-
Εχει ερθει η ωρα να αλλαξω το τωρινο μου οικογενειακο αυτοκινητο και προσανατολιζομαι σε μεσαιο SUV. Εχω 'χαθει' λιγο με τις επιλογες και για αυτο θα ηθελα να ζητησω τη βοηθεια σας στην επιλογη μου. Το αμαξι θα αγοραστει με σκοπο να κρατηθει 10 χρονια.
Διαθετω 35.000 και θελω να εχει τα ακολουθα χαρακτηριστικα
- κινητηρας εως 1600 κυβικα
- βενζινοκινητηρας
- αυτοματο κιβωτιο
- android auto στο ηχοσυστημα του
- κοτσαδορος (κατα προτιμηση ηλεκτρικα αναδιπλουμενος)
- καμερα οπισθοπορειας και αισθητηρες παρκαρισματος εμπρος-πισω
- cruise control (κατα προτιμηση adaptive μιας και το δοκιμασα και ειναι φοβερα ξεκουραστο για ταξιδι)
Ιδανικα θα ηθελα bird's eye view αντι για περιμετρικους αισθητηρες, αλλα δεν το εχουν ολες οι εταιρειες. Επισης στα nice to have χαρακτηριστικα ειναι ηλεκτρικο πορτ μπαγκαζ (με κουμπι, οχι απαραιτητα με 'το ποδι')
Βλεπω προς τα ακολουθα αυτοκινητα
-
hyundai tucson. Φαινεται τιμια επιλογη και μου αρεσει και το αμαξωμα. Ειχα παει σε αντιπροσωπεια και ειχα δει το 'προηγουμενο' μεσα στο καλοκαιρι, αλλα περιμεναν καινουριους τιμοκαταλογους, υποθετω λογω των αλλαγων στους υπολογισμους των ρυπων.
-
vw tiguan περιμενω να δω ποτε θα ερθει η καινουρια εκδοση με τον κινητηρα 1.5 και ποσο θα κοστιζει. Φοβαμαι οτι με τα εξτρα που θελω θα ξεφευγει >35.000
-
audi q3 Το προηγουμενο μοντελο ηταν οριακα εντος budget (ισως οχι με ολα τα εξτρα), αλλα φοβαμαι οτι το καινουριο θα ξεφευγει πολυ.
-
kia sportage. Να ειμαι ειλικρινης δεν με πολυενθουσιαζει η εμφανιση, αλλα με την εγγυηση 7 χρονων η αληθεια ειναι οτι θα εχω το κεφαλι μου ησυχο για το 70% του χρονικου διαστηματος που σκοπευω να κρατησω το αυτοκινητο. Απο την αλλη δεν εχω ιδεα τι μεταπωλητικη αξια θα εχει και πολυ φοβαμαι μην μου 'μεινει' μετα.
-
skoda karoq. Συνδυαζει σχεδον ολα οσα θελω και μου αρεσει σαν εμφανιση. Εχω την εντυπωση οτι θα ηθελα λιιιγο πιο μεγαλο πορτ μπαγκαζ
-
honda crv (καινουριο). Αυτο ειναι το μεγαλο ερωτηματικο. Υποτιθεται οτι θα ερθει στην ευρωπη το μοντελο που πωλειται στην αμερικη εδω και αρκετα χρονια και το οποιο εχει κανει παρα πολυ καλες πωλησεις εκει. Ειναι ενα κλικ μεγαλυτερο απο τα αυτοκινητα που ανεφερα μεχρι στιγμης και θα πρεπει να εχει καλυτερους αποθηκευτικους χωρους απο ολα τα προηγουμενα. Μεγαλος φοβος μου για αυτο ειναι το κιβωτιο CVT. Δεν εχω σκοπο να κανω προσπερασεις σε δρομο διπλης κατευθυνσης και να θελω αμεση ισχυ, αλλα το φοβαμαι παρα πολυ (βασει οσων εχων διαβασει) σε διασταυρωσεις και STOP.
Σκοπευω να παρω την αποφαση μου εως το τελος του χρονου, ωστε να εχω δει οσο περισσοτερα απο τα νεα μοντελα.
Προς ποιο θα με συμβουλευατε να κινηθω; Μηπως εχω ξεχασει κανενα σε αυτην την κατηγορια; Το seat ateca δεν το εχω συμπεριλαβει (αν και πολυ κοντα στο karoq, tiguan) διοτι απο τις κριτικες εχω δει οτι εχει περισσοτερο σπορτιφ χαρακτηρα (αναρτησεις κτλπ) και χαμηλοτερη ποιοτητα κατασκευης σε σχεση με τα αλλα δυο του ομιλου.Ευχαριστω πολυ!
-
Εχει ερθει η ωρα να αλλαξω το τωρινο μου οικογενειακο αυτοκινητο και προσανατολιζομαι σε μεσαιο SUV. Εχω 'χαθει' λιγο με τις επιλογες και για αυτο θα ηθελα να ζητησω τη βοηθεια σας στην επιλογη μου. Το αμαξι θα αγοραστει με σκοπο να κρατηθει 10 χρονια.
- βενζινοκινητηρας
- αυτοματο κιβωτιο
- cruise control (κατα προτιμηση adaptive μιας και το δοκιμασα και ειναι φοβερα ξεκουραστο για ταξιδι)
Ιδανικα θα ηθελα bird's eye view αντι για περιμετρικους αισθητηρες, αλλα δεν το εχουν ολες οι εταιρειες. Επισης στα nice to have χαρακτηριστικα ειναι ηλεκτρικο πορτ μπαγκαζ (με κουμπι, οχι απαραιτητα με 'το ποδι')
-
hyundai tucson. Φαινεται τιμια επιλογη και μου αρεσει και το αμαξωμα. Ειχα παει σε αντιπροσωπεια και ειχα δει το 'προηγουμενο' μεσα στο καλοκαιρι, αλλα περιμεναν καινουριους τιμοκαταλογους, υποθετω λογω των αλλαγων στους υπολογισμους των ρυπων.
-
vw tiguan περιμενω να δω ποτε θα ερθει η καινουρια εκδοση με τον κινητηρα 1.5 και ποσο θα κοστιζει. Φοβαμαι οτι με τα εξτρα που θελω θα ξεφευγει >35.000
-
audi q3 Το προηγουμενο μοντελο ηταν οριακα εντος budget (ισως οχι με ολα τα εξτρα), αλλα φοβαμαι οτι το καινουριο θα ξεφευγει πολυ.
-
kia sportage. Να ειμαι ειλικρινης δεν με πολυενθουσιαζει η εμφανιση, αλλα με την εγγυηση 7 χρονων η αληθεια ειναι οτι θα εχω το κεφαλι μου ησυχο για το 70% του χρονικου διαστηματος που σκοπευω να κρατησω το αυτοκινητο. Απο την αλλη δεν εχω ιδεα τι μεταπωλητικη αξια θα εχει και πολυ φοβαμαι μην μου 'μεινει' μετα.
-
skoda karoq. Συνδυαζει σχεδον ολα οσα θελω και μου αρεσει σαν εμφανιση. Εχω την εντυπωση οτι θα ηθελα λιιιγο πιο μεγαλο πορτ μπαγκαζ
-
honda crv (καινουριο). Αυτο ειναι το μεγαλο ερωτηματικο. Υποτιθεται οτι θα ερθει στην ευρωπη το μοντελο που πωλειται στην αμερικη εδω και αρκετα χρονια και το οποιο εχει κανει παρα πολυ καλες πωλησεις εκει. Ειναι ενα κλικ μεγαλυτερο απο τα αυτοκινητα που ανεφερα μεχρι στιγμης και θα πρεπει να εχει καλυτερους αποθηκευτικους χωρους απο ολα τα προηγουμενα. Μεγαλος φοβος μου για αυτο ειναι το κιβωτιο CVT. Δεν εχω σκοπο να κανω προσπερασεις σε δρομο διπλης κατευθυνσης και να θελω αμεση ισχυ, αλλα το φοβαμαι παρα πολυ (βασει οσων εχων διαβασει) σε διασταυρωσεις και STOP.
Σκοπευω να παρω την αποφαση μου εως το τελος του χρονου, ωστε να εχω δει οσο περισσοτερα απο τα νεα μοντελα.
Προς ποιο θα με συμβουλευατε να κινηθω; Μηπως εχω ξεχασει κανενα σε αυτην την κατηγορια; Το seat ateca δεν το εχω συμπεριλαβει (αν και πολυ κοντα στο karoq, tiguan) διοτι απο τις κριτικες εχω δει οτι εχει περισσοτερο σπορτιφ χαρακτηρα (αναρτησεις κτλπ) και χαμηλοτερη ποιοτητα κατασκευης σε σχεση με τα αλλα δυο του ομιλου.Ευχαριστω πολυ!
-
- βενζινοκινητηρας
- αυτοματο κιβωτιο
-
-
-
-
-
-
-
Χρειάζεσαι 4κινηση;
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Χρειάζεσαι 4κινηση;Όχι και μάλιστα θα προτιμούσα να μην έχει ή τουλάχιστον να μην είναι μόνιμη, ώστε να ρίξω την κατανάλωση.
Η χρήση θα είναι 3-4φορες την εβδομάδα χρήση στη Αθήνα για 10-20 χλμ και ταξίδια με 5 άτομα σε 3ημερα διακοπές.
-
Το 3008 το είδες;
-
Το 3008 το είδες;Ναι, ήταν από τα πρώτα που κοίταξα. Το κακο είναι ότι
Α. Στην Κηφισίας τουλάχιστον δεν ήξεραν τι τους γίνεται
Β. Θα με ενδιέφερε η έκδοση allure αλλά η οποία δεν περιλαμβάνει όλα όσα θα ήθελα. Η allure αν θυμάμαι καλά βγαίνει 36700 και θα έπρεπε να προσθέσω κανένα χιλιάρικο ακόμα. Τόσο πολύ εκτός budget ίσως να εβγαινα μόνο για το q3 . -
Αν δε βιάζεσαι, έρχεται και το C5 aircross
-
Αν δε βιάζεσαι, έρχεται και το C5 aircrossΔεν βιάζομαι και όντως το έχω στα υπόψιν αλλά φοβάμαι ότι θα είναι μια από τα ίδια όπως το peugeot. Αν η τιμή είναι λίγο πιο χαμηλή ίσως να έχει ενδιαφέρον όπως επίσης λατρεύω το σύστημα ενσωματωμένης κάμερας καταγραφής που έχει η εταιρεία αυτή.
-
Χώρις να μπορώ να το στηρίξω πουθενά, η εκτίμηση μου είναι ότι θα το τοποθετήσει ένα κλικ κάτω από το peugeot. Αν γίνει έτσι θα είσαι οριακά εντός budget με ένα πολύ φρέσκο αυτοκίνητο που θα έχει όλα όσα έγραψες.
-
C5 Aircorss μάλλον θα είναι η καλύτερη επιλογή!
Επίσης δες και το Opel Grandland και το Jeep Compass.
Χ1 είναι οριακά εντός budget και κάποιες παραχωρήσεις σε εξοπλισμό.
Επίσης Ford Kuga (εάν δεν σε νοιάζει η κατανάλωση) ΑWD 182ps και σε έκδοση Vignale που έχει τα πάντα όλα και ακόμα περισσότερα!
-
Αφου θα παρεις αμαξι για 10 χρονια ας αποφυγεις kuga αφου εχει παλιο πατωμα αυξημενη καταναλωση και τελη στο θεο
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Αφου θα παρεις αμαξι για 10 χρονια ας αποφυγεις kuga αφου εχει παλιο πατωμα αυξημενη καταναλωση και τελη στο θεοΤο kuga λόγω παλαιότητας το έχω βγάλει από τον συναγωνισμό. Το Opel δεν μου αρέσει.
-
Τοτε c5 και αν ειναι μεσα στο μπατζετ σου tiguan η x1 οριακα
-
C5 air και από μένα αν μπορείς να περιμένεις τουλάχιστον 6-7 μηνες. Νομίζω ότι θα σφίξει τον ανταγωνισμό και θα κτυπησει κασκαι τιγκουαν 3008 Χ1.
Θα έχει όλους τους εξοπλισμούς ασφαλείας σύγχρονο εσωτερικό το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών το μόνο με 3 ανεξάρτητα καθίσματα που ρυθμίζονται κιόλας σε 5 θέσεις αλλά και βγαίνουν, ανάρτηση 'χαλί' όπως την διαφημίζει συγχρονους και βραβευμένους κινητήρες ντίζελ και βενζινας...ε τι άλλο να ζητήσεις;Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αν διαβάζω καλά τον τιμοκατάλογο της BMW, αυτόματο κιβώτιο έχουν μόνο στους κινητήρες των 2000cc, κάτι το οποίο είναι απαγορευτικό για εμένα .
-
Το tucson με τον 1.6Τ νομίζω είναι κάτι παραπάνω από τίμια επιλογή και εξαιρετικό εξοπλισμό..........και δεν έχει μόνιμη τετρακίνηση.
-
Grandland X και kodiaq? Τιμές καταλόγου περίπου στα 28 με αρκετό αέρα για έξτρα.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
C5 air και από μένα αν μπορείς να περιμένεις τουλάχιστον 6-7 μηνες. Νομίζω ότι θα σφίξει τον ανταγωνισμό και θα κτυπησει κασκαι τιγκουαν 3008 Χ1.
Θα έχει όλους τους εξοπλισμούς ασφαλείας σύγχρονο εσωτερικό το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών το μόνο με 3 ανεξάρτητα καθίσματα που ρυθμίζονται κιόλας σε 5 θέσεις αλλά και βγαίνουν, ανάρτηση 'χαλί' όπως την διαφημίζει συγχρονους και βραβευμένους κινητήρες ντίζελ και βενζινας...ε τι άλλο να ζητήσεις;Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν έχω πρόβλημα να περιμένω. Το μόνο που με προβληματίζει στο c5 είναι ότι φαίνεται αυτοκίνητο φτιαγμένο για την Κίνα. Είμαι πολύ περίεργος να δω με τι κινητήρες, εκδόσεις,τιμή θα έρθει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ελλάδα. Επίσης, τα μόνα βίντεο που έχω δει για αυτό είναι είτε από Κίνα είτε επίσημα promotional videos της εταιρείας.
-
Ο χρήστης xplicit έγραψε:
Grandland X και kodiaq? Τιμές καταλόγου περίπου στα 28 με αρκετό αέρα για έξτρα.Το Opel δεν μου αρέσει και με το kodiaq φρικαρει η γυναίκα μου γιατί είναι πολύ μεγάλο και θα πρέπει να το οδηγεί και εκείνη.
Αγορα μεσαιου SUV εως 35.000