-
Καλημέρα σε όλους.
Εν αρχή να ευχαριστήσω όλους για τις μέχρι τώρα μεμονωμένες απαντήσεις σε ειδικά topics (toyota, honda).
Αναζητώ αυτοκίνητο μέχρι 22000 ευρώ ( αν και +- 1000 δεν με απασχολεί με δόσεις θα το αγοράσω). Θα είναι το κύριο αυτοκίνητο ζευγαριού. Κάνω περίπου 17-18000 km το χρόνο με τουλάχιστον τα μισά στο κέντρο Αθήνας.
Χαρακτηριστικά:
- Οικονομία (? disesel, ? υβριδικό)
- Αξιοπιστία ( θέλω να το κρατήσω τουλάχιστον 8 χρόνια)
- Ευκολία στην πόλη (???αυτόματο- δυστυχώς η τιμή εκτοξεύται), άνεση στον αυτοκινητόδρομο ( ταξιδεύω συχνά εκτός Αθηνών).
- Χώροι απλά ικανοποιητικοί, δεν υπάρχουν τρελές απαιτήσεις.
- Ικανοποιητικές επιδόσεις ( δεν είμαι λάτρης της ταχύτητας, άλλωστε φαίνεται από τις 'απαιτήσεις' μου)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προτάσεις - απαντήσεις- συστάσεις. Ελπίζω να μην κουράζω αν έχει ήδη συζητηθεί κάπου αλλού.
Υ.Γ Έχω κάνει ήδη test drive pulsar, megane, vitara, civic (όλα diesel).
Pulsar με απογοήτευσε η ποιότητα και το πάτημα (βέβαια το αυτοκίνητο είχε 35000km και ήταν κακοστυντηρημένο - χρειαζόταν και δίσκο πλατό,επίσης μου φάνηκε πολύ βαρύ το τιμόνι μέσα στην πόλη , αν και πολύ καλή τιμή ~18000 acenta connect σε προσφορά).
Megane με ενθουσίασε το στήσιμο αλλά με φοβίζει η αξιοπιστία.
Vitara ο κινητήρας είναι σαν αγροτικό, πολλοί θόρυβοι δεν μου άρεσε καθόλου.
Civic απίστευτο στήσιμο με 22.500ε με το κλειδί στο χέρι, άλλα όπως λένε και τα παιδιά στο foroum για κάθε μέρα την ???? -
Καλημέρα σε όλους.
Εν αρχή να ευχαριστήσω όλους για τις μέχρι τώρα μεμονωμένες απαντήσεις σε ειδικά topics (toyota, honda).
Αναζητώ αυτοκίνητο μέχρι 22000 ευρώ ( αν και +- 1000 δεν με απασχολεί με δόσεις θα το αγοράσω). Θα είναι το κύριο αυτοκίνητο ζευγαριού. Κάνω περίπου 17-18000 km το χρόνο με τουλάχιστον τα μισά στο κέντρο Αθήνας.
Χαρακτηριστικά:
- Ευκολία στην πόλη (???αυτόματο- δυστυχώς η τιμή εκτοξεύται), άνεση στον αυτοκινητόδρομο ( ταξιδεύω συχνά εκτός Αθηνών).
- Ικανοποιητικές επιδόσεις ( δεν είμαι λάτρης της ταχύτητας, άλλωστε φαίνεται από τις 'απαιτήσεις' μου)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προτάσεις - απαντήσεις- συστάσεις. Ελπίζω να μην κουράζω αν έχει ήδη συζητηθεί κάπου αλλού.
Pulsar με απογοήτευσε η ποιότητα και το πάτημα (βέβαια το αυτοκίνητο είχε 35000km και ήταν κακοστυντηρημένο - χρειαζόταν και δίσκο πλατό,επίσης μου φάνηκε πολύ βαρύ το τιμόνι μέσα στην πόλη , αν και πολύ καλή τιμή ~18000 acenta connect σε προσφορά).
Civic απίστευτο στήσιμο με 22.500ε με το κλειδί στο χέρι, άλλα όπως λένε και τα παιδιά στο foroum για κάθε μέρα την ???? -
Καλημέρα σε όλους.
Χαρακτηριστικά:
Για φυσικο αεριο το σκεφτεσαι ή οχι?
-
Pulsar για οικονομία και αξιοπιστία.
Αν σκεφτείς με βάση την απόλαυση στη συμπεριφορά στο δρόμο σε σβέλτες διαδρομές Civic diesel.
Πάντως το pulsar πιστεύω ότι θα σε ικανοποιήσει. Πολύ καλό και θα σου μείνουν στην τσέπη 4000_4500€. -
Για αέριο είμαι ανοιχτός όχι όμως τροποιημένο, αν και με τρομάζει το άγνωστο. Το pulsar ήταν το πρώτο που πήγα και οδήγησα άλλα δυστυχώς μου έκατσε άσχημα για τους παραπάνω λόγους. ( ο πωλητής δικαιολογήθηκε πώς ήταν δημοσιογραφικό και γιαυτό ήταν κακοσυντηρημένο).
-
Αυτο πως το βλεπεις?
https://www.car.gr/13186939-seat-leon-1-5-tgi-style -
Από αξιοπιστία??? Δεν το είχα καθόλου στα υπόψιν, θα το κοιτάξω. Sorry που απαντάω ξεχωριστά αλλά δε βρίσκω κουμπί για quote
-
Αυτο το μοτερ με φυσικο αεριο μολις τωρα ηρθε. Μη σου πω οτι δεν εφτασε Ελλαδα ακομα
Εκτος απο το μοτερ που δεν ξερω ακομα ποσο αξιοπιστο ειναι, το υπολοιπο αυτοκινητο μια χαρα ειναι
Υποψην οτι με φυσικο αεριο, με τα σημερινα δεδομενα, εχεις κοστος καυσιμου γυρω στα 3,5-4 €/100χλμΑλλιως, απο τα υπολοιπα που ανεφερες , ψηφιζω civic
-
Στα λεφτά που βάζεις , παίρνεις όλα τα Β-Suv και τα χάτσμπάκ της επόμενης κατηγορίας με κάποιες υποχωρήσεις στον εξοπλισμό .
Ακόμα να περιμένεις 1-2 μήνες να έλθουν όλα τα νέα μοντέλα που θα έχουν τις νέες προδιαγραφές ρύπων .
Μπορούμε να σου πούμε πολλά , αλλά θα πρέπει να βάλεις περισσότερα κριτήρια και να κοιτάξεις πιο κλειστά τι θέλεις εσύ αλλά και η σύζυγος , καθότι εκεί υπάρχουν θεματάκια...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
και τα χάτσμπάκ της επόμενης κατηγορίαςΠοια ειναι αυτα?
Ακόμα να περιμένεις 1-2 μήνες να έλθουν όλα τα νέα μοντέλα που θα έχουν τις νέες προδιαγραφές ρύπων .
Αυτο ειναι δίκοπο μαχαιρι . Και πονταρω οτι θα εχει μονο αρνητικα και στα τελη κυκλ. και στις τιμες των καινουριων αυτοκινητων
-
Καταλαβαίνω απόλυτα... Ιδανικά θέλω να πληρούνται τα 5 παραπάνω χαρακτηριστικά είτε hatchback είτε SUV, γενικά δε βιάζομαι, το deadline είναι Χριστούγεννα.
Για τα νέα μοντέλα αν και πάντα απέφευγα μοντέλα που πρωτοκυκλοφορούν ( θεωρώ ένα facelift πιο ασφαλές μακροπρόθεσμα σε σχέση με κάτι που δεν έχει δοκιμαστεί). Ξέχασα να αναφέρω είμαι κάτοχος 2ης γεννιας focus και γενικά ταλαιπωρήθηκα μετά τον 4 χρόνο (περίπου 80000 km)
Όσο για το τελευταίο μπορώ να πω πως χαμογέλασα αυθόρμητα. Έχεις ένα δίκιο...
-
Pulsar-megane φοράνε το ίδιο diesel μοτορι.
Το 20-22000 είναι αρκετά γενικό. Φορολογία, τεκμήριο, ποσό δόσης, επιτόκια, καύσιμο, εξοπλισμός (από θύρες usb έως ηλιοροφή), χώροι (μελλοντικά) είναι μερικά πραγματικά που πρέπει να κοιταξεις..
-
Ο χρήστης pkoudounis έγραψε:
πάντα απέφευγα μοντέλα που πρωτοκυκλοφορούνSmart man!!!
-
Αν το αυτοκίνητο έχει οικονομία, αξιοπιστία, καλό στήσιμο και ήσυχο για αυτοκινητοδρομο, και ευκολία στην πόλη δεν με ενδιαφέρει αν έχει ηλιοροφή, blind spot technology,1 ηλεκτρικό παράθυρο παραπάνω, 1 usb κτλ. Γενικά μιλάω για εκδόσεις μια πάνω από τη βασική. Από έξτρα ένα κεντρικό υποβραχιόνιο θα έβαζα αν δεν είχε, άντε και αισθητήρα παρκαρίσματος ...
Λεφτά 20-22000 με το κλειδί στο χέρι (χρηματοδότηση κτλ θα το δω σε δεύτερο χρόνο) -
Πέρνα και μια βόλτα απ την κυρία και κανε ενα test drive.
Κούκλα και με φοβερό πάτημα και στήσιμο.
Ενδεικτικά..
https://www.car.gr/classifieds/cars/?so ... uel_type=2 -
Σίγουρα σε αυτα τα λεφτά μπορούν να πέσουν πολλές ιδέες αλλά έφαγα φλασιά και θυμήθηκα ότι το 308 1,5 130 hp με το αυτόματο 8 σχέσεων βγαίνει 21600.
-
Ότι πει η σύζυγος
Leon 1.5 tgi + dsg (καλά Χριστούγεννα περίπου) και από το νέο έτος βγαίνει νέο σχεδιαστικά σκάφος
Πιο μικρό σκάφος αλλά δεν χάνει σε χώρους μέσα Seat Ibiza tdi 115hp - Vw polo tdi dsg 95 hp ~20.000€ ( εχεις επιλογή και σε Φ.Α.)
Honda Civic μήκος - πλάτος το συνηθίζεις
Seat Arona tdi , σκάφος ibiza + έξτρα ύψος
Νεο Ford focus ; -
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Σίγουρα σε αυτα τα λεφτά μπορούν να πέσουν πολλές ιδέες αλλά έφαγα φλασιά και θυμήθηκα ότι το 308 1,5 130 hp με το αυτόματο 8 σχέσεων βγαίνει 21600.6 σχέσεων
8 @ Gt -
Σε ομορφιά - εσωτερικό και ποιότητα κύλισης έπαθα πλακα με το Megane...στα 20.000 παίρνεις την φουλ έκδοση ..μοτέρ δοκιμασμένο εδώ και χρονια και οικονομικό !!τα περί αξιοπιστίας Renault κλπ πιστευω ανήκουν στο παρελθόν...αμεσως μετά θα πρότεινα το civic!η giullietta πολύ όμορφη αλλά σχέδιο 7 χρονων και εσωτερικό αδιάφορο κατ εμε...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Αγορά αυτοκινήτου 20-22000 e