-
Σε σχέση με την προηγούμενη συζήτηση...
Με 22.300€ που κοστίζει το FR 150 είναι λογικό να μην έχει τα πάντα όλα. Αλλά για αυτό υπάρχει το Xcellence launch edition στα 26.500€ με πραγματικά εντυπωσιακό εξοπλισμό. Η λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού είναι πολύ μεγάλη και οι τιμές προ φόρων λογικές (την έχω τη λίστα και έχει κάπου 40 επιλογές). Μέχρι το 2016 πρόσθετες ΦΠΑ και έβγαζες το κόστος. Τώρα θες λογιστή γιατί κάθε αμάξι διαφοροποιείται.
Και εγώ πιστεύω ότι η κριτική του Sabas_thess είναι υπερβολική για το Leon. O.K. θα συμφωνήσω με τους πολλαπλούς και θα προτιμούσα κι εγώ κάποιο (οποιοδήποτε) επιπλέον σύστημα ασφαλείας αντί για ζάντες αλλά αυτά σχετικά με το 'στριφτερό' Golf δεν πιστεύω ότι ισχύουν όταν συγκρίνουμε παρόμοιες εκδόσεις. Επίσης η πτώση της ποιότητας του Golf 8 σε σχέση με το Golf 7 περνάει πάλι 'απαρατηρητη' από τον ειδικό τύπο. Το ίδιο συνέβη και με την πτώση της ποιότητας του 7 έναντι του 6 και πάει λέγοντας... Όποιος δυσπιστεί ας κάνει τον κόπο να ψάξει στο youtube βίντεο όπου οι κάτοχοι κράζουν το νέο Golf τους σε σχέση με το προηγούμενο που πάλι είχαν -υπάρχουν αρκετά. O.K. παραμένει λίγο πιο ποιοτικό σε σχέση με το Leon σε ελάχιστα σημεία αλλά το νέο Leon έχει βελτιωθεί πολύ.
Προσωπικη προτίμηση η Xcelence και μάλλον σε Station.
-
@rocoloco τα εισαγωγικά στις λέξεις αρνητικό και αποτυχία τα βλέπεις ή τα δικά μου μάτια κάνουν πουλάκια; Ή μήπως δεν ξεκαθάρισα ήδη ότι αρχικά παρασύρθηκα και εγώ από την εμφάνιση του; Τεσπά ίσως το είχα κάνει στη νήμα του Focus MK IV το post που εβαζα τα moose tests του VAG απέναντι στα Focus/Civic.
Θες να πιστεύεις ότι είναι αυθαίρετα (μα αυθαίρετα, αλήθεια τώρα;) τα θέματα υλικά, ηχομόνωση, κύλιση, πολλαπλοί κλπ; Και τι είναι σχετικό και ουσιώδες για εσένα δηλαδή; Το σχήμα του προφυλακτήρα, το σχήμα των φαναριών και το ποσό του πάει το κόκκινο της φωτιάς; Οκ συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. Εσύ άμα μπορείς να πάρεις το Golf πάνε πάρε το Leon, είναι πιο όμορφο! Δεν το λέω υποτιμητικά. Εσύ το έκανες θέμα το οικονομικό λες και στο ίδιο επίπεδο εξοπλισμού έχουν 5κ διαφορά. Καλή αγορά σε εσένα εμένα η ώρα μου αργεί
-
Οντως, πρεπει ομως και εμεις ως forum να πιεζουμε προς την σωστη κατευθυνση.
Ειναι δυνατον να εχει 18 αρα και οχι blind spot;;;;
Εδώ άλλοι έχουν ταμπουρα, άλλοι δεν έχουν κουρτίνες αερόσακους για τούς πίσω..
Οι οθόνες μας μαραναν...
-
Ναι θα δω για τους πολλαπλούς επίσης έχει σκούρα παράθυρα πίσω , συρτάρια κάτω από τα καθίσματα που δεν έχει το φοκους. Στο φυλλάδιο λέει για πολλαπλούς στα πάνω από 150 και mhev για το βαγκον δεν λέει τπτ. Το ρώτησα περιμένω απάντηση.
-
Σε σχέση με την προηγούμενη συζήτηση...
Με 22.300€ που κοστίζει το FR 150 είναι λογικό να μην έχει τα πάντα όλα. Αλλά για αυτό υπάρχει το Xcellence launch edition στα 26.500€ με πραγματικά εντυπωσιακό εξοπλισμό. Η λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού είναι πολύ μεγάλη και οι τιμές προ φόρων λογικές (την έχω τη λίστα και έχει κάπου 40 επιλογές). Μέχρι το 2016 πρόσθετες ΦΠΑ και έβγαζες το κόστος. Τώρα θες λογιστή γιατί κάθε αμάξι διαφοροποιείται.
Και εγώ πιστεύω ότι η κριτική του Sabas_thess είναι υπερβολική για το Leon. O.K. θα συμφωνήσω με τους πολλαπλούς και θα προτιμούσα κι εγώ κάποιο (οποιοδήποτε) επιπλέον σύστημα ασφαλείας αντί για ζάντες αλλά αυτά σχετικά με το 'στριφτερό' Golf δεν πιστεύω ότι ισχύουν όταν συγκρίνουμε παρόμοιες εκδόσεις. Επίσης η πτώση της ποιότητας του Golf 8 σε σχέση με το Golf 7 περνάει πάλι 'απαρατηρητη' από τον ειδικό τύπο. Το ίδιο συνέβη και με την πτώση της ποιότητας του 7 έναντι του 6 και πάει λέγοντας... Όποιος δυσπιστεί ας κάνει τον κόπο να ψάξει στο youtube βίντεο όπου οι κάτοχοι κράζουν το νέο Golf τους σε σχέση με το προηγούμενο που πάλι είχαν -υπάρχουν αρκετά. O.K. παραμένει λίγο πιο ποιοτικό σε σχέση με το Leon σε ελάχιστα σημεία αλλά το νέο Leon έχει βελτιωθεί πολύ.
Προσωπικη προτίμηση η Xcelence και μάλλον σε Station.
Έχεις την λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού από το νέο Λεόν; Μπορείς να την αναβάσεις;
Το μεγαλύτερο προσόν της Xcelence είναι η 17αρα ζάντα έναντι της 18αρας της fr.
Δεν είναι τπτ για να βγάλεις τιμή με τα πρόσθετα. Έχεις την τιμή του προαιρετικού εξοπλισμού βγάζεις το ΦΠΑ και προσθέτεις στην λτπφ του αμαξιου το αποφορολογημενο κόστος του εξοπλισμού. Στην τελική λτπφ βγάζεις το ττ από τους πίνακες προσθέτεις τον συνολικό ΦΠΑ από αμάξι και εξοπλισμό και τέλος.
-
Ναι θα δω για τους πολλαπλούς επίσης έχει σκούρα παράθυρα πίσω , συρτάρια κάτω από τα καθίσματα που δεν έχει το φοκους.
Τα Χ έχουν φιμέ πίσω κρύσταλλα στάνταρ. Συρτάρια όχι δεν έχει! Κάτω από το κάθισμα έχει την μπαταρία του mh. Έχει και στάνταρ ηλεκτρική πόρτα πίσω πλέον. Και lumbar support στο κάθισμα του συνοδηγού. Αυτά ήταν έξτρα παλιά.
-
Όλα τα μέσα πάντως, ελληνικά και ξένα, γράφουν ότι το Leon είναι πιο σπορτίβ/στριφτερό από το Golf, όπως είναι και λογικό, καθότι η Seat προωθείται ως πιο σπορ-νεανική μάρκα.
-
Πάντως δυστυχώς η σεατ παίζει κρυφτό με τις προσφορές αποκρύπτουν σκοπίμως κόστη και χρεώσεις και μόνο όταν τους ρωτήσεις προφορικά απαντάνε προφορικά και δεν γράφουν τίποτα.
Από τα μισολογα του πωλητή κατάλαβα ότι στο πρόγραμμα του ....3.9% σε 60 δόσεις χρεώνουν και ασφάλεια δανείου αλλά και ασφάλεια αμαξιού για 1 6μηνο υποχρεωτική αλλά δεν στο λένε!
Στο πρόγραμμα του ....8.9% ( +0.6%) πάντα των 84 , χρεώνουν μόνο ασφάλεια δανείου χωρίς υποχρεωτική ασφάλεια αμαξιού.
Όταν παρατήρησα ότι βάζουν τα ποσά στο κεφάλαιο δανεισμού και τοκίζονται μου ειπε όχι τα πληρώνεις χωρίς τόκο. Τα νούμερα όμως δεν βγαίνουν και είναι λογικό αφού ούτε ποιες ακριβώς είναι οι κρυφές χρεώσεις γράφουν ούτε ποτε τις πληρώνεις.
Παπατζιλικια δυστυχώς πρώτη φορά συναντάω τέτοια μυστικοπάθεια....
Ζήτησα να μου τα ξεκαθαρίσουν γραπτά αλλά είμαι σίγουρος ότι αν απαντήσουν θα το κάνουν πάλι τηλεγραφικά γιατί ενδεχομένως υπάρχουν και άλλες χρεώσεις που συνεχίζουν να μην μου λένε αλλιώς είναι τελείως ακατανόητη η στάση τους....
-
Στα του αμαξιού πάντως η βαγκον έκδοση με προσθήκη 27 εκ σε μήκος και λιγοτερων από 60 κιλά σε βάρος προσφέρει 240 λτ επιπλέον χώρου αποσκευών και πολύ καλύτερη διαμόρφωση του χώρου, διπλό πάτωμα , περισσότερες θήκες , πρίζα 230 ( αυτή δεν ξέρω μήπως είναι έξτρα εξοπλισμός). Δλδ κανείς μια δυνατή παραχώρηση σε μήκος χάνεις την ευελιξία στο παρκάρισμα στην πόλη αλλά ανταμοιβει ισχυρα σε χώρους για όποιους τους χρειάζονται.
-
Παπατζιλικια δυστυχώς πρώτη φορά συναντάω τέτοια μυστικοπάθεια....
Ζήτησα να μου τα ξεκαθαρίσουν γραπτά αλλά είμαι σίγουρος ότι αν απαντήσουν θα το κάνουν πάλι τηλεγραφικά γιατί ενδεχομένως υπάρχουν και άλλες χρεώσεις που συνεχίζουν να μην μου λένε αλλιώς είναι τελείως ακατανόητη η στάση τους....
Δυστυχώς, και παρά την κρίση που περνάει ο κλάδος τα τελευταία πολλά χρόνια, φαίνεται ότι τις θέσεις τους τις κράτησαν άνθρωποι με γνωριμίες παρά οι ικανότεροι. Ως επί το πλείστον, οι πωλητές βαριούνται, είναι απογοητευμένοι, δεν αγαπούν το αυτοκίνητο και δεν ξέρουν ή εις γνώση τους λένε ψέμματα. Οι δε αντιπροσωπείες θάβουν μόνες τους τα μοντέλα τους μιας και πολλά δεν υπάρχουν ούτε για δοκιμή. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν γίνεται όλοι να τα έχουν όλα, αλλά ας υπήρχε ένα για όλη την αττική πχ και ας έκλεινες ραντεβού. Δεν γίνεται να σου ζητάνε €25000+ και να μην το έχεις οδηγήσει.
Πρόσφατα, έστειλα μήνυμα σε φόρμα επικοινωνίας και εκδήλωσα ενδιαφέρον για συγκεκριμένο μοντέλο με συγκεκριμένα έξτρα. Επέλεξα τρόπο επικοινωνίας το email γιατί στην δουλειά δεν θέλω να απαντάω άσχετες κλήσεις. Ε, με πήρανε τηλέφωνο, βιάζονταν να με ξεπετάξουν, θέλανε να με αποτρέψουν από τα έξτρα, δεν ξέρανε τεχνικές λεπτομέρειες (δλδ μπαίνουν μπάρες οροφής στην πανοραμική?), δεν θέλανε να το ψάξουν καν, απάντησαν λάθος τελικά (το ψάχνω μόνος) και δεν είχαν διαθέσιμο τεστ ούτε με ραντεβού. Πως κάποιος θα δώσει €30000 μετά από όλα αυτά?
-
Συμφωνεί ο φίλος για την διαφορά που κάνουν οι πολλαπλοί, συμφωνεί ότι παραμένει πιο ποιοτικό το Golf σε λίγα σημεία. Ναι σε λίγα είναι. Που υπερτερεί τελικά το Leon δεν μας λέει κανείς εκτός από την εμφάνιση και το πόσο του πάνε τα κόκκινα; Συμφωνεί ότι είναι καθαρά προζεριά και ουσιαστικά πρόβλημα οι 18'. Με τους πολλαπλούς ενώ συμφωνεί ταυτόχρονα αμφιβάλει ότι σε αντίστοιχες εκδόσεις θα στρίβει καλύτερα το Golf. Δηλαδή όταν κρίνω δύο αμάξια πρέπει να μπω στην διαδικασία να τα κρίνω στα 130ps 'για να είναι δίκαιο' με την ελπίδα ότι αμφότερα με ημιακαμπτο μάλλον το Leon θα στρίβει καλύτερα; Είχα μια πρώην και την είχα πάρει μαζί μου να πάμε να δούμε μπάλα με φίλους. Έριχνε 5 στο 87' η Bayern σε έναν πελάτη της ώσπου πετάγεται και λέει η κοπέλα 'καλέ κρίμα είναι ας αφήσουν και τους άλλους να βάλουν ένα'. Πρόβλημα σου Seat αν η μαμά δεν αφήνει να βάλεις ml πίσω...
Τελικά γιατί είμαι υπερβολικός αποφασίσαμε; Να με το σκεπτικό ότι το Golf MK 8 είναι χειρότερο ποιοτικά από το MK 7 που ήταν χειρότερο ποιοτικά από το MK 6...
Ωωωωωπα Ώπα ώπα μισό. Είπα εγώ ποτέ ότι το MK 8 δεν έριξε την ποιότητα του σε σχέση με το προηγούμενο ή είπα ότι ακόμα και τώρα ρίχνει ποιοτικά ήττα στο Leon; Τα ίσια ανάποδα κυριολεκτικά. Λες και εγώ έχω κανένα νταλγκα ποιος θα πάρει τι και προμοτάρω το Golf. Μίλησα με την φωνή της δικής μου λογικής όπως όλοι. Η αγορά κατά τα λοιπά είναι ελεύθερη παιδιά και ο κόσμος που θα πάει ας κρίνει και ας βγει να πει.
Για το αν στρίβει καλύτερα το Leon από το Golf αντλώ πληροφόρηση από τα '800' reviews που έχω δει. Δεν έχω προσωπική άποψη. Ξέρω όμως ότι είμαι 'χαζός' και όταν θα πάρω td θα την ψάξω την ανωμαλία να την πατήσω πάνω στην στροφή. Και εκεί δεν έχει προσωπικό γούστο όπως καλά γνωρίζετε. Είναι σαν την ζυγαριά, ΔΕΝ μπορείς να κρυφτείς...
-
Αυτό το ότι το γκολφ στρίβει καλύτερα από το Λεόν από πού προκύπτει; Υποτίθεται τόσα χρόνια η σεατ προωθεί το Λεόν ως το νεανικό αμάξι που έχει σπορτίφ χαρακτήρα γκαζακι και στρίβει.
Από πότε το γκολφ έγινε στριφτεροτερο; Δλδ το γκολφ σε όλα τα χαρακτηριστικά του χάνει από τις προηγούμενες γενιές αλλά στο στρίψιμο βελτιώνεται;
Πρακτικά φυσικά και τα δύο πατάνε στην ίδια πλατφόρμα. Το γκολφ δεν θα το οδηγήσω ποτέ γιατί είναι ο ορισμός του αντί vfm και γιατί με ενοχλεί αυτό το κρατει που κάνουν στον σχεδιασμό που πάντα δίνουν ψίχουλα στο πόπολο για να έχουν για το μέλλον , κάτι σαν το μήλο στα τηλέφωνα....
Το λεον αντίθετα θα το οδηγήσω να δω πως πάει από τιμόνι κράτημα και πόσο κοντά είναι στο φοκους όντας φθηνότερο από φοκους και γκολφ και με φορτωμένη τεχνολογία.
Όσο για τον φίλο που ζήτησε συγκεκριμένη έκδοση ενός μοντέλου και φυσικά δεν την βρήκε για τεστ θα του πω ότι εγώ ζητούσα το φοκους σε ντίζελ και ο πωλητής με ύφος μου έλεγε αν θες κάνε το πούμα σε υβριδικό αυτό έχω και ούτε πρόκειται να έρθει ποτέ αυτό που θες ....
-
Λοιπόν ούτε το βαγκον 1.5 έχει πολλαπλούς και αυτό ημιακαμπτο. Άρα και εδώ χάνει από το φοκους.
-
Όσο για τον φίλο που ζήτησε συγκεκριμένη έκδοση ενός μοντέλου και φυσικά δεν την βρήκε για τεστ θα του πω ότι εγώ ζητούσα το φοκους σε ντίζελ και ο πωλητής με ύφος μου έλεγε αν θες κάνε το πούμα σε υβριδικό αυτό έχω και ούτε πρόκειται να έρθει ποτέ αυτό που θες ....
Δεν ζητούσα συγκεκριμένη έκδοση, δεν έχουν καμία. Συγκεκριμένα, kia proceed
-
Α εσύ είσαι βιτσιοζος! Βρε συ η κια το σπορτατζ που κυκλοφορεί 3-4 χρόνια τους το είχα ζητήσει τεστ και δεν είχαν και το έφεραν τον Ιούλιο θα είχαν το προ Σιντ που δεν κυκλοφορεί κανένα;
Λοιπόν στα των δανειων με τα νέα στοιχεία που μου έδωσαν τελικά γραπτά χρεώνουν 2.84% του ποσού δανείου στο πρόγραμμα των 60 δόσεων ως ασφάλεια δανείου και το μοιράζουν ισόποσα στις 60 δόσεις και 3.47% αντίστοιχα στο πρόγραμμα των 84 δοσεων.
Ασφάλεια αμαξιού τώρα δεν εμφανίζεται στο πρόγραμμα των 60 δόσεων. Και το ποσό των 295 του φακέλου και αυτό το μοιράζουν στις δόσεις.
Οπότε τελικά το πρόγραμμα του 4.5% επιτοκίου γίνεται 6.07% και το 9.5 γίνεται 10.64%!!!
-
Αν το έχεις σε ηλεκτρονική μορφή ανέβασε το με το WeTransfer ή με το https://www.beamium.com/ και στείλε μας το λινκ που θα σου δωσουν.
Αν μπορείς να το εκτυπώσεις βγαλτο μια καλή φωτογραφία και γράψε upload image στο Google θα σου βγάλει πολλά προγράμματα την ανεβάζεις εκεί και μας στέλνεις πάλι το λινκ.
Υπάρχει και διαδικασία από το φόρουμ αλλά δεν την γνωρίζω.
-
-
Tkin73 μπορείς να μου πεις πως ανεβάζω ένα pdf στο forum για να ανεβάσω τον εξοπλισμό; Βλέπω 300 επιλογές στο μενού αλλά καμία 'upload'.
Sabas_Thess Όταν έγραψα παρόμοιες εκδόσεις εννοούσα να μη συγκρίνουμε π.χ. την απλή ανάρτηση του Leon με ένα Golf που φοράει σπορ ανάρτηση ή DCC ή αντίστροφα. Συμβατικό Leon με ημιάκαμπτο πιστεύω ότι θα στρίβει καλύτερα από συμβατικό Golf με πολλαπλούς.
-
Ευχαριστούμε προφανώς είναι για το νέο λεον.
Safe & Driving M: Adaptive cruise control & High beam assist 210 λτπφ άρα μια χαρά σπάει έχουν m ,l xl πακέτα!
Ο πωλητής όταν του ζήτησα κάποια από το L πακέτο , επιλέγοντας ακριβώς αυτά του Μ μου λέει δεν σπάνε!
-
Ντροπή τους που οι πλαϊνοί αερόσακοι πίσω δεν είναι στάνταρ ενώ είναι το beats audio.
Επίσης την ηλιοροφή την χρεώνουν 700 προ φόρων , δεν είναι στάνταρ στα excellence και fr ; Μήπως αφορά το sportourer;
Πανάκριβα τα full led . Για να πάρεις τα πακέτα safe and driving πρέπει να βάλεις και τα Wrap Led εσωτερικά ξεφεύγεις δηλαδή τουλάχιστον 1000 ευρώ μετά φόρων .
Seat Leon Mk4 (2020)