-
https://autoholix.com/2021/03/13/seat-leon-fr-dokimi-test-drive/
Θα ήθελα την άποψη των ιδιοκτητών για την αντοχή των φρένων αλλά και τους τριγμούς απ' την συναρμογή στο εσωτερικό.
-
https://autoholix.com/2021/03/13/seat-leon-fr-dokimi-test-drive/
Θα ήθελα την άποψη των ιδιοκτητών για την αντοχή των φρένων αλλά και τους τριγμούς απ' την συναρμογή στο εσωτερικό.
Λοιπόν διάβασα όλο το review και συμφωνώ με τα περισσότερα, τώρα οκ για την εξωτερική εμφάνιση είναι καθαρά υποκειμενικό αλλά δεν συμφωνώ που λέει ότι δεν έχει διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο
Τώρα όσον αφορά τα φρένα, δεν έκανα καμία κατάβαση για να τα ζορισω , στις αρχές έλεγα και εγώ ότι μου φαινόταν περίεργη η αίσθηση αλλά τελικά ήταν θέμα συνήθειας. Στις διακοπές που έκανα τις εκδρομές μου δεν παρατήρησα κάτι απλά σε κάποια φάση τα ζορισα λίγο και μύρισαν.
Για τους τριγμούς στο δικό μου δεν ακούς τίποτα. Οπότε μπορεί να έτυχε στο αμάξι της δοκιμής, μπορεί να φταίει και η θερμοκρασία γιατί βλέπω ότι είναι μέσα στα χιόνια. Είναι και τυχερά όμως αυτά άλλα τρίζουν, άλλα όχι
Ότι άλλη απορία υπάρχει ευχαρίστως να βοηθήσω γιατί δεν βλέπω και πολλούς σε αυτό το τοπικ
-
Είδα σήμερα στην εθνική ένα leon cupra σε χρώμα αυτό το μπεζ σκούρο , το τσιμεντι.
Του πάει πάρα πολύ σε συνδυασμό με το χάλκινο σήμα το έκαναν πολύ όμορφο.
Πολύ ωραία κοψια στο δρόμο ωραία γραμμή και τα φώτα ημέρας το παρακολούθησα λίγη ώρα γράφει πολύ ωραία στον δρόμο η σιλουέτα του.
-
Συγνώμη από τους κανόνες του forum αλλά το Leon δεν είναι απλά όμορφο, είναι σκέτη Γκ@ύλα! Μάλιστα προσωπικά το ST σε μπλε μεταλλικό με 18' (είτε optional του excellence, είτε οι στάνταρ του FR) είναι συχνή συντροφιά στα υγρά μου όνειρα...
-
Προφανώς και είναι υποκειμενικό το θέμα, προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλο hatchback που να με εξιταρει όσο το Leon σε εξωτερική εμφάνιση.
2ο θα έβαζα το focus από αυτά που κυκλοφορούν
Σε μη hatchback Giulia
Σε premium sedan κάποια σειρά 2,3,4 BMW ή A-class
Και σε ακυκλοφόρητο το νέο 308
Μου πέρασε αρκετές φορές από το μυαλό να το πουλήσω , αλλά ξέρω ότι αν πάρω κάποιο άλλο hatchback και πετυχαίνω το Leon στο δρόμο θα βάζω τα κλάματα
-
Ωραίo είναι το Leon αλλά το Formentor ακόμη ωραιότερο...
-
Ωραίo είναι το Leon αλλά το Formentor ακόμη ωραιότερο...
Συμφωνώ αλλά και 7000€ ακριβότερο
-
Καλησπέρα στους φίλους του forum.
Κάτοχος του seat leon fr plus από τον Μάιο κ με πάνω από 2.000 km θα ήθελα να εκφράσω την άποψή μου για το συγκεκριμένο όχημα.
Λοιπόν πέρα από την εμφάνιση του οχήματος που είναι καθαρά υποκειμενική. Για εμένα προσωπικά είναι ότι ποιό όμορφο κυκλοφορεί σε hatchback. Θα σας πω για φρένα και τριγμούς καθώς πατάς το συμπλέκτη που έγινε λόγος παραπάνω.
Από τριγμούς κ περίεργους θορύβους καθώς πατάς το συμπλέκτη σε μικρές ταχύτητες που γίνονται αντιληπτοι με ανοιχτά παράθυρα το διαβασα σε αυτο το φόρουμ κ με μπήκαν ιδέες για το αν ισχύει κατι τέτοιο κ στο δικο μου όχημα όποτε εχει περίπου μια βδομάδα όπου κάνω βόλτες με κατεβασμένα παράθυρα κλειστώ ραδιο και προσπαθώ να εντοπίσω κάποιον περίεργο θόρυβο... ευτυχώς δεν ακούγεται απολύτως τίποτα πέραν του όμορφου ήχου του 4κυλινδρου βενζινοκινητήρα. Οπότε θεωρώ ότι ο φίλος που το εντόπισε στο δικό του όχημα είναι μια μεμονωμένη περίπτωση όπου πρέπει να το ελέγξει όσο είναι ακόμα το όχημα στην εγγύηση.
Όσο για τα φρένα.. πραγματικά μένω έκπληκτος οταν διαβάζω αυτά που γράφονται.. Για εμένα έχει γινει άριστη δουλειά στο σύστημα των φρένων τόσο σε αίσθηση πράγματος όσο κ στην απόκριση που εχουν.
Για εμενα προσωπικά ένα τεράστιο αγκάθι της seat κ συγκεκριμένα της έκδοσης που είμαι κάτοχος είναι το full link.. πραγματικά είναι κάτι που με έχει ξενερώσει.. περιμένω διακαώς την ενεργοποίηση του πράγμα που βλέπω να αργεί κ στην χειρότερη να μην σου δίνει καν την δυνατότητα να το ενεργοποίησης.
Κ ένα δεύτερο που θα περίμενα απο τον 1.5 με τα 150hp θα ήταν μια κάπως ποιό ζωντανή απόκριση στο γκάζι.. Και για να μην παρεξηγηθώ διευκρινίζω δεν λέω ότι έχω 150 γαϊδούρια κ Όχι άλογα.. αλλά θα τον ήθελα ένα κλικ ποιο δυνατό στα χαμηλά..
Αυτά... ελπίζω να βοήθησα κ να μην μπέρδεψα περισσότερο κάποιους που θέλουν να αποκτήσουν το συγκεκριμένο όχημα
-
Καλά έκανες και έψαξες για τυχόν τριγμούς αλλά δεν θέλει και πολυ ψάξιμο γιατί αν κάτι δεν το ακούμε στην καθημερινότητα και δεν γίνεται αντιληπτό απλά δεν υπάρχει για εμάς αλλιώς το να ψάχνεις να βρεις με το στανιό καταντά ψυχαναγκασμός.
Για τα φρένα εσύ σαν κάτοχος ξέρεις καλύτερα πάντως στο τεστ ντραιβ υπήρχε μια σπογγώδη αίσθηση , ήθελε να πατήσεις πιο έντονα για να σταματήσει καθώς υπήρχε ένα κενό διάστημα που το φρένο δεν είχε την απόκριση που περιμένεις.
Τώρα αν αυτή η σπογγώδης αισθηση φεύγει με τα χλμ δεν το γνωρίζω.
Το θέμα της χλιαρης απόκρισης του κινητήρα έχει να κάνει με το αναγκαστικό μάλλον φιμωμα για τους ρύπους.
Τι μέση κατανάλωση έχεις ως τώρα ;
-
Αυτό που λες για την απόκριση του γκαζιού κυρίως στα χαμηλά, δλδ το ότι έχει να κάνει με το αναγκαστικό φιμωμα για τους ρύπους το έχω ακούσει από αρκετούς φίλους και όχι μόνο για τους ecotsi αλλά για το σύνολο σχεδόν τον καινούργιων κινητήρων, οι οποίοι μάλιστα μου προτείνουν να βάλω ένα πρόγραμμα stage 1 και θα δω ένα άλλο όχημα.. πραγμα βεβαια που Προς το παρών τουλάχιστον δεν το λαμβάνω καν υπ'όψιν.
Λοιπόν
2035 km διανυθείσα διαδρομή
34 km/h μέση ταχύτητα κίνησης (που υποδηλώνει κιόλας ότι τα χιλιόμετρα έχουν γίνει κυρίως εντός πόλης)
7,4 l/100km μέση κατανάλωση
-
Φίλε με το Leon ευχαριστούμε για τις πληροφορίες αρχικά. Τώρα που σε βρήκα να σε ρωτήσω κάποια πράγματα αν μου επιτρέπεις!
Πριν την αγορά σου είχες πάρει td κάποιο από τα ξαδέρφια του με τον αντίστοιχο κινητήρα για να μην πεις αν βλέπεις διάφορες στην απόκριση από χαμηλά του TSI; Ρωτάω γιατί τουλάχιστον σύμφωνα με τους περισσότερους reviewers ο TSI στο Leon μάλλον έχει τις καλύτερες ανάσες ανάμεσά τους. Δυστυχώς έχω οδηγήσει ελάχιστα το Golf και το Octavia sportswagon αλλά καθόλου το Leon οπότε δεν μπορώ να κρίνω.
Για το θέμα των φρένων η αλήθεια είναι ότι έχει αναφερθεί και αυτό από τους reviewers οι οποίοι λέγανε ότι ίσως μετά από λίγα χιλιόμετρα να διορθώνεται μέσα απο το έργο. Και πάλι όμως είναι το μοναδικό απο τα ξαδέρφια για το οποίο αναφέρεται το συγκεκριμένο. Βλέπουμε δηλαδή και εδώ διαφοροποίηση μεταξύ τους αν και με αντίθετα αποτελέσματα στην περίπτωση αυτή. Αυτά είναι λογικό να συμβαίνουν όταν ένας όμιλος παράγει με τα ίδια υλικά κατά 90-95% 7/8/10 διαφορετικά οχήματα στην ίδια πλατφόρμα.
Επίσης θέλω να ρωτήσω τον φίλο αν είχε οδηγήσει και excellence εκτός από FR/FR+ ώστε να μας πει τι διαφορά κατάλαβε με την έλλειψη της σπορ ανάρτησης σε συνδυασμό με το progressing steering αμφότερα τα οποία στερείται το excellence χωρίς την δυνατότητα add on, ενώ όσα λείπουν από το FR υπάρχουν optional σε εκείνο (πχ αισθητήρες βροχής/φώτων).
Τέλος να ρωτήσω τον φίλο, κρίνοντας από ένα 'με' που έγραψε, αν γράφει από Θεσσαλονίκη και αν ναι αν ψώνισε από Kataki και πως του φάνηκε η εξυπηρέτηση, αν πήρε δώρα, αν ήταν δεδομένη η επέκταση στα 4ετη εγγύησης, τι επιτόκιο πήρε αν έβαλε δώσεις.
-
Η απόκριση του γκαζιού είναι συνήθως θέμα προγραμματισμού του ηλεκτρόγκαζου (για τους ρύπους φυσικά) και όχι του ίδιου του κινητήρα. Τα φρένα πάντα θέλουν ροντάρισμα όταν είναι καινούρια. Θα το νιώσετε όταν αλλάξετε δίσκους και τακάκια στο δικό σας αυτοκίνητο.
-
Τα φρένα πάντα θέλουν ροντάρισμα όταν είναι καινούρια. Θα το νιώσετε όταν αλλάξετε δίσκους και τακάκια στο δικό σας αυτοκίνητο.
Μα ελα ντε!
Επιτέλους σε αυτοκινητιστικό φόρουμ και κανείς μέχρι τώρα δε βρέθηκε να πει το αυτονόητο που διάολε το γράφουν και τα εγχειρίδια των αυτοκινήτων.Στρώσιμο.
-
Sabas_Thess η επέκταση της εγγύησης στα 4 χρόνια είναι δεδομένη από την αντιπροσωπεία και δίνεται σε όλα τα Seat χωρίς παζάρια. Στα Skoda και VW συνήθως χρεώνεται αν και σε ορισμένα χρηματοδοτικά την προσφέρουν 'δωρεάν'.
-
Καλησπέρα στους φίλους του forum.
Κάτοχος του seat leon fr plus από τον Μάιο κ με πάνω από 2.000 km θα ήθελα να εκφράσω την άποψή μου για το συγκεκριμένο όχημα.
Λοιπόν πέρα από την εμφάνιση του οχήματος που είναι καθαρά υποκειμενική. Για εμένα προσωπικά είναι ότι ποιό όμορφο κυκλοφορεί σε hatchback. Θα σας πω για φρένα και τριγμούς καθώς πατάς το συμπλέκτη που έγινε λόγος παραπάνω.
Από τριγμούς κ περίεργους θορύβους καθώς πατάς το συμπλέκτη σε μικρές ταχύτητες που γίνονται αντιληπτοι με ανοιχτά παράθυρα το διαβασα σε αυτο το φόρουμ κ με μπήκαν ιδέες για το αν ισχύει κατι τέτοιο κ στο δικο μου όχημα όποτε εχει περίπου μια βδομάδα όπου κάνω βόλτες με κατεβασμένα παράθυρα κλειστώ ραδιο και προσπαθώ να εντοπίσω κάποιον περίεργο θόρυβο... ευτυχώς δεν ακούγεται απολύτως τίποτα πέραν του όμορφου ήχου του 4κυλινδρου βενζινοκινητήρα. Οπότε θεωρώ ότι ο φίλος που το εντόπισε στο δικό του όχημα είναι μια μεμονωμένη περίπτωση όπου πρέπει να το ελέγξει όσο είναι ακόμα το όχημα στην εγγύηση.
Όσο για τα φρένα.. πραγματικά μένω έκπληκτος οταν διαβάζω αυτά που γράφονται.. Για εμένα έχει γινει άριστη δουλειά στο σύστημα των φρένων τόσο σε αίσθηση πράγματος όσο κ στην απόκριση που εχουν.
Για εμενα προσωπικά ένα τεράστιο αγκάθι της seat κ συγκεκριμένα της έκδοσης που είμαι κάτοχος είναι το full link.. πραγματικά είναι κάτι που με έχει ξενερώσει.. περιμένω διακαώς την ενεργοποίηση του πράγμα που βλέπω να αργεί κ στην χειρότερη να μην σου δίνει καν την δυνατότητα να το ενεργοποίησης.
Κ ένα δεύτερο που θα περίμενα απο τον 1.5 με τα 150hp θα ήταν μια κάπως ποιό ζωντανή απόκριση στο γκάζι.. Και για να μην παρεξηγηθώ διευκρινίζω δεν λέω ότι έχω 150 γαϊδούρια κ Όχι άλογα.. αλλά θα τον ήθελα ένα κλικ ποιο δυνατό στα χαμηλά..
Αυτά... ελπίζω να βοήθησα κ να μην μπέρδεψα περισσότερο κάποιους που θέλουν να αποκτήσουν το συγκεκριμένο όχημα
Καλοταξιδο φίλε μου να είσαι καλά να το χαρείς.
Δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένη η περίπτωση με τον ήχο στις αλλαγές ταχυτήτων γνωρίζω άλλα 2 κρούσματα στο καινούριο και 2 στο προηγούμενο μοντέλο.
Το θέμα είναι ότι αν σου λένε ότι είναι φυσιολογικό δεν ξέρω τι περισσότερο μπορώ να κυνηγήσω.
Για την δύναμη του κινητήρα έχεις δίκιο μέχρι τις 2.000 στροφές είναι ψοφιος, από εκεί και πάνω αρχίζει και δείχνει τα δόντια του.
Τα φρένα παίζει να ήθελαν στρώσιμο τελικά ( αλλιώς τα συνήθισα) αλλά όπως και να έχει στην αρχή τα νιώθεις αρκετά παράξενα.
Επειδή άλλαξα 3 καινούρια αυτοκίνητα και έκανα τεστ ντραιβ καμία 10αρια μέσα σε ένα χρόνο μπορώ να πω ότι μόνο με το Leon είχα αυτή την εντύπωση ε τα φρένα
-
Σχετικά με την δύναμη χαμηλά, εκτός από το ηλεκτρόγκαζο, ρόλο παίζει και το bust threshold (διαφορετικό πράγμα από το turbo lag). Με λίγα λόγια, μην περιμένετε δύναμη αν τα καυσαέρια του κινητήρα δεν μπορούν να γυρίσουν την φτερωτή του τούρμπο. Εγώ εδώ με δίλιτρο μοτέρ και σχετικά νορμάλ τουρμπίνα και δεν βλέπω φούσκωμα κάτω από τις 1800-1900 ΣΑΛ.
-
Κάποια στιγμή θέλω να πάω να το οδηγήσω πρώτον για να συγκρίνω με το αντίστοιχο Golf και δεύτερον με τον puretech από τους οποίου το τράβηγμα χαμηλά είμαι πολύ ικανοποιημένος αν και πρέπει να είναι ελαφρύτερο όχημα.
-
Κάποια στιγμή θέλω να πάω να το οδηγήσω πρώτον για να συγκρίνω με το αντίστοιχο Golf και δεύτερον με τον puretech από τους οποίου το τράβηγμα χαμηλά είμαι πολύ ικανοποιημένος αν και πρέπει να είναι ελαφρύτερο όχημα.
Δική μου άποψη για όσο έζησα με τον 1.2 100 του 2008 στα χαμηλά είναι πολύ καλύτερος από τον 1.0 115 και τον 1.5 150 του γκρουπ ( ξαναλέω στα χαμηλά μην παρεξηγηθω)
Ειδικά ο χιλιαρης μέχρι τις 2.000 στροφές είναι λες και πατάς το γκάζι και το αμάξι δεν ακούει. Το ατμοσφαιρικό C3 της γυναίκας είναι καλύτερο. Μετά μπαίνει το τούρμπο οπότε οκ ειδικά στις 3000€ είναι απολαυστικό
Αντίστοιχα και στον 1.5 αρχίζει να ξυπνάει στις 1700-1800 λίγο μετά τις 2.000 σιγά σιγά αρχίζει να δίνει
Ο pure tech ξεφουσκώνει στα πιο ψηλά αλλά με είχε εντυπωσιάσει για τα άλογα του ειδικά στις χαμηλές.
Και ξαναλέω με εμπειρία στο 2008 φαντάζομαι στο 208/corsa θα είναι αστέρι
-
Ισχύει, στο 308 ακόμα και με 4 ενηλικες (ο ένας αρκούδα) συν αποσκευές ο κινητήρας μέχρι τα 150 όπου αρχίζει το λαχάνιασμα είναι γραμμικός και άμεσος. Στο Golf ο 1,5 μου είχε φανεί λίγο ραθυμος χαμηλά αλλα το αμάξι είχε 2700χλμ. Στο Octavia sportswagon μου είχε φανεί πολύ ικανοποιητικός για τον όγκο του οχήματος αλλά επειδή το δοκίμασα από γείτονα και μιλούσαμε συνεχώς μέχρι να βγούμε περιφερειακό δεν θυμάμαι απόκριση γκαζιού από χαμηλά καθώς δεν έδωσα βάση.
Για να είμαι όμως απόλυτα ειλικρινής στο τελευταίο κατάλαβα πόσο πολύ λαχανιάζει ο puretech σε σχέση με τον TSI μετά τα 150. Μπορεί ο TSI να ακούγεται τραχύς αλλά έχει ανάσες εύκολα πάνω από τα 200. Λογικά αυτό οφείλεται και στην διαφορά 3ων και 4ων κυλίνδρων.
-
Οι 4c αποδίδουν καλύτερα απ' τους 3c πάνω από τις μεσαίες στροφές. Αντίστοιχο παράδειγμα ο ecoboost 1,5T 182ps ο οποίος είναι αποδοτικότερος μέχρι τις μεσαίες στροφές αλλά από εκεί και επάνω ο 1,5T 182ps του Civic μέχρι το όριο των στροφών είναι σαφώς πιο αποδοτικός. Δεν μίλησα ούτε για 'πιο γρήγορο αυτοκίνητο' μίλησα για λαχάνιασμα για ανάσες. Ωστόσο στην επάνω σύγκριση πραγματικά τυχαίνει ο TSI να δίνει τελικές πάνω από 220 χ.α.ω. ενώ ο Puretech λίγο μετά τα 200. Αλλά εσένα αν σε ξεπερνάει εγώ πάω πάσο
Πάρε και ένα link άμεσης σύγκρισης του ίδιου μοτέρ με 3 & 4 κυλίνδρους:
Seat Leon Mk4 (2020)