-
Στην Ελλάδα μονο το xcellence plus και fr plus(+1200 ευρω πανω απο αντιστοιχα μοντελα, μαζι με ηλιοροφη) εχουν αυτα που αυτοι της seat λένε Full LED (κανονικό led).έχει 11 διόδους('λαμπες' led) σε καθε προβολέα που βγαζουν φωτεινότητα στο δρόμο μεχρι 900 lumens και ειναι αυτα τα τριγωνικα led μπροστα που βλέπουμε στα περισσότερα reviews.
Πληροφοριακα,τα Full led στα leon 3ης γενιας βγαζουν 600 lumens
το style,reference,xcellence και FR εχει ως βασικο εξοπλισμο standard LED,(eco led) με 4 διοδους ανα προβολέα και φωτεινότητα 550 lumens.Σε αυτά τα μοντέλα το πακέτο Full led το παιρνεις προαιρετικα με περιπου 925 ευρα(745+φπα)
Επίσης σε όλα τα μοντέλα έχει στανταρ οθονη infotainment 8.25'.Στα περισσοτερα βιντεο εχει την προαιρετικη οθονη 10',την βαζεις με 730 ευρα (590+φπα).
Πριν λιγες μερες πηγα το ειδα αντιπροσωπεια,το αμαξι ειναι κουκλι και φαινεται να αξιζει τα λεφτα του και με το παραπανω.Εκλεισα testdrive μεσα στην εβδομαδα και αν τα παει καλα κλεινω μεσα στο πασχα Fr με χειροκινητο κιβωτιο,μεταλλικο χρωμα,περιμετρικο led μεσα,safe driving M,convenience pack,full navi και διπλο πατωμα πισω περιπου 24κ τελικη τιμη.
Βιντεο με τα eco led και οθονη 8.25
Αναμένουμε λεπτομέρειες από το Test drive!!!
Δεν ξέρω αλλά όσο το ψάχνω, τόσο πιστεύω ότι μαζί με το i30, Ceed και Focus είναι από τα πιο VFM αυτοκίνητα που μπορείς να πάρεις σε κατηγορία hatchback και τόσο το σκέφτομαι! Μόνο η αξιοπιστία (λόγω VAG) με κάνει συγκρατημένο...
Πολύ καλή τιμή πάντως! Θα μπορούσες να μου δώσεις πληροφορίες από ποια αντιπροσωπεία είναι και αν έχεις και τιμές εξτρά εξοπλισμού? Θέλω να κάνω μια διαμόρφωση και από την στιγμή που δεν υπάρχει πια configurator στο site, μάλλον είναι μονόδρομος το να μιλήσω με αντιπροσωπεία... -
Καλά το φοκους που ξεκινά από τα 21000 χωρίς χρώμα στην βασική έκδοση δεν το λες και ορισμό του vfm !
Σε αυτά τα λεφτά αντίστοιχα παίρνεις το 1.0 Λεόν στην δεύτερη έκδοση και αυτόματο! Εν ολίγοις Λεόν με φοκους τα χωρίζουν 2-3 χιλιάδες σε αντίστοιχες εκδόσεις και αν το Λεόν σε οδηγικά χαρακτηριστικά είναι εφάμιλλο του Λεόν με λίγο μεγαλύτερο χώρο αποσκευών , λίγο περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω και λίγο πιο προηγμένο σε επίπεδο συνδεσιμότητας μετά το μόνο που μένει στο φοκους είναι τα καλύτερα χρηματοδοτικά και η εγγύηση ( σημαντικά βέβαια και τα δύο).
Το άλλο ατού του Λεόν σε σχέση με το φοκους είναι η πληθώρα εκτελέσεων και συνδυασμών κινητήρων και κιβωτίων με μόνη ένσταση ότι αν θες ντίζελ πας υποχρεωτικά ώστε δίλιτρο.
-
Σε αυτά τα λεφτά αντίστοιχα παίρνεις το 1.0 Λεόν στην δεύτερη έκδοση και αυτόματο! Εν ολίγοις Λεόν με φοκους τα χωρίζουν 2-3 χιλιάδες σε αντίστοιχες εκδόσεις και αν το Λεόν σε οδηγικά χαρακτηριστικά είναι εφάμιλλο του Focus με λίγο μεγαλύτερο χώρο αποσκευών , λίγο περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω και λίγο πιο προηγμένο σε επίπεδο συνδεσιμότητας μετά το μόνο που μένει στο φοκους είναι τα καλύτερα χρηματοδοτικά και η εγγύηση ( σημαντικά βέβαια και τα δύο).
Το Λεόν είναι στο άνω άκρο της κατηγορίας και σαφώς ένα πολύ καλό αυτοκίνητο της κατηγορίας του. Και συμφνώ ότι είναι καύτερο από το Focus σε πολλούς τομείς (και ίσως και overall), αλλά υστερεί στα εξής (δεν συμφωνώ δλδ για το οδηγικό κομμάτι):
-
Δεν είχει την οδική συμπεριφορά του Φόκους, ακόμα και στην έκδοση FR.
-
Δεν είναι τόσο άνετο, ειδικά στην έκδοση FR είναι αρκετά πιο σκληρό από το ST Line.
-
Στην έκδοση 1.5 δεν παίζεται, έχει εξαιρετικό μοτέρ (το φόκους δεν έχει 150αρι στην Ελλάδα) και είναι ίσως η καλύτερη έκδοση του αυτοκινήτου. Αλλά με τον 1.000αρη το Φ¨οκους υπερτερεί γιατί είναι και πιο δυνατό (125 & 155 άλογα) και έχει και mHEV που κάτι κερδίζει σε οικονομία.
Όπως και να έχει, συζητάμε για 2 από τα καλύτερα αυτοκίνητα της κατηγορίας τους!!
-
-
Το Λεόν είναι στο άνω άκρο της κατηγορίας και σαφώς ένα πολύ καλό αυτοκίνητο της κατηγορίας του. Και συμφνώ ότι είναι καύτερο από το Focus σε πολλούς τομείς (και ίσως και overall), αλλά υστερεί στα εξής (δεν συμφωνώ δλδ για το οδηγικό κομμάτι):
- Δεν είχει την οδική συμπεριφορά του Φόκους, ακόμα και στην έκδοση FR.
- Δεν είναι τόσο άνετο, ειδικά στην έκδοση FR είναι αρκετά πιο σκληρό από το ST Line.
- Στην έκδοση 1.5 δεν παίζεται, έχει εξαιρετικό μοτέρ (το φόκους δεν έχει 150αρι στην Ελλάδα) και είναι ίσως η καλύτερη έκδοση του αυτοκινήτου. Αλλά με τον 1.000αρη το Φ¨οκους υπερτερεί γιατί είναι και πιο δυνατό (125 & 155 άλογα) και έχει και mHEV που κάτι κερδίζει σε οικονομία.
Όπως και να έχει, συζητάμε για 2 από τα καλύτερα αυτοκίνητα της κατηγορίας τους!!
Σε παραθέτω γιατί θεωρώ πολύ σημαντικό να ακούγονται αντικειμενικές απόψεις ειδικά από ανθρώπους σοβαρούς και πραγματικούς γνωστές του αντικειμένου όπως εσύ.
Επιπροσθέτως τοποθέτησε συχνά δημόσια κατά των στραβών του VAG (δικαίως & συνηγορώ) ενώ είσαι γνωστός ως μέγας φαν των Ford/BMW. Παρά ταύτα έχεις τα 'κότσια' να βγαίνεις και να λες με περίσσια αντικειμενικότητα τα ανωτέρω, πράγμα σπάνιο εδώ μέσα. +1 από εμένα.
Χρόνια πολλά σε όλες και όλους.
ΥΓ: Θα ήθελα αν μπορούσε κάποιος να μας πει αντικειμενικά αν είναι στο Leon η 'ιδανική' εφαρμογή το FR ή το Excellence με DCC για το οποίο δεν ακούω και τα καλύτερα λόγια ανεξαρτήτως εφαρμογής του σε όλο τον όμιλο. Προσωπικά επειδή αν κατέληγα σε VAG θα ήταν Leon ST πρωτίστως (ή δευτερευόντως Octavia) θέλω να πιστεύω ότι η αποφυγή των 18' και της σπορ ανάρτησης του FR είναι όφελος για την καθημερινότητα ενώ με χρήση DCC σε κάποιες περιπτώσεις που 'χρειάζεται' θέτεις ανάρτηση/τιμόνι στα επιθυμητά επίπεδα. Άρα μάλλον Excellence με τις 17' χωρίς έξτρα 18'...
-
Ίσως στην Excellence ακόμα και το DCC να είναι υπερβολή. Καλύτερα να πάει αλλού το χρήμα. Πχ full LED προβολείς...
-
Μάλλον έτσι είναι Χρήστο.
-
Έχει το L'Automobile Φεβρουαρίου πολύ καλή δοκιμή του Leon ST 2.0 TDi DSG Excellence με 17άρες. Προσπερνώντας τον κινητήρα που φορολογικά είναι εκτός ελληνικών δεδομένων, αλλά τελικά σε επιδόσεις είναι σχεδόν αντίστοιχος του 1.5 TSi 150, λέει για την ανάρτηση ότι είναι αρκετά καλά ρυθμισμένη με μικρές μόνο υποχωρήσεις σε θέματα άνεσης σε δρόμους με ανωμαλίες σε μικρές ταχύτητες. Επειδή βεβαίως μιλάμε για Γάλλους, που έχουν ως προτεραιότητα την άνεση, συμπεραίνω ότι η άνεση του με τις 17άρες είναι μια χαρά.
-
To φοκους εχει ενα αλλο μειονεκτημα, παραδοση σε 6 μηνες;
-
Σε παραθέτω γιατί θεωρώ πολύ σημαντικό να ακούγονται αντικειμενικές απόψεις ειδικά από ανθρώπους σοβαρούς και πραγματικούς γνωστές του αντικειμένου όπως εσύ.
Επιπροσθέτως τοποθέτησε συχνά δημόσια κατά των στραβών του VAG (δικαίως & συνηγορώ) ενώ είσαι γνωστός ως μέγας φαν των Ford/BMW. Παρά ταύτα έχεις τα 'κότσια' να βγαίνεις και να λες με περίσσια αντικειμενικότητα τα ανωτέρω, πράγμα σπάνιο εδώ μέσα. +1 από εμένα.
Σε ευχαριστώ πολύ!! Αυτά που γράφω κατά του VAG είναι ώς ένα βαθμό και χιουμοριστικά. Προφανώς και βγάζει καλά αυτοκίνητα (άλλωστε το 1ο μου αυτοκίνητο ήταν Glof MkII Gti 16v) και ειδικά τα Σέατ είναι εξαιρετικά (και έφτασα πολύ κοντά στην αγορά του Ατέκα και ίσως το είχα πάρει εαν δεν ήταν στην ίδια έκθεση με το Κούγκα τότε).
Φαν είμαι 'δηλωμένος' των BMW, αλλά όχι των Ford (απλά έτυχε να αγοράσω ένα...1η μου φορά, μέχρι τότε μόνο BMW/Mini αγόραζα). Δεν μπορώ όμως να μην γράψω ότι φτιάζνουν καλά αυτοκίνητα για όποιον του αρέσει η οδήγηση. Αλλά εμένα π.χ. μου άρεσε και το C3 όταν το οδήγησα και θα το αγόραζα άνετα!
Ό,τι γράφω για το Λεόν είναι από τεστ που έχω διαβάσει και δει του εξωτερικού (και ελάχιστα Ελλάδας), δεν το έχω οδηγήσει ακόμα. Όλα συνηγορούν ότι είναι στην κορυφή μαζί με το Φόκους σε οδική συμπεριφορά και άνεση και οι διαφορές είναι στις λεπτομέρειες.
-
Πάντως δείχνει πολύ 'ψαρωτικο' στον δρόμο με αυτά τα φώτα. Ιδιαίτερα τα πίσω.
-
Αναμένουμε λεπτομέρειες από το Test drive!!!
Δεν ξέρω αλλά όσο το ψάχνω, τόσο πιστεύω ότι μαζί με το i30, Ceed και Focus είναι από τα πιο VFM αυτοκίνητα που μπορείς να πάρεις σε κατηγορία hatchback και τόσο το σκέφτομαι! Μόνο η αξιοπιστία (λόγω VAG) με κάνει συγκρατημένο...
Πολύ καλή τιμή πάντως! Θα μπορούσες να μου δώσεις πληροφορίες από ποια αντιπροσωπεία είναι και αν έχεις και τιμές εξτρά εξοπλισμού? Θέλω να κάνω μια διαμόρφωση και από την στιγμή που δεν υπάρχει πια configurator στο site, μάλλον είναι μονόδρομος το να μιλήσω με αντιπροσωπεία...Το καθε μοντελο που λες εχει τα υπερ και τα κατα του,εξαρταται πως θελεις να ειναι το αυτοκινητο σου!
Τest drive λοιπον..15χλμ δρομος τα, 5 πολη τα υπολοιπα επαρχιακη χαλαρα (μεχρι 130) με πεντεξι ρεπριζ εγραψε καταναλωση 6.9.το ηλεκτρογκαζο το καταλαβαινεις (αργει μισο κλικ να παρει εντολη) αλλα αν ξεκινησει ανεβαζει πολυ γρηγορα.το καντραν πολυ καλο και ευαναγνωστο,με πολλη πληροφορια.το infotainment (8.25') τιμιο και κανει τη δουλεια του.αρνητικο εδω οτι mirrowing χαρτες απτο κινητο η navigation της seat εχει μονο η 10αρα..προσωπικα θεωρω αυτην του golf καλυτερη και σε γραφικα και σε λειτουργικοτητα.θεση οδηγησης πολυ καλη, ορατοτητα πισω θα μπορουσε να ειναι καλυτερη.αναρτηση σχετικα σφιχτη,σε ψιλοκουναει χωρις ομως να ενοχλει (εκτος αν εχεις συνηθισει σε γαλλικο ),ομως δεν 'κοπαναει' πανω απο λακουβες.Θορυβους αεροδυναμικους, απο μηχανη η λαστιχα δεν ακουσα(φοβομουν οτι θα ακουσω),τουλαχιστον μεχρι τα 130.
-
μου προτειναν αμαξι απο test drive με 800 χλμ.αξιζει να το παρω η υπαρχει περιπτωση να εχω προβληματα στο μελλον με τον κινητηρα?
-
μου προτειναν αμαξι απο test drive με 800 χλμ.αξιζει να το παρω η υπαρχει περιπτωση να εχω προβληματα στο μελλον με τον κινητηρα?
-
Αξίζει, εφόσον σου κάνουν καλή έκπτωση (δλδ. για π.χ. €500 ή 1.000 μείωση τιμής δεν αξίζει για εμένα).
-
Γιατί να βγάλει προβλήματα? Οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο λόγω των χιλιομέτρων που έχει κάνει σε test drive είναι 0,01%...ή κάτι τέτοιο. Εαν βγάλει γενικά πρόβλημα δεν θα είναι επειδή έχει κάνει test drive.
-
-
Αν έχεις μια έκπτωση της τάξης του 10% επί της τιμής μετρητοίς, αξίζει! Δεν αξίζει αν αγοράζεις με χρηματοδότηση, γιατί θεωρείται μεταχειρισμένο και έχει μεγαλύτερο επιτόκιο από τα καινούρια.
-
Δεν ισχύει αυτό ότι θεωρείται μεταχειρισμένο λόγω τεστ άρα παίρνει μεγαλύτερο επιτόκιο.
Τα αμάξια μέχρι 12 μήνες για τις τράπεζες θεωρούνται ως καινούργια και παίρνουν το καλό επιτόκιο. Μετά τους 12 μήνες ανεβαίνει στο επιτόκιο. Για αυτό οι αντιπροσωπείες ζοριζονται να τους φύγουν τα τεστ ντραιβ πριν κλείσουν χρόνο γιατί μετά βαραίνουν....
-
Χμμμ, δεν το γνώριζα αυτό, αλλά νομίζω και ότι δεν ισχύει πάντα.
-
Δεν ισχύει αυτό ότι θεωρείται μεταχειρισμένο λόγω τεστ άρα παίρνει μεγαλύτερο επιτόκιο.
Τα αμάξια μέχρι 12 μήνες για τις τράπεζες θεωρούνται ως καινούργια και παίρνουν το καλό επιτόκιο.
Δεν ισχύει σε όλες τις εμπορίες αυτό. π.χ. στην Φόρντ ακόμα και μερικών ημερών να είναι, δεν μπορεί να πάρει το 1% επιτόκιο.
-
Αυτό ήξερα κι εγώ Φάνη.
-
Μας εχει βγαλει τον καρκινο εμας που ενδιαφερομαστε για το CNG. 10 μηνες περιμενουμε, εν τελει ειπαν Μαρτιο το DSG και Μαιο το μηχανικο, και μπηκαμε Απριλη με νεα αναβολη. Χρονο θα κλεισουμε...
Οσον αφορα τη συγκριση FR και excelence, ημουν τερμα υπερ της excelence, αλλα κραταω μια πισινη επειδη το FR εχει και τα drive modes που νομιζω δεν εχει η excelence. Και φιλος που πηρε το προηγουμενο μοντελο 130hp ειναι λιγο απογοητευμενος με το γκαζι, ενω μου λεει οτι στο golf με τα drive modes ειναι αρκετα πιο σπιρτοζικο στο sport mode.
-
Σε αρκετά review λένε ότι στο Leon η εφαρμογή του 1,5TSI είναι ελαφρώς πνιγμένη σε σχέση με τα υπόλοιπα ξαδέρφια δυστυχώς....
Seat Leon Mk4 (2020)