-
Μάλλον είναι όπως τα λες.
-
Εσωτερικά πάντως φαίνεται όμορφο και περιποιημένο.Παρατηρώ οτι τα τιμόνια παρόμοιας αισθητικής υιοθετούνται πλέον από αρκετές εταιρείες,
το ίδιο και αυτές οι οθόνες που μοιάζουν με tablet... σημεία των καιρών. -
Ναι,ωραίο είναι μέσα. Εξωτερικά όμως πολύ άχρωμος ο σχεδιασμός και χειρότερος του τωρινού ceed. Γενικά πάντως σχεδιαστικά τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι κατασκευαστές επιλέγουν άχρωμα εύπεπτα σχήματα στην κατηγορια (εξαίρεση το civic και megane για εμένα)
-
Έτσι είναι, το έγραψα πρόσφατα και σε κάποιο άλλο θέμα.Αυτες οι safe λύσεις υιοθετούνται πλέον από αρκετές εταιρείες με συνέπεια να μοιάζουν πολλά μοντέλα μεταξύ ή τέλος πάντων να μη διαθέτουν κάτι ξεχωριστό, μιλώντας πάντα για το αισθητικό-σχεδιαστικό κομμάτι του πράγματος.
Γι'αυτό και μοντέλα όπως το cactus, το megane,το fiat 500, το renegade, το juke, το ignis και κάποια ακόμα, τα εκτιμώ, είτε τα θεωρώ όμορφα είτε όχι, διότι έχουν κάτι ξεχωριστό. -
-
Το sw μπλιαχ
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Το sw μπλιαχΌπως και τα περισσότερα της κατηγορίας, κατά την άποψή μου...εκτός από κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις!
-
Καμία διαφωνία.
-
οδήγησε κανείς η έχει άποψη για το proceed; υποτίθεται προσφέρει πολλά άλλα τα reviews που έχω δει το χαντακωνουν λιγο
-
Νομίζω ότι όποιος έχει οδηγήσει hyundai i30 fastback είναι σα να έχει οδηγήσει και kia proceed. Οι ομοιότητες σε κινητήρες-εξοπλισμό-σχεδίαση είναι τόσο μεγάλες που θα μπορούσαν να θεωρούνται διαφορετικά facelift της ίδιας εταιρείας.
-
έχει κάποιος κοστολογιο αναλυτικό των extra του pro ceed; ο πωλητής εδώ μου είπε δεν υπάρχει έτοιμο, πρέπει να στείλει μέιλ στην εταιρία κτλ κτλ
πάντως από ότι μου είπε είτε το gt line είτε το gt μπορούν να δεχτούν extra πράγματα. το θέμα να μας πουν τι έχουν και πόσο κάνει.
-
πέρασα από ΚΙΑ λοιπόν με τον πωλητή να μην έχει δώσει ούτε ένα pro ceed στην ηπειρο, καθώς όλοι πηγαίνουν εντυπωσιασμένοι να το δουν όπως και το xceed και καταληγουν στα ceed/Sportage. τσιμπημενο για το αγοραστικό κοινό της ΚΙΑ.
δεν μπόρεσα να το οδηγήσω, μόνο Αθήνα/σαλονικα.
εμφάνιση, ο κύριος λόγος μαζί με την γκάμα κινητήρων που ενδιαφέρθηκαν. σιχαίνομαι τα sw γενικά αλλά το συγκεκριμένο έχει ένα μεγαλύτερο δέσιμο συνολικά παρότι είναι 4,6μ+. πιο συμμαζεμενο.
εσωτερικά μου αρέσει που συνδυάζει κλασσικά κουμπιά με λίγο από digital ατμόσφαιρα. ( περιμένοντας να αλλάξουν το σαν από 2000 οθόνη στην 10ρα του xceed). πίσω θέλει παραχωρήσεις για πέμπτο άτομο, δεν έχει usb, 1,74 ύψος τα γόνατα είχαν περίπου 10 πόντους αέρα. χώρος αποσκευών βάζεις και την πεθερά.
με απαλλαγη
7DCT πετρέλαιο 1600/134 περίπου 26,500 (gt line)
7DCT βενζίνη 1600/204 περίπου 27000(gt)
- αυτοκίνητο 18ετιας + την έκπτωση που θα δώσουν
συν: εμφάνιση,εγγύηση,αποσκευές, εύρος κινητήρων
πλην: άνεση (?) 4μελης οικογ. infotainment, κατανάλωση του gt ( αν υπό νορμάλ συνθήκες καίει 10+ δεν έχει πολύ νόημα το πακέτο τους)
-
ένα λινκ αν μπορεί κάποιος για τις καταναλώσεις από χρήστες. είχα δει ένα σάιτ αλλά το ξέχασα
-
το συγκεκριμένο κιβώτιο θεωρείται αξιόπιστο;
-
Εδώ είσαι.
https://www.spritmonitor.de/en/overview/23-Kia/1376-Pro_Ceed.html?fueltype=2&powerunit=2
Για το κιβώτιο δεν έχω ακούσει κάτι αρνητικό αλλά δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα το αυτόματο.
-
thanx
ναι από ότι βλέπω στα γρήγορα, δεν έχει και τρελή κατανάλωση το gt οπότε είναι μια καλή λύση.
-
ρώτησα πότε θα έρθει το facelift στις οθόνες του proceed, η απάντηση της ΚΙΑ στο fb ήταν ότι δεν προβλέπεται να έρθει μέχρι τα μέσα του 2020
-
Για τον φίλο που ρωτάει για το DCT:
(Ty 2 @Lap)
Κοίτα το ότι είναι ξηρού τύπου ελλοχεύει κινδύνους υπερθέρμανσης στο σταμάτα ξεκινά, στην συστηματική χρήση εντός πόλης σε κίνηση κλπ. Φυσικά ρόλο παίζει η σωστή χρήση/συντήρηση. Πωλητής τίμιος (άποψη μου) της Kia μου το πρότεινε ανεπιφύλακτα για το Xceed καθώς ρίχνει τους ρύπους τόσο που πέφτουν στον 1.4Τ 120€ περίπου τα τέλη ενώ ταυτόχρονα ρίχνει και τις ρεπριζ ανεβάζοντας 1 ή 2 δέκατα (δεν θυμάμαι) το 0-100 και ρίχνοντας 2χλμ την τελική. Άρα ουσιαστικά κερδίζεις πολλά καθώς ρίχνει λίγο και την κατανάλωση. Εντός εγγύησης έχεις κάνει άνετα απόσβεση. Επίσης αποτι μου είπε ο πωλητής έχει ένδειξη θερμοκρασίας το DCT κάτι το οποίο δεν έχω τρόπο να επιβεβαιώσω καθώς πήρα td M/T. Αν γνωρίζει κάποιος για το πώς λειτουργεί αυτό να μας πει.
Το συγκεκριμένο κιβώτιο αν δεν κάνω λάθος είναι τέλος του 2018 (ήταν 6ταχυτητο το προηγούμενο) οπότε δύσκολα κάποιος θα το έχει στα χέρια του αρκετό καιρό να μας πει πόσο και αν αντέχει. Βέβαια με την λογική της 7ετους εργοστασιακής (τεράστια διαφορά κατ'εμέ) εγγύησης συν το ότι η Kia δεν έχει ακουστεί να έχει γενικότερα παθογένειες προσωπικά θα την εμπιστευομουν με κλειστά τα μάτια (και θα το κάνω όταν προχωρήσω σε αγορά, η προσφορά που πήρα ήταν για DCT) είτε πάω σε Xceed που κάνει την μεγάλη διαφορά στους ρύπους, είτε πάω σε Ceed που δεν παίζει τόσο πολύ ρόλο. Πχ σε αντίστοιχη περίπτωση διπλοσύμπλεκτου ξηρού τύπου από την Renault όσο ενδιαφερομουν για Mégane/Captur II δεν θα τολμούσα να πάω σε αυτό καθώς αν μη τι άλλο η Renault δεν φημίζεται για την αξιοπιστία της, τα service και τις εγγυήσεις της. Όλα αυτά όμως είναι προσωπικές μου και μόνο απόψεις. Ο καθένας να το κρίνει με τα δικά του μέτρα.
Μια απορία τώρα. Βλέπω ότι δεν υπάρχει το Proceed στις εκθέσεις. Εδώ Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει ούτε έκθεση ούτε td ενώ η παραλλαγή του Xceed που είναι μεταγενέστερη υπάρχει κανονικά! Γνωρίζει κανείς κάτι επί τούτου γιατί μου κάνει λίγο περίεργο παρά το ότι προσωπικά δεν είναι στις επιλογές μου η εκδοχή του Proceed;...
-
το χω ψάξει το συγκεκριμένο Χρήστο, αποτελεί επιλογή μου όταν με το καλό. από κοντά είναι πολύ πολύ εντυπωσιακό, ξεχωρίζει που λέμε. όταν πρωτοείδα λέω οκκκκ..τι είναι αυτό ρε ΚΙΑ;
εκθεσιακό σίγουρα Γιάννενα, Ηγουμενίτσα, Μπαλωμένος θεσαλονικη(από τηλέφωνο).
td Αθήνα σίγουρα, οπουδήποτε αλλού δύσκολο. πρέπει να κλείσεις ραντεβού να φέρουν αμάξι από Αθήνα και να το οδήγησης σαλονικα.(μάλλον πετρέλαιο).
δν το έχω οδηγήσει αλλά συνοδηγός στην Ηγουμενίτσα στο 1.6 βενζινη σε πελάτη 10 ημερών αυτοκίνητο. εξαιρετικό.
-
υποκειμενικά είναι αυτά αλλά σε σύγκριση με xceed
έχω γκαράζ/επαρχία (μήκος/παρκάρισμα)
αποσκευές xceed μου φάνηκε μικρό σχετικά ( 4μελης)
εμφάνιση
το καλύτερο μπες/βγες η το ύψος δν με απασχολεί ιδιαιτερα
-
Eπειδή το 'χω παρακολουθήσει λίγο το Χceed, γιατί μου αρέσει σαν αμάξι -κατά τη γνώμη μου έχει την πιο ωραία γραμμή της κατηγορίας του,ποιοτικό εσωτερικό όπως το είδα στην έκθεση στο αεροδρόμιο,αλλά δεν μπόρεσα να του κάνω td-, ειδικά για τον 1.4 βενζίνη η διαφορά στις ίδιες εκδόσεις είναι 1600 ευρώ.
Όντως, στο NEDC (υπάρχων σύστημα μέτρησης καυσαερίων και εφαρμογής τελών κυκλοφορίας) το αυτόματο έχει 130-135 και το manual 137-142.Η διαφορά στα τελη με το ισχύων σύστημα (αν δεχθούμε τα 142 στο manual κι όχι το 137 -γιατί τότε είναι ελάχιστη διαφορά και που δεν ξέρω σε ποια προδιαγραφή του 1.4 manual ισχύει-) είναι 100-106 ευρώ max.Στο WLTP ξεπερνά και το αυτόματο τα 140,οπότε δεν έχουν διαφορά ουσιαστική.
Στην μικτή κατανάλωση -με βάση τα επίσημα στοιχεία της Kia είναι 0,3-0,4 λτ/100 διαφορά υπέρ του αυτόματου (όμως στο WLTP που φαίνεται και πιο αληθοφανές,η διαφορά δεν υφίσταται ή αντιστρέφεται,οπότε δεν ξέρω ποια να πάρουμε ως πιο πραγματική).Αλλά ακόμη κι έτσι 0,3 λτ/100χλμ. σε 10000-15000χλμ/έτος με 1,6 ευρώ το λίτρο είναι περίπου 60-70 ευρώ κέρδος το χρόνο. Οπότε αν στα 100 που γλιτώνεις από τέλη+ 60-70 από κατανάλωση=160-170 ευρώ το χρόνο τότε θες περίπου 10 χρόνια για να αποσβέσεις τα 1600 ευρώ διαφορά στην τιμή του 1.4 βενζίνη manual από αυτόματο (εκτός αν κάνεις σχεδόν τα διπλάσια χλμ. ανά έτος)
Επίσης ισχύει αυτό που είπε ο πωλήτης στις επιδόσεις χάνει 0,1sec στα 0-100 (καμία διαφορά δηλαδή) και κερδίζει 2,6sec(!) με το αυτόματο στα 80-120 (μάλλον το αυτόματο επειδή έχει παραπάνω σχέση σε σύγκριση με το manual).
Συμπερασματικά,πολύ αξιόλογο κι ενδιαφέρον αμάξι στην κατηγορία του.
-
Το proceed σιγουρα υπαρχει εκθεσιακο στον αντιπρόσωπο της Λάρισας,Νασιακοπουλος, αλλά δεν ξέρω σε ποια έκδοση και αν το δίνει για td.
Kia Ceed 2018