-
Lap μάζεψε φράγκα και πάμε για xceed, άρχισα να σε συμπαθώ πλεον!!! Χαχα ο καλύτερος από όλους είσαι τελικά.
-
-Χεχε,
Ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
Κατσε τωρα μας επιασαν οι αγαπες.....μεχρι την επομενη φορα που θα πλακωθουμε.
Και εσυ μια χαρα τυπας εισαι αν και βαρυμαγκας.
Ετσι με ολους πλακωνομαι και με ολους κανω παρεα, μη με παρεξηγειτε. Ειμαι γλυκουλης ο ατιμος
-Λες για xceed, τελικα ;....αντε να μαζεψω φραγκα.
Βεβαια μεχρι να μαζεψω τι αλλο θα βγει;;;; δεν ειμαι και πολυ σταθερος εγω.
Περιμενουμε και το yaris crossover hybrid αλα 2008 και juke...
Χμμμμμμ.
-
Μπαίνει κανονικότατα, το έχω γράψει και νωρίτερα στο θέμα. Plug and play, ειλικρινά αν το ήξερα θα το άλλαζα μόνος μου και δεν θα πλήρωνα τζάμπα την εγκατάσταση. Αν σου πούνε, θέλει αλλαγή το τιμόνι, ο εγκέφαλος τιμονιού και άλλα τέτοια χαζά, παρήγγειλε το ανταλλακτικό και πέρασέ το μόνο σου.
Lap wrote:
Μια χαρα τα λες.
Hill assist λεγεται.
Στον συμφορουμιτη να πω πως αν μπορει να το παρει με adaptive cruise control και οχι σκετο. Η μερα με τη νυχτα σε ευκολια ταξιδιου. Κανεις αποστασεις απο το ενα διοδιο στο αλλο χωρις να πατησεις ουτε γκαζι ουτε φρενο. Στην αρχη τρομαζεις αλλα μολις το συνηθησεις τα ταξιδια αλλαζουν σε τεραστιο βαθμο.
Προσωπικά, έμαθα χωρίς cc στο rocco και τώρα που το έβαλα στο tucson, τρομάζω μερικές φορές γιατί αφαιρούμαι σε αυτή την ευκολία κι έτσι το απενεργοποιώ.
Για να το εγκαταστήσω, θα πρέπει να ξεβιδώσω κάτι, έτσι δεν είναι; Στο τιμόνι.
Δεν το τολμώ.
Adaptive CC έχει το Tucson μεν, αλλά υποθέτω ότι για να μπει θα ζητάνε ένα σκασμό λεφτά για αισθητήρες μπροστά κλπ.
Ενώ το απλό, ΟΚ, ένα ματζαφλάρι είναι μόνο, plug and play.
-
Εμ για αυτο λεω για adaptive και οχι απλο.
Το απλο και εγω το φοβαμαι καπως.
Στο απλό τον έλεγχο τον έχει ο οδηγός,ενω στο adaptive κάποιοι αισθητήρες!!!!!
Εγώ έχω περισσότερη εμπιστοσύνη πάντως σε εμένα.......
-
xplicit wrote:
Μπαίνει κανονικότατα, το έχω γράψει και νωρίτερα στο θέμα. Plug and play, ειλικρινά αν το ήξερα θα το άλλαζα μόνος μου και δεν θα πλήρωνα τζάμπα την εγκατάσταση. Αν σου πούνε, θέλει αλλαγή το τιμόνι, ο εγκέφαλος τιμονιού και άλλα τέτοια χαζά, παρήγγειλε το ανταλλακτικό και πέρασέ το μόνο σου.
Lap wrote:
Μια χαρα τα λες.
Hill assist λεγεται.
Στον συμφορουμιτη να πω πως αν μπορει να το παρει με adaptive cruise control και οχι σκετο. Η μερα με τη νυχτα σε ευκολια ταξιδιου. Κανεις αποστασεις απο το ενα διοδιο στο αλλο χωρις να πατησεις ουτε γκαζι ουτε φρενο. Στην αρχη τρομαζεις αλλα μολις το συνηθησεις τα ταξιδια αλλαζουν σε τεραστιο βαθμο.
Προσωπικά, έμαθα χωρίς cc στο rocco και τώρα που το έβαλα στο tucson, τρομάζω μερικές φορές γιατί αφαιρούμαι σε αυτή την ευκολία κι έτσι το απενεργοποιώ.
Για να το εγκαταστήσω, θα πρέπει να ξεβιδώσω κάτι, έτσι δεν είναι; Στο τιμόνι.
Δεν το τολμώ.
Adaptive CC έχει το Tucson μεν, αλλά υποθέτω ότι για να μπει θα ζητάνε ένα σκασμό λεφτά για αισθητήρες μπροστά κλπ.
Ενώ το απλό, ΟΚ, ένα ματζαφλάρι είναι μόνο, plug and play.
Ρίξε μια ματιά παρακάτω:
-
Lap wrote:
Εμ για αυτο λεω για adaptive και οχι απλο.
Το απλο και εγω το φοβαμαι καπως.
Στο απλό τον έλεγχο τον έχει ο οδηγός,ενω στο adaptive κάποιοι αισθητήρες!!!!!
Εγώ έχω περισσότερη εμπιστοσύνη πάντως σε εμένα.......
Ο.κ λογικο, αλλα στο adaptive αν δεις κρατα μονιμα σταθερη την αποσταση και κανεις ταξιδαρες, κοιτας και το περιβαλλον γυρω σου με κλεφτες ματιες, κοιτας την οθονη, το κινητο, επειδη πεφτει το οποιο αυτοματο αγχος τα χερια σου και το βλεμα σου τα εχεις πιο χαλαρα....
-
Αυτή η χαλαρότητα φοβάμαι ότι σε μεγάλα και βαρετά ταξίδια μπορεί να μεταφερθεί και στα χέρια (και στα βλέφαρα).
-
Είμαι και εγώ λίγο old school οδηγός. Το φοβάμαι το acc. Ούτε καν το απλό χρησιμοποιώ. Εθδατις προάλλες και στις ΗΠΑ το Tesla με το acc να καρφώνεται πίσω απ' το περιπολικό και λέω άσε ναχουμε το κεφάλι μας ήσυχο...
-
Οχι ρε συ ....οταν το παρεις θα δεις.
Ειναι απολαυση μη το φοβασαι....αλλαζουν ολα στα ταξιδια με αυτο. Ειναι καταπληκτικο. Το βαζεις σε μεγαλη αποσταση απο το εμπροσθιο οχημα και εχεις μεγαλο χωρο ακομα και για να αντιδρασεις.
Το μονο που χρειαζεται ειναι πως οταν φτανεις σε φαναρια να το βγαζεις με ενα πατημα του φρενου ή παυημα με τον αντιχειρα στο κουμπακι του cancel.
Διοτι καθως πλησιαζει στο φαναρι δεν φρεναρει προοδευτικα πισω απο τους ηδη σταματημενους (στα αυτοματα το κανει και αυτο) αλλα μπαινει σε λειτουργια το αυτοματο φρεναρισμα εκτακτης αναγκης που ειναι αποτομο. Πολυ αποτομο μαλιστα.
Γενικα μη τρομαζετε.... σε αυτοκινητοδρομους τολμω να πω πως ειναι ακομα πιο ασφαλες. Εχει συνεχως την προσοχη του στο 100% οταν χωρις αυτο η προσοχη μενει μονο στον οδηγο.
Αν φοβασαι καπως, εχοντας το χερι στο τιμονι μονιμα και τον αντιχειρα πανω στο cancel με το που νιωσεις οτι κατι δεν παει καλα πατας το cancel με το δαχτυλο σου ακαριαια σε κλασμα των δευτερολεπτων, και ξαναγινεται σαν τα παλια αυτοκινητα.
Στα νεοτερα αυτοκινητα και πιο ακριβα μαλιστα υπαρχει το εξελιγμενο συστημα οπου διαβαζει και τις εμπροσθιες λωριδες αλλα και τον χωρο γυρω απο τον δρομο μη τυχων πεταχτει κατι μπροστα, διαβαζει τις προθεσεις των εμπροσθιων οδηγων σε αλλες λωριδες, την κλιση του δρομου, τις στροφες και καμπες ενω διαβαζει και τις πινακιδες των οριων ραχυτητας και αυτοματα μονο του προσαρμοζει την σωστη ταχυτητα.
Εσυ μονο το τιμονι κρατας και κοιτας γυρω απολαμβανοντας την βολτα, φυσικα και τον δρομο αλλα πιο χαλαρα.
-
Αυτά είναι εντυπωσιακά και όμορφα, μέχρι όμως να βγει το λογισμικό που θα 'αναγνωρίζει' τον Έλληνα οδηγάρα, προτιμώ να μη χαλαρώνω.
Από την άλλη, ο 1 λόγος για να βάλω CC είναι να γλιτώνω από κράμπες στο δεξί πόδι μετά από πολύωρη οδήγηση.
Όπως, κράμπες παθαίνω καμιά φορά από το διαρκές φρενάρισμα, πχ κατεβαίνοντας Πήλιο που θυμάμαι. Για αυτό, ίσως θα βοηθήσει το downhill control, αν και δεν είναι για κανονική κάθοδο, αλλά για επικίνδυνες κατηφόρες.
-
Ότι πιο βολικο το cc, μέχρι που είδα και το adaptive, και τιμόνια που σε κρατάνε στις γραμμές σε ford και έπαθα πλάκα, ότι πιο ξεκούραστο και ασφαλές, σε περίπτωση που χαζεψες...
-
Ότι πιο βολικο το cc, μέχρι που είδα και το adaptive, και τιμόνια που σε κρατάνε στις γραμμές σε ford και έπαθα πλάκα, ότι πιο ξεκούραστο και ασφαλές, σε περίπτωση που χαζεψες...
Το καταπληκτικό με τα σύγχρονα adaptive CC είναι πως ακόμα και σε manual αμάξι, μπορείς να πατήσεις συμπλέκτη και να αλλάζεις ταχύτητα χωρίς να κλείσει το σύστημα!
Αυτός ο περιορισμός με εκνεύριζε αφάνταστα στο Corsa που είχα με απλό CC. Με το που ακουμπούσες φρένο ή συμπλέκτη έκλεινε.
-
Ετσι ειναι και στο swift. Αλλαζεις ταχυτητα και δεν σταμστα το adaptive...μαλιστα παταει προοδευτικα γκαζι και αλλαζεις πολυ απαλα σχεση μεταδοσης. Επισης, μπορεις να πατησεις το γκαζι στο πατωμα για μια προσπεραση και μετα ξανασηκωνεις το ποδι απο το γκαζι και το αυτοκινητο χωρις να καρφωνει τα φρενα αφηνει να τσουλησει το αυτοκονητο μεχρι την χαμηλοτερη ταχυτητα που ειχες ορισει...
Ολα αυτα σε αυτοκινητο πολης.....
-
Τουλάχιστον επικίνδυνα όλα τα παραπάνω.
-
Και το γκαζι ηλεκτρονικο ειναι...αν του τη βιδωσει..... δε'πα να πατας και να αφηνεις, αυτο θα κανει τα δικα του.
-
Μεσα στην επόμενη εβδομάδα θα κάνω ενα ταξιδάκι με το Toucson στην Θεσσαλονίκη. Εκεί θα δω και τι απόδοση εχει ο σανός για τα 177 περίπου άλογα που λένε.
Στην Κέρκυρα δεν μπορώ να τσεκάρω τι γίνεται σε ταχύτητες πάνω από 100 χ.α.ω. και πολλά είναι. Από συνδυασμό ροπής και ίππων δεν έχω παράπονο σε προσπεράσεις, πάντα στα όρια των 100 και κάποια δευτερόλεπτα σε επιταχύνσεις 20-30% πάνω από αυτά, και σε ανηφορικές στροφές πάει δυνατά, δεν κολλάει και μένει τέλεια στην πορεία του (για τα δικά μου επίπεδα).
Πιστεύω πως ο,τι δείξει το Tucson, πάνω κάτω έτσι θα είναι και το Sportage.
Κατανάλωση δεν μπορώ να μετρήσω γιατί το κινεί και η σύζυγος και είναι οικονομική καταστροφή είπαμε. Πάντως για το αδηγικό μοτίβο και την αδιαφορία μας για την κατανάλωση, τα 8,5 λίτρα ειναι ενα μικρό θαύμα.
-
Ισχύει αυτό που βλέπω στους τιμοκαταλόγους ότι έχει περί τα 450€ τ/κ;
-
404,25 ειναι στο δικό μου.
-
Μια σημείωση για την κατανάλωση.
Τον λοφίσκο (χειροκίνητο) τον κινεί η σύζυγος για πήγαινε έλα στη δουλεία της, ευτυχώς είναι 10 χλμ συνολικά. 13,1 φίλοι μου, ναι 13,1/100!!
Μιλάμε για συνθήκες πνιγμένης πόλης και σταμάτα ξεκίνα κάθε 200 μέτρα λόγω συμφόρησης, οι απόλυτα χειρότερες συνθήκες με τον απόλυτα αντιοικονομικό οδηγό. Τα διπλά ακριβώς από το micra 1,3 του 2003.
8,5/100 είχα εγω (με δύο ταχύτητες κάτω) για το στρώσιμο χωρίς σταμάτα ξεκίνα όμως πουθενά. Το αμάξι εχει κάνει 800 χλμ με βενζίνα 95 οκτανίων. Ολα σε επίπεδο κάκιστο οδόστρωμα.
-
Καλα σε τετοιες συνθηκες και μποτιλιαρισμα τα περισσοτερα μεγαλα suv με 10 + λιτρα ειναι.
Και τα diesel.
Hyundai tucson facelift 2018