-
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
Φάνη, αυτό που λέω είναι πως είναι απαράδεκτο να φαίνεται αυτή η χρέωση.
Πόσο πια θα σου χρεώσουν για αλλαγή τακάκια.
Εσύ δλδ μου λες πως αν είναι να σου αλλάξουν λάδια είναι λογικό να σε χρεώσουν ξεχωριστά για αφαίρεση τάπας και άνοιγμα κλείσιμο καπό.
Είναι απλά γελοίο συγνώμη.Μα αυτό προσπαθώ να καταλάβω, τι πειράζει εάν φαίνεται η χρέωση ή όχι, εφόσον η χρέωση υφίσταται? Εφόσον το τελικό ποσό της εργασίας είναι ίδιο, τι διαφορά κάνει εάν φαίνεται αναλυτικά ή συνοπτικά? Δέχομαι ότι είναι αστείο να φαίνεται ως εργασία, αλλά η ουσία δεν αλλάζει που είναι το κόστος εργασίας για την αλλαγή στα τακάκια. Αυτό έχει σημασία, όχι το πως σπάνε την χρέωση. Προφανώς το σπάνε βάση κάποιας οδηγίας.
Δέχομαι την ένστασή σου, μόνο εάν έχουν υπερχρεώσει, με την έννοια ότι χρεώσανε την εργασία για την ζάντα ενώ αυτή περιλαμβάνεται στην χρέωση για τα φρένα. Αυτό όμως δεν ξέρω εάν ισχύει γιατί δεν έχω τον αναλυτικό οδηγό εργασιών της VW. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε είναι κλέψιμο.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Όσο εξωφρενικά κι αν σου φαίνονται είναι ακριβώς όπως τα γράφω. Το Countryman είναι κολλητού φίλου και κάθε φορά αλλάζει τακάκια μπρος πίσω πριν περάσουν 20.000 Km, με το κόστος να είναι στα 492 Ευρώ για την ακρίβεια. Δεν είναι σιδεροφάγος (στο RAV που είχε πιο πριν δεν είχε τέτοιο θέμα) αλλά η αντοχή των εργοστασιακών τακακιών είναι για γέλια.
Βέβαιος μέχρι τώρα βολευόταν με κάτι γενναίες εκπτώσεις λόγω γνωστού στην αντιπροσωπεία, αλλά από εδώ και πέρα θα πάει σε εξειδικευμένο, όπου οι τιμές πέφτουν στο 1/3.
Υ. Γ. : Γιατί να το λύσουν το θέμα; Αφού για αυτούς δεν είναι θέμα! Τουναντίον...
Σε πιστεύω, δεν είπα το αντίθετο.
Είναι σίγουρος για τις τιμές του εξειδικευμένου ότι είναι στο 1/3? Εκτός εάν δεν βάζει γνήσια τακάκια. Γιατί εγώ είχα πάει σε 4 διαφορετικά εξειδικευμένα (Γλ. Νερά, Παλλήνη, Καλλιθέα, Βριλήσσια) και οι τιμές ήταν πολύ κοντά στις αντιπροσωπείας. Μάλιστα, λόγο πολύ μεγάλης έκπτωσης που είχα (50% εργασία, 15-30% ανταλλακτικά), πλήρωνα λιγότερα τελικά στον Σπανό!
Για το countryman δεν γνωρίζω, για το F56 έλεγα εγώ, όπου μου είχε πεί ο τεχν. δντης εξουσιοδοτημένου ότι έχουν πρόβλημα με το πόσο γρήγορα λειώνουν τα τακάκια και έχει γίνει θέμα και περίμεναν νέο κωδικό ανταλλακτικού από την BMW με μεγαλύτερη διάρκεια.
Εξειδικευμένο με καλό όνομα στο Νέο Ηράκλειο μας έδωσε προσφορά στα 175 Ευρώ για τα 'σχεδόν γνήσια' τακάκια, δηλαδή τα ίδια με τα γνήσια από τον ίδιο κατασκευαστή που προμηθεύει τη Mini, χωρίς το σήμα της Mini.
Στο Mini πάντως δεν έχουν αλλάξει πάστα εδώ και 4 τουλάχιστον χρόνια...
-
Εσύ δλδ μου λες πως αν είναι να σου αλλάξουν λάδια είναι λογικό να σε χρεώσουν ξεχωριστά για αφαίρεση τάπας και άνοιγμα κλείσιμο καπό.
Είναι απλά γελοίο συγνώμη.ετσι μα και εγώ το θεώρησα γελοίο και για αυτό ανέβασα το post ...
μην δίνεις ιδέες για extra χρέωση σε αλλαγή λαδιών π.χ. ανοιγμα - κλείσιμο καπό + χρήση φιλτρόκλειδου (για αλλαγή
φίλτρου λαδιού + χρήση καστάνιας για την βίδα αποστράγγισης κλπ κλπ ) πάντως πρόσφατα αλλαξα ελαστικά (panousakis.gr) και χρέωσε + 6 euro την αλλαγή του κάθε ελαστικού - αλλά το γράφουν καθαρά αυτό και στο site τους ... -
Αλλη φορολόγηση έχει το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών (η εργασία τέτοιο τιμ θέλει) και άλλη το τιμολόγιο για τα ανταλλακτικά.
-
Τώρα έχει κατέβει η φωτό και δεν μπορώ να δω τα ποσά, αλλά αν θυμάμαι καλά σχεδόν 90 Ε για εργατικά σε αλλαγή τακάκια μόνο πίσω; και άλλα τόσα περίπου για μπροστά; Ε όχι ρε παιδιά.
-
Συνολικά 291€ (145€ αντ/κα + 146€ εργασία)
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Αλλη φορολόγηση έχει το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών (η εργασία τέτοιο τιμ θέλει) και άλλη το τιμολόγιο για τα ανταλλακτικά.Γιατί έχει άλλη φορολόγηση;ίδιο ΦΠΑ έχουν ..
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης emminad έγραψε:
Αλλη φορολόγηση έχει το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών (η εργασία τέτοιο τιμ θέλει) και άλλη το τιμολόγιο για τα ανταλλακτικά.
Γιατί έχει άλλη φορολόγηση;ίδιο ΦΠΑ έχουν ..
Φορολόγηση δεν είναι μόνο το φπα.
-
Καλύτερα να ξεχωρίζουν εργασία και υλικό κατ' εμέ για διάφορους λόγους.
Π.χ. να μπορείς να ξέρεις με τι καπέλο πουλάει τα ανταλλακτικά ο καθένας και να έχεις κατά συνέπεια πιο καλή πληροφόρηση.Στο δικό μου ΜΙΝΙ πάντως, τα εμπρός κρατάνε περίπου 40 χιλ χλμ. Τα πίσω λίγο παραπάνω.
-
Οριακα εκτος τοπικ.
Σχεδον παντα (οσον αφορα τα πεζο )
περισσοτερες γνωσεις και καλυτεροι μαστορες ΕΚΤΟΣ αντιπροσωπιας
το οποιο φυσικα συνοδευεται και με τιμες...
180.000 και τωρα χρειαζομαι πισω δισκους,
στα ιδια χλμ εχω αλλαξει 1 φορα τους μπροστα και εχουν ψωμι ακομα!
Πως τα τρωτε εσεις τα φρενα και τους δισκους;;;; -
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Παλαιότερα ίσχυε αυτο...Πλέον τα έσοδα από παροχή και τα έσοδα από πώληση ανταλλακτικών είναι ακριβώς ιδια..
-
Ο χρήστης koulouri έγραψε:
Πως τα τρωτε εσεις τα φρενα και τους δισκους;;;;Εμείς είμαστε άσχετοι! Μήπως θα μπορούσες να μας βοηθήσεις σχετικά με το πως πρέπει να φρενάρουμε, με την γνώση σου και την εμπειρία σου;
Σοβαρά τώρα, κάθε αυτοκίνητο τρώει με διαφορετικό τρόπο δίσκους και τακάκια, καθώς επίσης και κάθε κατασκευαστής υλικών τριβής, με την επιλογή των υλικών που κάνει, δίνει στο προϊόν του και διαφορετικά χαρακτηριστικά ως προς την αντοχή του. Οπότε είναι απλώς άσκοπο να συγκρίνεις φθορά φρένων διαφορετικών αυτοκινήτων.
-
Ο χρήστης emminad έγραψε:
Παλαιότερα ίσχυε αυτο...Πλέον τα έσοδα από παροχή και τα έσοδα από πώληση ανταλλακτικών είναι ακριβώς ιδια..
Πιθανότατα ξες καλύτερα απο εμένα.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Πως τα τρωτε εσεις τα φρενα και τους δισκους;;;;
Εμείς είμαστε άσχετοι! Μήπως θα μπορούσες να μας βοηθήσεις σχετικά με το πως πρέπει να φρενάρουμε, με την γνώση σου και την εμπειρία σου; [emoji38]
Σοβαρά τώρα, κάθε αυτοκίνητο τρώει με διαφορετικό τρόπο δίσκους και τακάκια, καθώς επίσης και κάθε κατασκευαστής υλικών τριβής, με την επιλογή των υλικών που κάνει, δίνει στο προϊόν του και διαφορετικά χαρακτηριστικά ως προς την αντοχή του. Οπότε είναι απλώς άσκοπο να συγκρίνεις φθορά φρένων διαφορετικών αυτοκινήτων.
Έτσι ακριβώς ο πατέρας μου στην καρίνα ε είχε 100.000 χιλιόμετρα με τα εργοστασιακά τακάκια. Με το ίδιο στυλ οδήγησης στο Jeep Cherokee είχε αλλάξει δυο-τρεις φορές τακάκια και στα 100.000 άλλαξε δίσκους
-
Είναι απλά γελοίο συγνώμη.Δεν είναι τόσο απλά. Είναι εργασία. Επειδή είναι απλή εργασία θα στην χρεώσουν λιγότερο σε σχέση με το αν έκαναν μία δυσκολότερη.
Με το δικό σου σκεπτικό, αν τους πας δικά σου λάδια δεν πρέπει να πληρώσεις τίποτα.... -
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Δεν είναι τόσο απλά. Είναι εργασία. Επειδή είναι απλή εργασία θα στην χρεώσουν λιγότερο σε σχέση με το αν έκαναν μία δυσκολότερη.
Με το δικό σου σκεπτικό, αν τους πας δικά σου λάδια δεν πρέπει να πληρώσεις τίποτα....Η πολυπλοκότητα εχει σχέση με τον απαιτούμενο χρόνο. Η χρέωση ειναι ιδια ανά μονάδα χρόνου, δεν εχει σχέση με το ειδος της εργασιας καθεαυτής αλλά με τα AWs.
Στην BMW πάντως οταν πηγαινα μονο για αλλαγή λαδιών, πάντα με δικά μου λάδια πλήρωνα μονο €11 για το φίλτρο λαδιού. Σε εξουσιοδοτημένο πάντα.
-
Δεν είναι τόσο απλά. Είναι εργασία. Επειδή είναι απλή εργασία θα στην χρεώσουν λιγότερο σε σχέση με το αν έκαναν μία δυσκολότερη.
Με το δικό σου σκεπτικό, αν τους πας δικά σου λάδια δεν πρέπει να πληρώσεις τίποτα....Η πολυπλοκότητα εχει σχέση με τον απαιτούμενο χρόνο. Η χρέωση ειναι ιδια ανά μονάδα χρόνου, δεν εχει σχέση με το ειδος της εργασιας καθεαυτής αλλά με τα AWs.
Στην BMW πάντως οταν πηγαινα μονο για αλλαγή λαδιών, πάντα με δικά μου λάδια πλήρωνα μονο €11 για το φίλτρο λαδιού. Σε εξουσιοδοτημένο πάντα.
Στην BMW είχες δύο χρόνια δωρεάν σέρβις στα εργατικά; Υπάρχουν αντιπροσωπείες που όταν έχεις εγγύηση, σου παρέχουν δωρεάν τα εργατικά.
Θα ρωτήσω τον αδερφό μου πόσο πλήρωσε στη Γαλλία τα εργατικά (αν πλήρωσε) για αλλαγή λαδιών. Απ' όσο μου είπε η BMW έχει ένα στάνταρ τιμολόγιο για την Ε.Ε.
Σχετικά με την εργατώρα, έχεις δίκιο, νομίζω όμως ότι σε σε κάποιες εργασίες (δύο αλλαγές λάμπας στα μπροστινά φανάρια, που μπορεί να πάρει ένα 10λεπτο γιατί στο Astra H είναι μανίκι η αλλαγή τους) δεν χρεώνουν εργατώρα. Σε εμένα τουλάχιστον που τις άλλαξα, πλήρωσα μόνον τις λάμπες.
Aν πάω αύριο στην Opel με δικά μου λάδια και φίλτρο λαδιού και τους πω να μου τα αλλάξουν, θα με χρεώσουν για αυτήν την εργασία 15€ στη MacMotors.
https://o.macmotors.gr/aftersales_/neesmeiwmenestimes/
Υπάρχουν όμως εργασίες ανάλογα με την αντιπροσωπεία που με δικά τους λάδια και φίλτρο, δεν σου χρεώνουν εργατικά. Βγάζουν κατά καιρούς προσφορές ή στα πλαίσια της εγγύησης (για τα πρώτα 2χρόνια π.χ. από τα 5 της εγγύησης δεν πληρώνεις την εργασία στα σέρβις - αν τα θυμάμαι καλά).
Όπως και αν πας στην Opel το έκαναν αυτό, κάποιο χρονικό διάστημα σου κάνουν γενικό έλεγχο δωρεάν. Τώρα βλέπω πως κάνουν εκπτώσεις και στα εργατικά ανάλογα με το κόστος κάποιων αγορών.
https://www.opel.gr/prosfores-ypiresies/seasonal-offers/safety-check.html
Θέλω να επισημάνω ότι σε λίγες ή πολλές περιπτώσεις (ανάλογα την αντιπροσωπεία, τις εργασίες, περίοδο προσφορών κλπ) το κόστος της εργατώρας, 'παίζει'. -
Στην BMW είχες δύο χρόνια δωρεάν σέρβις στα εργατικά; Υπάρχουν αντιπροσωπείες που όταν έχεις εγγύηση, σου παρέχουν δωρεάν τα εργατικά.Όχι δεν είχα. Αλλά όταν είσαι τακτικός πελάτης (κάποιες φορές και με μεγάλο λογαριασμό), το έχουν ως πρακτική. Επίσης, σε κάποιες εργασίες στην Ελλάδα ΔΕΝ χρεώνουν με βάση τα AWs (εργατο-ώρες), γιατί η BMW δίνει κάτι νούμερα εκτός αγοράς. Για παράδειγμα μου έλεγαν ότι η αλλαγή ελαστικών (για τα 4) με βάση την επίσημη χρέωση της BMW είναι περί τα €150!!! Εάν χρέωναν τόσο, προφανώς δεν θα άλλαζε κανείς λάστιχα σε αυτούς...οπότε χρεώνουν όσο και τα βουλκανιζατέρ.
-
Στην BMW είχες δύο χρόνια δωρεάν σέρβις στα εργατικά; Υπάρχουν αντιπροσωπείες που όταν έχεις εγγύηση, σου παρέχουν δωρεάν τα εργατικά.
Όχι δεν είχα. Αλλά όταν είσαι τακτικός πελάτης (κάποιες φορές και με μεγάλο λογαριασμό), το έχουν ως πρακτική. Επίσης, σε κάποιες εργασίες στην Ελλάδα ΔΕΝ χρεώνουν με βάση τα AWs (εργατο-ώρες), γιατί η BMW δίνει κάτι νούμερα εκτός αγοράς. Για παράδειγμα μου έλεγαν ότι η αλλαγή ελαστικών (για τα 4) με βάση την επίσημη χρέωση της BMW είναι περί τα €150!!! Εάν χρέωναν τόσο, προφανώς δεν θα άλλαζε κανείς λάστιχα σε αυτούς...οπότε χρεώνουν όσο και τα βουλκανιζατέρ.
Στη Γαλλία ότι λέει ο κατάλογος τιμολόγησης ισχύει. Η επίσημη χρέωση στη Γαλλία για αλλαγή ελαστικών δεν ξέρω τιμή, τον άλλο μήνα που θα βάλει ο αδερφός μου τα χειμερινά ζαντολάστιχα θα πληρώσει 70 ευρώ και 80 ευρώ για τους έξι μήνες αποθήκευσης των καλοκαιρινών. Η αλλαγή τακακιών με εργατικά που διάβασα ένας φίλος πως πλήρωσε κοντά στα 500 ευρώ στην Ελλάδα για Mini, στη BMW στη Γαλλία είναι κοντά στα 600 ευρώ.
Όμως όταν είναι να αγοράσεις την BMW υπάρχουν πολλά προγράμματα - πακέτα ανάλογα με τα χιλιόμετρα που κάνεις με προσφορές σε διάφορες εργασίες.
Φάνη εμπιστεύεσαι λάδια της BMW που τα πουλάνε στο εμπόριο; -
Φάνη εμπιστεύεσαι λάδια της BMW που τα πουλάνε στο εμπόριο;Castrol αγόραζα από το kioloiglou. Δεν έχω ακούσει κάτι αρνητικό, αλλά φυσικά δεν έκανα και ανάλυση...ελπίζω ότι ήταν original Castrol! Αυτό όσο η BMW τα χρεώνε €19/λίτρο και τα αγόραζα €11. Και ο Σπανός Castrol έβαζε (τώρα τα BMW είναι Shell btw), δεν έβαζε τα BMW Labeled...τώρα δεν ξέρω τι βάζει.
karenta....extra χρέωση (λεφτά υπάρχουν ...χαχαχα)