-
όχι ρε, απλά μου αρέσουν πολύ οι εργοστασιακές οι 18ρες που έχουν γαμω. τεσπά όταν αλλάξω λάστιχα και αν παίζουν λεφτά μπλα μπλα
-
updates 7300χλμ:
αλλαγή παρμπρίζ (αστοχια πλαστικού κάμερας και πλαστικής στήριξης καθρέπτη). τσεκ.
ζήτησε ουρία στα 7000. περίπου 10 λίτρα έβαλα και αναμένω.
καθαριστικό δεν έχω βάλει ακόμα.
Πρώτη φορά αλλαγή λάστιχο με ρεζέρβα να δω πως γινεται, εύκολο φαίνεται. μλκια να συμβεί και μην ξέρεις να αλλάξεις.
-
updates 7300χλμ:
αλλαγή παρμπρίζ (αστοχια πλαστικού κάμερας και πλαστικής στήριξης καθρέπτη). τσεκ.
ζήτησε ουρία στα 7000. περίπου 10 λίτρα έβαλα και αναμένω.
καθαριστικό δεν έχω βάλει ακόμα.
Πρώτη φορά αλλαγή λάστιχο με ρεζέρβα να δω πως γινεται, εύκολο φαίνεται. μλκια να συμβεί και μην ξέρεις να αλλάξεις.
Πολύ γρήγορα ουρία.
Μεγάλη ατυχία με το παρμπρίζ.
Τι καθαριστικό;
Έσο έτοιμος!
-
Όταν έρχεται καινούργιο αυτοκίνητο,συχνά το δοχείο ουρίας δεν είναι γεμάτο....
-
και στο φου μπου έγραφαν οι πεζακιδες ότι βγάζει ένδειξη σχετικά νωρίς και σε άλλα μοντέλα και ότι παίζει από το εργοστάσιο να έρχονται τα αυτοκίνητα με λιγότερο ad blue. Λόγοι συντηρησης; η είναι λόγω γυφτειας; δεν ξέρω
καθαριστικό θα πάρω μάλλον ένα που μου πρότεινε ο Φάνης. amsoil νομιζω. αλλά είναι νωρίς, τι να καθαρίσει..
-
και στο φου μπου έγραφαν οι πεζακιδες ότι βγάζει ένδειξη σχετικά νωρίς και σε άλλα μοντέλα και ότι παίζει από το εργοστάσιο να έρχονται τα αυτοκίνητα με λιγότερο ad blue. Λόγοι συντηρησης; η είναι λόγω γυφτειας; δεν ξέρω
καθαριστικό θα πάρω μάλλον ένα που μου πρότεινε ο Φάνης. amsoil νομιζω. αλλά είναι νωρίς, τι να καθαρίσει..
και εγώ στα 10.000χλμ έβαλα, και λίγο παραπάνω. έπεσα έξω κάνα 2.500 περίπου (υπολόγιζα στα 12.500 περίπου.
Καθαριστικό κινητήρα; για πες μάρκα. Δεν έχω βάλει ποτέ σε κανένα μου diesel. Λέω να βάλω στο C3 όμως αρχές 21 που θα φτάσει τη δεκαετία! Μπορεί να βάλω και στο B max που ήταν μεταχειρισμένο. Άντε και στο αγροτικό!
-
Εγώ στο 208 βάζω κάθε 21-22 κ χλμ adblue. Ελπίζω στο 508 να έχουν την τάπα πλήρωσης σε καλύτερο σημείο από το 208.
-
Μπράβο, καλά έκανες! Εμένα με τσαντίζε μετά ότι έπρεπε να τα ξαναβάλεις ακριβώς όπως ήταν το ένα μέσα στο άλλο ( γρύλος - λεβιεδακι - μπουλονοκλειδο) σωστά κουμπομενα και όλα αυτά μέσα στην ζάντα και μετά μια μεταλλική καβιλια να τα διαπερασει για να τα σφίξει σωστά χωρίς τριγμούς και κοπανηματα! Στο 306 ήταν εξωτερική!
-
πεζακιδες μου, ένα τηλέφωνο από εξυπηρετικό υπάλληλο Αθήνα υπάρχει; είδα ο πατέρας τα νύχια μπροστά σε κάνα 208 2008, και φαγώθηκε να τα βάλουμε..
θέλω να ρωτήσω και να μου πουν υπεύθυνα πως και τι.
-
Όταν ακούσει ο μπαμπάς την τιμή για τα νύχια (συν του ότι πιθανώς μπορεί να χρειάζεται κάποιος προγραμματισμός της κεντρικής μονάδας για να λειτουργήσουν, τον οποίο δεν θα αναλαμβάνει να κάνει η Peugeot) μάλλον θα του φύγει η φαγούρα και θα πάψει να ξύνεται στη μαγκούρα του τσοπάνη...
-
συμφωνώ φίλε, να δούμε.
μόλις έβαλα πετρέλαιο γιατί αύριο έχω ταξίδι Ιωάννινα Αθήνα και πίσω αυθημερόν. το παλικάρι είδε ότι ζητάει λάδι 100 150 ml. είναι φυσιολογικό; να προσθέσω; δεν ξέρω τι παίζει με τα ντίζελ. με το γκολφ μια δεκαετία δεν ζήτησε ποτέ. 7800χλμ έχει.
-
Λοιπόν Bolt βλέπω κάθε μέρα που πάω δουλειά ένα 508 από την απέναντι μεριά να γυρνάει. Σε σκούρο μπλε ή μαύρο φαίνεται να είναι και έχει τα φώτα ημέρας στο πλάι του φαναριού και όχι στο δόντι.Μάλλον όπως το δικό σου.Και πάλι μπάνικο δείχνει.
-
συμφωνώ φίλε, να δούμε.
μόλις έβαλα πετρέλαιο γιατί αύριο έχω ταξίδι Ιωάννινα Αθήνα και πίσω αυθημερόν. το παλικάρι είδε ότι ζητάει λάδι 100 150 ml. είναι φυσιολογικό; να προσθέσω; δεν ξέρω τι παίζει με τα ντίζελ. με το γκολφ μια δεκαετία δεν ζήτησε ποτέ. 7800χλμ έχει.
Σε βενζινάδικο εγινε αυτο?Οχι μην προσθέσεις.
-
@kostis ναι το αφήνω έτσι και θα το κοιτάω. έχω μια μικρή εντύπωση ότι ίσως να ήταν από την αρχή έτσι.
@parikon ναι μια χαρά είναι, δεν χορταινεται. μίλησα και με γκαλλο τηλεφωνικά. μου λέει δεν παίζει να μπουν τα λεντ. μόνο φάση αφτερμαρκετ. δηλαδή να βρω ακριβώς το ίδιο σχήμα, να βγει η χρωμιωση που υπάρχει (φαίνεται ότι μπορεί να ξεκουμπωθει κομμάτι κάθετης γραμμής), και μετά απλή τοποθέτηση ως λεντ ημέρας. ούτε φλας ούτε τπτ.
φυσικά αφτερμαρκετ ολόιδια δυσκολα να βρεθούν.
το ταξιδακι Ιωάννινα Αθήνα Ιωάννινα, αφρός και πάλι.εκαψα λίγο παραπάνω αλλά χαλάλι. Κινέτα άπειρος αέρας.
-
Καταρχήν κοίταξε το εγχειρίδιο πώς ακριβώς γίνετε η μέτρηση στάθμης λαδιού.Έχει βέργα ή γίνετε ηλεκτρονικά?
-
Μέτρα τα μόνος σου όπως λέει ο κατασκευαστής.
-
Εγώ πάντως σωστή μέτρηση με τα λάδια δε μπόρεσα να βγάλω όσες φορές και αν το προσπάθησα.Βέργα είναι αλλά κάθε φορά που εκκινεί ο κινητήρας λέει λάδια οκ.
-
Καλησπερα παιδιά. Κοιτάω να αλλάξω αμάξι και λέω να βαδίσω για πρώτη φορά προς την peugeot. μεταχειρισμένο κοιτάω σε βενζίνη για το 508 gt line (δεν υπάρχει πουθενά μεταχειρισμένο για την ώρα) αλλά και το active δεν μ χαλάει σε αυτόματο πάντα. Και το 3008 μου αρέσει αλλά μ χαλάει πολύ ο 1.2 κινητήρας. Επειδή δεν ξέρω και πολλά για τα peugeot... Πως τα πάνε τα βενζινοκινητα; οι κάτοχοι των 508 ας μας πουν την γνώμη τους για το συγκεκριμένο όχημα!
-
update 10000χλμ:
τπτ σημαντικό, όλα βαίνουν καλώς.
- το κιβώτιο νιώθεις ότι δεν θα χαλάσει ποτέ, φτου φτου
-καταναλωση 65 πόλη 35 Εγνατίες 6.2λιτρα (ντίζελ), σχεδόν ποτέ cc.
-
η κακη ορατότητα πίσω γίνεται σχεδόν ανύπαρκτη με τις απανωτές βροχές στην μαύρο ήπειρο, άνευ υαλοκαθαριστήρα.
-
ηχοσύστημα πολύ μέτριο, αρκετά ηχεία πάντως.
-
τριγμοι μηδενικοι.
-
Λοιπόν σήμερα ρώτησα σε μαγαζί που ασχολείται με εξοπλισμό αυτοκινήτων για το αν μπορώ να βάλω τον κρυφό φωτισμο κάτω από τα πόδια και μου είπε δε γίνεται εργοστασιακό.Μόνο με πατέντα και τρύπες όχι όπως το φέρνει το εργοστάσιο διότι δεν αφήνουν καμία αναμονή ούτε βάζουν τις κατάλληλες καλωδιώσεις και αυτο το κάνουν όλες οι εταιρίες.
Με επιφύλαξη να μπορώ να βάλω τα ομίχλης μόνο σαν εργοστασιακό.
Nέο Peugeot 508