-
Ο χρήστης λιγοασχετος έγραψε:
Λοιπον το στραυρολεξο εντεινεται! Μου εκαναν προσφορα απο την αντιπροσωπεια για το 1,6sdrive Χ1 του 12/2014 που εχω 18000 για ανταλλαγη με τη νεα Χ1. Τι λετε; καλη ιδεα;Θα δώσεις την Χ1 γιατί είναι στενάχωρη και καίει για να πάρεις την Χ1 που δεν είναι στενάχωρη και δεν καεί;;;;;;
-
Ευχαριστώ για την πληροφορία.
-
Πως σας φαινεται σαν ιδεα λαμαβανοντας υποψιν οτι θα ναι λιγο μεγαλυτερο απο το υπαρχον Α1;Το Α1 ειναι ένα πληρέστατο αυτοκίνητο. Τα κάνει όλα. Το είχα για κάποιο διάστημα. Αν οι χώροι δεν ειναι θέμα, αν κινήσαι συχνά σε πόλη, δε βρίσκω το λόγο να πάρεις το Α3 πραγματικά. Ειχαμε Α3 (μοντ. ΄2000, μκ1) στην οικογένεια, τωρα η μητέρα μου εκανε νταουνσαϊζ σε Α1.
Ωστόσο, αν και το πάτημά του στο δρόμο δεν έχει σχέση με τον ανταγωνισμό (προσοχη, δεν εννοώ στρίψιμο, συμπεριφορα.. απλά ουδέτερο και ασφαλές ειναι, σε καμια περίπτωση τρένο) η διαφορά με το Α3 ειναι εμφανής. Δηλαδη, δε ενα τσιμπιμα φρένου σε καμπη εκέι που το Α3 δε θα καταλάβαινε κάτι, ε με το Α1 ενα ελάφρωμα το καταλαβάινεις.
Το θέμα λοιπον κατα τη γνώμη μου ειναι μόνο αν θες χώρους. Αλλά μιλας για q2, a1... ειναι κάπως μπερδεμένα τα κριτήριά σου. -
Το Q2 το απερριψα. Γι αμενα το ιδανικο ειναι το Α3 και ο μονος λογος που δε θα το επαιρνα ειναι το οτι το Α1 ειναι φθηνοτερο αλλα και το νεο Α1 βγαινει αρκετα πιο νωρις απο το νεο Α3. Επισης νομιζω πως το Α1 εχει και χαλ=μηλοτερη καταναλωση. Εν κατακλειδι αν εχω ενα ολοκαινουργιο μοντελο ( νεα τεχνολογια νο design) με χωρους παρπαλησιους του παροντος Α3 και τιμη λιγο χαμηλοτερη γιατι να μην το επιλεξω;
-
Το Q2 το απερριψα. Γι αμενα το ιδανικο ειναι το Α3 και ο μονος λογος που δε θα το επαιρνα ειναι το οτι το Α1 ειναι φθηνοτερο αλλα και το νεο Α1 βγαινει αρκετα πιο νωρις απο το νεο Α3. Επισης νομιζω πως το Α1 εχει και χαλ=μηλοτερη καταναλωση. Εν κατακλειδι αν εχω ενα ολοκαινουργιο μοντελο ( νεα τεχνολογια νο design) με χωρους παρπαλησιους του παροντος Α3 και τιμη λιγο χαμηλοτερη γιατι να μην το επιλεξω;Ούτε οι χώροι θα είναι παραπλήσιοι, ούτε ο εξοπλισμος θα είναι ο ίδιος με του απερχόμενου Α3 ούτε η γενική αίσθηση του αυτοκινήτου. Ένα καλό μικρομεσαίο σαν το Α3 θα είναι παντού ανώτερο από ένα έστω και νεώτερο σουπερμίνι σαν το νέο Α1.
Το Α1 θα υπερέχει μόνο σε κατανάλωση και επιδόσεις, με τον ίδιο κινητήρα.
-
Οι χώροι του τωρινού Α1, δεν ειναι κοντά σε αυτούς του Α3. Ιδιως ο χωρος αποσκευών.
Τωρα για το εσωτερικό δε μπορώ να πω για το καινούργιο. Παντως, το τωρινό ειναι τίγκα στο αφρώδες, μαλακό πλαστικό ενώ το νέο μάλλον παει κοντά στο Πόλο (πιο σκληρά πλαστικά). Νομιζω το νεο Α3 δε θα έχει σχέση εσωτερικά με το νεο Α1 σε θέμα απτής ποιότητας.
Μια χαρά ηλικία έχει το αυτοκίνητό σου, δε θα χάσει τόσο πολύ όσο σου λένε αν περιμένεις 1 χρόνο ακόμα για να δεις τι θες. Αν κατάλαβα δεν έχεις ανάγκη να αλλάξεις άμεσα αυτοκίνητο. -
Η νεα δεν ειναι στεναχωρη καιει ελαφρως λιγοτερο λογω τρικυλινδρου κινητηρα κι εχεις το 1/3 των τελων κυκλοφοριας. Ειναι γενικα ενα αυτοκινητο με χωρους τηςπροηγουμενης Χ3.
-
Κοιτα το δεν εχω αναγκη ειναι σχετικο. Θα ηθελα ενα τετραπορτο αυτοκινητο ( το Α3 μου ειναι 3πορτο ) και επισης το Α3 μου εχει αρχισει τα πορβληματακι ηλικιας. Χαλασε ο ψεκασμος νερο του παρμπριζ, χαλαει σιγα σιγα η αυτοματη κειδαρια του συβοδηγου ( το =υ οδηγου τηεν εχω ηδη αλλαξει), οι αναρτησεις εχουν αρχισει να πατωνουν κτλ κτλ
Κλινω πιο πολυ στο να αγορασω την προσφορα Α3 με 20000 παρα ν απεριμενω το Α1 που απο οτι μου λετε θα εξακοπουθησει να ειναι πιο μικρο ή να περιμενω το νεο Α3 που σιογυρα αθ ειναι αρκετα πιο ακριβο απο το τωρινο και μαλλον θα αργησει και πολυ... Τι λετε; -
Υπολόγισε ότι όταν θα βγει το νέο Α3, το δικό σου Α3 θα χάσει ακόμη περισσότερο από την όποια αξία του, γιατί τότε θα πουλάς αυτοκίνητο δυο γενιές πίσω και όχι μια γενιά πίσω, όπως είναι τώρα...
-
Πάρε το τωρινό Α3.
-
Fanis75 ξερεις οτι η αποψη συ μετραει παντα! Οκ επομενο ερωτημα χειροκινητο η αυτοματο; 20000 ή 22500;
-
Τι εγγύηση έχουν? Αν έχουν 5ετία πάρε το αυτόματο.
-
Συμφωνώ με τον Stefan....προτιμώ σαφώς το αυτόματο, αλλά με προβληματίζει η αξιοπιστία του DSG. Με 5 χρόνια εγγύηση, θα το τόλμαγα το αυτόματο.
-
Συγγνώμη αλλλά 20.000 πού σου δώσανε προσφορά αν επιτρέπεται?
Χθες ρώτησα σε Karenta και μου είπαν 22.500 για την απλή έκδοση (με μεταλλικό) η οποία βέβαια:
Δεν έχει cruise control
Δεν έχει κάποιο σύστημα ασφαλείας (blind spot, lane assist, ACC) παρα μόνο αυτόματο
φρένο σε ταχύτητες κάτω των 40χλμ/h
Δεν έχει Android Auto (+800 ευρώ)
Έχει μόνο ένα φως στην μπροστινή πλαφονιέρα οροφής (!) όπως και το παλιό Q3 (...ενώ έχει φώτα Xenon!)
Δεν έχει φωτάκια στους καθρέφτες από τα σκιάδια οδηγού & συνοδηγούΆρα πλέον το A3 τα δείχνει την ηλικία του σε θέματα εξοπλισμού κυρίως μιας
και το υπόλοιπο αμάξωμα είναι ως προς την απτή ποιότητα σε εξαιρετικό
επίπεδο. -
Αν γραφεις χιλιομετρα πιο πολυ στην πολη καλυτερα αυτοματο να εισαι κυριλε,αναμεσα στα δυο που γραφεις Α3,ωραιο αμαξι συνολικα.
Παρε αυτο που θελεις τωρα μην περιμενεις αν το ενα αν το αλλο κτλ
Μην πεσεις στην παγιδα της μαζας,διαλεγω το αμαξι με σκοπο να μπορω να το πουλησω αργοτερα ευκολα να εχει μεταπωλητικη αξια κτλ.
Με απλα λογια παρε αυτο που γουσταρεις κ απολαυσε το γιατι για εσενα το πηρες οχι για τον επομενο αγοραστη αν κ ποτε θα υπαρξει.
Καλη συνεχεια στην επιλογη σου. -
Vasilis Type R σε ευχαριστω πολυ τα λογια σου ειναι ωραια και σταρατα και νομιζω οτι εχεις δικιο!
-
Προσωπικά, δε θα έπαιρνα (και δε πήρα) VW/Audi αυτόματο για τα γνωστά θέματα του dsg. Μάλιστα, δε το ήξερα, στο φορουμ σε κάποιο τοπικ αναφέρθηκε οτι το dsg βασικά δε κάνει και ταλαιπωρήται μέσα στη πόλη (ας με διορθώσει κάποιος αν κανω λάθος).
Σε οποιαδήποτε άλλη μάρκα, αυτόματο. Σημερα πχ. εμπλεξα κεντρο-Κηφισίας και ήμουν κυριλε με το αυτόματο. Τόσο αργά πηγάιναμε που σχεδον ούτε τιμόνι δε χρειαζόταν να 'δουλέυεις'... αυτόνομο και έτσι... χεχε. -
Τι γνωστα θεματα εχει το DSG παιδια; Καοπιος που να εχει αυτοματο A3 να μας πει;
-
Πλέον δεν έχει ιδιαίτερα θέματα αλλά φύλλαγε τα ρούχα σου να χεις τα μισά λένε. Επομένως δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας το dsg αλλά τουλάχιστον ας συνοδεύεται από μία πολυετή εγγύηση.
-
To δικο σου Α3, πόσο στο κρατανε?
Σταυρολεξο για δυνατους λυτες