-
Ναι κατάλαβα για καλοριφέρ. 'Όχι δεν μυρίζει καυσαέρια, μόνο όπως αναφέρω σε κάθε γκαζιά - ας πούμε, ανεβάζει αυτό τον αφρό που φεύγει με το που φυσάω - δεν είναι πηχτός δηλαδή.
-
Πήγαινε σε ένα συνεργειο να κανετε το τεστ με το χρώμα στο παραφλου να δείτε αν είναι φλαντζα .
-
Ναι κάτι τέτοιο θα κάνω W202 AMG - αυτό φοβάμαι. Ευχαριστώ
-
Να τολμήσω να πω πως είναι απλά σφάλμα του οργάνου θερμοκρασίας που δεν μένει σταθερό στους 90 βαθμούς;
Εγώ που έχω συνεχώς ανοιχτό το torque στο multimedia η θερμοκρασία που μου δείχνει είναι μόνιμα πάνω από 90 βαθμούς , με νορμάλ ταχύτητες σε ανηφόρες και ως τις 3500 στροφές με ανοιχτό το air-condition αυτές τις μέρες είδα και μέχρι 107 βαθμούς αλλά ο δείκτης ακίνητος στα 90.
Αν θεωρήσουμε πως το torque δίνει αξιόπιστα νούμερα τότε έχω παρατηρήσει πως σε ανηφόρες και με μεσαίες στροφές η θερμοκρασία πάντα είναι πάνω από τους 95 βαθμούς και όσο περισσότερο διαρκεί η ανηφόρα πχ σε εθνική οδο βλέπω πολύ εύκολα πάνω από 100. Αν στην ίδια ανηφόρα ανεβάσω στροφές σε 4000-5500 η θερμοκρασία πέφτει ραγδαία στους 90-93 , μόλις μάλιστα μετά από την ανηφόρα πέσω στις 2000-2500 στην κατηφόρα που ακολουθεί τότε μπορεί να δω και 86-87.
Θεωρώ πως ο κινητήρας πιέζεται αρκετά σε ανηφόρα με μεσαίες στροφές λόγω υψηλού φορτίου (load) και γι'αυτό παρουσιάζει αυτές τις θερμοκρασίες το ψυκτικό υγρό καθώς δεν κυκλοφορεί γρήγορα.
Επίσης μιλάμε για ψυκτικό υγρό και όχι νερό οπότε δεν νομίζω πως είναι θέμα οι 105 βαθμοί όταν αυτό συμβαίνει για μικρό χρονικό διάστημα.
Διαφορετικά να αρχίσω και εγώ να ανησυχώ!!!
Επίσης ανάβει κάποιο φωτάκια ή λυχνία για υπερθέρμανση μόλις ανεβαίνει πάνω από τους 100 βαθμούς ο δείκτης;
Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλημέρα σε όλους.
VAGKIRK, την ίδια υποψία είχα και εγώ για αυτό αγόρασα το διαγνωστικό να δω τι δείχνει και η μονάδα κάτω. Γιατί έχει διπλό sensor θερμοκρασίας, ένα για το όργανο και ένα για την ECU. Και απ ότι γράφω και πιο πάνω, όταν ανέβαινε το όργανο στο ταμπλό το διαγνωστικό ανέβαινε και αυτό , έδειξε και μέχρι 107 - 108 βαθμούς και μετά όταν ίσιωσε ο δρόμος άρχισε πάλι να κατεβαίνει.
Όχι δεν ανάβει καμιά ένδειξη στο ταμπλό ούτε το διαγνωστικό καταγράφει κάτι.
Δηλαδή εμένα συμφωνεί το όργανο με το torque. Όχι αν κρατάει λίγο το δικό σου μην ανησυχείς , εγώ όμως ανησυχώ γιατί αν η ανηφόρα είναι μεγάλης διάρκειας , εμένα φτάνει κοντά στο κόκκινο (και 115 βαθμούς) και πρέπει να κατεβάσω στροφές να πηγαίνω πιο σιγά η ακόμα και να σταματήσω μέχρι να πέσει πάλι.
Σήμερα πήγα στο συνεργείο, άνοιξε επί τέλους και μου είπε πρώτα θα αλλάξουμε τον θερμοστάτη με γνήσιο της hyundai , να το παρακολουθήσω πάλι λίγο και αν δεν αλλάξει κάτι μετά έρχεται η λυπητερή.... φλάντζα που θα αλλάξει και τσιμούχες είπε και πλάνισμα καπακιού και και και ... περίπου 300 - 400 ευρώ !
Το κακό είναι ότι δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτα γιατί φεύγω ταξίδι, και η οδήγηση θα είναι 'Απολαυστική' όπως καταλαβαίνεις.
-
Χωρίς να σου φουσκώνει το παραφλου, χωρίς λαδιλα στο παραφλου, χωρίς να γίνονται τα λάδια μαγιονέζα.........θα αλλάξεις φλάντζα;;;; Εξαντλείς πρώτα όλα τα φθηνά σενάρια και μετά τα σκας! Θα σου πρότεινα να αραιώσεις το υπάρχον παραφλου με απιονισμένο νερό και να πας το ταξιδακι σου......... καλά να περάσεις και εδώ είμαστε!!!
-
Αυτό θα κάνω, όταν γυρίσω δε, πρώτα ο θερμοστάτης μετά παρακολούθηση στο επόμενο ταξίδι και αν κάνει πάλι τα ίδια, τότε αναγκαστικά - τι άλλο να κάνω ? Έχω εξαντλήσει όλα τα περιθώρια αλλά μου έχουν σπάσει και τα νεύρα μου !
Και τόσα χρόνια πάντα το διαφήμιζα - δεν είχε βγάλει καμιά βλάβη το αμάξι αυτό. Είχα να το λέω ! Και αποφάσισε φαίνεται τώρα να με βασανίσει, τέλος πάντων. σε ευχαριστώ GGAB να σαι καλά.
-
Ο χρήστης freris έγραψε:
Το κακό είναι ότι δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτα γιατί φεύγω ταξίδι, και η οδήγηση θα είναι 'Απολαυστική' όπως καταλαβαίνεις.
Καλο ταξιδι να εχεις.
Δοκιμασε αυτο που προτεινα, αν η θερμοκρασια πέφτει (ή δεν ανεβαινει) οταν παει να ζεσταθει και το γυρισεις σε καλοριφερ ζεστο τερμα και τερμα αερα. Θα ειναι λιγο ταλαιπωρια, αλλα τσεκαρε το τωρα που αναγκαστικα θα βρεθεις σε τετοιες συνθήκες. -
Ναι εννοείται trident1971 θα κάνω και αυτό και όλες τις δοκιμές που με συμβούλεψαν όλοι εδώ στο forum.
Στην επιστροφή θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα που θα έχω ώστε κάποιος που θα βρεθεί αντιμέτωπος με το ίδιο πρόβλημα να έχει την λύση ή τουλάχιστον να είναι ενημερωμένος.
Και ευχαριστώ και πάλι.
-
Λοιπον?
-
Καλημέρα σε όλους !
Λοιπόν trident1971 - τι λοιπόν? Χαμός στο ίσιωμα που λένε. Είμαι ακόμα στην Κρήτη, και έχω οργώσει την μισή σχεδόν. Σε επαρχιακούς δρόμους με μικρές ανηφόρες ή και στην Εθνική οδό με λίγη ανωφέρεια μικρής διάρκειας το όργανο θερμοκρασίας πάντα κοντά στο κόκκινο.Όταν ο δρόμος ίσιωνε και κατηφόριζε, ερχόμαστε στα κανονικά μας ( στην μέση ο δείκτης ). Πριν 4 χρόνια και με εξωτερική θερμοκρασία 39 βαθμών στο ίδιο δρομολόγιο - κανένα πρόβλημα! Τώρα είχε 29 - 31 βαθμούς μόνο έξω - δροσιά !
Για όποιον ξέρει από Κρήτη, πριν 2 μέρες είχα δρομολόγιο στον Τσούτσουρο, Κερατόκαμπο και μετά Βιάννο. Εκεί να δείτε γλέντια !!
Ανωφέρειες 10% σχεδόν κάθε χιλιόμετρο. Μετά τα 3 πρώτα χιλιόμετρα, ο δείκτης στο κόκκινο και στάσεις για να κατέβει στο κανονικό, κάθε 3 χιλιόμετρα !
Μετά από μισή ώρα ταξιδιού με αυτές τις συνθήκες, άρχισαν κάτι παλαβά στα ηλεκτρικά - ηλεκτρονικά. Αναβόσβηναν τα λαμπάκια του ABS, της μπαταρίας, του χειρόφρενου, της πόρτας κλπ κλπ. Ένα χάος. Έχω βάλει ένα ψηφιακό βολτόμετρο στον αναπτήρα και η τάση να παίζει από 15.8 μέχρι 10,1 μέχρι που έσβησε και η μηχανή ξαφνικά και μόνιμα το λαμπάκι της μπαταρίας αναμμένο.
Αφού έσβησα την μηχανή, περίμενα 2-3 λεπτά να κρυώσει και όταν ξεκίνησα πάλι, το λαμπάκι της μπαταρίας έσβησε και όλα καλά μέχρι τα επόμενα 20 χιλιόμετρα με υπερθέρμανση, οπότε πάλι τα ίδια. Και έχω αλλάξει πριν φύγω τον αυτόματο του δυναμό ! Τις απογευματινές ώρες με θερμοκρασία περιβάλλοντος στους 24-25 δεν είχα πρόβλημα.
Ανοίγοντας το καπό δεν είδα κάτι περίεργο εκτός του ότι είχε ανέβει πάρα πολύ η στάθμη του αντιψυκτικού στο δοχείο εκτόνωσης δεξιά. Δεν έβραζε κάτι και οι ανεμιστήρες στο φουλ και οι δύο.
Την Τετάρτη επιστρέφω, θα πάω Πέμπτη - Παρασκευή συνεργείο, αλλά απ ότι μίλησα και εδώ στην Hyundai στο Ηράκλειο, μάλλον πάμε για φλάντζα. Μου είπαν στην ερώτηση ' γιατί δεν χάνω αντιψυκτικό ', ότι θα έχει καεί σε σημείο που τα καυσαέρια περνάνε στο αντιψυκτικό και το υπερθερμαίνουν.
Οπότε τα νεώτερα σε καμιά βδομάδα.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
-
Καλημέρα. Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, στο ίδιο αυτοκίνητο! Χωρίς αφρούς! Με το θερμοστάτη μην κάνεις τίποτα, δεν έχει νοήμα. Εγώ τον έβγαλα τελείως και πάλι ζεσταίνει. Επίσης αντικατέστησα τους ρελλέδες των βεντιλατέρ διότι δε δούλευε η 2η σκάλα του A/C και πάλι όμως, τίποτα.Υπάρχει περίπτωση να υπολειτουργεί το βεντιλατέρ του ψυγείου (δλδ. με λιγότερες στροφές απ'ότι σχεδιάστηκε, λόγω φθοράς); Εάν βγάλεις άκρη, πες μου κι εμένα γιατί έχω πελαγώσει!
-
Καλημέρα parkeriloss, και σε όλο το forum.
'Εχω επιστρέψει, αλλά ακόμα δεν πήγα στο συνεργείο γιατί είχα άλλο ταξίδι και ακολουθεί ακόμα ένα. Το πρόβλημα είναι ένα. Έπεσε η θερμοκρασία περιβάλλοντος πολύ και στο ταξίδι που έκανα προς Λάρισα, όπως και αν πήγαινα, το πρόβλημα έπαψε να υπάρχει ως συνήθως.
Δυστυχώς όπως είχα γράψει και στην αρχή, το πρόβλημα δημιουργείται από 33-34 βαθμούς περιβάλλοντος και πάνω.
Όταν πέφτει η θερμοκρασία πάει και το πρόβλημα. Μπλέξαμε λίγο - δεν το πρόλαβα δυστυχώς. Τώρα ότι και να κάνω φοβάμαι ότι δεν θα καταλάβω τι έγινε - αν έφτιαξε κλπ.
Όμως όταν το λύσω θα ενημερώσω το forum σίγουρα γιατί είναι πάρα πολύ περίεργο πρόβλημα. Και το θέμα είναι ότι τόσα χρόνια δεν το είχα. Ανέβαινα βουνά και εγώ δεν ξέρω πόσο ανηφορικά με 5 άτομα και αποσκευές μέσα, ταξίδια εθνική οδό με 39 - 40 βαθμούς θερμοκρασία περιβάλλοντος και δεν καταλάβαινε τίποτα.
Ένα πράγμα παρατήρησα και θα το συζητήσω με το συνεργείο όταν επί τέλους καταφέρω να πάω. Είδα ότι στην αριστερή μεριά της πολλαπλής εξόδου εκει που έχει και τον αισθητήρα θερμοκρασίας νερού, όταν με το χέρι δίνω στροφές στην μηχανή και εννοείται όταν είναι ήδη πολύ ζεστή η μηχανή, σαν να αισθάνομαι καυτό αέρα στο χέρι μου που πάει και κτυπάει τον αισθητήρα θερμοκρασίας νερού !!!
Τι να πω, θα δω μήπως έχει ράισμα η πολλαπλή εξαγωγής ή καμιά φλάντζα της πολλαπλής και ενημερώνω πάλι.
-
Σωστή η τελευταία παρατήρηση σου αλλά και πάλι δεν βγάζω άκρη. Με 5 βαθμούς θερμοκρασία περιβάλλοντος κάτω, μεταβάλλει την θερμοκρασία των καυσαερίων τόσο ώστε να μην επηρεάζεται ο αισθητήρας θερμοκρασίας νερού;;;;
-
Και εγώ απορώ με αυτό. Απλά λέω μήπως συσσωρεύεται όλο μαζί, ο αέρας από τα ψυγεία που καίει, συν αυτό που λέω από πολλαπλή που είναι πολύ καυτός ο αέρας, συν η ανεβασμένη θερμοκρασία περιβάλλοντος, το ένα να ανεβάζει το άλλο κλπ
Τα έχω μπλέξει όλα μαζί.....
Ας ελπίσω ότι θα μου δοθεί λύση στο συνεργείο.
-
χοντρικα οπως τα λες, δυσκολευεται να αποβαλει θερμοκρασια...μηπως χρειαζεται λιγο διαλυση το αντιψυκτικο με κανα λιτρο απιονισμενο νερο;
-
Ρώτησα το συνεργείο μου r200, πριν φύγω για το μεγάλο ταξίδι και μου είπε πως πριν 2 μήνες που μου άλλαξε όλο το αντιψυκτικό μήπως ήταν παλιό και δημιουργούσε το πρόβλημα, είχε βάλει το παραφλού με αναλογία νερού όπως πρέπει. Τι να πω, εδώ μιλάμε για πάρα πολύ περίεργο πρόβλημα.
Και από ότι είδα σήμερα το ίδιο πρόβλημα έχει και ο parkeriloss με το ίδιο αυτοκίνητο. Δες τι γράφει εδώ
Καλημέρα. Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, στο ίδιο αυτοκίνητο! Χωρίς αφρούς! Με το θερμοστάτη μην κάνεις τίποτα, δεν έχει νοήμα. Εγώ τον έβγαλα τελείως και πάλι ζεσταίνει. Επίσης αντικατέστησα τους ρελλέδες των βεντιλατέρ διότι δε δούλευε η 2η σκάλα του A/C και πάλι όμως, τίποτα.Υπάρχει περίπτωση να υπολειτουργεί το βεντιλατέρ του ψυγείου (δλδ. με λιγότερες στροφές απ'ότι σχεδιάστηκε, λόγω φθοράς); Εάν βγάλεις άκρη, πες μου κι εμένα γιατί έχω πελαγώσει!
Σε αναμονή να δούμε!
-
Οταν αλλαξα ψυγειο, η κατασταση βελτιωθηκε μεν δεν εφτιαξε ομως! Με 3 ατομα,φουλ πορτ-μπαγκαζ κ A/C σε ανηφορα με 3000 στροφες, μου το ξανακανε. Τωρα ειμαι Ροδο αλλα στην Αθηνα ειχα βρει ενα μηχανικο που δουλευε παλια στη huyndai κ μου ειπε οτι μπορει να το φτιαξει (δεν ανεφερε τπτα για φλατζα) αλλα δε μου ελεγε τι θα εκανε! Φυσικα εφυγα αλλα μετα απο ολα αυτα, σκεφτομαι να ξαναπαω (αφου μου πει τιμη βεβαια)! Δοκιμη μονο σε βουνο κ φορτωμενος (κ παλι δεν ειμαι σιγουρος).Ηθελα να το φτιαξω εδω λογω ζεστης αλλα ειναι αδυνατον να βρεθει μαστορας.Μονο η φλατζα εχει μεινει (ή το βεντιλατερ) αλλα κι αν δεν ειναι αυτο; Καλη τυχη παντως κ θα ενημερωσω κι εγω για τυχον εξελιξεις...
-
Απομονωσε το ψυγειο του καλοριφερ και δοκιμασε το παλι, αν στρωσει θα σου πω τι θα κανεις για να μη σου παει ο κουκος αηδονι.
-
Ηλεκτρικό βεντιλατέρ εν κινήση δεν νομίζω ότι ενεργοποιείται υκσ.
Hyundai Accent 2005 Περίεργη υπερθέρμανση