-
22.000 για το rs line με τα 130 άλογα μου φαίνονται πάρα πολλά
-
21,700 για RS Line επειδή έχει μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, σοβαρά ?
Edit: Τώρα είδα οτι πάει πακέτο με EDC.
CVT το κιβώτιο στα μικρά....άψογα!! Το 100αρι έχει €17.000 στην exrpession, πολύ καλή τιμή και full LED φώτα!
Τα Led με cvt ή edc.
-
CVT το κιβώτιο στα μικρά....άψογα!!
Τι διαστροφή είναι αυτή ρε Φάνη;
Είναι δυνατό να απεχθάνεσαι τα διπλοσύμπλεκτα και να σου αρέσουν τα (λίγο ή πολύ) άθλια CVT;
-
Στα ίδια λεφτά με το Fiesta ST-2 ! Θέλω να δω ποιός θα το αγοράσει σε αυτή την τιμή...
-
Είναι υπερβολικά πολλά! Και το edc δεν δικαιολογεί την τιμή!
Τα 20κ θα ήταν μια λογική τιμή αν δεχτούμε ότι έχει μεγάλους χώρους ακόμα και από μεγαλύτερα αυτοκίνητα.
-
Κοντά στα 20.000 το περίμενα κ εγώ. Περίμενα τις τιμές γιατί με ενδιέφερε, αλλά τώρα θα κοιτάξω κάτι άλλο.
-
Κατ αρχην οι τιμες πανε λιγο προς το ανω ακρο της κατηγοριας αν και ολα τα νεα μοντελα προς τα κει κλεινουν.
Και μερικες παρατηρησεις.
1ον η Ρενο υποσχοταν led φωτα απο την βασικη εκδοση και εδω τα βλεπουμε απο την dynamic και πανω.
2ον οι τιμες ξεκινουν απο τα 13490 αλλα στο site της Ρενο γινεται λογος για 12990 προφανως υπαρχει και καποια εκπτωση(!)
Και τελος 3ον στον εξοπλισμο του σαιτ πρεπει να γινεται ενα μπαχαλο καμμια αναφορα γισ υπαρξη ρεζερβας η κιτ επισκευης ελαστικου οπως και η 7αρα οθονη προσφερεται μονο απο τον 1,0 100 tce και πανω ακομη και στην βασικη authentic,ενω στον 1,0 sce 75 ουτε καν σαν εξτρα ειτε στην authentic ειτε στην expression......
-
Mε αυτές τις τιμές πάμε γι' άλλα...
-
Τα Led με cvt ή edc.
Αυτό που έγραψα εγώ αφορά το 100αρι με CVT στην έκδοση expression.
Είναι δυνατό να απεχθάνεσαι τα διπλοσύμπλεκτα και να σου αρέσουν τα (λίγο ή πολύ) άθλια CVT;
-
Μιλάω για αυτοκίνητο πόλης, όπου το CVT είναι ταμάμ (σε ομαλότητα, αντοχή, αξιοπιστία, κατανάλωση) ενώ το EDC το αντίθετο (δεν κάνει για αυτοκίνητο πόλης και συνεχόμενα σταμάτα/ξεκίνα στην κίνηση).
-
Μια χαρά είναι το CVT εαν είναι καλή υλοποίηση και το μάθεις και λίγο. Και στο Jazz & sto XV τα είχα βρεί άριστα χωρίς κανένα πρόβλημα.
1ον η Ρενο υποσχοταν led φωτα απο την βασικη εκδοση και εδω τα βλεπουμε απο την dynamic και πανω.
Στο site πάντως αναφέρει στάνταρ LED από την Expression και πάνω, δηλαδή 1 έκδοση κάτω από την Dynamic (μόνο η Authentic δεν έχει και αυτό Ελλάδα, δεν ξέρουμε μήπως είναι στάνταρ στην Γαλλία).
-
-
harisma23 wrote:
- Μιλάω για αυτοκίνητο πόλης, όπου το CVT είναι ταμάμ (σε ομαλότητα, αντοχή, αξιοπιστία, κατανάλωση) ενώ το EDC το αντίθετο (δεν κάνει για αυτοκίνητο πόλης και συνεχόμενα σταμάτα/ξεκίνα στην κίνηση).
- Μια χαρά είναι το CVT εαν είναι καλή υλοποίηση και το μάθεις και λίγο. Και στο Jazz & sto XV τα είχα βρεί άριστα χωρίς κανένα πρόβλημα.
Διαφωνούμε Φάνη:
Το Clio (και γενικά η κατηγορία των σουπερμίνι) έχει πλέον ξεπεράσει το χαρακτηρισμό 'αυτοκίνητο πόλης'. Είναι αμάξια που για πολλούς αποτελούν το μοναδικό αυτοκίνητο, που πρέπει να καλύψει όλες τις χρήσεις. Παρόλ' αυτά μου αρέσει η έμμεση παραδοχή σου (για αυτοκίνητο πόλης είναι ταμάμ) ότι πρόκειται για ένα κιβώτιο που κάνει σε χρήση με μικρές απαιτήσεις. Θα συμφωνήσω λοιπόν ότι είναι ομαλό και εν γένει αξιόπιστο, αλλά θα διαφωνήσω για το πλεονέκτημα της κατανάλωσης που αναφέρεις.
Επίσης η 'καλή υλοποίηση' βρίσκει πολύ σύντομα τα όρια της όταν αποφασίσεις να ανεβάσεις λίγο τους ρυθμούς, οπότε έχεις ένα δυσάρεστο βουητό από τον κινητήρα σε συνδυασμό με τη γνωστή δυσάρεστη αίσθηση πατιναρίσματος. Δεν είναι τυχαίο ούτε ότι τα σούπερ σπορ αυτοκίνητα έχουν ως επί το πλείστον διπλοσύμπλεκτα κιβώτια ή πιο σπάνια συμβατικά αυτόματα και όχι CVT. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και σε καθημερινά αυτοκίνητα κάποιοι κατασκευαστές δίνουν ένα σετ προεπιλεγμένων σχέσεων στα CVT τους.
Τέλος διευκρίνισε μου τι σημαίνει 'να το μάθεις λίγο' το CVT. Η αυτόματη λειτουργία είναι αυτή που είναι. Επίσης όταν αποφασίσω να επιταχύνω, θα πατήσω τόσο γκάζι όσο μου δώσει την επιθυμητή επιτάχυνση. Δεν πρόκειται να ζητήσω την 'άδεια' του CVT ούτε να προσαρμόσω τον τρόπο οδήγησης ή τον επιθυμητό ρυθμό, για να μην μουγκρίσει. Το αυτόματο κιβώτιο είναι εκεί για να με υπηρετήσει και όχι να με περιορίσει...
-
Στην Γαλλια οι δυο πρωτες εκδοσεις life και zen οπως ονομαζονται εχου led pure vision στον στανταρ εξοπλισμο ενω οι επομενες εχουν led pure vision performance.....ετσι αναφερει το γαλλικο σαιτ.
Να διορθωσω οτι υπαρχει ρεζερβα κανονικων διαστασεων.
-
Παίζει ήδη κάποιο promo αλλά δε ξέρω τι ποσά φτάνει ανά έκδοση.
Πάντως σε τριψήφιο εκτιμώ, παραπάνω πολύ χλωμό για αρχή.
Οι εκδόσεις που πάνε για όγκο πωλήσεων πιάνουν το άνω άκρο της κατηγορίας σε τιμές σαν πρώτο σχόλιο. Οι ειδικές εκδόσεις όπως RS Line και Initiale Paris, λίγους γαλλόφιλους θα τραβήξουν ούτως ή άλλως.
-
Παίζει ήδη κάποιο promo αλλά δε ξέρω τι ποσά φτάνει ανά έκδοση.
Πάντως σε τριψήφιο εκτιμώ, παραπάνω πολύ χλωμό για αρχή.
Οι εκδόσεις που πάνε για όγκο πωλήσεων πιάνουν το άνω άκρο της κατηγορίας σε τιμές σαν πρώτο σχόλιο. Οι ειδικές εκδόσεις όπως RS Line και Initiale Paris, λίγους γαλλόφιλους θα τραβήξουν ούτως ή άλλως.
Θα τραβήξουν λίγους λόγο τιμής! Αν προσέφεραν rs line 1.0 tce & manual και τιμή ~17κ τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά!
Κρίμα γιατί με τους χώρους που έχει θα μπορούσε να κλέψει πωλήσεις από αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας. Τι μανία είναι αυτή με τα ctv & edc?
-
Και μαζεμένες συνοπτικά:
**1.0 SCE 75 HP AUTHENTIC** **13490** **1.0 SCE 75 HP EXPRESSION** **14790** **1.0 TCE 100 HP AUTHENTIC** **14690** **1.0 TCE 100 HP EXPRESSION** **15540** **1.0 TCE 100 HP DYNAMIC** **16490** **1.0 TCE 100 HP EXPRESSION CVT** **17080** **1.0 TCE 100 HP DYNAMIC CVT** **19490** **1.3 TCE 130 HP DYNAMIC EDC** **20790** **1.3 TCE 130 HP RS LINE EDC** **21740** **1.3 TCE 130 HP INITIALE PARIS EDC** **25980** **1.5 DCI 85 HP AUTHENTIC** **14790** **1.5 DCI 85 HP DYNAMIC** **17080** **1.5 DCI 115 HP DYNAMIC** **19790** **1.5 DCI 115 HP RS LINE** **21620** **1.5 DCI 115 HP INITIALE PARIS** **24980**
Πάντως και όταν είχε λανσαριστεί το 4 φθηνό δεν ήταν. Τότε ήμασταν στην dieselομανια. Και ένα 4αρι DCi 90 hp Dynamic παίζει και να ήταν πιο ακριβό από το τωρινό DCi 85 hp Dynamic. Όσοι είχαν ψωνίσει 2012-2013 μπορούν να μας το επιβεβαιώσουν. Όσο περνάει ο καιρός θα ευθυγραμμίζονται οι τιμές είτε στο κατάλογο είτε με προσφορές.Στην άρχη πάει να πιάσει ότι δώσει ως φρέσκο μοντέλο.
-
Μεγάλη αλήθεια , 8/10 ήταν diesel. Θέλω να δω πως θα σταθούν τα γαλλικά αυτοκίνητα τώρα που τελείωσε η dieselομανια.
-
Επίσης η 'καλή υλοποίηση' βρίσκει πολύ σύντομα τα όρια της όταν αποφασίσεις να ανεβάσεις λίγο τους ρυθμούς, οπότε έχεις ένα δυσάρεστο βουητό από τον κινητήρα σε συνδυασμό με τη γνωστή δυσάρεστη αίσθηση πατιναρίσματος. Δεν είναι τυχαίο ούτε ότι τα σούπερ σπορ αυτοκίνητα έχουν ως επί το πλείστον διπλοσύμπλεκτα κιβώτια ή πιο σπάνια συμβατικά αυτόματα και όχι CVT. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και σε καθημερινά αυτοκίνητα κάποιοι κατασκευαστές δίνουν ένα σετ προεπιλεγμένων σχέσεων στα CVT τους.
Τέλος διευκρίνισε μου τι σημαίνει 'να το μάθεις λίγο' το CVT. Η αυτόματη λειτουργία είναι αυτή που είναι. Επίσης όταν αποφασίσω να επιταχύνω, θα πατήσω τόσο γκάζι όσο μου δώσει την επιθυμητή επιτάχυνση. Δεν πρόκειται να ζητήσω την 'άδεια' του CVT ούτε να προσαρμόσω τον τρόπο οδήγησης ή τον επιθυμητό ρυθμό, για να μην μουγκρίσει. Το αυτόματο κιβώτιο είναι εκεί για να με υπηρετήσει και όχι να με περιορίσει...
Για αυτό μίλησα για καλή υλοποίηση. Το XV το έσκισα (με 160 πήγαινα στην ΑΟ) και βουητό ΔΕΝ ακούστηκε ποτέ και πουθενά. Το ίδιο και στο Jazz, ένανα ταξίδι μέχρι την Χαλκίδα, χωρίς κανένα βουητό (στο αυτόματο, όχι στο 7-speed mode). Tα σουπερ σπορ προφανώς και έχουν διπλοσύμπλεκτα, γιατί εκεί μετράει μόνο η ταχύτητα αλλαγής και ο περιορισμ΄ςο των απωλειών, δεν ενδιαφέρει η ευχρηστία, η αξιοπιστία, η κίνηση μέσα στην πόλη, η ομαλότητα κλπ. Η κάθε λύση έχει κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το καλύτερο είναι το πλανητικό με μετατροπέα που συνδυάζει και τους 2 κόσμους...αλλά κοστίζει. Για αυτό η Renault βάζει CVT στο 'μικρό' για την πόλη και EDC στο 'μεγάλο' για στροφοδιαδρομές...καλύτερα θα ήταν να έβαζε ένα με μετατροπέα σε όλα. Τα μειονεκτήματα του διπλοσύμπλεκτου είναι εγγενή (λόγω τεχνολογίας), αφού στην ουσία είναι ένα αυτοματοποιημένο χειροκίνητο.
Το να 'το μάθεις' σημαίνει ότι για όλα τα αυτοκίνητα. Πώς μαθαίνεις το χειροκίνητο (στην αρχή πατινάρεις, αλλάζεις σαν καγκουρό, κλπ.) έεε έτσι χρειάζεται να μάθειw και κάθε ένα κιβώτιο, δεν είναι όλα ίδια. Δεν είπα να το υπηρετήσεις, αλλά να μάθεις πως μπορεί πιο σωστά να σε υπηρετήσει αυτό. Για παράδειγμα όταν πήρα το C-HR εκνευρίστηκα με το κιβώτιο, μετά από 1 ημέρα το πήγαινα πιο γρήγορα και χωρίς καθόλου βουητό, ήταν απλά θέμα να μάθω πως λειτουργεί το κιβώτιο. Όλα τα μηχανικά σύνολα απαιτούν έναν χρόνο εξοικίωσεις...δεν οδηγείς το νέο σου αυτοκίνητο το ίδιο σήμερα όπως το οδηγούσες την 1η ημέρα που το πήρες.
Τι μανία είναι αυτή με τα ctv & edc?
Καθαρά λόγω κόστους, αφού είναι πιο φτηνά από τα καλά αυτόματα με μετατροπέα ροπής.
Εντύπωση μου κάνει η έλλειψη αυτόματης έκδοσης στα diesel.
-
Κοίταζα για διαφορές εξοπλισμού στην ιστοσελίδα μεταξύ Authentic Expression και Dynamic στο 1.0 TCe 100 και βγάζει μόνο το διακόπτη Eco. Πρέπει να είναι ακόμα τέρμα λάθος οι εξοπλισμοί online. Copy Paste μία στήλη πρέπει να έχουν κάνει. Απλά βιαστήκανε να δώσουν τιμές στον αέρα.
Θα έρθει άμεσα εργοστασιακή έκδοση με αέριο. Αυτόματα στα diesel μάλλον με το νέο έτος.
-
Φάνη, τα παραδείγματα που έφερες για το μη βουητό των CVT είναι τα ευκολάκια. Με σταθερή ταχύτητα στην εθνική οδό, προφανώς και δεν έχουν θέμα. Επιλέγουν τη μεγαλύτερη δυνατή σχέση και πέφτουν οι στροφές στο ελάχιστο δυνατό. Για δοκίμασε όμως να οδηγήσεις σβέλτα σε επαρχιακό δρόμο... Για τσαρούχωσε το για να προσπεράσεις... Για ανέβα λίγο σβέλτα σε μια ορεινή διαδρομή... Εκεί σε θέλω να μου πεις αν μουγκρίζει!
Κατά τ' άλλα λες 'τα μειονεκτήματα του διπλοσύμπλεκτου είναι εγγενή (λόγω τεχνολογίας)'. Η ίδια ακριβώς ρήση ισχύει για όλους τους τύπους κιβωτίων, γιατί όλα έχουν κάποια μειονεκτήματα που πηγάζουν από την αρχή λειτουργίας τους. Με την πρόοδο όμως της τεχνολογίας, των υλικών και των ηλεκτρονικών, βλέπουμε τα μειονεκτήματα αυτά να μειώνονται ή και να εξαλείφονται στις καλές υλοποιήσεις. Έτσι έχουμε πλέον πολύ πιο ομαλά και αξιόπιστα διπλοσύμπλεκτα, πολύ λιγότερο θορυβώδη CVT και πολύ πιο γρήγορα και λιγότερο ενεργοβόρα κλασσικά αυτόματα με μετατροπέα ροπής.
Όσον αφορά την 'εκμάθηση' ενός νέου αυτοκινήτου, προσωπικά δε χρειάζομαι μια μέρα, εφόσον μιλάμε για ένα καθημερινό αυτοκίνητο και όχι π.χ. για μια GT2 RS (εκεί θα χρειαστώ κανά χρόνο και πάλι νομίζω ότι τα όρια μου θα είναι πολύ πιο χαμηλά από του αυτοκινήτου). Οδηγώ πολύ συχνά διάφορα αυτοκίνητα που νοικιάζω και πλέον θεωρώ ότι προσαρμόζομαι στο πρώτο τέταρτο (για νορμάλ οδήγηση μιλάω και όχι να το ξεζουμίσω στα όρια). Αν λοιπόν το CVT απαιτεί μια μέρα για προσαρμογή, θεωρώ ότι μιλάμε για συμβιβασμούς στον τρόπο και το ρυθμό οδήγησης μου, οπότε δεν θα πάρω!
-
Κοίταζα για διαφορές εξοπλισμού στην ιστοσελίδα μεταξύ Authentic Expression και Dynamic στο 1.0 TCe 100 και βγάζει μόνο το διακόπτη Eco. Πρέπει να είναι ακόμα τέρμα λάθος οι εξοπλισμοί online. Copy Paste μία στήλη πρέπει να έχουν κάνει. Απλά βιαστήκανε να δώσουν τιμές στον αέρα.
Ναι. Κι εγώ το παρατήρησα.
Πιο σωστά τα λέει αν κατεβάσεις σε pdf το ενημερωτικό φυλλάδιο που έχουν για το νέο Clio.
-
Για δοκίμασε όμως να οδηγήσεις σβέλτα σε επαρχιακό δρόμο... Για τσαρούχωσε το για να προσπεράσεις... Για ανέβα λίγο σβέλτα σε μια ορεινή διαδρομή... Εκεί σε θέλω να μου πεις αν μουγκρίζει!
Κατά τ' άλλα λες 'τα μειονεκτήματα του διπλοσύμπλεκτου είναι εγγενή (λόγω τεχνολογίας)'. Η ίδια ακριβώς ρήση ισχύει για όλους τους τύπους κιβωτίων, γιατί όλα έχουν κάποια μειονεκτήματα που πηγάζουν από την αρχή λειτουργίας τους. Με την πρόοδο όμως της τεχνολογίας, των υλικών και των ηλεκτρονικών, βλέπουμε τα μειονεκτήματα αυτά να μειώνονται ή και να εξαλείφονται στις καλές υλοποιήσεις. Έτσι έχουμε πλέον πολύ πιο ομαλά και αξιόπιστα διπλοσύμπλεκτα, πολύ λιγότερο θορυβώδη CVT και πολύ πιο γρήγορα και λιγότερο ενεργοβόρα κλασσικά αυτόματα με μετατροπέα ροπής.
Αν λοιπόν το CVT απαιτεί μια μέρα για προσαρμογή, θεωρώ ότι μιλάμε για συμβιβασμούς στον τρόπο και το ρυθμό οδήγησης μου, οπότε δεν θα πάρω!
-
Το C-HR το έκανα ανάβαση Πεντέλης και ενώ στην αρχή ήθελα να το σπάσω (το έγραψα κιόλλας) μετά από 10΄που το έμαθα έναν ατην ίδια διαδρομή πιο σβέλτα και χωρίς κανένα μουγκρητό! Για αυτό λέω ότι είναι θέμα να μάθεις την λειτουργία του, εαν το οδηγήσει σαν κλασσικό αυτόματο θα μουγκρήζει, όπως θα μουγκρήζει και ένα χειροκίνητο εαν το οδηγήσεις σαν αυτόματο (δλδ. συνέχια με 1η....και μην γελάσεις, το έχω δεί!).
-
Συμφωνούμε. Αλλά ένα κιβώτιο που είναι κατασκευασμένο ως χειροκίνητο είναι λογικό να έχει μεγαλύτερες αδυναμίες από ένα κιβώτιο που είναι κατασκευασμένο εξ αρχής ώς αυτόματο (και το ανάποδο φυσικά).
-
α) Η 1 ημέρα ήταν ένα ενδιεκτικό νούμερο, β) εσύ μπορεί να χρειάζεσαι 30' και γ) ακόμα και 1 ημέρα να είναι, είναι ελάχιστος ο χρόνος όταν αγοράζεις ένα αυτοκίνητο για 2-3-4-5 χρόνια και για την ευκολία που προσφέρει.
-
Renault Clio V