-
Aπο κάτω έχει ελεγχθεί το αυτοκίνητο;
Πάντως, επαναλαμβάνω, θα ήταν ενδιαφέρον να ηχογραφούσατε τον θόρυβο, με κλειστά και ανοιχτά παράθυρα.
-
Οι μάστορες της Toyota σε βαθμό από το 1 μέχρι το 10 (1 καθόλου ενοχλητικό - 10 δεν αντέχεται) πως το βαθμολόγησαν;
Αυτό δεν το ξέρω... Απλά το πιστοποίησαν.
Πάντως εγώ θα έβαζα ένα 7, καθώς δεν μιλάμε για θόρυβο κομπρεσέρ...αλλά ένα θόρυβο κάποιων μποφόρ. Σαν να έχεις δηλ. ανοιχτό παράθυρο και να οδηγείς. Δεν σε κουράζει αυτός ο αέρας που ακούς? -
Πάντως, επαναλαμβάνω, θα ήταν ενδιαφέρον να ηχογραφούσατε τον θόρυβο, με κλειστά και ανοιχτά παράθυρα.
Το κακό με την ηχογράφηση είναι ότι ακούγεται κάθε θορυβος που υπάρχει π.χ. μηχανής, εξωτερικοί θόρυβοι από αυτοκίνητα κλπ. και αυτά υπερκαλύπτουν το θόρυβο του αέρα εντός του οχήματος.
-
Δηλαδή ο θόρυβος που ακούς, που τον υπερκαλύπτουν οι θόρυβοι από τη μηχανή, τα διερχόμενα αυτοκίνητα και μηχανάκια, και δεν θα τον καταλάβει κάποιος αν τον ηχογραφήσεις, είναι ο θόρυβος των 8 μποφόρ που σε ενοχλεί;;;;
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης steliosG έγραψε:
Οι μάστορες της Toyota σε βαθμό από το 1 μέχρι το 10 (1 καθόλου ενοχλητικό - 10 δεν αντέχεται) πως το βαθμολόγησαν;
Αυτό δεν το ξέρω... Απλά το πιστοποίησαν.
Πάντως εγώ θα έβαζα ένα 7, καθώς δεν μιλάμε για θόρυβο κομπρεσέρ...αλλά ένα θόρυβο κάποιων μποφόρ. Σαν να έχεις δηλ. ανοιχτό παράθυρο και να οδηγείς. Δεν σε κουράζει αυτός ο αέρας που ακούς?Προσωπικά, επειδή στο αμάξι έχω μπάρες οροφής και βάσεις ποδηλάτων, αυτό που μου περιγράφεις μου φαίνεται πταίσμα. Αλλά άλλο αυτί το δικό μου. Εγώ άλλαξα πηγή ήχου και ηχεία και το πρόβλημα λύθηκε [emoji16]
-
Για να μην μπλεκόμαστε και αναρωτιόμαστε (όπως και εγώ), η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή: με ένα απλό android κινητό και μια οποιαδήποτε εφαρμογή ηχομέτρησης, μετράμε τα dB εντός καμπίνας στην επιθυμητή ταχύτητα. Αν αυτά υπερβαίνουν κάποια αποδεκτά standards (από όσο γνωρίζω, κάπου στα 70dB είναι αποδεκτά, βλέπε εδώ ), και ειδικά για το Yaris δεν είναι πάνω από 62dB στα 80χαω, τότε έχουμε πρόβλημα. Αλλιώς δεν υπάρχει καν νόημα συζήτησης....
-
Δηλαδή ο θόρυβος που ακούς, που τον υπερκαλύπτουν οι θόρυβοι από τη μηχανή, τα διερχόμενα αυτοκίνητα και μηχανάκια, και δεν θα τον καταλάβει κάποιος αν τον ηχογραφήσεις, είναι ο θόρυβος των 8 μποφόρ που σε ενοχλεί;;;;
Δεν είπα ότι τον υπερακλύπτουν οι εξωτερικοι θορυβοι. Είπα ότι είναι δύσκολο σε ένα βίντεο να εντοπίσεις το θόρυβο αυτό, όταν ακούγεται και ο θόρυβος της μηχανής.
Είναι διαφορετικό να ακούς κάτι από μία πηγή ήχου που έχει 'πιάσει' τα πάντα και άλλο να οδηγείς μόνος σου, με κλειστή τη μουσική και τα παράθυρα και να ακούς ένα βουητό μόνιμο των 8 μποφορ, παράλληλα με τον ήχο της μηχανής.
Δεν είναι ίδια η αίσθηση ακοής του βίντεο με το αυτί της φυσικής παρουσίας του ανθρώπου. -
Προσωπικά, επειδή στο αμάξι έχω μπάρες οροφής και βάσεις ποδηλάτων, αυτό που μου περιγράφεις μου φαίνεται πταίσμα. Αλλά άλλο αυτί το δικό μου. Εγώ άλλαξα πηγή ήχου και ηχεία και το πρόβλημα λύθηκε
Αλλο να έχεις εσύ εστίες θορύβου που γνωρίζεις τί είναι και ο θόρυβος είναι αποδεκτός από εσένα, γιαυτό και τα έχεις, κι άλλο να σου επιβάλουν 8 μποφόρ αέρα μέσα στο αμάξι και να νομίζεις ότι έξω φυσάει του σκοτωμού και τελικά έχει άπνοια. Το παραδέχτηκαν όλα τα συνεργεία που έχω απευθυνθεί έως τώρα και τελικά ο επίσιμος τεχνικός της Toyota που οι ίδοι έστειλαν. Δεν έφερε μαζί ντεσιμπελόμετρο. Δεν το χρειάζεται προφανώς. Είπε θα κάνει αίτημα αποκατάστασης για οδηγίες απέξω.
Τί δεν καταλαβαίνετε?? Προσπαθείτε να αποδείξετε ότι είμαι τρελλός? -
Ο Αντώνης (Amarinos) με κάλυψε.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Προσωπικά, επειδή στο αμάξι έχω μπάρες οροφής και βάσεις ποδηλάτων, αυτό που μου περιγράφεις μου φαίνεται πταίσμα. Αλλά άλλο αυτί το δικό μου. Εγώ άλλαξα πηγή ήχου και ηχεία και το πρόβλημα λύθηκε
Αλλο να έχεις εσύ εστίες θορύβου που γνωρίζεις τί είναι και ο θόρυβος είναι αποδεκτός από εσένα, γιαυτό και τα έχεις, κι άλλο να σου επιβάλουν 8 μποφόρ αέρα μέσα στο αμάξι και να νομίζεις ότι έξω φυσάει του σκοτωμού και τελικά έχει άπνοια. Το παραδέχτηκαν όλα τα συνεργεία που έχω απευθυνθεί έως τώρα και τελικά ο επίσιμος τεχνικός της Toyota που οι ίδοι έστειλαν. Δεν έφερε μαζί ντεσιμπελόμετρο. Δεν το χρειάζεται προφανώς. Είπε θα κάνει αίτημα αποκατάστασης για οδηγίες απέξω.
Τί δεν καταλαβαίνετε?? Προσπαθείτε να αποδείξετε ότι είμαι τρελλός?Μην στρεσάρεσαι. Για το δικό σου καλό και για απτή απόδειξη, θα έπρεπε όσο είχες το αμάξι να αγόραζες ένα ντεσιμπελόμετρο και να βιντεοσκοπούσες στα 80 χλμ τι δείχνει το μηχνάνημα αυτό για τα ντεσιμπέλ. Δεν μπορείς να θελήσεις να το τραβήξεις δικαστικά και να μιλήσεις βάσει προσωπικών σου εκτιμήσεων που μπορεί να είναι βάσιμες, αλλά θα πρέπει να μπορείς να τις στηρίξεις.
Επίσης θα σε βοηθούσε πολύ, να ζητούσες γραπτώς τις διαπιστώσεις των μηχανικών. Σήμερα μπορεί να λένε άκουσα θόρυβο και αύριο να πέσει σύρμα και να πούνε ότι δεν άκουσαν ποτέ θόρυβο.
Κάνε υπομονή να δεις τι θα σου πούνε από την Toyota. Αν θες πάνε και σε έναν δικηγόρο για να σε συμβουλέψει πως να το χειριστείς. -
Λοιπόν....**η αντιπροσωπεία απεφάνθη : Είναι αεροδυναμικός θόρυβος που τον κάνουν όλα τα αυτοκίνητα **(KIA, HONDA κλπ). Προφανώς, λέω εγώ, είναι θέμα γενικότερης έλλειψης ηχομόνωσης. Δοκιμάσανε επί τόπου κι άλλο yaris και το έκανε κι αυτό. .Με βάση την επίσημη απάντησή τους πάντως, δεν αναγνωρίζουν κάποιο ελάττωμα στο δικό σου αυτοκίνητο, αφού λένε ότι ' είναι αεροδυναμικός θόρυβος που κάνουν όλα τα Yaris και όλα τα αυτοκίνητα'...
Η ερώτηση που θα στείλουν δηλαδή θα λέει 'πώς να εξαλείψουμε/ελαχιστοποιήσουμε τους αεροδυναμικούς θορύβους από όλα τα αυτοκίνητα' ? [emoji854]
Εμένα μου φαίνεται ότι επίσημα δεν αναγνωρίζουν τίποτα!Εσύ οδήγησες άλλο ίδιο Yaris? (Ίσως να βρεθεί κάποιος από το forum να τα ανταλλάξετε για λίγο ώστε να έχεις εικόνα συγκριτικά.)
Άλλο είναι να ξέρεις ότι αυτό που αγόρασες έχει ελάττωμα (και αν όντως έχει) [emoji6] -
Ας πάει σε μία ξεκάρφωτη εμπορία να πάρει ένα Yaris για test drive.
Ας πάρει μαζί του και έναν φίλο ως υποψήφιο πελάτη αν χρειαστεί να συμπληρωθεί κάποια προσφορά.Πάντως τέτοιο βουητό μάλλον παραπέμπει σε αεροδυναμικό θόρυβο ή και σε θόρυβο κύλισης από ελαστικά που είτε είναι 'οικολογικά', είτε 'καμμένα'.
Αν το αυτοκίνητο είναι με απλό AC και όχι Clima τότε μπορεί να είναι και θόρυβος από την εισαγωγή του αέρα. Ας βάλει την επιλογή στην ανακύκλωση να δει αν σταματήσει κάπως ο θόρυβος.
Επίσης θόρυβο/βουητό με σφύριγμα βγάζουν οι εξωτερικοί καθρέπτες. Ας τους κλείσει να δει αν επηρεάζεται ο θόρυβος.
Μπορεί πολλά από αυτά να τα έχει κάνει ήδη, αλλά τα αναφέρω για παν ενδεχόμενο.
-
Μην στρεσάρεσαι. Για το δικό σου καλό και για απτή απόδειξη, θα έπρεπε όσο είχες το αμάξι να αγόραζες ένα ντεσιμπελόμετρο και να βιντεοσκοπούσες στα 80 χλμ τι δείχνει το μηχνάνημα αυτό για τα ντεσιμπέλ. Δεν μπορείς να θελήσεις να το τραβήξεις δικαστικά και να μιλήσεις βάσει προσωπικών σου εκτιμήσεων που μπορεί να είναι βάσιμες, αλλά θα πρέπει να μπορείς να τις στηρίξεις.
Επίσης θα σε βοηθούσε πολύ, να ζητούσες γραπτώς τις διαπιστώσεις των μηχανικών. Σήμερα μπορεί να λένε άκουσα θόρυβο και αύριο να πέσει σύρμα και να πούνε ότι δεν άκουσαν ποτέ θόρυβο.
Κάνε υπομονή να δεις τι θα σου πούνε από την Toyota. Αν θες πάνε και σε έναν δικηγόρο για να σε συμβουλέψει πως να το χειριστείς.Το αμάξι εγώ το έχω. Δεν χρειάστηκε να το κρατήσουν καν, αφού δεν ξέρουν τί να ψάξουν.... Θα με ενημερώσουν σε λίγες μέρες για το τί μπορεί να γίνει.
Είναι απλή η λύση. Ή θα το αντικαταστήσουν ή αν δεν το κάνουν, θα το αντικαταστήσω εγώ πουλώντας το άμεσα. Αλλωστε είναι ολοκαίνουριο χωρίς χλμ και την παραμικρή γραντζουνιά. Μπορεί ο επόμενος να μην ενοχλείται από ...θορύβους.Ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας και τις ιδέες σας.
Ας κλείσουμε το θέμα εδώ. -
το σ/κ που μας περασε, δανεισα το σουζ για χιονια και κινηθηκα με ενα γιαρι ντηζελ (καινουργιο - ουτε 1000km) για αθηνα-ερετρια και με clk 1.8 για δερβενο-κοκορετσοχωρια.
ok, το clk με το πανι δεν ειναι ιδιαιτερα σοβαρο κριτηριο, αλλα και απο εμπειρια απο πλειστα οσα χρησιμοποιω μεσα στην εβδομαδα καθως λογω περιεργου παρκιν παιρνω οποιο ειναι εξω-εξω, δηλαδη κυριως πασσατο 1.6 ντησελ '16 - αουρια 1.4 ντησελ του 15/16 - τουραν '12, σουιφτ ντησελ '14, ιμπιθα το τελευταιο 115 βενζινη, 208 1.6 ντησελ 100 '17 και δεν θυμαμαι τι αλλο, δεν παρατηρησα το γιαρι να κανει περισσοτερο ενοχλητικο θορυβο μεχρι 140-150 πλην του κροταλισματος. ειδικα απο το 208 και μετα απο τα φαου που ναι μεν ισως εχουν λιγοτερα ντεσιμπελ αλλα βγαζουν κατι ανατριχιαστικα σκριτσ-σκραρτς, απο ταμπλο το 208 και απο λαστιχα στις πορτες τα φαου. αν ελεγα καποιο πιο ησυχο, θα ηταν το ιμπιζα στην εθνικη - κροταλιζει και αυτο στη πολη.
μηπως ειναι κατι ασχετο και προβλημα συναρμογης? π.χ. οταν ειχα ενα σιβικ 1.8, ιδιαιτερα ησυχο μεχρι τις 4k rpm, βρεθηκα μια μερα να κανει τα χαρακτηριστικα μποφωρια στην εο. τελικα ηταν ενας απλα ελαχιστα ξεκουμπωμενος καθρεπτης απο καποια επαφη που ειχε εν αγνοια μου. μολις κουμπωσε, εξαφανιστηκε ο ηχος αφηνωντας με μαλακα που ηταν δυνατον 1-2 χιλιοστα που εξειχε να παραχει τοσο δυνατο θορυβο -
φίλος εχει nissan micra k10 1987(κάπου εκεί περίπου - τό 1.2lx) σχετικά ησυχο αμάξι γιά τα χρόνια του ...το εδωσε στήν γυναίκα του και αυτός αγόρασε καινούργιο nissan qashqai πρίν 2 χρόνια περίπου ...μιλάμε τό micra μπροστά σε αυτήν τήν κουδουνίστρα (qashqai) μέ τριγμούς σε πόρτες κλπ ειναι εκκλησία...το πήγε παντού ...ολοι τού ελεγαν ετσι κάνει να το συνηθίσεις ...εβαλε μέχρι και αυτά τα μονωτικά ειδε κάποια μικρή βελτίωση αλλά οι θόρυβοι καί τριγμοί παραμένουν... ...https://www.youtube.com/watch?v=igWYOoPlZHI
...μιλάμε για αμάξι στά 20.000 ευρώ περίπου... -
Το καινούριο Yaris είναι -κατά δήλωση της Toyota- από τα πιο ήσυχα αυτοκίνητα της κατηγορίας. Επίσης όσο και αν έψαξα, δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικά με προβλήματα θορύβου ή αναφορές από ιδιοκτήτες. Αντιθέτως βλέπω ότι όντως είναι πολύ ήσυχο, βάσει των μετρήσεων που έχουν γίνει.
Και ακριβώς επειδή ξέρω και μου έχουν τύχει παρόμοιες περιπτώσεις (π.χ. 1χλστ ξεκουμπωμένο το δεξί μπροστινό air deflector σε C5 να κάνει απίστευτο θόρυβο), είπα όσα είπα στον OP για να ελέγξει το αυτοκίνητό του. Επίσης μια μέτρηση dB θα μπορεί να σταθεί σε πιθανή διαμάχη με την Toyota, αλλιώς στο μιλητό δεν βγαίνει άκρη.
Ο OP θέλει να το σταματήσουμε εδώ, παρόλο που οι περισσότεροι θέλαμε να βοηθήσουμε. Δεν πειράζει, καλή συνέχεια.
-
Ο χρήστης manolis67 έγραψε:
φίλος εχει nissan micra k10 1987(κάπου εκεί περίπου - τό 1.2lx) σχετικά ησυχο αμάξι γιά τα χρόνια του ...το εδωσε στήν γυναίκα του και αυτός αγόρασε καινούργιο nissan qashqai πρίν 2 χρόνια περίπου ...μιλάμε τό micra μπροστά σε αυτήν τήν κουδουνίστρα (qashqai) μέ τριγμούς σε πόρτες κλπ ειναι εκκλησία...το πήγε παντού ...ολοι τού ελεγαν ετσι κάνει να το συνηθίσεις ...εβαλε μέχρι και αυτά τα μονωτικά ειδε κάποια μικρή βελτίωση αλλά οι θόρυβοι καί τριγμοί παραμένουν... ...https://www.youtube.com/watch?v=igWYOoPlZHI
...μιλάμε για αμάξι στά 20.000 ευρώ περίπου...Τα έχω ζήσει όχι με καινούργιο αλλά με μεταχειρισμένο με 80.000χλμ το πήρα. Είχε κάποιους θορύβους, είχε βέβαια και σκληρά ελατήρια και αμορτισέρ και 50άρι προφίλ λάστιχα. Πήγα σε λαμαρινά και κυρίως στις πόρτες και στην πίσω που δείχνει και το βίντεο το ξήλωσε και έβαλε μόνωση. Πλέον δεν με νοιάζει αν τρίζει το αμάξι γιατί έτσι όπως είναι οι δρόμοι.....δεν θα την γλυτώσει. Κάποια στιγμή θα εμφανιστούν οι τριγμοί. Οπότε.....μουσικούλα.....
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ας πάει σε μία ξεκάρφωτη εμπορία να πάρει ένα Yaris για test drive.
Ας πάρει μαζί του και έναν φίλο ως υποψήφιο πελάτη αν χρειαστεί να συμπληρωθεί κάποια προσφορά.Πάντως τέτοιο βουητό μάλλον παραπέμπει σε αεροδυναμικό θόρυβο ή και σε θόρυβο κύλισης από ελαστικά που είτε είναι 'οικολογικά', είτε 'καμμένα'.
Αν το αυτοκίνητο είναι με απλό AC και όχι Clima τότε μπορεί να είναι και θόρυβος από την εισαγωγή του αέρα. Ας βάλει την επιλογή στην ανακύκλωση να δει αν σταματήσει κάπως ο θόρυβος.
Επίσης θόρυβο/βουητό με σφύριγμα βγάζουν οι εξωτερικοί καθρέπτες. Ας τους κλείσει να δει αν επηρεάζεται ο θόρυβος.
Μπορεί πολλά από αυτά να τα έχει κάνει ήδη, αλλά τα αναφέρω για παν ενδεχόμενο.
Παίρνω πάσα απο τα λεγομενα σου:
Απο κάτω έχει ελεχθεί το αμάξι;Μπας και με τον αέρα κρεμάει κάποια ποδιά του κινητήρα και κάνει θόρυβο; -
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
όσο και αν έψαξα, δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικά με προβλήματα θορύβου ή αναφορές από ιδιοκτήτες.https://www.toyotaownersclub.com/forums ... ind-noise/
-
Καλησπέρα σας, είμαι νέα στο forum.
Αγόρασα τον Ιανουάριο ένα Fiat500 1.2 69HP. Ενώ μέσα στην πόλη δεν υπάρχει θέμα, σε αυτοκινητόδρομο μόλις ξεπεράσω τα 100 χλμ κάνει έναν έντονο αεροδυναμικό θόρυβο σαν σφύριγμα. Νομίζω ότι ακούγεται από την δεξιά μεριά του αμαξώματος (συνοδηγός) και είναι πιο έντονος όταν είναι φορτωμένο το αμάξι.
Έχω κλείσει ραντεβού με την αντιπροσωπεία αλλά θα ήθελα την γνώμη σας.
Ευχαριστώ πολύ!
ΘΟΡΥΒΟΣ ΑΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ