-
Οχι
-
Ο χρήστης nikargy έγραψε:
Kilo αν πας Μανη λογικά θα περάσεις από Καλαμάτα. Μου λες την ημερομηνία και κάνεις στάση με την οικογένεια να κεράσω καφέ και να γνωριστούμε.Μάνη από Καλαμάτα;
Αν ξεκινάει από Αθήνα, θα πάει Τρίπολη - Σπάρτη - Γύθειο. Θεωρώντας ότι το Γύθειο είναι εκ των ουκ άνευ όταν μιλάμε για Μανη. -
Ευχαριστώ για την πρόσκληση, ακόμα δεν ξέρω τη συνθέση και τη ώρα .προς το παρόν έχω πάει Κρήτη (χωρίς το αμάξι) για ένα διήμερο γλέντι
-
Καλαμάτα θα περάσουμε στο κατέβασμα αλλά χωρίς σταση, θα κατέβουμε λίγο πιο κάτω από τη Στουπα, Άγιο Νικόλαο.
Επιστροφή ίσως από εκεί, οπότε το βλέπουμε, άν δε φύγουμε από Γύθειο.
Έχε κατά νου μπας και σε φέρει ο δρόμος κατά Στούπα τις επόμενες ημέρες (_> πμ) -
Άγιο Νικόλαο έχω πάει. Είναι λίγο γραφικός οικισμός με ωραίο λιμανάκι. Ίσως κατέβω αν δεν έχω δουλειά πολύ αλλά δεν είναι εύκολο. Ποιες ημέρες κατεβαίνετε; Παντως μια στάση μισή ωρίτσα Καλαμάτα δεν θα ήτανε άσχημη.
-
Αν χρειαζεσαι info για λευκαδα στειλε πμ, μιας κ το ξερω καλα το νησι.
-
Oπως ίσως εχετε καταλάβει, πλέον όλα τα νέα Ελληνικά peugeot δικαιούνται ΔΩΡΕΑΝ 3ετή συνδρομή στο Connected NAV.
Πας στο γνωστό Αγγλικό ή Γαλλικό site, περίπου 10-15 ημέρες μετά την ταξινόμηση του οχήματος και βάζοντας το VIN , είσαι eligible για την προσφορά. Προσθέτεις στο καλάθι και μετά απο 10 λεπτά με τον γνωστό τρόπο τα connected services παίζουν στο αυτοκίνητο χωρίς να πληρώσεις τιποτα...ΣΗΜΑΝΤΙKΟ : EAN ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ, ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ : YOUR NEW 5008 SUV IS NOT COMPATIBLE
-
καλα νεα λοιπον
οχι οτι ειναι κατι ιδιαιτερο αυτα τα services αλλα γιατι να μην τα εχει δωρεαν και η ελληνικη αγορα; -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
καλα νεα λοιπον
οχι οτι ειναι κατι ιδιαιτερο αυτα τα services αλλα γιατι να μην τα εχει δωρεαν και η ελληνικη αγορα;Τουλάχιστον μπορείς να έχεις ολοκληρωμένο navigation με το κινητό στην τσάντα...tethering με Bluetooth
Εδω που τα λέμε χωρίς traffic αναγκαστικά σε πολλές περιπτωσεις θα καταλήξεις σε google maps για πολλές διαδρομές...το βασικό πρόβλημα του NAV , το οποίο ειναι πραγματικά αστείο και πάμφθηνο για να επιλυθεί , είναι τα greeklish στην εισαγωγή διεύθυνσης....
Για παράδειγμα προσπαθούσα να βάλω Λεωφ. Συγγρού και έβαζα Syggrou δεν το έβρισκε και το βρήκε με Syngrou
Σε άλλη περίπτωση την οδό Συγγρού , την είχε γραμμένη ως Syggrou....Οτι ναναι...Ειναι θέμα πραγματικά 2 ημερων το πολύ, να το διορθώσουν. Απορώ ειλικρινά με την Ελληνική αντιπροσωπεία. Εαν ο Συγγελίδης είχε μόνο την Peugeot και όχι και τις άλλες μάρκες, πιθανόν θα έδινε μεγαλύτερη προσοχή και βάρος, να είχε ζητήσει την διόρθωση/update της γλώσσας απο την Peugeot
-
Ο Συγγελίδης τα εχουμε πει, δεν ασχολείται...στον αυτόματο όλα. Προσωπικά δεν τον θεωρώ καλό εισαγωγέα.
-
Πάντως θέμα δύο ημερών δεν είναι ο εξελληνισμός των χαρτών, εφόσον είναι όλα τα τοπωνύμια με λατινικούς χαρακτήρες. Εκτός αν βάλεις 1000 ανθρώπους...
-
Τα τοπωνυμια ειναι ήδη με Ελληνικούς ΚΑΙ λατινικούς χαρακτήρες έτοιμα μέσα στην βάση του TOM TOM. Επίσης μην ξεχνάς ότι το ίδιο πρόγραμμα/βάση υπάρχει ήδη με ελληνικά σε maps και αναζήτηση , σε android και iphone....θέμα ημέρας είναι απο την TOM TOM....
Εαν μιλάγαμε και για φωνητική αναζήτηση δρόμων στα ελληνικά, που και αυτό ειναι εύκολο γιατι π.χ. υπάρχει η βάση έτοιμη επίσης, τότε όντως θα ήθελαν αρκετά περισσότερο χρόνο...
-
στην επιστροφη Καρδαμυλη Αθηνα εκατσε η γυναικα μου πισω πισω (στο κατεβασμα ηταν τα παιδια) , για ολη τη διαδρομη
το βρηκε μια χαρα βολικο ακομα και για τετοια αποσταση
οσων αφορα leg room για σωματα του 1.75 και στις 3 σειρες με τους παπουδες ειμασταν μια χαρα (2-2-2 διαταξη)μετα την εμπειρια και αυτου του σχετικα μεγαλου τσξιδιου σε τετοια διαταξη , αν δεν ξανακατεβασω το αμαξι ελλαδα, παιζει να ενοικιαζω κατι αντιστοιχο για να πηγαινουνμε ολοι μαζι, ειναι πολυ ωραια φαση
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
στην επιστροφη Καρδαμυλη Αθηνα εκατσε η γυναικα μου πισω πισω (στο κατεβασμα ηταν τα παιδια) , για ολη τη διαδρομη
οσων αφορα leg room για σωματα του 1.75 και στις 3 σειρες με τους παπουδες ειμασταν μια χαρα (2-2-2 διαταξη)μετα την εμπειρια και αυτου του σχετικα μεγαλου τσξιδιου σε τετοια διαταξη , αν δεν ξανακατεβασω το αμαξι ελλαδα, παιζει να ενοικιαζω κατι αντιστοιχο για να πηγαινουνμε ολοι μαζι, ειναι πολυ ωραια φαση
Μετά απο 3 χρόνια εμπειρία με Xtrail 7θέσιο 2016 μοντέλο και χρησιμοποιώντας και εγώ κάθε καλοκαίρι (παππούδες) την 3η σειρά θέσεων, μπαίνοντας στο 5008 , επιβεβαιώνω ότι η 3 σειρά ειναι απείρως καλύτερη. Στο xtrail απλά για να καθισεις στην 3η σειρά, έπρεπε οπωσδήποτε να φέρεις αρκετα μπροστά την δεύτερη. Για να το κάνεις αυτό, ασφαλώς πρέπει να μετακινηθεί ακόμα και η πρωτη λίγο πιο μπροστα....στο 5008 λίγο μετακινείται η δευτερη και ολα καλα
-
Κατεβάζω τους νέους χάρτες .14
Παράλληλα βλέπω υπάρχει και ενημέρωση του software , ξέρουμε τι νέο έχει;
Δεν τολμάω να κάνω τετοιο update αυτές τις μέρες εν μέσω διακοπών, αυτά όταν γυρίσω Βιέννη. -
kiloMeater έγραψε:
οσων αφορα leg room για σωματα του 1.75 και στις 3 σειρες με τους παπουδες ειμασταν μια χαρα (2-2-2 διαταξη)μετα την εμπειρια και αυτου του σχετικα μεγαλου τσξιδιου σε τετοια διαταξη , αν δεν ξανακατεβασω το αμάξι Ελλάδα, παιζει να ενοικιαζω κατι αντιστοιχο για να πηγαινουνμε ολοι μαζι, ειναι πολυ ωραια φαση
kiloMeater θα σου πρότεινα την επόμενη φορά που θα έρθεις με το καλό να ενοικιάσεις ένα βανάκι. Για τόσο μεγάλο ταξίδι ο συνδυασμός άνεσης, χώρων, αλλά και μεταφορικής ικανότητας είναι ασυναγώνιστος. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι έχω κάνει ταξίδι από Θεσσαλονίκη για Πελοπόννησο και η πρώτη στάση για την '' ανάγκη '' και όχι για ξεκούραση έγινε στα Μέγαρα ! Σημειωτέον στους επιβάτες συμπεριλαμβάνονταν παιδιά 4 και 7 ετών.Έκανα το σχόλιο γιατί βασικά ήθελα να επισημάνω ότι τα επταθέσια τύπου xtrail,5008 και smax,zafira κ.λ.π. είναι επταθέσια κατά ανάγκη.Είχα διαβάσει ένα άρθρο σε ξένο περιοδικό σχετικά με την παθητική ασφάλεια των επιβατών της τρίτης σειράς καθισμάτων σε περίπτωση οπίσθιας σύγκρουσης και απογοητεύτικα. Βασικά αισθάνθηκα,ένοιωσα οτι τα παιδια που βάζω στην τρίτη σειρά είναι για '' ξόδεμα '' όσο τραβηγμένο και αν ακούγεται. Εν τω μεταξύ ενώ πολλές συγκρούσεις είναι τέτοιου τύπου (οπίσθιες) δεν γίνονται- παρουσιαζονται αποτελέσματα σε επίδοξους αγοραστές πολυθέσιων αυτοκινήτων. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο ας μας διαφωτίσει.
-
εννοειται ενα ειδικο οχημα - βανακι, θα ειναι πολυ καλυτερο στη δουλεια αυτη .
για περιστασιακη χρηση μερικες φορες το χρονο , πχ στην περιπτωση μου οταν θα μας επισκευθουν απο μια φορα το χρονο οι παππουδες , η θα κατεβουμε εμεις ελλαδα για διακοπες, ειναι μια πολυ ωραια δυνατοτητα .
μικρη η χρηση ποσοστιαια αλλα σημαντικη... αλλοι αγοραζουνε off road για μια διαδρομη που μπορει να κανουν σε δυσκολη παραλια το καλοκαιρι να φανταστεις -
Έχω ακούσει και εγώ για την μειωμένη παθητική ασφάλεια που αναφέρει ο pituser και μου κάνει εντύπωση. Δεν ξέρω πως έχουν τοποθετηθεί οι εταιρίες σε αυτό το θέμα αν έχουν τοποθετηθεί ποτέ και αν έχει αναχθεί σε φάουλ των από κάποιο έγκριτο περιοδικό του εξωτερικού ας πούμε.
- Όσο αφορά το θέμα της δωρεάν χρήσης του traffic της TOM TOM στα νέα Ελληνικά Peugeot έχω μια ερώτηση. Στο δικό μου που ταξινομήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο δεν δικαιουμε την δωρεάν 3ετή υπηρεσία;
-
Ο χρήστης nikargy έγραψε:
- Όσο αφορά το θέμα της δωρεάν χρήσης του traffic της TOM TOM στα νέα Ελληνικά Peugeot έχω μια ερώτηση. Στο δικό μου που ταξινομήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο δεν δικαιουμε την δωρεάν 3ετή υπηρεσία;
Φίλε μου εαν μπεις στο Αγγλικό/Γαλλικό site , λογικά μπορείς να ενεργοποιήσεις και εσύ δωρεάν την υπηρεσία, για 3 ετη, ξεκινώντας τον δωρεάν χρόνο απο σήμερα! το έκανα προχθές για φίλο απο το forum εγω, χρησιμοποιώντας το δικό του vin
-
Συγνωμη αλλα εχω αγνοια περι του tom tom trafic.Mερικες ερωτησεις και αν μπορειτε διαφωτιστε με παρακαλω.Εχω παρει ενα 3008 πριν σχεδον ενα μηνα.Ειναι η εκδοση gt line και εχει navigation απο το εργοστασιο.Εγω μπορω να εχω αυτη την υπηρεσια δωρεαν για 3 χρονια?Τι παραπανω δινει απο το εργοστασιακο navi?Aν τελικα μπορω να την αποκτησω, μπορει να μου πει καποιoς ακριβως τη διαδικασια γιατι δεν σκαμπαζω και πολυ απο αυτα?Μπηκα στο αγγλικο site της peugeot services store η υπηρεσια αυτη λεγετε connected 3d navigation?
Peugeot 5008 (SUV)