμετρα αλλά και απο την κατάσταση του αυτοκινήτου. Όλα αναφέρονται ρητώς στο συμβόλαιο που υπογράφεις.
-
καποιος να έχει έμπρακτο παράδειγμα ποσό του έδωσαν εγγυημένη τιμή?
-
Δε δίνουν εγγυημένη τιμή. Μπορεί να θεωρηθεί τα 18Κ (που έδωσαν εμένα) εγγυημένη με την έννοια ότι μπορείς να τους το δώσεις πίσω το ακόμη κι αν τύχη η τρέχουσα τιμή σε εκείνη τη στιγμή να είναι 10Κ
-
Παιδιά χρησιμοποιώ το thread μου γιατί δεν υπάρχει αλλού. Ξέρετε μήπως γιατί με τα credentials που μπαίνω εδώ δε μπορώ να μπω στο tapatalk?
-
Παιδιά χρησιμοποιώ το thread μου γιατί δεν υπάρχει αλλού. Ξέρετε μήπως γιατί με τα credentials που μπαίνω εδώ δε μπορώ να μπω στο tapatalk?
-
Λοιπόν,
Χθες με πήρε τηλ ο πωλητής της volvo (που είχα δοκιμάσει το xc40) αν με ρωτήσει 'αν θέλω κάτι'. ΜΕ πέτυχε στο McArthur ενώ περίμενα την κρέπα μου. Οπότε ειπώθηκαν τα εξής (ο διάλογος ξεκινάει από μένα)
- Καλησπέρα, όπως σας είχα πει κοιτάζω και άλλα αυτοκίνητα σε αυτή την κατηγορία
- Σα ποιο, αν επιτρέπεται
- Αυτή τη στιγμή το Χ2
- (μετά από μια σύντομη σιγή) καλό αυτοκίνητο -σίγουρα- αλλά δίνει λιγότερα
- Συμφωνώ, απλώς οδηγικά το Χ2 μου κανε πιο πολύ κλικ
- Ναι, είναι σημαντικό αυτό. Απλώς κάντε μου τη χάρη, τουλάχιστον αν πάρετε αυτό, πάρτε το 1.5. Το 2λιτρο είναι παλτό!
Τί εννοεί ο ποιητής;
Κάτι τελευταίο. Ο πωλητής της bmw μου ισχυρίστηκε πως ο ανταγωνιστής της XC40 δεν ειναι το Χ2 αλλά το Χ1. Το οποιό με ενόχλησε ελαφρώς επειδή φαινόταν πως πάει να προσπεράσει το φτωχό εξοπλισμό και τους μικρότερους χώρους. Δουλειά του είναι, αλλά όχι π@π@ριές τώρα.
-
Σε σχέση με το Xc40, Σαφως και το ανταγωνιστικό μοντέλο της BMW ειπναι η Χ1.
Το Χ2 ειναι ιδιαίτερη υποκατηγορία, σαν την gla περίπου, χωρις συγκεκριμενο ανταγωνισμό.
-
+1
-
Είναι παλτό η 2λιτρη;
-
Ο μέσος πωλητής γνωρίζει από αυτοκίνητα όσα ο μέσος πολιτικός για την ζωή του λαού. Και μόνο που το συζητάμε είναι αστείο.
-
Είναι παλτό η 2λιτρη;Αν δεν ήταν το άθλιο φορολογικό ο δίλιτρος θα ήταν ο απόλυτος κινητήρας για αυτό το αμάξι.
-
Λοιπόν,Χθες με πήρε τηλ ο πωλητής της volvo (που είχα δοκιμάσει το xc40) αν με ρωτήσει 'αν θέλω κάτι'. ΜΕ πέτυχε στο McArthur ενώ περίμενα την κρέπα μου. Οπότε ειπώθηκαν τα εξής (ο διάλογος ξεκινάει από μένα)
- Καλησπέρα, όπως σας είχα πει κοιτάζω και άλλα αυτοκίνητα σε αυτή την κατηγορία
- Σα ποιο, αν επιτρέπεται
- Αυτή τη στιγμή το Χ2
- (μετά από μια σύντομη σιγή) καλό αυτοκίνητο -σίγουρα- αλλά δίνει λιγότερα
- Συμφωνώ, απλώς οδηγικά το Χ2 μου κανε πιο πολύ κλικ
- Ναι, είναι σημαντικό αυτό. Απλώς κάντε μου τη χάρη, τουλάχιστον αν πάρετε αυτό, πάρτε το 1.5. Το 2λιτρο είναι παλτό!
Τί εννοεί ο ποιητής;
Κάτι τελευταίο. Ο πωλητής της bmw μου ισχυρίστηκε πως ο ανταγωνιστής της XC40 δεν ειναι το Χ2 αλλά το Χ1. Το οποιό με ενόχλησε ελαφρώς επειδή φαινόταν πως πάει να προσπεράσει το φτωχό εξοπλισμό και τους μικρότερους χώρους. Δουλειά του είναι, αλλά όχι π@π@ριές τώρα.
Παραλίγο να ήμουν και εγώ εκεί χθες.
Όπως σου έγραψε και ο Φάνης κανονικά ανταγωνιστής είναι η Χ1 αν και με τους μικρότερους χωρους της βολβο και η Χ2 θα συγκρίνονταν αλλά είναι πράγματι πιο σπορ και κουμπώνει σωστά απέναντι στην gla πχ.Για μεταχειρισμένο το εχεις σκεφτεί ;
-
O πωλητης της Μπεμβε έχει και ένα στοκ με Χ1 να πουλήσει , ενώ την Χ2 δεν την στοκάρυν ανάλογα
το xc40 στέκεται άναμεσα σε αυτούς τους δυο.
Είναι αρκουντώς οικογενειακό όπως η Χ1 , και αρκετά διαφορετικό όπως ώστε να παίρνει και αγοραστές από την Χ2
Η αλήθεια είναι μάλλον η αντίθετη όσο ανεβαινεις σε κινητήρα τόσο γίνεται καλύτερη αγορά η Χ1 ή Χ2.
Στα λίγα κυβικά μπορεί να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις.
-
Παραλίγο να ήμουν και εγώ εκεί χθες.
Όπως σου έγραψε και ο Φάνης κανονικά ανταγωνιστής είναι η Χ1 αν και με τους μικρότερους χωρους της βολβο και η Χ2 θα συγκρίνονταν αλλά είναι πράγματι πιο σπορ και κουμπώνει σωστά απέναντι στην gla πχ.Για μεταχειρισμένο το εχεις σκεφτεί ;
Γιατί μεταχειρισμένο; Θα το φοβόμουν πολύ αυτό με δεδομένο πως δεν έχω την εμπειρία να κρίνω την κατάσταση κάποιου αμαξιού. Απλώς ρε γμτ συζητούσα με τη σύζυγο μήπως πηγαίναμε στο 2λιτρο. Και με κατατρώει τώρα
Επιλογή αυτοκινήτου!