-
Μπες στο YouTube κι βρες το κανάλι Renault e-guide
-
Καλημέρα στην παρέα, ειμαι σε έρευνα αγοράς εδω και καιρό και μάλλον έχω καταλήξει στο Ρενό κλιο δεν εχω αποφασίσει ακόμα αμα θα παρω των 1.0 με 100 dynamic ή τον ντισελ με 85 αλλα expression , να πω την αλήθεια εξαρχής εψαχνα για βενζίνη αλλα με ενοχλεί ο 5ρης ταχυτήτων στο κλιο. Αναμεσα στα δυο τι μου προτείνετε? Μου εχουν πει οτι ο diesel τις Ρενό ειναι ο καλύτερος τις αγοράς
Εγω βενζινη εχω, απλα ηθελα να πω πως δεν ειναι τυχαιο που οι mercedes φορανε renault πετρελαιοκινητηρες. Μπορει να λεω και μαλακιες, δεν ειμαι ειδικος, αλλα εχω την εντυπωση οτι το πετρελαιο αμα δεν κανεις αποστασεις θα εχεις θεμα, ενω με την βενζινη χεστηκες.
-
Άμα κάνεις πολλά χλμ., πάρε τον ντίσελ.
-
Πολύ καλός diesel είναι, χρόνια πολλά δοκιμασμένος. Καλύτερος της αγοράς δεν θα το έλεγα, μπορεί 2ος καλύτερος!
-
Αποστάσεις δεν κάνω, Θεσσαλονίκη μένω, βέβαια τα ταξίδια μου κάθε τόσο τα κανω ισως και με το παραπάνω..για αυτο σκέφτομαι μήπως παω σε ντισελ, που εχω ακούσει τα καλύτερα απ όλους..
το υγραέριο δεν το είχα σκεφτεί καθόλου μέχρι που το πρότεινε το παιδί παραπάνω, αλλα δεν γνωρίζω καθόλου τι παιζει με το LPG το μόνο που ξέρω είναι ποιο φθηνό και μια τρέλα που μας είχε περάσει να βάζουνε όλοι υγραέριο στο αυτοκινητο τους, βεβαια τωρα το παίρνεις μανησιο και αλλάζει το θέμα..
Προς βενζίνη ειμαι μάλλον ,δεν ξερω , σήμερα θα παω από την αντιπροσωπεία μάλλον να τα δω από κοντά γιατί ως τωρα μονο τις τιμές είχα παρει τηλεφωνικά
-
Μιά χαρά είναι το LPG, οικονομία επιπέδου πετρελαίου θα έχεις, μην σου πω και παραπάνω. Και δεν θα έχεις και τα θέματα μικρών διαδρομών με πετρέλαιο στην πόλη.
Μειονέκτημα ότι χάνεις την ρεζέρβα, έχεις ένα φίλτρο υγραερίου που κάνει 50€ ετησίως αν θυμάμαι καλά, και 700€ παραπάνω αρχική τιμή. Όλα αυτά εξανεμίζονται όμως μετά τα πρώτα 20-30Κ χλμ, που θα έχεις περάσει τα 1000€ εξοικονόμησης από καύσιμα. Στο πετρέλαιο που κάνει 2500€ πάνω, θες 90-100Κ χιλιόμετρα να τα αποσβέσεις. Και με κίνηση εντός πόλης και τα βρωμοπετρέλαια που έχει η Ελλάδα, ριψοκινδυνεύεις και ακριβές ζημιές (μπεκάκια, αντλία υψηλής, DPF κλπ). Μακριά. Να έμενες επαρχία ή να ήσουν συνέχεια στα ταξίδια, να το καταλάβω. Τώρα όχι, δεν σου χρειάζεται το πετρέλαιο...
-
Τα οχήματα με LPG καύσιμο (όπως και με CNG) έχουν περιορισμούς σε στάθμευση.
Απαγορεύεται η παραμονή τους σε υπόγειους χώρους στάθμευσης οι οποίοι στερούνται φυσικού αερισμού και αισθητήρων ανίχνευσης διαρροών LPG και CNG. Αυτό συνεπάγεται ότι οχήματα με αέριο καύσιμο είναι ακατάλληλα για μια νησιωτική χώρα οπως η Ελλάδα (εκτός και εάν νοικιάζεις όχημα στα νησιά και δεν ταξιδεύεις στο πλοίο με το LPG όχημά σου)
-
Απαγορεύεται η παραμονή τους σε υπόγειους χώρους στάθμευσης οι οποίοι στερούνται φυσικού αερισμού και αισθητήρων ανίχνευσης διαρροών LPG και CNG. Αυτό συνεπάγεται ότι οχήματα με αέριο καύσιμο είναι ακατάλληλα για μια νησιωτική χώρα οπως η Ελλάδα (εκτός και εάν νοικιάζεις όχημα στα νησιά και δεν ταξιδεύεις στο πλοίο με το LPG όχημά σου)
Πολύ χρήσιμη πληροφορία! Ευχαριστούμε.
Πρώτη φορά το ακούω και είναι πολύ σημαντικό για κάποιους. Ξέρω ένα άτομο που μένει σε μεγάλο νησί του Ανατολικού Αιγαίου και έχει Arona με αέριο, και δεν μου είπε κάτι σε σχέση με αυτο. Ίσως να μην το καταλαβαίνει κ κανείς.
-
Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα, στη Γαλλία που διάβασα πρόσφατα στα εργοστασιακά lpg δεν υπάρχουν περιορισμοί! Ξέρεις πόσες νταλίκες έχουν CNG κινητήρες με δεξαμενές 100 κιλά καύσιμα και μπαίνουν στα καράβια μια χαρά?
Κανένα πρόβλημα για θαλάσσιες μεταφορές.
-
Καλά μην τρελαθούμε κιόλας, λες στο καράβι να μην σε βάλει υπόγειο αμπάρι, έχουν και υπέργεια γκαράζ στα περισσότερα πλοία. Αν θες να είσαι τυπικός. Γιατί μπορείς και να μην πεις τίποτα και σιγά να μην το πάρει κανείς χαμπάρι ότι είσαι εργοστασιακό LPG. Κάνεις και έναν έλεγχο πριν το ταξίδι σε συνεργείο αερίων καυσίμων για τυχόν διαρροές και μια χαρά είσαι.
-
1o σε πωλήσεις Ελλάδα τον Αύγουστο:
https://www.4troxoi.gr/agora/poliseis/renault-clio-proto-se-poliseis-stin-ellada-ton-aygoysto
-
Φιλε σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση. Απλα και στο βιντεο οπως και στο εγχειριδιο δειχνει πως μπαινω στο multisense ειτε απο το κουμπι ειτε απο την οθονη πολυμεσων. Ενω εμενα στο dynamic δεν εχει ουτε κουμπι multisense, ουτε στην οθονη πολυμεσων μου βγαζει το εικονιδιο multisense.
-
Πολυ σημαντική πληροφορία..Μετα απο αυτο το μήνυμα ισως καταλήξω σε βενζίνη
Πηγα το ειδα από κοντα το εκανα και τεστ μου άρεσε πολύ σε πάτημα και το τιμόνι..η επιτάχυνση από τα χαμηλά ήταν πολυ καλη, στα ψηλά βεβαια μου φάνηκε λίγο ήσυχο σαν να μην είχε όρεξη. Το μόνο αρνητικό που μπορώ να πω είναι για τον λεβιέ ταχυτήτων μου φάνηκε κάπως περίεργος ισως σκληρός δεν ξερω ,κατι..
Η διαφορά σε τιμή αεριο / βενζίνη ειναι πολυ μικρή, λογικα θα το κανω παραγγελία τις επόμενες ημέρες, θελω λιγο χρονο ακόμα το σκεφτώ. Μου είπε επίσης ότι θελει κανα 1.5 μηνα από την στιγμή που θα δοθεί η παραγγελία ώσπου να είναι έτοιμο, αυτααα
Μια επισήμανση πριν παω σε Renault ειχα πάει σε Alfa romeo , Volkswagen, Opel και Kia.. Πραγματικά στην Renault μου έκαναν τρομερή εντύπωση με την συμπεριφορά τους και την εξυπηρετικοτητα τους ,μερα με την νύχτα με σχέση τους άλλους
-
Yem wrote:
Φιλε σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση. Απλα και στο βιντεο οπως και στο εγχειριδιο δειχνει πως μπαινω στο multisense ειτε απο το κουμπι ειτε απο την οθονη πολυμεσων. Ενω εμενα στο dynamic δεν εχει ουτε κουμπι multisense, ουτε στην οθονη πολυμεσων μου βγαζει το εικονιδιο multisense.
Τι να σου πω και εγώ με το multisence έχω μπερδευτεί δεν ξέρω ποια έκδοση το έχει και ποια όχι , δες στο δεξί πληκτρολόγιο του τιμονιού πάνω από το κουμπί **ΟΚ **έχει ένα κουμπί με τετραγωνάκια και αυτό κάνει δουλειά νομίζω !
Edit : δες το βίντεο στο 2'50 , https://www.youtube.com/watch?v=p2Rdjsc3zL8 είναι απο captur αλλά νομίζω είναι το ίδιο και στο clio
-
Αν το κουμπί αριστερά από τα Alarm λέει ECO, δεν έχεις multisense. Αν έχει ένα σχέδιο σαν λουλούδι, έχεις...
Multisense έχει μόνο ως στανταρ η RS-line και ως έξτρα εξοπλισμό η Dynamic.
-
Σε dynamic έκδοση τι αξιζει να βαλω σαν εξτρα ?
-
Σε dynamic έκδοση τι αξιζει να βαλω σαν εξτρα ?
Έχει ένα πακέτο νομίζω με acc και blind spot warning αν κάνεις ταξίδια το acc λένε είναι καλό! Τώρα σαν έκδοση είναι πολύ καλή από εκεί και πέρα τι γούστα θες να βγάλεις εσύ! Πχ καλή η 7' οθόνη αλλά μπορεί να θες την 9'... Γούστα
-
Μετα το acc δεν θα μπορεις να ταξιδεψεις με αλλο.
-
Ψάχνω να βρω αμα υπάρχει τιμοκατάλογος για το πόσο χρεώνουν ξεχωριστα το κάθε τι αλλα δεν βρίσκω τίποτα.. υπαρχει κάτι??
-
Εχω εγω τιμοκαταλογο,αλλα οι τιμες ειναι Ιουνιου δεν ξερω αν ισχυουν οι ιδιες....
Παντως οποιος βρει την μονιμη απενεργοποιηση του στσρτ/στοπ ας γραψει εδω στο φορουμ....
Renault Clio V