-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Παρότι δεν θα αγόραζα αυτοκίνητο Φ.Α το επιχείρημα οτι τα ντεπόζιτα βενζίνης τους είναι μικρά καταρρίπτεται απο την καθημερινή εμπειρία σε βενζινοκίνητα φίλων και συγγενών ,σχεδόν όλοι πάνε με το λαμπάκι της ρεζέρβας αναμμένο! ...και οταν βάζουν βενζίνη 10 € και πολλά είναι ! Νομίζω οτι όλοι πλέον εχουν εκπαιδευτεί να οδηγούν με 5-6 λίτρα στο ντεπόζιτο μόνιμα, οπότε τα 9 μια χαρά φαίνονται
Φαντάζομαι αν θα πάνε ταξίδι όμως θα φουλάρουνε, δεν θα σταματάνε κάθε 100 χλμ...
κιόμως ακόμα και στο ταξίδι ίσα-ισα να φτάσουν 20-30 € ,φουλ ποτέ !
Δε νομίζω να ξεκινήσει κανείς από Σαλονίκη για Αθήνα με 30 Ευρώ... Αν δεν έχεις να γεμίσεις, δεν πας καν Αθήνα.
Σε κάθε περίπτωση, τα VAG με τα 9 λίτρα βενζίνης, δεν σου δίνουν καν αυτήν την δυνατότητα.
-
Κάτοχος απο το 2012 C4 1.5 e hdi, αυτόματο και κάνω περίπου 1500-1800χλμ το μήνα, 80% σε εθνικη.
Χρηση με οικογενεια με 2 παιδια , με αρκετα ταξιδια.
Απόλυτα ευχαριστημένος με το αυτοκινητο , καμια ζημια, μονο τα σερβις του , λαστιχα κλπ. Καταναλωση πραγματικη 5.7 . Απο χωρους με καλυπτει μιας και εχει μεγαλο πορτ μπαγκαζ αλλα του εχω βαλει και μεγαλη μπαγαζιερα οποτε ειμαι οκ .
Με βαση τα παραπανω μιας και το οχημα εκλεισε 7 χρονια και βλεποντας οτι το diesel δεν εχει πολυ μελλον, σκεφτομουν οτι αν αλλαξω αυτοκινητο οικονομικα με συμφερει μονο το φυσικο αεριο. Βλεπω βεβαια οτι οι επιλογες ειναι περιορισμενες και δυστυχως δεν βλεπω αμεσα να υπαρχει μεγαλη ποικιλια να διαλεξω.
Κολλητος προχτες παρελαβε το arosa cng αλλα ρε παιδια εγω 1000αρι αυτοκινητο να το φορτωσω και να παω ταξιδι το βλεπω εκτος πραγματικοτητας.
Εκτος αυτου το C4 για την εποχη ειχε φουλ εξοπλισμο και αυτοματο κιβωτιο που το θελω, αλλα τωρα τα πιο πολλα αυτοκινητα βλεπω να εχουν εξτρα ακομη και τους αυτοματους υαλοκαθαριστηρες.
Μερικες σκεψεις ειναι αυτες απλα για να ακουσω γνωμες. Θα αλλαζατε στη θεση μου? Αν ναι με τι? Μπατζετ κοντα στα λεφτα που ειχα δωσει για το C4 , 20K.
-
Seat Leon 1.5 με 130 ίππους και κιβώτιο DSG. Αφού έχεις μπαγκαζιέρα, σε καλύπτει κι η πεντάθυρη έκδοση, αλλιώς πας στο ακριβότερο στέισον. Το 80% των χιλιομέτρων στην εθνική = πας καρφί για ενεργό cruise control. Αν μπορείς οικονομικά, βάλε και Led.
Τα πρατήρια σε βολεύουν; Πού κάνεις τα χιλιόμετρα; Γιατί τα νέα μοντέλα έχουν μικρό ντεπόζιτο βενζίνης, θα είναι σπάσιμο να σταματάς κάθε 100 χιλιόμετρα αν ξεμείνεις από φυσικό αέριο.
Υπολόγισε ότι το κόστος κίνησης θα πέσει στο μισό, εφόσον κινείσαι αποκλειστικά με φυσικό αέριο.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Seat Leon 1.5 με 130 ίππους και κιβώτιο DSG. Αφού έχεις μπαγκαζιέρα, σε καλύπτει κι η πεντάθυρη έκδοση, αλλιώς πας στο ακριβότερο στέισον. Το 80% των χιλιομέτρων στην εθνική = πας καρφί για ενεργό cruise control. Αν μπορείς οικονομικά, βάλε και Led.Τα πρατήρια σε βολεύουν; Πού κάνεις τα χιλιόμετρα; Γιατί τα νέα μοντέλα έχουν μικρό ντεπόζιτο βενζίνης, θα είναι σπάσιμο να σταματάς κάθε 100 χιλιόμετρα αν ξεμείνεις από φυσικό αέριο.
Υπολόγισε ότι το κόστος κίνησης θα πέσει στο μισό, εφόσον κινείσαι αποκλειστικά με φυσικό αέριο.
Λαμια μενω οποτε εχω πρατηριο στα 3 χλμ απο το σπιτι μου. Τα χλμ ειναι ΕΟ Αθηνων Λαμιας αλλα το καλοκαιρι μπορει να παω μεχρι Συβοτα πχ οπως πηγα περυσι, εκει ισως υπαρχει θεμα. Αλλα win some lose some.
Αισθηση μου ειναι οτι και οι εταιριες ακομη ψαχνονται(?). Δηλαδη citroen , πεζο κοιμουνται ή εχουν μεινει πισω?
Και ειναι και το θεμα ποσο θα μου παρουν το προηγουμενο μιας και για μενα ακομα καινουριο ειναι . Diesel με 140Κ χλμ καλοδιατηρημενο δεν ειναι και για σκοτωμα.
Ρητορικες οι ερωτησεις.
Το κακο ειναι οτι το Leon απο οτι ειδα προχειρα το cng βγαινει στην φτηνη εκδοση και οτι βαλεις εξτρα πανω μετα φτανει την τιμη στα 23Κ. Τραγικοι.
-
Αν πας Σύβοτα, θα βάλεις στα Γιάννενα. Γενικώς, μόνο η Θράκη κι η Πελοπόννησος έχουν μείνει έξω από τον χορό των πρατηρίων. Ετοιμάζεται βέβαια πρατήριο στην Πάτρα αλλά αν πηγαίνεις στην Καλαμάτα, δε σου κάνει διαφορά. Επίσης, όταν πηγαίνεις κάπου που έχει μόνο ένα πρατήριο, ελλοχεύει ο κίνδυνος να πετύχεις βλάβη, αργία, απεργία και να μην εξυπηρετηθείς. Δεν είναι ο κανόνας αλλά υπάρχει αυτή η πιθανότητα.
Η Citroen έχει βγάλει μοντέλα φυσικού αερίου, όπως το C3 και το Grand Picasso, δεν εισήχθησαν όμως στην ελληνική αγορά. Κι οι Ιάπωνες βγάζουν αλλά δεν τα φέρνουν στην Ευρώπη.
Κάνε καμιά βόλτα με το Arona του φίλου σου. Αν σε καλύπτει από δύναμη, περιμένεις το Skoda Scala με το ίδιο μοτέρ και στα 20 χιλιάρικα, θα το έχεις ξεχειλίσει από εξοπλισμό.
Αλλιώς αναγκαστικά 1.5, το φθηνότερο είναι το Leon. -
Μπα , ποια βγαζουν οι ιαπωνες;;;
-
Αν πας Σύβοτα, θα βάλεις στα Γιάννενα. Γενικώς, μόνο η Θράκη κι η Πελοπόννησος έχουν μείνει έξω από τον χορό των πρατηρίων. Ετοιμάζεται βέβαια πρατήριο στην Πάτρα αλλά αν πηγαίνεις στην Καλαμάτα, δε σου κάνει διαφορά. Επίσης, όταν πηγαίνεις κάπου που έχει μόνο ένα πρατήριο, ελλοχεύει ο κίνδυνος να πετύχεις βλάβη, αργία, απεργία και να μην εξυπηρετηθείς. Δεν είναι ο κανόνας αλλά υπάρχει αυτή η πιθανότητα.Η Citroen έχει βγάλει μοντέλα φυσικού αερίου, όπως το C3 και το Grand Picasso, δεν εισήχθησαν όμως στην ελληνική αγορά. Κι οι Ιάπωνες βγάζουν αλλά δεν τα φέρνουν στην Ευρώπη.
Κάνε καμιά βόλτα με το Arona του φίλου σου. Αν σε καλύπτει από δύναμη, περιμένεις το Skoda Scala με το ίδιο μοτέρ και στα 20 χιλιάρικα, θα το έχεις ξεχειλίσει από εξοπλισμό.
Αλλιώς αναγκαστικά 1.5, το φθηνότερο είναι το Leon.Απο 1,5 diesel να παω σε 1.0 ? Θα το οδηγησω αλλα νομιζω (με τις ελαχιστες γνωσεις μου) οτι θα ειναι ψοφιο.
-
Το 90 αρι;
-
Θα είναι πιο αργό αλλά νομίζω ότι θα σε καλύπτει. Μιλάμε για αυτοκινητόδρομο, αλίμονο αν δεν μπορεί να κρατήσει τα 130 παντού. Άντε να πέσει στα 120 στην Τραγάνα και στο φεύγα στις Αφίδνες, όταν είναι τίγκα φορτωμένο. Ενδεχομένως ούτε εκεί να ζορίζεται.
Η δική μου ανησυχία δεν είναι η δύναμη αλλά ότι θες αυτόματο κιβώτιο. Βέβαια, με τόση χρήση στην εθνική και την αμφιλεγόμενη αξιοπιστία του DSG, μάλλον θα πήγαινα για χειροκίνητο.
Λαπ, βγαίνουν κάποια μοντέλα της Toyota και της Honda, μάλλον κι η αγαπημένη σου. Δεν το έχω ψάξει περαιτέρω γιατί δε μας αφορούν.
-
Γιατί κοιτάμε το από 1,5 L σε 1,0 L και όχι το 110 άλογα με 90 π.χ.;
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Το 90 αρι;Ναι απο οτι ειδα μονο αυτο βγαινει ,1.0, 90 ιππους.
-
Από φίλο Λαμιώτη, για να σου ανοίξω την όρεξη:
-
Κανεις ζημια..... Ζηκο.
-
Από φίλο Λαμιώτη, για να σου ανοίξω την όρεξη:Ειναι στο στρωσιμο οποτε δεν μου φαινεται περιεργο, θυμαμαι οταν πηρα το C4 ειχα καταναλωση 4.8 ταξιδι λαμια-κυλληνη φορτωμενος.
Εκτιμω οτι η αυτονομια του arona θα ειναι κατω απο τα 350 αν το οδηγησει καπως 'απροσεκτα' αλλα και παλι για μενα δεν ειναι απαγορευτικο αυτο αλλα η δυναμη του αυτοκινητου.
-
Με 130 σταθερά, η αυτονομία θα είναι γύρω στα 300-320, εκτιμώ. Τα 4,8 λίτρα ισούνται με 6 ευρώ στα 100, χάος σε σχέση με τα 2,56 αυτουνού.
Τέλος πάντων, πάρε του φίλου σου και δες τη δύναμη, αφού βέβαια το στρώσει ο άνθρωπος. Το αυτόματο δεν αποτελεί αναγκαία συνθήκη πια; -
Με 130 σταθερά, η αυτονομία θα είναι γύρω στα 300-320, εκτιμώ. Τα 4,8 λίτρα ισούνται με 6 ευρώ στα 100, χάος σε σχέση με τα 2,56 αυτουνού.
Τέλος πάντων, πάρε του φίλου σου και δες τη δύναμη, αφού βέβαια το στρώσει ο άνθρωπος. Το αυτόματο δεν αποτελεί αναγκαία συνθήκη πια;Για μενα ειναι απο τις 'απαραίτητες' πολυτελειες σε ενα αυτοκινητο. Δηλαδη δε με ενδιαφερουν αισθητηρες παρκαρισματος , καμερες κλπ οσο το αυτοματο κιβωτιο. Ειδικα καλοκαιρι που ανεβοκατεβαινω 2-3 φορες ευρυτανια το αυτοματο ειναι αυτο που σωνει το αριστερο μου ποδι απο κοψιμο.
Απλα εχω δει τωρα τελευταια κατι αθλιοτητες πχ ενα φτηνιαρικο captur με 5αρι κιβωτιο και τραβαγα τα μαλλια μου.
Δεν συζηταμε για καταναλωση το φυσικο αεριο κανει τρομερη οικονομια ακομα και με diesel που εχω αυτη τη στιγμη. Ομως η αγορα σα να μη θελει να τα προωθησει οι επιλογες ειναι ελαχιστες. Βγαζει ο αλλος 10 εκδοσεις και λεει cng μονο στην ταδε γιατι ετσι.
-
Άρα ξεχνάς το Arona κι επικεντρώνεσαι αποκλειστικά στο Leon, το οποίο έχει κι επαρκή δύναμη και ροπή. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα τιμής κι εξοπλισμού.
-
Ερώτηση πάνω σε αυτό που λες φίλε.
Ποιος είναι ο λόγος που οι αντιπροσωπείες οι ελληνικές δεν εισάγουν αυτοκίνητα με lng ή cng?
Ειδικά αυτά με lng είναι ελάχιστα, αυτήν την στιγμή μόνο η opel έχει αν δεν κάνω λάθος.
Είναι μια απορία που την είχα ανέκαθεν γιατί θεωρώ ότι η βενζίνη έχει ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ κόστος για έναν οικογενειάρχη, το διευκρινίζω γιατί όταν έχεις παιδιά αλλάζουν οι υποχρεώσεις σου και οι προτεραιότητες σου, και θεωρώ μονόδρομο την απόκτηση αυτοκινήτου με καύσιμο εκτός της βενζίνης.
-
Ερώτηση πάνω σε αυτό που λες φίλε.
Ποιος είναι ο λόγος που οι αντιπροσωπείες οι ελληνικές δεν εισάγουν αυτοκίνητα με lng ή cng?
Ειδικά αυτά με lng είναι ελάχιστα, αυτήν την στιγμή μόνο η opel έχει αν δεν κάνω λάθος.
Είναι μια απορία που την είχα ανέκαθεν γιατί θεωρώ ότι η βενζίνη έχει ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ κόστος για έναν οικογενειάρχη, το διευκρινίζω γιατί όταν έχεις παιδιά αλλάζουν οι υποχρεώσεις σου και οι προτεραιότητες σου, και θεωρώ μονόδρομο την απόκτηση αυτοκινήτου με καύσιμο εκτός της βενζίνης.
Ίσως γιατί ελάχιστοι κατασκευαστές βγάζουν αμάξια με CNG/ LPG ;
-
Άρα ξεχνάς το Arona κι επικεντρώνεσαι αποκλειστικά στο Leon, το οποίο έχει κι επαρκή δύναμη και ροπή. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα τιμής κι εξοπλισμού.
Το Leon ST βγαίνει και φυσικό αέριο με DSG ?
Αγορά νέου αυτοκινήτου φυσικού αερίου